ماهیان دریایی سالم‌ترند یا پرورشی؟!


در جهان استقبال از مصرف ماهی پرورشی به دلیل اطمینان از رعایت اصول فنی و بهداشتی و سیستم‌های تحت کنترل انسانی بیشتر از ماهیان دریایی شده است چون با رشد اقتصادی کشورها و صنعتی شدن و آلودگی آب‌ها، امکان وجود فلزات سنگین و سموم بالاخص جیوه در گوشت ماهیان بالاتر رفته لذا گرایش مصرف‌کنندگان به ماهیان پرورشی است.

به گزارش لقمه، غلامحسین اکبری در گفت‎وگویی، اظهار کرد: با وجود این‌که امروزه مصرف ماهی بالاخص نوع پرورشی در شهر تهران بالاتر رفته است به نظر می‌رسد به دلیل نا‌آگاهی، عده‌ای از مردم با دید تردید به ماهیان پرورشی نگاه می‌کنند و تصور می‌ شود برای رشد این ماهیان به آنها هورمون تزریق شده یا خوراک آنها کود و فضولات است.

وی اضافه کرد: لازم به ذکر است نه‌ تنها در کشور برخلاف برخی محصولات برای افزایش رشد ماهی از هورمون استفاده نمی‌شود بلکه از لحاظ اقتصادی سعی می‌شود حتی‌المقدور از پتانسیل طبیعی و مواد غذایی موجود در آب برای رشد ماهی‌ها استفاده کنند.

اکبری ادامه داد: برای کمک به ذخایر غذایی کپور ماهیان چینی که عموما تغذیه‌کننده موجودات ریزی به نام پلانکتون در داخل آب هستند، سعی می‌شود با غنی‌سازی آب استخر با انواع کودها، امکان رشد بیشتر پلانکتون‌ها را برای تغذیه بیشتر ماهیان در کنار نور خورشید فراهم شود.

این کارشناس آبزی‎پروری تصریح کرد: تمام هنر پرورش‌دهندگان در پرورش این ماهیان، تعادل بین میزان غذای موجود در استخر و نیاز غذایی این ماهیان است؛ بنابراین ناکارایی پرورش‌دهندگان تنها منجر به افزایش مصرف نهاده‌های اولیه‌ای چون کود و افزایش هزینه خواهد بود.

اکبری یادآور شد: در جهان استقبال از مصرف ماهی پرورشی به دلیل اطمینان از رعایت اصول فنی و بهداشتی و سیستم‌های تحت کنترل انسانی بیشتر از ماهیان دریایی است. چون با رشد اقتصادی کشورها و صنعتی شدن و آلودگی آب‌ها، امکان وجود فلزات سنگین و سموم، بالاخص جیوه در گوشت ماهیان بالاتر رفته و گرایش مصرف‌کنندگان را به ماهیان پرورشی سوق می‌دهد.

وی خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد امروزه با وسعت گرفتن جوامع، رعایت علمی فرآیند تولید، توزیع تا مصرف که در قالب یک مدیریت بازاریابی صورت می‌گیرد اهمیت بیشتری داشته باشد. پس هر وقت ماهی را از آب بگیرید تازه نیست چون هم باید به سلامتی آب‌ اطمینان داشت. همچنین باید مراحل صید تا عرضه براساس اصول علمی و بهداشتی صورت گیرد تا انتخاب درستی از ماهی سالم داشته باشیم.

بازگشت به صفحه نخست
 


نقل از :ایسنا

کد: 7095 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ شنبه ۱۸ مرداد بازدید: 1620 ساعت: 12:17 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 چرا شکر و ماکارونی گران شد؟ ۱۳۹۸ شنبه ۲۱ ارديبهشت
2 دلایل گران شدن ماهی قزل آلا تا شب عید / قیمت ماهی سر مزرعه به ۳۰ تا ۳۱ هزار تومان می رسد ۱۳۹۷ جمعه ۱۰ اسفند
3 چینی ها دریای جنوب را خالی از ماهی کردند ۱۳۹۷ دوشنبه ۲۹ بهمن
4 قیمت مرغ تا اطلاع ثانوی اعلام نمی‌شود/ نابسامانی در نرخ مرغ ۱۳۹۷ دوشنبه ۱ بهمن
5 قیمت مرغ در بازار به 8600 تومان رسید ۱۳۹۷ يکشنبه ۲۶ فروردين
6 با این خوراکی ها دیرتر پیر شوید ۱۳۹۷ يکشنبه ۲۶ فروردين
7 مصرف ماهی به صورت آب پز برای سلامت مفید است ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۷ دي
8 مصرف ماهی چه تاثیری بر سطح هوش کودکان دارد ۱۳۹۶ شنبه ۲ دي
9 بازار آشفته ماهی در شب یلدا/ یلدا در پیچ و تاب گرانی ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۷ آذر
10 تیلاپیا بزرگترین خطر برای گونه های آبزی بومی کشور ۱۳۹۶ شنبه ۲۵ آذر
11 با خوردن این ماهی به جنگ آلزایمر بروید ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۵ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  درباره حساسیت غذایی كودكان چه می‌دانید لقمه: حدود شش درصد كودكان در سه سال ابتدایی زندگی ...

  معجزه آجیل در دوران بارداری مصرف برخی مواد خوراکی خاص در ماه‌های نخست بارداری،...

  خواص درمانی کلم بروکلی یک متخصص آسیب شناسی سلولی گفت: مصرف کلم بروکلی از ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

آشنایی با حقه های رژیم لاغری پژوهش جدیدی نشان می‌دهد که گذاشتن یک بسته یخ روی بافت چربی می‌تواند به سوختن کالری در بدن کمک کند. اما به‌راستی کدام حقه رژیم‌های لاغری واقعاً کار می‌کند؟
230هزار تومان برای یک شام دو نفره‌ در تهران! این روزها رفتن به رستوران‌های لوکس به یک جاذبه‌ی گردشگری در تهران تبدیل شده و مردم تلاش می‌کنند، برای یک‌بار هم که شده، به رستورانی بروند که برای خودش اسم و رسمی دارد.
توصیه هایی برای افراد سرمایی این روز‌ها که هوا سرد شده است، برخی افراد حتی با پوشیدن چندین لباس و جوراب پشمی هنوز هم احساس سرما می‌کنند. یک متخصص طب سنتی می‌گوید این افراد با خوردن زنجبیل و بابونه می‌توانند احساس گرم شدن را در بدنشان تقویت کنند.
میگرن و دانستنی هایی درباره آن یک متخصص مغز و اعصاب با تاکید بر اینکه کاهش آب بدن به عنوان یکی از عوامل تشدید کننده سردرد در تابستان است، گفت: کاهش آب بدن در تابستان به علت تعریق فراوان است به همین دلیل باید روزانه آب به صورت اندک اندک و بافاصله مصرف شود.