نکاتی برای خرید سرویس قاشق و چنگال


برای ما آدم های امروزی، اینکه غذا را در چه ظرفی و با چه وسیله ای صرف کنیم، اهمیتی به اندازه خود غذا دارد.

به گزارش لقمه، هر روز شاهد عرضه سرویس های گوناگون غذاخوری با طرح های زیبا و جدید در بازار هستیم. یکی از کالاهایی که استفاده از آن بسیار مرسوم است، قاشق و چنگال است و البته کارد غذاخوری. کالایی که بر خلاف گذشته گانمان هیچ کدام از ما تمایلی به عدم استفاده از آن هنگام صرف غذا نداریم و معمولا بدون قاشق و چنگال غذا نمی خوریم.

با توجه به این موضوع در این بخش ما ضمن بررسی بازار این کالا مجموعه نکاتی که هنگام خرید این کالا باید مد نظر قرار داد به شما یادآوری می کنیم.


تاریخچه قاشق و چنگال

کارد(knife) و قاشق(spoon) از قدیمی ترین اختراعات بشر هستند.

می توان گفت، یکی از اولین اختراعات بشر چاقوی سنگی است. انسان های اولیه از سنگ ابزارهایی برای شکار و قطعه قطعه کردن حیوانات ساختند و همه جا این ابزار را همراه خود داشتند. تاریخچه استفاده از قاشق هم به دوران باستان می رسد.

طراحی و استفاده از چنگال(fork) خیلی دیرتر به ذهن بشر رسید؛ اما رفته رفته وارد میز غذای مردم شد.

طبق اطلاعات به دست آمده تا سال ۱۷۰۰ بیشتر مردم در هنگام صرف غذا فقط از چاقو و قاشق استفاده می کردند و ضمنا این را هم بدانیم که هیچ فرد آمریکایی در زمان انقلاب آمریکا هنوز چنگال برای غذا خوردن نداشت. سرانجام پس از قرن ها اروپاییان به قاشق و چنگال که واعظان آن را وسیله ای شریرانه و هدیه شیطان می دانستند، عادت کردند و قاشق و چنگال به طور رسمی بر سر سفره های ثروتمندان و اعیان اروپا جا باز کرد. با این حال مشهور است که برخی از پادشاهان از جمله الیزابت اول در انگلستان و لویی چهاردهم در فرانسه همچنان با دست غذا می خوردند.

گفته می شود هانری هشتم پادشاه انگلستان ، اولین کسی بود که این رسم ایتالیایی ها را تقلید کرد. وی صاحب سه عدد چنگال بود که از میان آنها یکی را انتخاب می کرد.

ورود قاشق و چنگال، این دو ابزار فرنگی به تهران اما به ۱۳۰ سال گذشته باز می گردد. شنیده می شود مسافرت های پی در پی ناصرالدین شاه به فرنگستان باعث شده بود تا او برای مردم وطنش سوغات های ویژه ای از کالسکه و ماشین دودی گرفته تا ساختن بناهای مرتفع و آمفی تئاتر به سبک و اسلوب مغرب زمین را به ارمغان آورد و این بار یکی از کالاهایی که شاه از کلاه جادویی اش بعد از سفرش به اروپا برای دارالخلافه نشینان رو کرد، قاشق و چنگال بود.طبق خاطرات گردشگران فرنگی، برای نخستین بار سپهسالار صدراعظم ناصرالدین شاه که با نحوه غذا خوردن فرنگی ها آشنایی داشت، پیش از سفر شاه به فرنگ به وی آداب غذا خوردن با قاشق و چنگال را آموزش داد. پس از بازگشت شاه به وطن، وی شروع به استفاده از قاشق و چنگال کرد و به دنبال آن درباریان، رجال، اعیان و اشراف به مصرف کنندگان قاشق و چنگال پیوستند و این دو ابزار به تدریج وارد بازار ها و بساط دستفروشان تهرانی شد.

تهرانی ها نیز کم کم این نوع طرز غذا خوردن را یاد گرفته و قاشق و چنگال را وارد سفره خانه های خود کردند و طولی نکشید که قضیه جنبه عمومی پیدا کرد.

با این حال جماعت زیادی از تهران نشینان همچنان به سنت های گذشته خود پایبند بودند و صرف غذا با دست را بر استفاده از قاشق و چنگال ترجیح می دادند.

سرانجام استفاده از قاشق و چنگال در ایران مرسوم شد. در ابتدا استفاده از قاشق و چنگال های نقره، مسی، ورشو و روحی مرسوم بود و به طور سنتی، کارد و چنگال های رسمی، از نقره یا یک فلز گران قیمت تهیه می شد. دسته چاقوها و در برخی موارد چنگال ها نیز از مواد خاصی مانند استخوان، شاخ حیوانات و چوب ساخته می شد.

قاشق و چنگال های امروزی

با افزایش بهای نقره و فلزات گرانبها و همچنین عمومیت یافتن استفاده از کارد و چنگال در بین مردم، دیگر از فلزات گرانبها برای ساخت قاشق و چنگال و کارد استفاده نمی شود.

این روز ها قاشق و چنگال را بیشتر از استیل (فولاد ضدزنگ) می سازند. البته برای قوی تر کردن استیل و آسان تر کردن روند ایجاد آن عناصری مانند وانادیوم و تیتانیوم به آن اضافه می شود و برای جلوگیری از زنگ زدن، نیکل و کروم به استیل اضافه می شود.

قاشق و چنگال های امروزی مقاوم تر و دارای طراحی های متنوعی هستند.

در حال حاضر در بازار این کالا برندهای گوناگونی وجود دارند .برندهایی نظیر بوگاتی، سولایتر، وی ام اف، زولینگن، نیولایف و... که قیمتی گران دارند و در مقابل برندهای ایرانی استیل پاشا، زرناب، ناب استیل، استیل ایران و... که قیمت ارزان تری دارند.

شنیده ها حاکی از این است که در حال حاضر چین بخش بزرگی از بازار سرویس قاشق و چنگال را به خود اختصاص داده است و محصولات آلمانی و ایتالیایی قیمتی بسیار گران داشته و سهم کمتری از بازار را به خود اختصاص داده اند. محصولات وطنی هم اکثرا مورد استفاده هتل ها، ادارات و... قرار می گیرند.

نکاتی برای خرید سرویس قاشق و چنگال

 

تنوع بالای محصولات اگر چه موجبات افزایش قدرت انتخاب خریداران را در پی دارد؛ اما تا حدود زیادی موجب بروز سردرگمی هایی برای خریدار هنگام خرید می شود.

به همین دلیل هنگام خرید این کالا باید به نکاتی توجه شود که در این بخش ما به اختصار اشاره ای به آنها می کنیم.

بودجه خود را مشخص کنید:

این یک اصل کلی در مورد خرید تمام کالاهاست. مشخص کردن بودجه قبل از خرید موجب می شود شما دایره جست وجوی محدودتری داشته و راحت تر کالای مورد نظر را با قیمت مد نظر خریداری کنید. پس قبل از خرید از میان نمونه های ارزان قیمت، میان قیمت و گران قیمت یکی را انتخاب کنید. معمولا سرویس های کامل قاشق و چنگال ارزان، قیمتی حدود ۲۵۰ هزار تا ۵۰۰ هزار تومان دارند. میان قیمت ها هم قیمتی هم بین۵۰۰ هزار تا یک میلیون تومان دارند و گران قیمت ها نیز با قیمتی حدود یک میلیون تا شش میلیون و حتی بیشتر به فروش می رسند.

برند مورد نظر را معین کنید:

در حال حاضر برندهای گوناگونی در بازار موجودند که اکثرا چینی هستند. اما این کالا بازاری بسیار پرتنوع دارد که بهتر است با بررسی و تحقیق، یکی از برندهای موجود در بازار را انتخاب کنید.

مشخص کنید به چه تعداد قاشق و چنگال نیاز دارید:

یک ست ۱۲ نفره قاشق و چنگال مرکب از ۱۲ عدد قاشق غذاخوری، ۱۲ عدد چنگال غذاخوری، ۱۲عدد کارد غذاخوری، ۱۲ عدد قاشق مرباخوری، ۱۲عدد چنگال میوه خوری، ۱۲ عدد کارد میوه خوری، ۱۲ عدد قاشق چایخوری، ۱۲ عدد قاشق شربت خوری، ۱۲ عدد قاشق بستنی خوری، ۱۲ عدد قاشق سوپخوری، قاشق سرو خورشت، کارد ماهی، چنگال ماهی، کارد استیک، کارد سرو کیک، ۲ کفگیر برنج، ۲ ملاقه سوپ، ملاقه سس، قاشق و چنگال سالاد، گیره قند و شیرینی، قاشق عسل و قاشق شکر است.

اگر به تعداد کمتری قاشق و چنگال احتیاج دارید، می توانید به سراغ فروشندگانی بروید که این کالاها را به صورت فله ای می فروشند و هر تعداد که می خواهید در ست های شش عددی خریداری کنید. اما اگر به تعداد بیشتری نیاز دارید، می توانید دو سرویس تهیه کنید.

تکه های اضافی را تهیه کنید:

پیشتر سرویس قاشق و چنگال، از یکسری قاشق و چنگال غذاخوری اصلی همراه یک سرویس مخصوص دسرخوری، چایخوری و مرباخوری و کارد و چنگال کیک خوری تشکیل شده بود. اما امروز انواع کفگیر، ملاقه، قاشق های مخصوص سوپ و بستنی و گیره سالاد آنها را همراهی می کند.

تکه های مختلف یک سرویس قاشق و کارد و چنگال با هر سبکی که باشد، چه مدرن و چه آنتیک، تاثیر زیادی بر جلوه چیدمان میز می گذارد؛ اما امروزه، کمتر پیش می آید از سرویس های کامل کارد و چنگال برای سرو غذا در یک ضیافت شام استفاده شود و اغلب افراد از کارد و چنگال و قاشق غذاخوری و چایخوری به شکل معمول خود استفاده می کنند.

در کل عرضه قاشق و چنگال به شکل عددی، دستی، جیبی، ۱۲، ۲۴، ۳۰، ۹۲، ۱۳۶،۱۲۴، و ۱۴۸ پارچه با جعبه چوبی و چرمی و کنسول های ویژه صورت می گیرد. برخی یا بهتر است بگوییم اکثرا سرویس های ارائه شده برای بازار ایران فاقد کارد غذاخوری هستند و باید این تکه به صورت جداگانه خریداری شوند. پس هنگام خرید به این موضوع توجه کنید.

سرویس ضدخش خریداری کنید:

باید توجه داشته باشیم امروزه همه سرویس های قاشق و چنگال باید به گونه ای باشند که بتوان آنها را برای شست وشو در ماشین ظرفشویی قرار داد، به طوری که آسیب نبینند.

در این خصوص هرچه جنس قاشق و چنگال محکم تر و مقاوم تر باشد، بهتر است. سرویس های قدیمی ساخته شده از استیل سبک و نازک و دارای دسته های چوبی، برای قراردادن در ماشین های ظرفشویی امروزی مناسب نیستند.

سرویسی تهیه کنید که سیاه نشود:

مشاهده شده است که برخی از سرویس های قاشق و چنگال پس از مدتی سیاه و کدر می شوند. برخی نیز رد آب روی آنها مانده و رد سیاه رنگی روی قاشق و چنگال و کارد می گذارد. دقت کنید سرویسی خریداری کنید که این مشکل را نداشته باشد. به همین دلیل بهتر است سرویس گارانتی دار خریداری کنید و بابت این موضوع از فروشنده ضمانت بگیرید.

کنسولی می خواهید یا سامسونتی:

بسیاری از خانم ها معتقدند سرویس های کنسولی خیلی شیک تر از سرویس های سامسونتی است و سرویس های سامسونتی در کابینت آشپزخانه، به سختی جابه جا می شوند، ولی باید در نظر داشته باشید اگر منزل شما فضای کافی برای این سرویس کنسولی ندارد از خرید آن خودداری کنید. در عین حال در نظر داشته باشید از نمایندگی هایی خرید کنید که ضمانت و گارانتی لازم را برای محصولات خود داشته باشند.

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :روزنامه دنیای اقتصاد

کد: 6575 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ جمعه ۲۹ فروردين بازدید: 7161 ساعت: 7:19 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 کشف لوازم آشپزخانه قاچاق به ارزش ۸ میلیارد ریال ۱۳۹۹ دوشنبه ۱۶ تير
2 سرکه سیب با بدن ما چه می کند ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۷ شهريور
3 خوردن روزانه آب و لیموترش چه فوایدی دارد ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۴ مرداد
4 با خوردن یک قاشق سرکه سیب از افزایش شدید قند پیشگیری کنید ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۰ تير
5 با قاشق و چنگال عقیق ناهار می‌خورم! ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۳ فروردين
6 افزایش نشاط و شادابی با مصرف روغن زیتون ۱۳۹۴ دوشنبه ۲۴ فروردين
7 ارتباط سرطان معده با مصرف نمک ۱۳۹۳ سه شنبه ۴ آذر
8 ترفندهای ساده برای برطرف کردن پف و تیرگی اطراف چشم ۱۳۹۳ سه شنبه ۸ مهر
9 آموزش آداب غذاخوردن به کودکان زیر 6 سال ۱۳۹۲ شنبه ۷ دي
10 عسل بخورید تا چربی‌هایتان بسوزد ۱۳۹۲ سه شنبه ۱۹ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  غذاهای آماده و کنسروی برای بیماران فشار خونی «سم» است یک متخصص تغذیه گفت: تمام مواد غذایی فرآوری شده مان...

  بهبود خستگی مزمن با تغذیه سندرم خستگی مزمن بعد از کار زیاد، مشغله های فکری ی...

  تدابیر غذایی در فصل زمستان هر فصلی دارای مزاج است. مزاج فصل زمستان سرد و تر ا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

رژیم های لاغری و ریزش مو رژیم می گیرید که لاغر شوید و با این کار می خواهید اندام متناسب تری داشته باشید و سلامت تان را هم حفظ کنید، اما چند روز یا چند هفته که از شروع برنامه رژیم غذایی می گذرد، موها یکی یکی شروع می کند به ریختن. اگر به وضع قبلی بازگردید، سعی و تلاش تان در این مدت بیهوده بوده است و اگر کاری به کار ریزش موها نداشته باشید هم مشکل دیگری برای خودتان درست خواهید کرد.
قهرمانان میوه‌ای کدامند؟ برای سنجش ارزش و اهمیت هر چیزی معیارهایی وجود دارد. مهم‌ترین معیار سنجش ارزش میوه‌ها نیز میزان آنتی‌اکسیدان‌های آنهاست. البته میوه‌ها معمولاً خیلی دست پر هستند و فواید زیادی برای سلامتی ما دارند.
به علت عدم تحمل لاکتوز، مصرف مواد لبنی را کنار نگذارید! کارشناسان می گویند که اگر شما تحمل مصرف لاکتوز را ندارید، نیاز نیست به طور کامل نوشیدن شیر را متوقف کنید.
راه های مقابله با کودکان پُرخور و شکمو با شیطنت دستش را به سمت ظرف شیرینی‌ روی میز، دراز کرد. یک نگاهش به در بود که یکدفعه مادر وارد اتاق نشود و نگاه دیگرش به شیرینی‌های داخل ظرف که از عصر تا حالا دلش را برده بود! تا آمد یکی از آن شیرینی‌های بزرگ شکلاتی را که با ترافل‌های رنگی تزئین شده بود، بردارد سر و کله مادر با ابروهای درهم رفته و یک جیغ بنفش پیدا شد که می‌گفت: «آخه من با این شکم سیری‌‌ناپذیر تو باید چکار کنم؟!» حتما شما هم با چنین صحنه‌‌هایی مواجه شده‌اید.