کلسترول مفید و مضر را بهتر بشناسیم


شاید تعجب کنید اگر بگوییم که کلسترول مضر نیست بلکه این ماده که بدن بخشی از آن را تولید می کند، در حفظ سلامت انسان، نقش موثری دارد.

به گزارش لقمه، مقداری از این کلسترول که بدن به آن نیاز دارد به طور طبیعی تولید می شود و مقدار دیگر نیز با مصرف مواد غذایی تأمین می شود. کلسترول دو نوع است «خوب» و «بد» که لازم است فرق بین این دو نوع کلسترول را بدانید. مقدار زیاد کلسترول «بد» و کم بودن کلسترول «مفید» فرد را در معرض خطر بیماری قلبی عروقی، حمله قلبی یا سکته قرار می دهد. برای به دست آوردن اطلاعات بیشتر ادامه مطلب را مطالعه کنید.

مصرف چه غذایی علت اصلی بالا رفتن کلسترول خون است؟

چربی اشباع شده علت اصلی افزایش کلسترول خون است. گوشت قرمز و فرآورده های لبنی پرچرب نیز سرشار از چربی اشباع شده است. در برخی از روغن های گیاهی از جمله روغن نخل و نارگیل هم چربی اشباع شده موجود است.مصرف مواد غذایی حاوی کلسترول نیز می تواند میزان کلسترول خون را افزایش دهد. بنابراین به بیشتر افراد توصیه می شود که روزانه کمتر از ۳۰۰ میلی گرم از موادغذایی حاوی کلسترول از جمله کله پاچه، زرده تخم مرغ و شیر پرچرب استفاده کنند.

آیا کلسترول بالا اغلب در مردان دیده می شود؟

خیر، قبل از ۵۰ سالگی، میزان کلسترول کلی در مردان نسبت به زنان بیشتر است. اما در زنان با نزدیک شدن به دوره یائسگی و ایجاد تغییراتی در تولید هورمون های زنانه، میزان کلسترول مضر افزایش می یابد و پس از حدود ۵۰ سالگی اغلب میزان کلسترول در زنان از مردان همسن آنان بیشتر است.

علایم اصلی کلسترول بالا چیست؟

هیچ علامت خاصی وجود ندارد و آزمایش خون تنها روش برای تشخیص بالا بودن کلسترول خون است.

آیا بدن به کلسترول نیاز دارد؟

بله. کلسترول ماده ای چرب است که بدن برای تولید هورمون، ویتامین D و اسیدهای لازم برای هضم غذا به آن نیاز دارد. اما از آن جا که بدن کلسترول را به طور طبیعی تولید می کند، نیاز به افزودن آن از طریق مصرف مواد غذایی نیست.

هرچه میزان کلسترول (HDL) بالا باشد، آیا خطر بیماری های قلبی نیز افزایش می یابد؟

خیر. این نوع کلسترول مفید است و میزان بیش از ۶۰ میلی گرم کلسترول در هر دسی لیتر خون خطر بیماری قلبی را کاهش می دهد.

ضرر کلسترول (LDL) یا کلسترول بد برای بدن چیست؟

بالا بودن این نوع کلسترول خطر بیماری قلبی را افزایش می دهد.میزان mg/Lit LDL ۱۳۰ یا بیشتر باعث رسوب در جداره های سرخرگ ها می شود. به این نوع ناراحتی تصلب شرایین گفته می شود که علت عمده حمله قلبی و سکته است.

آیا بیماران مبتلا به کلسترول بالا، باید از مصرف هر نوع چربی پرهیز کنند؟

خیر. در برنامه غذایی مقداری چربی لازم است. چربی انرژی و اسید چرب لازم را در بدن تأمین و به جذب ماده مغذی از غذای مصرفی کمک می کند. راه مناسب مصرف بهترین نوع چربی است. به جای چربی حیوانی از چربی های گیاهی مانند روغن زیتون، روغن کانولا و... استفاده کنید زیرا مصرف این نوع روغن ها در کاهش کلسترول، مفید است. میزان مصرف چربی های ترانس را به حداقل برسانید و چربی های اشباع شده را به کمتر از ۱۰ درصد کالری مصرفی کاهش دهید.

چگونه می توان کلسترول بد را کاهش داد؟

از طریق ورزش یا فعالیت جسمی منظم می توان کلسترول مضر را کاهش و کلسترول مفید را افزایش داد. افراد بزرگسال در اغلب روزهای هفته باید حداقل ۳۰ دقیقه ورزش های متوسط تا شدید انجام دهند. البته باید دانست که هر نوع ورزش منظمی خطر بروز کلسترول بالا و بیماری قلبی را کاهش می دهد.

استاتین چه نقشی در بهبود کلسترول دارد؟

صرف نظر از عوارض، استاتین بهترین داروی شیمیایی برای کاهش کلسترول است و کلسترول مضر را ۲۰ تا ۵۵ درصد کاهش می دهد. استاتین به کبد کمک می کند تا کلسترول کمتری تولید کند و قدرت از بین بردن کلسترول مضر موجود خون را بالا می برد. علاوه بر آن در افزایش یافتن کلسترول مفید نیز موثر است.

آیا می توان از طریق کاهش وزن، اتخاذ برنامه غذایی سالم و ورزش بیشتر، کلسترول مضر را کاهش داد؟

بله. بیشتر افراد نیاز به مصرف قرص ندارند زیرا برنامه غذایی سالم، ورزش و کاهش وزن در این امر موثر است.هدف اصلی مصرف کمتر چربی های ترانس و اشباع شده است. اگر این دو موثر نبود پزشک مصرف فیبرهای محلول مانند لوبیا و جودو سر بیشتری را توصیه می کند. 




بازگشت به صفحه نخست


نقل از :خراسان

کد: 4103 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ شنبه ۱۸ خرداد بازدید: 3638 ساعت: 10:52 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 ایجاد اندیشگاه شهر سالم در مراغه در دنیا بی‌مانند است ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۸ اسفند
2 «اندیشگاه شهر سالم» ایده‌ای که قابلیت طرح جهانی دارد ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲ اسفند
3 راهکارهایی برای جداسازی و بازیافت پسماند رستوران‌ها ۱۴۰۲ جمعه ۲۹ دي
4 برنامه غذایی برای مقابله با کاهش تنگی نفس ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۷ دي
5 تحقق رویای 5 هزار ساله کشاورزان به کمک سربازان ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۱ دي
6 واگذاری نمایشگاه بین‌المللی تهران به اتاق تعاون غیرقانونی است ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۹ آذر
7 برای میزان کشت و صادرات برنامهای نداریم ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۹ آذر
8 مراغه در آستانه پیوستن به جمع شهرهای سالم جهان ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۲ آذر
9 ایران برای تصاحب جایگاه دهم تولید دنیا در محصولات کشاورزی ارگانیک چه برنامه‌ای دارد؟ ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۴ آذر
10 برنامه‌ریزی درست و تسهیلات مناسب چالش مکانیزاسیون بخش کشاورزی ۱۴۰۲ شنبه ۱۱ آذر
11 پیگیری قطار سریع السیر تهران مشهد در «ایران امروز» ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۲ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  آشنایی با غذاهای ضد آنفلوانزا اگرچه با پیشرفت علم پزشکی، آنفلوانزا دیگر بیماری ک...

  جویدن آدامس گاهی شکل صورت را تغییر می‌دهد نحوه جویدن که یک عمل طبیعی است، روی سلامت تاثیر می...

  حقایقی درباره اعتیاد به شکر ترک شکر رایج‌ترین تقاضای مردم در حال حاضر است، مثل...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

بهترین میوه جایگزین قند و شکر یک کارشناس بهداشت مواد غذایی، از خرما به عنوان میوه ای نام برد که با خوردن ۱۵ گرم آن در روز می توان کم خونی ناشی از کمبود آهن بدن را برطرف کرد.
تقویت بینایی با مواد غذایی مواد غذایی همواره یکی از نقش‌های حیاتی را در سلامت بدن ایفا می‌کنند و پزشکان در هر مشکل و بیماری خاصی، مصرف برخی مواد غذایی را توصیه و افراد را از خوردن موادی منع می‌کنند. چشم‌ها نیز مانند سایر اندام‌های بدن برای عملکرد خوب به تغذیه سالم نیاز دارد.
اختلاف دو وزارت خانه بر سر آمار تولید و عرضه تراکتور وزارت جهاد کشاورزی معتقد است، عطش بازار تراکتور به عرضه پایین برمی‌گردد اما وزارت صنعت، معدن و تجارت در این خصوص می‌گوید، بین آمار نیاز بازار و تقاضا اختلاف وجود دارد.
روش‌های مختلف ایجاد تنوع در منوی غذاهای رستوران پایگاه خبری لقمه: سرآشپزان می‌توانند با استفاده از خلاقیت و آزادی در آشپزی، تنوع بخشیدن به منوی غذاها را تجربه کنند. ایده‌ها و ترفندهای مختلفی وجود دارد که می‌تواند به آن‌ها در این زمینه کمک کند.