به گزارش لقمه، با توجه به محبوبیت این اشیا و ظروف نقرهنشان، برخی از سودجویان دست به اقداماتی زده و محصولاتی آبکاری شده با نقره با اسم نقره به برخی از مشتریان ارائه میکنند. برخی نیز حتی فلزات دیگر به اسم نقره به مشتری میفروشند. اینجاست که مشتری باید هوشیار باشد و با اگاهی اقدام به خرید کالا کند.
نکات مهم برای خرید ظروف و اشیای نقره
1- بودجه خود را مشخص کنید:
همانطور که میدانید نقره فلزی گرانبهاست که حتی یک گرم اضافه وزن میتواند هزینهای بیش از آنچه در نظر دارید، روی دستتان بگذارد. پس بهتر است قبل از خرید حتما حداقل بودجه خود را به فروشنده اعلام کنید تا کالایی مطابق بودجه شما به شما ارائه شود.
2- در مورد نوسانات نرخ نقره در روزهای آینده تحقیق کنید:
همانطور که میدانید نقزه فلزی گرانبهاست که قیمت آن مانند طلا ممکن است در روز بارها تغییر کند؛ به همین دلیل بهتر است قبل از اینکه اقدام به خرید ظروف یا اشیاء نقره کنید، از نوسانات نرخ این فلز در روزهای آتی اطلاعاتی هر چند تخمینی کسب کنید.
3- ظرف نقره را سفارشی خریداری نکنید:
بهدلیل نوسانات نرخ قیمت نقره بهتر است ظرف یا شیء نقرهای مورد نظر را در همان روز خرید از فروشنده دریافت کرده و از خرید سفارشی خودداری کنید؛ زیرا ممکن است فروشنده روز بعد قیمت نقره را با نرخ روز سنجیده و شما متضرر شوید.
4- در صورت خرید سفارشی در مورد قیمت کالا با فروشنده به توافق برسید:
بسیاری از خریداران نقره بهویژه آنهایی که به ظروف کریستالی نقرهکوب علاقهمند هستند، ترجیح میدهند ظروف کریستالی را خریداری کرده و با سلیقه خود سفارش تزیین آن با نقره را بدهند. در این صورت بهتر است درمورد قیمت نقره به کاررفته روی ظروف با فروشنده به توافق برسید. برخی از فروشندگان با مشتری توافق میکنند که کالا را با قیمت روزی که سفارش کالا داده میشود به وی تحویل دهند و این موضوع در فاکتور قید میشود؛ البته ممکن است در این صورت بهدلیل کاهش نرخ نقره در روزهای آتی خریدار متضرر شود.
5- حتما از فروشنده فاکتور خرید و شناسنامه بخواهید:
برخی از افراد سودجو با سوءاستفاده از بی اطلاعی خریداران اقدام به عرضه ظرف یا شیء نقرهای با عیار کم کرده و در مقابل پول ظرفی با عیار بالا را از خریدار دریافت میکنند. بهتر است برای جلوگیری از این اتفاق حداقل با یک فرد آشنا با نقره برای خرید اقدام کرده یا اینکه از فروشنده فاکتور فروش و شناسنامه ظرف یا شیء نقره را دریافت کنید. لازم است که از فروشند بخواهید وزن و عیار نقره را کاملا مشخص روی فاکتور بنویسد.
6- نقره اصل بخرید:
هنگام خرید نقره مواظب باشید ظروف مسی یا برنجی را با آبکاری نقره به شما به اسم ظرف نقره نفروشند.
7- در مورد نقره از فروشنده اطلاعات کامل بگیرید:
نقرههای اصفهان بهدلیل ریزهکاریهای خاص طراحی و... قیمتی متفاوت با نقرههای دیگر دارند. بهتر است قبل از هر چیزی در مورد نوع و محلی که ظرف یا شیء در آنجا ساخته شده است، از فروشنده اطلاعات کامل بگیرید.
8- مواظب سنگهای تزیینی روی ظروف نقره باشید:
اگر قرار است از میان نمونههایی که با سنگهای قیمتی تزئین شدهاند یک ظرف یا شیء خریداری کنید بهتر است در مورد سنگهای بهکار رفته در ظرف کمی وسواس به خرج دهید. برخی از سنگهای بیکیفیت به جای فیروزه یا زمرد روی نقره استفاده میکنند که باید خریداران در این زمینه توجه ویژهای داشته باشند.
9- از فروشنده بخواهید مزد ساخت را مشخص کند:
برخی از فروشندگان بابت ساخت ظرف یا شیء نقرهکوب مزد زیادی از خریدار اخذ میکنند. بهتر است از فروشنده بخواهید در این مورد به شما اطلاعات دقیقی بدهد.
10- در مرود روشهای نگهداری نقره از فروشنده سوال کنید:
حتما از فروشنده در مورد روشهای نگهداری و تمیز کردن ظروف و اشیای نقره سوال کنید؛ زیرا استفاده از برخی از پاککنندهها نقره را نابود میکند.
ظروف نقره و جواهرات را چگونه تمیز کنیم؟
وسایل و ظروف نقره، یکی از مهمترین داراییهای هر خانهای است؛ داراییهایی که معمولا سالها با ما زندگی میکنند و مرور زمان باعث تیرگی و کدری رنگ آنها میشود. برای حل این مشکل و پاک کردن رنگ زمان از ظروف نقره و حتی ظرفهای استیل، راهحلها را بخوانید و این راهها را امتحان کنید...
اگر در ظروف نقره خود غذا سرو میکنید بهتر است بلافاصله بعد از صرف غذا، باقیمانده غذا را از ظرف خارج کنید. در صورتی که امکان شستوشو کامل وجود ندارد، آن را سریع زیر آب گرفته تا غذایی روی ظرف باقی نماند. سپس خشک کنید.
ظرفها را با آب ولرم بشویید. همچنین برای شستوشوی ظروف نقرهای که چرب شده است بهتر است از یک شوینده ملایم و اسفنج ابری و نرم استفاده کنید.
همه جای ظرف را با یک حوله نرم خشک کنید.
نقره را از نظر خط و خش بررسی کنید.
روی خطوط و خشها را با لایهای نازک از خمیر دندان بپوشانید. ظرف را زیر آب گرم بگیرید و با دست خود خمیردندان را تا زمانی که کف کند، روی خشها بمالید. در صورت نرفتن خطوط، از یک مسواک نرم استفاده کنید و با استفاده از مسواک به آرامی خمیر دندان را روی خط و خشها بمالید. ظرف را مجددا با یک حوله نرم خشک کنید. آن را داخل یک پارچه فلانل نرم پیچیده، در جای مطمئن و ترجیحا بدون منفذ تا استفاده بعدی نگهداری کنید.
اگر قرار است در ظرف نقره غذا سرو کنید در قسمت داخلی ظرف از فویل آلومینیومی استفاده کنید؛ اما به جز این، از این فویلها میتوان در نقش شفافکننده نقره هم استفاده کرد. کافی است در یک لیتر آب، یک قاشق غذاخوری جوش شیرین و یک تکه فویل آلومینیومی بیندازید. محلول پاککننده آماده است، ظروف نقره و استیل را در محلول بریزید و برای چند دقیقه منتظر بمانید (اگر ظروف خیلی سیاه شدهاند، این زمان را بیشتر کنید). بعد از بیرون آوردن ظروف از محلول، آنها را با اسفنج نرم پاک کنید.
از پودر رختشویی نیز میتوانید برای براق کردن ظروف نقره استفاده کنید. کافی است یک لیتر آب داغ با یک قاشق غذاخوری پودر رخت شویی مخلوط کنید.سپس ظرف نقره را در این محلول گذاشته و بعد از مدتی با آب خالی بشویید و خشک کنید.
برخی میگویند سس گوجه فرنگی درمان تمام خط و خشهای روی نقره جات است. توصیه این دسته از افراد این است که با یک دستمال کاغذی، سس گوجه را روی خطوط و خشها بکشید و اگر این خطها عمیق است، ۱۵ دقیقه به سس گوجه و خشها وقت بدهید. بعد از این، تمام خشها محو میشوند.
مایعها و ژلهای ضدعفونیکننده، نهتنها به درد مبارزه با جرمها و میکروبها میخورند، بلکه حتی میتوانند، برق زیبای نقره را به آنها بازگردانند. کافی است، این مایع را روی ظروف نقره بریزید و با دستمال آن را پاک کنید.
نوشابههای گازدار لیمویی بدون شکر، برای یک ساعت میتوانند تمام ظروف نقره، استیل، جواهرات و... را در آغوش بگیرند و بعد آنها را شفاف و براق تحویلتان بدهند.
اگر نقره شما اصل و خالص باشد، شیشه پاککنها بهترین راه حل هستند. مانند پاک کردن یک شیشه معمولی، نقره را با شیشه پاککن تمیز کنید.
اگر میخواهید هیچ خط و خشی روی نقره باقی نماند، نرمکننده مو را از قفسه شامپوهای حمام بیرون بیاورید و شستوشوی نقره را با آن امتحان کنید.
نوشته: مریم عسگری
بازگشت به صفحه نخست
نقل از :دنیای اقتصاد