بدغذایی در کودکان؛ از شناخت اختلال تا راهکارهای درمانی


پایگاه خبری لقمه: متخصص تغذیه گفت: بدغذایی یک اختلال شناخته‌شده است و شناخت علت آن برای درمان ضروری است. افزایش مواجهه کودک با غذا و تنظیم برنامه تغذیه‌ای می‌تواند کمک‌کننده باشد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، سمیه فتاحی، متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری مهر گفت: بدغذایی دیگر یک عادت یا ایرادگیری ساده محسوب نمی‌شود، بلکه امروزه به عنوان یک اختلال شناخته شده و در سطح جهانی دارای کد بیماری است. بسیاری از کودکان، حتی از شش‌ماهگی که تغذیه تکمیلی را آغاز می‌کنند، با این مشکل مواجه هستند و این وضعیت ممکن است تا نوجوانی یا حتی بزرگسالی ادامه پیدا کند.

 
وی افزود: مهم‌ترین اقدام در مواجهه با بدغذایی، شناسایی علت آن است. برخی کودکان به دلیل تجربه ناخوشایند از غذا خوردن دچار ترس تغذیه‌ای (Fear of Feeding) می‌شوند. برخی دیگر اشتهای ضعیفی دارند و ممکن است به دلیل اصرار بیش از حد والدین یا عدم فرصت برای تغذیه مستقل، به‌مرور زمان تمایلی به خوردن نشان ندهند.
 
به گفته این متخصص تغذیه؛ همچنین گروهی از کودکان دچار بیش‌حسی (Oversensitivity) هستند و نسبت به بو، بافت یا طعم غذاها حساسیت شدیدی دارند؛ برای مثال، برخی از آنها گوشت نمی‌خورند یا از لمس میوه‌ها به دلیل بافت نرم و خیس‌شان اجتناب می‌کنند.
 

 راهکارهای تبدیل غذا خوردن به یک تجربه لذت‌بخش

 
فتاحی ادامه داد: راهکارهای ساده‌ای برای بهبود این وضعیت وجود دارد. تنظیم ساعت تغذیه، افزایش تعداد مواجهه کودک با مواد غذایی مختلف، گفت‌وگو درباره غذاها متناسب با گروه سنی، و استفاده از بازی‌های مرتبط با غذا می‌تواند کمک‌کننده باشد. برای مثال، کودکان می‌توانند در فرآیند آماده‌سازی غذا مشارکت داشته باشند تا با بافت و بوی آن آشنا شوند.
 
به گفته وی؛ استفاده از کتاب‌ها و شعرهایی درباره غذاها می‌تواند به کاهش حساسیت آنها کمک کند.
 

روش‌های صحیح تشویق کودکان به تغذیه سالم

 
وی خاطرنشان کرد: روش‌های تشویقی نیز اهمیت دارند، اما نباید کودک را شرطی کرد. تشویق‌های مؤثر مانند تحسین کلامی، بغل کردن و بوسیدن کافی است، اما نباید از جایزه‌هایی مانند خرید خوراکی‌های خاص استفاده کرد، زیرا این روش تأثیر موقتی داشته و ممکن است نتیجه معکوس بدهد.
 
فتاحی در پایان افزود: در صورتی که این روش‌ها مؤثر نباشد و بدغذایی کودک شدید باشد، ارجاع به متخصصان کاردرمانی و گفتار درمانی ضروری است. این متخصصان با انجام تمرینات حسی، به بهبود واکنش‌های لامسه‌ای و چشایی کودک کمک می‌کنند و باعث کاهش حساسیت بیش از حد او نسبت به غذاهای مختلف می‌شوند. 

خبرنگار: آزاده فضلی

بازگشت به صفحه نخست




کد: 15770 تاریخ نشر: ۱۴۰۳ يکشنبه ۵ اسفند بازدید: 705 ساعت: 8:58 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 اینفوگرافیک/ کمبود کدام ویتامین‌ها باعث پیری زودرس می‌شود؟ ۱۴۰۴ جمعه ۱ شهريور
2 ۲۰ هزار میلیارد تومان به حساب گندم‌کاران واریز شد ۱۴۰۴ پنج شنبه ۱۰ مرداد
3 هشدار وزارت بهداشت: این خوراکی‌ها برای صبحانه ممنوع‌اند! ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳ مرداد
4 چربی‌سوزی در خواب؛ داروی جدید لاغری بدون رژیم و ورزش رسید ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳ مرداد
5 تهران در مسیر تبدیل به قطب گردشگری سلامت؛ صدور مجوز برای ۱۰ دفتر خدمات درمانی خارجی ۱۴۰۴ پنج شنبه ۲۷ تير
6 تأمین شیر خشک بدون مشکل ادامه دارد ۱۴۰۴ شنبه ۱ تير
7 همسایگی راهبردی، محور همکاری ایران و قزاقستان در بخش غذا و انرژی ۱۴۰۴ چهارشنبه ۲۲ خرداد
8 از تقویت مو تا تسکین دردهای مزمن؛ زنجبیل، گیاه شگفت‌انگیز قرن ۱۴۰۴ سه شنبه ۲۱ خرداد
9 گرمای هوا و کم‌آبی بدن قاتلان خاموش ۱۴۰۴ دوشنبه ۱۳ خرداد
10 چرا شکر بیش از یک ماه است که توزیع نشده+ جدول قیمت کالاها ۱۴۰۴ چهارشنبه ۸ خرداد
11 چرا مصرف زیاد دارچین خطرناک است؟ ۱۴۰۴ يکشنبه ۲۹ ارديبهشت


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  روش تشخیص ماهی تازه از کهنه سبزی‌پلو با ماهی را نمی‌توان غذای ملی ایرانی دانست...

  آب معدنی،محصولی که از پشت به سلامت خنجر می‌زند دستگاه‌های نظارتی، در بررسی‌هایی که از کارخانه‌های...

  5 ماده غذایی برای مقابله با سستی بهار در فصل بهار نور خورشید شدیدتر از پیش می تابد و وضع...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

خوردنی‌هایی که شکم شما را بزرگ می‌کند اندازه شکم تنها در موضوع اضافه وزن مطرح نیست بلکه در ارتباط با گوارش نیز اهمیت می‌یابد. در واقع در برخی موارد، عملکرد نامناسب دستگاه گوارش باعث برآمدن و متورم شدن شکم می‌شود. در این مقاله که حاصل تلاش همکارانمان در گروه ترجمه روزنامه خورشید است برآن شدیم تا با چندنکته، به خانم‌ها و آقایانی که تمایل دارند شکم صافی داشته باشند متذکر شویم، از خوردن برخی مواد غذایی اجتناب کنند.
ایمنی غذایی از مزرعه تا سفره،از خاک تا سلول وقتی صحبت از مزرعه به میان می‌آید ابتدا باید زنجیره مراقبت از خاک کشاورزی آغاز شود. آیا خاک که غذای انسان را تأمین می‌کند مورد مراقبت کافی قرار می‌گیرد؟ می‌دانیم که کود نامناسب، استفاده از آفت‌کش‌های مختلف که برای ازبین‌بردن آفات به کار می‌رود و...، می‌تواند خاک ما را آلوده کند.
میوه و سبزیجات:5 واحد اما چگونه؟ «برای سالم بودن هر روز 5 واحد میوه و سبزیجات میل کنید». این توصیه ای است که همیشه و همه جا می‌شنویم. اما تا چه اندازه به این توصیه عمل می‌کنیم؟
«نذری دادن» سنت دیرینه ماه محرم/ یک دیگ و هزاران هزار نیت ماه محرم از ایامی است که نذریهای زیادی در آن ادا می شود؛ آیین نذری دادن به عزاداران امام حسین(ع) سنتی دیرینه و پسندیده در میان اکثر مسلمانان و به خصوص شیعیان دنیاست که در کشورمان رواج بیشتری دارد و شب و روز تاسوعا و عاشورا به اوج خود می رسد.