روده‌ها درباره سلامتی چه می‌گویند؟


پزشکان تاکنون مطالعات گسترده‌ای در مورد ارتباط ژن‌ها با سلامتی انجام داده‌اند و این‌بار نیز به مطالعه دقیق ارتباط باکتری‌های روده و بیماری‌ها پرداخته‌اند.

به گزارش لقمه، باکتری‌ها به همراه ویروس‌ها و قارچ‌ها میکروب‌هایی هستند که بدن انسان مملو از آن‌هاست. در ازای هر یک از سلول‌های انسان تقریبا 10 سلول میکروبی در بدن وجود دارند. آن‌ها در نقاط مختلف بدن روی پوست، داخل دهان، بینی، روده، مجاری ادراری و تناسلی زندگی می‌کنند. این موجودات زنده در بدن هر فرد، کلکسیون منحصربه‌فردی از میکروب‌ها را بوجود می‌آورند که بخشی از آنها در هنگام تولد از مادر به ارث می‌رسند و تا حدودی الگوی زندگی فرد را تعیین می‌کنند. باکتری‌ها از جمله میکروب‌هایی هستند که بیشترین تعداد آنها در روده انسان زندگی می‌کنند و اغلب موضوع اصلی مطالعات پزشکی هستند. متخصصان در بررسی روی DNA باکتری موجود در نمونه‌های مدفوع به مطالعه در مورد نقش باکتری در بروز برخی بیماری‌ها و تلاش برای تغییر آن‌ها پرداخته‌اند.

«میشل اسنیدر» از دانشگاه استنفورد می‌گوید: این احتمال وجود دارد که کلکسیون میکروبی موجود در بدن با بیماری‌هایی همچون دیابت، سرطان و اوتیسم مرتبط باشد و محدوده‌ای که باکتری‌ها بیشترین تاثیر را دارند در فضای روده است.

باکتری‌ها همچون پوششی در روده به فرآیند هضم مواد خوراکی کمک می‌کنند. در طول این فرآیند ویتامین‌هایی در بدن تولید می‌کنند که برای زندگی ضروری هستند، سیگنال‌هایی به سیستم ایمنی می‌فرستند و با تولید مولکول‌های کوچک به عملکرد مغز کمک می‌کنند.

اسنیدر افزود: بدون باکتری‌های روده بخش مهمی از عملکردها و فعالیت‌های بدن ناقص می‌ماند. آن‌ها بخش حیاتی از وجود ما هستند و بودنشان برای سلامتی ما ضرورت دارد.

نتایج بررسی‌ها نشان می‌دهد افراد مبتلا به برخی بیماری‌های خاص اغلب در بدن خود ترکیبات متفاوتی از باکتری‌ها را در مقایسه با افراد سالم دارند. همچنین پزشکان بررسی‌های قابل توجهی برای تعیین ساختار باکتری‌های روده در بدن افراد سالم در مقایسه با باکتری‌هایی که فرد را در معرض بیماری‌های خاص قرار می‌دهند انجام داده‌اند. شواهد حاکی از آن است که وجود یا فقدان یک باکتری خاص عامل شکل‌گیری یک کلکسیون سالم میکروبی در بدن نیست بلکه در واقع تنوع باکتریایی موجود در روده‌های نقش مهمتری در این زمینه ایفا می‌کند.

«جوزف پتروسینو» از دانشکده پزشکی بایلور نیز تاکید دارد: در صورتی که در بدن فرد مجموعه و طیف وسیعی از باکتری‌ها وجود داشته باشد که منابع غذایی مختلفی را تجزیه می‌کنند این امر موجب تولید مولکول‌های متنوعی می‌شود و مولکول‌هایی تولید می‌شوند که مغز برای عملکرد بهتر به آن‌ها نیاز دارد و در این صورت می‌توان به فواید تنوع بیشتر یک مجموعه میکروبی در روده پی برد.

مطالعات انجام شده در رابطه با مجموعه‌های میکروبی در بدن هنوز به قدری جدید و تازه هستند که به این زودی نمی‌توان در مورد تاثیر باکتری خاص در بروز یک بیماری اظهارنظر کرد. در حال حاضر متخصصان علوم پزشکی تنها به رابطه بین ترکیب باکتریایی بدن و وجود برخی بیماری‌ها در انسان پی برده‌اند. بدون در نظر گرفتن رابطه علت – معلولی در این زمینه، فعلا بررسی باکتری‌های روده به ابزاری برای پزشکان تبدیل شده تا برخی انواع بیماری‌ها را سریع‌تر و دقیق‌تر تشخیص دهند.

در بررسی‌های انجام شده، رابطه‌ بین این باکتری‌ها با سرطان روده، بیماری کرون،‌ دیابت و چاقی بررسی شده است. اگرچه این بیماری‌ها بیشتر با روده‌ و متابولیسم مرتبط هستند اما در واقع باکتری‌های روده با بیماری‌های مرتبط با تمام اعضای بدن ارتباط دارند. برخی انواع باکتری‌ها می‌توانند سیستم ایمنی بدن را تقویت کنند در حالی که برخی از آن‌ها موجب التهاب و بروز بیماری‌هایی همچون روماتیسم مفصلی می‌شوند

جوزف پتروسینو همچنین می‌گوید: بسیاری از بیماری‌های پوستی، ریوی، مفاصل و بافت‌های دیگر از التهاب ناشی می‌شوند و عدم تعادل باکتریایی می‌تواند به افزایش التهاب و پیشرفت بیماری منجر شود.

نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد در مبتلایان به روماتیسم مفصلی که درمان نشده‌اند تعداد بیشتری باکتری التهابی در روده‌هایشان وجود دارد و تنوع باکتری‌های مفید شناخته شده در روده‌های آنان نسبت به افراد سالم کمتر است. پزشکان همچنین در بررسی‌های خود به ارتباط بین باکتری‌های روده با اضطراب، افسردگی، اوتیسم، آلزایمر و بیماری‌های دیگر پی برده‌اند. با مشاهده ارتباط فزاینده میان میکروب‌های روده و برخی بیماری‌ها این پرسش مطرح می‌شود که آیا می‌توان باکتری‌های معده را تغییر داد و از بروز این بیماری‌ها پیشگیری کرد؟

به گزاش وب‌ام‌دی،‌ پتروسینو گفت: اعمال تغییرات طولانی مدت در رژیم غذایی این امر را ممکن می‌سازد تا کلکسیون میکروبی بدن تغییر شکل یافته و ظاهری سالم‌تر پیدا کنند. این امر موجب بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن،‌ کاهش التهاب و بهبود کلی وضعیت سلامت بدن می‌شود.

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 7198 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ يکشنبه ۲ شهريور بازدید: 2543 ساعت: 12:15 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 سبک زندگی ناسالم در یزد/ فست فود بیشتر، تحرک کمتر ۱۴۰۴ دوشنبه ۹ ارديبهشت
2 خواص شگفت انگیز خرفه برای کودکان و بزرگسالان+عوارض ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
3 شایع‌ترین بیماری‌های مردان را بشناسیم ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ بهمن
4 راز سلامتی در یک دانه سرشار از امگا ۳ ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
5 «تورم» سفره خانواده‌ها را کوچک کرد!؟ ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
6 یافته های جدید از فواید رژیم غذایی غنی از اُمگا ۳ برای پروستات ۱۴۰۳ پنج شنبه ۶ دي
7 کاهش مصرف داروی شیمی‌درمانی با نانوذرات شکرمانند ۱۴۰۳ دوشنبه ۵ آذر
8 سنگک و بربری یا نان صنعتی، کدام بدرد بخورترند؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۸ آبان
9 تولید نسل جدید داروهای درمان سرطان با یک‌دهم قیمت نمونه مشابه خارجی ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۱ شهريور
10 داروهای گیاهی چینی عوارض جانبی درمان سرطان را کاهش می دهند ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ مرداد
11 این افزودنی محبوب متهم به سرطان زایی است ۱۴۰۲ شنبه ۱۰ تير


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  آهن موجود در گوشت قرمز سرطانزاست دانشمندان معتقدند سطح بالای آهن موجود در گوشت قرمز...

  برنامه غذایی برای مقابله با کاهش تنگی نفس پایگاه خبری لقمه: یک متخصص تغذیه، به ارایه توصیه ه...

  به كودك خود به اجبار غذا ندهید دكتر پریسا ترابی در گفت وگویی، ضمن بیان این مطلب ا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

مواجهه مردم با خرید شب عید چگونه است/ توزیع کالاها توسط کاسبان امین پایگاه خبری لقمه: در قالب طرح «کاسبان امین»، کسبه امین در سراسر کشور توسط اتاق اصناف شناسایی می‌شوند و کالاهای اساسی مثل روغن، شکر و مرغ جهت توزیع، در اختیارشان قرار می‌گیرد.
صبحانه، ناهار یا شام؟ کدام را حذف کنیم؟! وعده های غذاییبه طور کل در علم تغذیه در مورد یک وعده غذایی صحیح صحبت نمی‌شود و در مورد الگوی خوراکی صحیح صحبت می‌شود.
در هفته چقدر گوشت قرمز بخوریم؟ یک متخصص تغذیه در امور سرطان گفت: مصرف بالای گوشت قرمز و گوشت‌های فرآوری شده که همبرگر و کالباس شامل آن می‌شود می‌تواند از علل ایجاد سرطان روده باشد. حتی گوشت قرمز دودی یا نمک‌سود هم باعث ایجاد مواد سرطان‌زا می‌شود.
اصول تغذیه مناسب در ماه مبارک رمضان پایگاه خبری لقمه: روزه عبادتی است که فواید روحی و جسمانی فراوانی به همراه دارد. بنابراین رعایت نکات روزه داری و به ویژه نحوه تغذیه در این ماه مبارک حائز اهمیت است.