به گزارش لقمه، دکتر امیرهومن کاظمی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران و مشاور طب مکمل و امور بینالملل معاونت طب سنتی وزارت بهداشت در سومین کنگره و کارگاه سازمان جهانی بهداشت درباره طب سنتی و مکمل که در ماکائوی چین برگزار شد، شرایط طب سنتی و مکمل در کشور و پیشرفتها و موقعیتهای به دست آمده در این حوزه را طی چند سال اخیر تشریح کرد که با استقبال و تحسین نمایندگان سایر کشورها به ویژه مقامات شرکت کننده سازمان جهانی بهداشت و جانگ چی، مدیرکل طب سنتی و مکمل سازمان جهانی بهداشت مواجه شد.
کاظمی همچنین به معرفی ساختار معاونت طب سنتی در وزارت بهداشت و شرح وظایف آن پرداخته و موفقیتهایی که این معاونت طی سال گذشته به آن دست یافته و تعامل خوبی که بین معاونت طب سنتی و سایر معاونتهای وزارت بهداشت و سازمانها و وزارتخانههای مرتبط وجود دارد را تشریح کرد.
مقامات سازمانی جهانی بهداشت شرکت کننده در این کنگره با تقدیر از وزارت بهداشت ایران و حمایتهای دولتی بسیار مناسبی که از توسعه صحیح طب سنتی و مکمل در ایران صورت می گیرد، تشکیل معاونت طب سنتی و دانشکدههای طب سنتی را الگوی بسیار خوبی برای کشورهای با شرایط مشابه توصیف کردند.
کاظمی همچنین با معرفی دانشکدههای طب سنتی، به معرفی برنامههای آموزشی از جمله جذب دانشجویان مقطع دکترای تخصصی بالینی طب سنتی و داروسازی در طب سنتی و کوریکولوم آموزشی آنها پرداخت.
وی همچنین طی گزارشی از انجمنهای علمی موجود در زمینههای طب سنتی و مکمل، جایگاه فعلی رشتههای مختلف طب مکمل از جمله طب سوزنی، کایرو پراکتیک، هومیوپاتی و تعداد فارغ التحصیلان تایید شده توسط وزارت بهداشت را معرفی کرد.
براساس این گزارش، در حال حاضر حدود 50 فارغ التحصیل دکتری تخصصی طب و داروسازی سنتی ایرانی، 16 متخصص طب سوزنی و سنتی چینی، 115 پزشک و درمانگر طب سوزنی، 120 کایروپراکتیکر و 10 پزشک هومیوپات تایید شده توسط وزارت بهداشت در کشور مشغول فعالیت هستند .
در روز پایانی این همایش دکتر کاظمی به نمایندگی از ایران، پیشنهادهایی را درباره تهیه قوانین مربوط به ارزشیابی مدارک درمانهای طب سنتی و مکمل و نظارت براین درمانها را پیشنهاد داد که مورد پذیرش قرار گرفت.
با توجه به پیشرفتهای ایران و رایزنیهای صورت گرفته در این همایش مقرر شد در آیندهای نزدیک مدیرکل طب سنتی و مکمل سازمان جهانی بهداشت به ایران سفر کرده و شرایط انتخاب یک مرکز طب سنتی از ایران را به عنوان همکار سازمان جهانی بهداشت بررسی کند و در آینده حمایتهای بیشتری از معرفی جهانی طب سنتی ایران داشته باشد.
بازگشت به صفحه نخست