راه‏های مقابله با خستگی بعد از غذا


همه ی ما با خستگی بعد از غذا آشناییم به خصوص بعد از ناهار که معمولا بیشتر از وعده های دیگر غذا می خوریم. اما آیا تا به حال فکر کرده اید که چرا این اتفاق می افتد و یا در برابر آن چه کاری می توان کرد؟

به گزارش لقمه، بسیار پیش آمده است که بعد از خوردن غذا به دلایل مختلف احساس خستگی کرده اید و این خستگی گاهی مانع از انجام کارهای روزانه شما شده است. در ادمه با دلایل این امر و همچنین راه های مقابله با آن آشنا می شویم:

اکسیژن کمتر

شما با اشتیاق غذای خوشمزه تان را تمام می کنید اما بعد از آن احساس خستگی عجیبی به شما دست می دهد. خب اصلا جای تعجب نیست چرا که بعد از خوردن یک وعده غذای سنگین بدن مشغول هضم آن می شود. به همین خاطر به ارگان های دیگر بدن غیر از دستگاه گوارش خون کمتری می رسد. از جمله ی این ارگان ها مغز است و معنای این حرف هم این است که هنگام هضم غذا اکسیژن کمتری به دیگر ارگان های بدن غیر دستگاه گوارش می رسد. البته این امر خطرناک نیست اما می تواند باعث ایجاد خستگی شود.

کاهش قند خون

به طور خاص پس از خوردن غذاهایی که سرشار از کربوهیدارت هستند قند خون به یک باره بالا می رود. و برای این که میزان قند خون سریعا در حالت تعادل قرار گیرد بدن انسولین زیادی ترشح می کند. گاهی ترشح انسولین آن قدر زیاد است که قند خون به سرعت پایین می آید. و منظور ما از کاهش قند خون بعد از غذاخوردن همین کاهش قند خون است. همانگونه که می دانیم مغز هم بدون داشتن قند کافی نمی تواند به بهترین وجه کار کند.

ناسازگاری مواد غذایی با بدن

برخی از مواد غذایی به قول معروف به بعضی ها نمی سازد و بدنشان عکس العمل هایی مانند نفخ معده، حالت تهوع، اسهال، مشکلات پوستی و همچنین خستگی از خود نشان می دهد. از مشهورترین مواد غذایی که می توانند چنین مشکلاتی برای بدن ایجاد کنند می توان از به لاکتوز شیر،‌ قند میوه ها و گلوتن گندم اشاره کرد. اما اگر پس از خوردن غذایی غیر از خستگی نشانه ی دیگری وجود نداشته باشد معمولا دیگر کسی سراغ دلیلش نمی رود اما با مراجعه به متخصصین تغذیه می توان دریافت که چه غذایی به طور خاص به شما احساس خستگی می دهد.

ترشح سروتونین

مردم معمولا سروتونین را به عنوان هورمون خوشحالی می شناسند اما این هورمون کمی هم احساس خواب آلودگی به انسان می دهد. سروتونین در مغز و از اسید آمینه ی تریپتوفان تولید می شود. از ترکیبات پروتئینی تریپتوفان در داروسازی برای ساختن قرص های خواب سبک استفاده می شود. این ترکیبات در بعضی از مواد غذایی مانند دانه های سویا نیز وجود دارد. البته تریپتوفان تنها از طریق غذا به مغز نمی رسند.غذاهایی که تریپتوفان دارند همانند غذاهای کربوهیدارت دار می توانند میزان سروتونین را در مغز افزایش دهند و همچنین در شرایطی ایجاد خستگی کنند.

راه های مقابله با خستگی بعد از غذا

غذاهای سنگین مانند غذاهای چرب و سرغ شده مدت زمان بیشتری در معده می مانند و برای هضم شدن به زمان بیشتری نیاز دارند. پس قدم اول در راه مقابله با خستگی بعد از غذا خوردن غذاهای سبکتری است که راحت تر هضم می شوند.

خوردن حداقل یک لیتر آب در طول روز نیز کمک بسیاری می کند. دیگر این که هیچ گاه در خوردن زیاده روی نکنید. غذاهای صبحانه نیز مهم هستند. روی میز صبحانه باید از غلات، میوه، محصولات لبنی و نوشیدنی ها استفاده کرد. داشتن تحرک و خواب کافی نیز کمک بسیاری می کند.

در انتها باید یادآور شد که احساس خستگی می تواند علت های گوناگونی داشته باشد. کسی که به طور غیرعادی و مکرر و یا شدید دچار خستگی یا خواب آلودگی است باید هر چه سریع تر به دکتر مراجعه کند.


نقل از :باشگاه خبرنگاران

کد: 1923 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ جمعه ۲۱ مهر بازدید: 5371 ساعت: 5:54 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 هشدار وزارت بهداشت: این خوراکی‌ها برای صبحانه ممنوع‌اند! ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳ مرداد
2 کشت موفق گلابی خاردار در تفت؛ گامی نو در کشاورزی کم‌آب ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳ مرداد
3 تغییر روند تأمین آب تهران؛ افزایش وابستگی به منابع زیرزمینی ۱۴۰۴ سه شنبه ۱۱ تير
4 تلاش شبانه‌روزی برای تأمین آب شرب پایدار در قم ۱۴۰۴ سه شنبه ۴ تير
5 گرمای هوا و کم‌آبی بدن قاتلان خاموش ۱۴۰۴ دوشنبه ۱۳ خرداد
6 آیا آب قند برای نوزاد ضرر دارد؟ ۱۴۰۴ چهارشنبه ۱ خرداد
7 سبک زندگی ناسالم در یزد/ فست فود بیشتر، تحرک کمتر ۱۴۰۴ دوشنبه ۹ ارديبهشت
8 نقش دامپزشکی در زنجیره امنیت غذایی از زبان رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
9 افزایش ۳۰درصدی صادرات آبزیان نسبت به سال ۱۴۰۲ ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
10 آبیاری نوین؛ راهکاری برای نجات کشاورزی در بحران کم‌آبی/سرمایه‌گذاری‌ دولتی افزایش یابد ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ بهمن
11 تقدیر از ۱۰ ایده برتر در رویداد فناوری‌های نوین کاهش ضایعات کشاورزی و غذایی ۱۴۰۳ شنبه ۱۷ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

تاثیر مصرف گوشت قرمز بر زوال عقل پایگاه خبری لقمه: استیک، همبرگر، دنده گوشت گاو و هات داگ برای مغز افراد پیر مضر هستند.
هر ایرانی یک شربت فروتونیک / تنها مکمل آهن بر پایه یون در دنیا پایگاه خبری لقمه: اولین داروی آهن با ساختار یونی، به شکل فرآورده طبیعی با نام فروتونیک در آستانه چهلمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی توسط محققان ایرانی رونمایی شد.
آیا به غذا خوردن معتاد هستید؟ نمی‌توانید دست از غذا خوردن بکشید؟ حتی وقتی سیر هستید و دلتان حتی یک ذره هم ضعف نمی‌رود، باز هم دوست دارید خوراکی در دهان بگذارید؟ اگر این حالت شما در موقعیت‌های استرس‌زا بیشتر می‌شود، باید به این فکر کنید که ممکن است به غذا خوردن معتاد شده باشید. اگر می‌خواهید از این موضوع مطمئن شوید، می‌توانید آزمون زیر را انجام دهید تا ببینید به غذا اعتیاد دارید یا نه!
تهران آب ندارد پرویز کردوانی، سال‌هاست که پدر علم کویرشناسی ایران است، پیرمردی 82 ساله متولد گرمسار که گرم‌ترین نقطه زمین در کویر لوت را کشف کرده است. در و دیوار خانه‌اش پراست از تقدیر‌نامه‌ها و عکس‌هایش. عکس‌هایی از زمان‌های خیلی دور و خیلی نزدیک.