کاهش وزن با مصرف فیبر


یک متخصص تغذیه گفت: مصرف فیبر با کمک به کنترل اشتها و مقدار غذای دریافتی در تنظیم مقدار مصرف انرژی موثر است.

به گزارش لقمه، دکتر نسرین امیدوار در گفت وگویی با اشاره به اینکه فیبر، الیاف یا صمغ‌های گیاهی است، گفت: دو نوع فیبر در مواد غذایی وجود دارد که هر دو برای سلامتی ضروری هستند. فیبرهایی که در آب حل می‌شوند که صمغ‌های گیاهی از این گروه هستند و فیبرهای غیرمحلول در آب که الیاف گیاهی‌ مانند الیاف ساقه کرفس از این نوع هستند.


وی با تاکید بر اهمیت مصرف فیبر در کاهش وزن گفت: وزن هر فرد، نتیجه موازنه بین مقدار انرژی (کیلوکالری) مصرفی و دریافتی است. فیبر با کمک به کنترل اشتها و مقدار غذای دریافتی به دلیل حجم زیاد آن که معده را باز می‌کند و احساس سیری زودتر به فرد ‌دست می‌دهد می‌تواند در تنظیم مقدار مصرف انرژی موثر باشد.


این متخصص تغذیه در ادامه افزود: فیبرها به تخلیه سریع‌تر روده و خارج کردن بخشی از چربی‌ها و مواد مصرفی هم کمک می‌کنند. نقش اصلی آن کمک به کنترل وزن است و با تاثیر بر مقدار کالری دریافتی می‌تواند در کاهش وزن هم موثر باشد.


دکتر امیدوار با بیان اینکه مصرف فیبر باعث تخلیه سریع‌تر مواد غذایی مصرفی از جمله چربی‌ها می‌شود، گفت: تحقیقات نشان می‌دهد، مصرف 8 گرم فیبر در مواد غذایی، به ازای هر 1000 کالری که به بدن می‌رسد می‌تواند موجبات کاهش وزن را فراهم آورد.


وی گفت: میوه‌ها و سبزی‌ها به ویژه تمشک، کدوی سبز، ذرت و کرفس حاوی مقادیر بالای فیبر هستند. به عنوان مثال، در یک فنجان تمشک 8 گرم فیبر وجود دارد، این میوه علاوه بر اینکه حاوی فیبر است فقط 64 کالری انرژی دارد. در عین حال یکی دیگر از ویژگی‌های منحصر به فرد تمشک، فیبر حلال آن است که باعث می‌شود کلسترول بد خون به شکل قابل‌ توجهی کاهش پیدا کند.


دکتر امیدوار گفت: یک فنجان ذرت پخته‌ شده معادل 177 کالری دارد و این در حالی است که این مقدار ذرت 5 گرم فیبر به بدن می‌رساند. ذرت به جز فیبر ویژگی‌های دارد که می تواند در صورت عدم تمایل به مصرف آن با کدوی سبز جایگزین شود. این میوه‌ها با برخورداری از دو ماده فیتوشیمیایی از سلامت چشمها نیز محافظت می‌کند.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 4865 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ دوشنبه ۲۸ مرداد بازدید: 4486 ساعت: 10:15 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تاثیر ویتامین B۳ در کاهش خطر مرگ ناشی از کبد چرب ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲ اسفند
2 برنامه غذایی برای مقابله با کاهش تنگی نفس ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۷ دي
3 افزایش زایش و کاهش دام سبک پروار شده نسبت به سال گذشته ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۳ دي
4 اجرای طرح هدفمندی یارانه آرد و نان در کشور با دستاورد 27 هزار میلیارد تومانی ۱۴۰۲ شنبه ۱۸ آذر
5 دلایل افزایش قیمت گوجه فرنگی در فصل سرما/راه چاره چیست؟ ۱۴۰۲ جمعه ۱۷ آذر
6 با توزیع بار جدید در بازار قیمت گوجه فرنگی کاهش یافت ۱۴۰۲ چهارشنبه ۸ آذر
7 احتمال کاهش قیمت محصولات پروتئینی در صورت تداوم سیر نزولی قیمت نهاده‌های دامی ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ آذر
8 با این میوه‌های پاییزی به جنگ آلودگی هوا بروید ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ آذر
9 قیمت جهانی شکر به بالاترین میزان در 12 سال گذشته رسید ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱ آذر
10 رژیم لاغری فستینگ برای چه گروهی مناسب است؟ ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۵ آبان
11 برخی مواد غذایی در انگلیس گران شد ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۴ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  کاهش وزن با مصرف فیبر یک متخصص تغذیه گفت: مصرف فیبر با کمک به کنترل اشته...

  کمبود این ویتامین با خطر مرگ همراه است این ویتامین حیاتی به ویتامین آفتاب نیز معروف است.

  در زمستان نارنگی درمانی کنید نارنگی یکی از پرطرفدارترین میوه‌های فصل پاییز و زم...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

جزئیات کاهش ساعت کار ادارات و تغییر ساعت اجرای طرح ترافیک+ فهرست مشاغل فعال در شهرهای قرمز جزئیات کاهش ساعت ادارات به استانداران سراسر کشور، ابلاغ شد و بر اساس آخرین مصوبات ستاد ملی کرونا تنها گروه شغلی یک در شهر‌های قرمز امکان فعالیت دارند.
کاهش مصرف چربی با 9 ترفند ساده اگر می‌خواهید چند کیلو لاغر شوید یا راحت‌تر نفس بکشید چند توصیه داریم تا مصرف چربی را کاهش دهید.
چرا کبد چرب می‌شود کبد چرب یکی از آن بیماری‌هایی است که با اقبال روزافزون مردم به رژیم غذایی ناسالم نامش بیشتر سر زبان‌ها می‌افتد. به گفته دکتر رضا ملک‌زاده، رئیس هفته سلامت گوارش در حال حاضر 30 درصد از ایرانی‌ها به این بیماری مبتلا هستند.
آیا شما هم به متخصص تغذیه مراجعه خواهید کرد؟ صرف نظر از وزن و ویژگی های جسمانی، عوامل چندی امکان مراجعه افراد به متخصصان تغذیه یا استفاده از رژیم های غذایی خاص را افزایش می دهد که از جمله آنها می توان به عوامل اجتماعی، روانشناختی و بیولوژیک اشاره کرد.