برای جلوگیری از بیماری‌های غذایی چه کنیم


بیماریهای ایجاد شده توسط غذا قابل پیشگیری می‌‌باشند، بدین منظور اقداماتی در مراحل مختلف ‌‌باید انجام شود که عبارتند از:

به گزارش لقمه، اگر تعداد باکتری‌‌های موجود در غذا زیاد باشد‌، پس از مصرف این ماده غذایی ممکن است باکتریها در روده به رشد خود ادامه داده و سبب ایجاد بیماری شوند. از جمله این باکتریها می‌‌توان به سالمونلا‌، کمپیلوباکتر‌، اشرشیاکلی خونریزی دهنده و لیستریا اشاره کرد. مصرف غذای حاوی سموم باکتریهایی نظیــر ســم بــاکتـری استـــافیـــلوکــوکــوس آرئــوس و کلستریدیوم بوتولنیوم نیز سبب مسمومیت غذایی می‌‌شود. سموم تولید شده در غذا ظاهر‌، بو و طعم ماده غذایی را تغییر نمی‌دهند.

مرحله خریداری و نگهداری مواد غذایی
بسته‌‌های حاوی گوشت سفید و گوشت قرمز خام را از سایر مواد غذایی خصوصا از مواد غذایی که برای مصرف آنها فرآیندی انجام نمی‌گیرد، باید جدا نگهداری کرد. از کیسه‌‌های پلاستیکی یا سایر ظروف بسته بندی برای جلوگیری از چکیدن عصاره بر روی سایر مواد غذایی یا سطوح یخچال استفاده شود. پس از خرید مواد غذایی که بر روی آنها برچسب نگهداری در یخچال وجود دارد، آنها را سریعاً در یخچال قرار دهید. از یک دماسنج جهت اطمینان از تنظیم بودن دمای یخچال و فریزر استفاده نمایید. دمای یخچال باید 4/4 درجه سانتیگراد یا کمتر و دمای فریزر 18- درجه سانتیگراد یا سردتر باشد.

مرحله آماده سازی مواد غذایی
قبل از آماده سازی مواد غذایی‌، ‌‌باید دستها با آب و صابون به مدت 20 ثانیه شسته شوند. برای یخ زدایی مواد غذایی منجمد بهتر است قبل از مصرف آنها را 24 ساعت در یخچال قرار داد و یا از ماکروویو برای یخ زدایی استفاده نمود. لوازم و ظروف بکار رفته در آماده‌سازی مواد غذایی خام ‌باید با آب داغ و ماده شوینده مناسب به خوبی شسته شوند. از تخته برش‌‌های مجزا برای مواد غذایی خام و پخته باید استفاده نمود تا از انتقال آلودگی به مواد غذایی آماده مصرف جلوگیری شود. از مزمزه کردن گوشت‌‌های خام‌، تخم مرغ و ماهی خودداری شود. از شیر و فرآورده‌‌های لبنی پاستوریزه استفاده شود. از مصرف مواد غذایی که حاوی تخم‌مرغ خام می‌‌باشند نظیر سس هلندی‌، سس‌‌های مایونز خانگی‌، بستنی و سایر مواد غذایی غیر پاستوریزه پرهیز شود.
مراحل پخت و آماده سازی مواد غذایی بطور پیوسته انجام شود و از رها کردن مواد غذایی حتی برای مدت زمان اندک خودداری شود. در صورت عدم مصرف‌، مواد غذایی در یخچال قرار داده شود. اگر برچسب ماده غذایی در خصوص دستورالعمل استفاده از ماکروویو با مشخصات دستگاه ماکروویو شما هماهنگی ندارد زمان دستگاه را افزایش داده تا از گرم شدن ماده غذایی به میزان لازم اطمینان حاصل کنید. استفاده از ظروف پخت درب دار و بهم زدن غذا در هنگام پخت سبب بهبود کیفیت پخت می‌‌شود.

مرحله سرو غذا
قبل از آماده‌سازی‌، سرو و مصرف غذا‌، دستها با آب و صابون شسته شوند. مواد غذایی پخته شده با دست و لوازم آشپزی تمیز بر روی ظروف تمیز سرو شوند. غذای گرم باید در دمای بیشتر از 60 درجه ساتنیگراد و غذای سرد در دمای کمتر از 4/4 درجه سانتیگراد نگهداری شود. برای گرم کردن مجدد یا سرد یا منجمد کردن‌، غذا بیشتر از یک ساعت در دمای محیطی 32 درجه سانتیگراد یا بیشتر قرار داده نشود.

غذای باقیمانده
قبل از جابجایی غذای باقیمانده‌، دستها را شسته و از ظروف و سطوح تمیز استفاده شود. قبل از سرد یا منجمد کردن غذا‌، می‌‌بایستی چاشنی‌‌ها ( برای مثال سس‌‌ها ) از غذا جدا شوند. غذای باقیمانده حداکثر تا 2 ساعت پس از پخت، برای منجمد کردن یا نگهداری در یخچال، ‌باید در ظروف در بسته با حداکثر عمق 5 سانتیمتر یا کمتر قرار داده شود و اطراف ظروف ‌‌باید فضای کافی وجود داشته باشد تا سرد شدن به سرعت انجام شود. غذای باقیمانده در مدت 4 روز مصرف شود. برای گرم کردن مجدد مواد غذایی، اینکار در ظروف در دار و تا رسیدن به دمای مناسب انجام شود (برای غذا‌‌های آبدار‌، جوشیدن غذا و برای سایر مواد غذایی رسیدن به دمای 74 درجه سانتیگراد و بیشتر ضروری می‌‌باشد). اگر به سلامت ماده غذایی باقیمانده مشکوک هستید از مصرف آن خودداری نمایید و آنرا دور بریزید.

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :دنیای سلامت

کد: 6692 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ شنبه ۱۳ ارديبهشت بازدید: 3578 ساعت: 2:05 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 شایع‌ترین بیماری‌های مردان را بشناسیم ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ بهمن
2 ۸ توصیه تغذیه‌ای وزارت بهداشت برای روزهای آلوده ۱۴۰۳ شنبه ۱۷ آذر
3 وضعیت شیوع آبله میمون در ایران و جهان + علائم بیماری ۱۴۰۳ سه شنبه ۶ آذر
4 سنگک و بربری یا نان صنعتی، کدام بدرد بخورترند؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۸ آبان
5 سازمان جهانی بهداشت اولین آزمایش تشخیصی «آبله میمونی» را تایید کرد ۱۴۰۳ شنبه ۱۴ مهر
6 جولان بیماری‌های ویروسی در پاییز/ مراقب مهر و آبان باشید ۱۴۰۳ جمعه ۶ مهر
7 آیا استفاده از تلفن همراه عامل ابتلا به بیماری قلبی است؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۰ شهريور
8 چرا سویه جدید آبله میمونی می تواند خطرناک باشد ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ مرداد
9 شناسایی آبله میمونی در همسایگی ایران/ بهداشت فردی را جدی بگیرید ۱۴۰۳ شنبه ۲۷ مرداد
10 کمک روغن ماهی به سالمندان پرخطر در پیشگیری از آلزایمر ۱۴۰۳ شنبه ۲۰ مرداد
11 کاهش خطر آلزایمر با کمک رژیم غذایی مدیترانه‌ای ۱۴۰۳ جمعه ۱۹ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  رژیم‌های فاقد کربوهیدرات‌ خطر سرطان را بالا می‌برند متخصصان حوزه‌ی تغذیه معتقدند برخی از رژیم‌های غذای...

  کنترل گرسنگی هنگام گرفتن رژیم های لاغری کنترل و غلبه بر گرسنگی از مهمترین مشکلاتی است که ا...

  ۱۲ علت بروز هموروئید هموروئید بیماری شایعی است و بیش از ۵۰ درصد مردم در...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

روشی بامزه برای غلبه بر خوردن عصبی پایگاه خبری لقمه: خوردن عصبی مشکل میلیون ها انسان مانند شما است. اگر از نوسانات رژیم غذایی خسته شدید و می خواهید از شر خوردن عصبی خلاص شوید، یک راه به شما معرفی می کنیم که بدون غذا خود را آرام کنید.
شهروندان هنگام خرید محصولات غذایی به نشانگر تغذیه ای توجه زیادی داشته باشند پایگاه خبری لقمه: کارشناس تغذیه واحد مدیرت نظارت بر مواد غذایی آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تهران از شهروندان خواست تا هنگام خرید محصولات غذایی به اطلاعات روی جلد محصولات دقت کنند.
آزمایش چربی خون از چه سنی لازم است؟ چربی‌ها پس از آب و پروتئین سومین ماده تشکیل‌ دهنده بدن انسان هستند و مهم‌ترین منبع ذخیره انرژی در بدن محسوب می‌شوند.
رژیم‌های غذایـی سخت ممـنوع! از دست دادن مو یکی از نگرانی‌های اصلی زنان و مردان می‌باشد. ریزش طبیعی مو تقریبا 100-125 تار مو در هر روز است که خوشبختانه جایگزین می‌شوند.