توزیع رایگان قرص "آهن" میان دختران دبیرستانی


رییس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت از پوشش صد در صدی و رایگان برنامه آهن یاری در دبیرستان‌های دخترانه کشور خبر داد.

به گزارش لقمه، دکتر زهرا عبداللهی کمبود ریزمغذی آهن را یکی از مشکلات شایع تغذیه‌ای در کشور خواند و ضمن اشاره به برنامه غنی سازی آرد با آهن و اسیدفولیک، گفت: در جهت پیشگیری و کنترل شیوع کمبود ریزمغذی آهن، برنامه آهن یاری هفتگی ویژه دختران سن بلوغ (دبیرستانی) اجرا می‌شود. آهن یاری هفتگی به مدت چهار ماه (شانزده هفته در سال) و هفته‌ای یک عدد قرص آهن با همکاری وزارت آموزش و پرورش در مدارس اجرا می‌شود.

وی در این باره ادامه داد: علاوه بر آن، برنامه آموزش تغذیه هم برای این گروه سنی در نظر گرفته شده و اجرا می‌شود. هدف از اجرای این برنامه‌ها نیز پیشگیری و کنترل کمبود آهن و کم خونی ناشی از فقر آهن است؛ چرا که اکنون کمبود آهن به عنوان یکی از مشکلات شایع تغذیه‌ای در کشور مطرح است. به ویژه دختران سن بلوغ، گروهی آسیب پذیر و در معرض خطر هستند که با مکمل یاری هفتگی آهن می‌توان از عوارض و پیامدهای ناشی از کمبود آهن پیشگیری کرد.

رییس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، کم خونی، تضعیف سیستم ایمنی بدن، ابتلای مکرر به بیماری‌ها، افت تحصیلی، کاهش قدرت یادگیری را از عوارض ناشی از کمبود ریزمغذی آهن خواند.

وی گفت: برنامه آهن یاری هفتگی هر سال با کمک وزارت آموزش و پرورش در دبیرستان‌های دخترانه دوره متوسطه اول و دوم اجرا می‌شود. در کنار آن نیز حتما آموزش دانش آموزان، اولیا دانش آموزان، مربیان بهداشت مدارس و مسوولان مدرسه انجام می‌شود. مطالب آموزشی نیز به صورت پمفلت و بروشور در مورد پیشگیری و کنترل کم خونی فقر آهن تهیه و توزیع شده است.

عبداللهی افزود: برنامه آهن یاری در دبیرستان‌های دخترانه از سال 1380 در کشور آغاز شد و به تدریج گسترش یافت. اکنون هم صد در صد دبیرستان‌های دخترانه تحت پوشش برنامه قرار گرفتند. وزارت بهداشت این مکمل‌ها را تهیه و به صورت رایگان در مدارس توزیع می‌کند.

وی درباره نتایج حاصل از اجرای برنامه‌های آهن یاری و غنی سازی آرد به ایسنا گفت: پس از 10 سال دومین بررسی ملی ریزمغذی‌ها در کشور انجام شده و گزارش آن تا حدود دو ماه دیگر کامل می‌شود. اما نتایج اولیه حاکی از آن است که میزان شیوع کم خونی در جامعه و در این گروه سنی کاهش یافته است.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 6087 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ دوشنبه ۳۰ دي بازدید: 2450 ساعت: 2:44 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 گم شدن روزانه ۵۰ میلیون نان لواش در نانوایی ها! ۱۴۰۱ يکشنبه ۱۸ دي
2 تشریح عملکرد ۱۰۰ روزه مدیریت هوشمندسازی یارانه آرد و نان توسط مشاور وزیر اقتصاد ۱۴۰۱ چهارشنبه ۲ شهريور
3 خطر اوج‌گیری «اُمیکرون» در کشور تا ۳ هفته آتی / دو قرص ایرانی ضدکرونا در انتظار اخذ مجوز ۱۴۰۰ شنبه ۴ دي
4 قوه قضائیه ادعای پزشکی قانونی در مورد مرگ آزاده نامداری با مصرف 100 قرص را رد کرد ۱۴۰۰ دوشنبه ۱۶ فروردين
5 مغز هسته آلبالو از کیلویی ٤ تا ١٣‌هزار تومان ۱۳۹۷ دوشنبه ۷ خرداد
6 چند ضد اشتهای معجزه گر برای لاغری ۱۳۹۶ شنبه ۲۵ آذر
7 قرص جادویی برای کاهش وزن وجود دارد؟ ۱۳۹۶ شنبه ۱۱ آذر
8 عطاری هایی که "قرص برنج" بفروشند پلمب می شوند ۱۳۹۶ سه شنبه ۹ آبان
9 کشف شدن قرص سلولزی برای مقابله با چاقی ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۲ مهر
10 گیاهان دارویی از پرخوری پیشگیری می کند ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۸ شهريور
11 قبل از حمام کردن این قرص ها را نخورید ۱۳۹۶ سه شنبه ۳۱ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  رهایی از مشکلات و اختلالات خوردن چگونه است؟ پایگاه خبری لقمه: اختلالات مربوط به خوردن نوعی اخت...

  تاثیر غذا بر برندسازی مقاصد گردشگری و توسعه پایدار فضایی پایگاه خبری لقمه: معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزا...

  رژیم‌هایی که باعث ریزش موها می‌شوند موها برای رشد به مواد مغذی و ویتامین‌ها نیاز دارند...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

توجه به اشتغال خانواده‌محور و ایجاد صندوق ضمانت تسهیلات زنان سرپرست خانوار پایگاه خبری لقمه: یکسال از فعالیت دولت سیزدهم می‌گذرد، روزهایی که این دولت روی کار آمد مشکلات اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی از گذشته به جا مانده بود اما این دولت مردمی برنامه‌های خود را با قدرت به اجرا گذاشت؛ نمونه‌ای از این اقدامات اثرگذار از دولت مردمی در حوزه زنان و خانواده است.
چرا غذاها سرطان‌زا می‌شوند؟ متخصصان سلامت در آمریکا معتقدند که افزایش مقدار ماده شیمیایی آکریلامید در محیط زندگی موجب بروز سرطان در حیوانات می‌شود و در انسان نیز می‌تواند اثرات منفی مشابه داشته باشد.
زردچوبه و این همه خاصیت زردچوبه علاوه بر این که طعم خوبی به غذا می‌دهد و آن را خوش‌رنگ می‌کند خواص درمانی زیادی هم دارد.تا حالا با دقت به نیمرویی که زردچوبه روی آن پاشیده شده است نگاه کرده‌اید؟ این بار دقت کنید. مانند یک تابلوی نقاشی است.
اخلاق مداری زیربنای کار حرفه ای من در آشپزی است پایگاه خبری لقمه: سرآشپز رضا جعفریان گفت: سعی کرده ام در درجه اول اخلاق را پیش زمینه کاری خودم قرار دهم و هیچگاه دچار غرور نشوم.