کودکان را مجبور به خالی‌کردن بشقاب غذا نکنید


والدینی که کودکان را وادار می‌کنند غذای داخل بشقاب خود را کامل بخورند نه تنها به فرزندان خود لطف نمی‌کنند بلکه این کار خطر چاقی در کودکان را افزایش می‌دهد.

به گزارش لقمه، متخصصان تغذیه اطفال می‌گویند: مجبور کردن کودکان به خالی کردن بشقاب غذا و نیز حذف‌ کردن برخی از مواد خوراکی به طور کامل از عوامل مضری هستند که با ارسال پیام‌های نادرست به مغز کودک، خطر چاق شدن او را افزایش می‌دهند.

متخصصان آمریکایی بر این عقیده‌اند که کودکان وقتی سیر می‌شوند باید اجازه داشته باشند که غذای خود را نیم‌خورده رها کنند. اجبار به ادامه‌ خوردن علاوه بر انباشته کردن کالری غیرضروری در بدن، تاثیر روانی و ذهنی نامطلوبی بر کودک دارد و در نهایت خطر چاقی را افزایش می‌دهد.

بررسی‌ها نشان داده است که بیشترین سخت‌گیری برای خالی‌کردن بشقاب غذا را پدرها نسبت به پسرانشان دارند.

به گفته یکی از اعضای انجمن پزشکان کودک در آلمان، این رفتار سبب می‌شود که کودکان حساسیت لازم به حس گرسنگی یا سیری خود را از دست بدهند و به‌ جای گوش کردن به پیام‌های جسمانی خود، بیشتر تحت تاثیر عوامل خارجی مانند مشاهده غذای فراوان بر سر میز و داخل بشقاب غذا قرار گیرند به طوری که حتی پس از سیر شدن به صرف اینکه هنوز غذا روی میز است به خوردن ادامه می‌دهند و این عادت را تا بزرگسالی حفظ می‌کنند.

کارشناسان تاکید دارند که کودکان باید به روش‌های تغذیه صحیح عادت پیدا کنند. میوه و سبزیجات فراوان به رژیم‌غذایی‌شان افزوده و امکان دسترسی‌شان به تنقلات با رعایت اعتدال فراهم شود.

متخصصان علوم تغذیه‌ای دانشگاه «مینسوتا» در آمریکا همچنین می‌گویند: کودکانی که از دسترسی به خوردنی‌های مشخص به طور کامل منع می‌شوند از سنین آغازین زندگی به سمت چاقی می‌روند. به گمان متخصصان، چندین برابر شدن ولع کودک به خوراکی‌هایی که همواره از آن‌ها منع شده‌اند، نقش مهمی در تشدید چاقی دارد. 



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 4104 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ شنبه ۱۸ خرداد بازدید: 2089 ساعت: 10:55 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 چراغ مجله «تنور» روشن شد/ رویکرد فرهنگی و اجتماعی به غذا ۱۴۰۳ شنبه ۱۹ آبان
2 افزایش ۳ میلیون تن ظرفیت جذب ماده خام کشاورزی در سال جاری ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۳ آبان
3 ماجرای فوت ۷۰ بیمار دیالیزی/ اصلاح خط تولید و پیگیری قضایی ماجرا ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۳ آبان
4 بهترین روش برای دم کردن زعفران چیست؟ ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۳ آبان
5 لیست اقلام زیستی و غذایی موردنیاز مردم غزه، لبنان و یمن اعلام شد ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
6 رشد ۲۷۱ درصدی صدور پروانه تاسیس کارخانه تولید مواد دارویی ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
7 ۱۰ قلم داروی پرفروش در ایران/ سهم ۴۰ درصدی آنتی بیوتیک ها ۱۴۰۳ جمعه ۶ مهر
8 چرا دندان عقل داریم؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ شهريور
9 افزایش مدت مجوز IRC تولید مواد اولیه غذایی ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ شهريور
10 ممانعت اسرائیل از رسیدن 80 درصد کمک‌های غذایی به مردم غزه ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ شهريور
11 اسامی چند فرآورده خوراکی غیرمجاز اعلام شد ۱۴۰۳ شنبه ۲۴ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  10 تفاله غذایی که بهتر است آنها را دور نریزید ته مانده ها و تفاله های بعضی از غذاها و میوه هایی ...

  مواد غذایی که بدن را سم زدایی می کنند اگر می خواهید وزنتان را کاهش دهید و یا به انرژی بی...

  چرا خوردن به موقع شام اهمیت دارد؟ پزشکان معتقدند: علاوه بر فاکتور مهم انتخاب مواد خو...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

کاربردهای دیگر روغن زیتون در خانه همیشه یک بطری روغن زیتون در آشپزخانه موجود است که معمولا برای سالاد و پخت و پز استفاده می‌شود با این حال روغن زیتون را می‌توان در موقعیت‌های مختلف و برای امور مختلف دیگری نیز استفاده کرد.
لاغری روانی! زمانی كه تلاش می كنید وزن‌تان را كاهش دهید، باور داشتن هدف‌تان و داشتن رفتارهای مثبت می‌تواند به همان اندازه اهمیت داشته باشد كه اصلاح رژیم غذایی و داشتن فعالیت اهمیت دارد. اگر وقتی قصد دارید رژیم لاغری بگیرید به‌خودتان انگیزه بدهید، شانس بیشتری برای موفقیت خواهید داشت.
۹ چیزی که تیروئیدتان را تهدید می کند بحث در مورد ترکیبات شیمیایی، یک موضوع تخصصیه. اما چاره ای نیست برای حفظ سلامت باید بخشی از این مواد رو شناخت. از جمله این ترکیبات پرفلورنیته (PFCS) . این ماده نوعی فلورید شیمیایی با ویژگی های منحصر به فرده.
اولین رستوران را در نوزده سالگی راه اندازی کردم/ غذای ایرانی نیازمند اطلاع رسانی بیشتر است پایگاه خبری لقمه: شایان شمس سرآشپز برتر سال 1395 مسابقه تلویزیونی دستپخت مسیر موفقیت را با تلاش اما سریع طی کرده است و معتقد است غذاهای اصیل ایرانی به دلیل ضعف اطلاع رسانی محجور مانده اند.