این افزودنی محبوب متهم به سرطان زایی است


پایگاه خبری لقمه: گزارش‌ها حاکی از آن است که به زودی یکی از افزودنی‌هایی که در بسیاری از خوراکی‌های پرطرفدار استفاده می‌شود، توسط سازمان جهانی بهداشت به عنوان ماده‌ای با خطر سرطان احتمالی برای انسان معرفی خواهد شد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، به نقل از گاردین، طبق گزارش ها شیرین کننده مصنوعی مورد استفاده در هزاران محصول توسط سازمان جهانی بهداشت برچسب «احتمالا سرطان زا برای انسان» را خواهد گرفت.
 
این شیرین کننده مصنوعی محبوب که در هزاران محصول در سراسر جهان از جمله نوشابه رژیمی، بستنی و آدامس استفاده می شود که ظاهرا به زودی به عنوان یک ماده با خطر احتمالی سرطان برای انسان اعلام می شود.
 
بازوی تحقیقات سرطان سازمان جهانی بهداشت، آژانس بین المللی تحقیقات سرطان (IARC)، بررسی ایمنی آسپارتام را انجام داده و ماه آینده گزارشی را در مورد آن منتشر خواهد کرد.
 
رویترز روز پنجشنبه گزارش داد که این نهاد در حال آماده شدن برای برچسب زدن این شیرین کننده به عنوان احتمالاً سرطان زا برای انسان است. این بدان معناست که شواهدی وجود دارد که آسپارتام را با سرطان مرتبط می کند، اما محدود است.
 
این حرکت احتمالاً بحث برانگیز خواهد شد زیرا پیش از این هم این آژانس به دلیل ایجاد هشدار در مورد موادی که مصرف نکردن آن ها سخت است با انتقاد مواجه شده است مثلا قبلا اعلام کرده بود که کارشبانه، مصرف گوشت قرمز و استفاده از تلفن همراه احتمالا سرطان زا هستند.
 
تعیین میزان مصرف موادی مانند آسپارتام توسط کمیته مشترک افزودنی های غذایی که توسط سازمان جهانی بهداشت و کشاورزی ملل متحد تشکیل شده انجام می شود. این کمیته نیز در سال جاری بررسی استفاده از آسپارتام را آغاز کرده است.
 
این کمیته به همراه آژانس بین المللی تحقیقات سرطان، نتایج یافته های خود را در 14 جولای 2023 (23 تیر 1402) منتشر خواهد کرد.
 
آسپارتام به طور گسترده ای به عنوان یک شیرین کننده محبوب از دهه 1980 مورد استفاده قرار گرفت و امروزه در محصولاتی مانند نوشابه های رژیمی، آدامس، غلات صبحانه و حتی قطره های ضددسرفه یافت می شود.
 
نهادهای نظارتی در سراسر جهان پس از بررسی شواهد موجود، استفاده از آسپارتام را تایید کردند. شرکت های بزرگ مواد غذایی و نوشیدنی ده ها سال است که از وجود آسپارتام در محصولات خود دفاع می کنند. صنایع غذایی روز پنجشنبه نگرانی های جدی خود را در مورد این گزارش ها ابراز کردند.
 
شواهدی وجود دارد که سؤالاتی را در مورد تأثیر بالقوه آسپارتام بر خطر سرطان ایجاد می کند. مطالعه‌ای در فرانسه با حضور حدود 100هزار بزرگسال در سال گذشته نشان داد افرادی که مقادیر بیشتری شیرین‌کننده‌های مصنوعی از جمله آسپارتام مصرف می‌کنند در معرض خطر ابتلا به سرطان بالاتری قرار دارند. مطالعه دیگری در ایتالیا در اوایل دهه 2هزار گزارش داد که برخی از سرطان‌ها در موش‌ها با آسپارتام مرتبط است.
 

خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی

بازگشت به صفحه نخست




کد: 15277 تاریخ نشر: ۱۴۰۲ شنبه ۱۰ تير بازدید: 619 ساعت: 12:53 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 پنج پیشنهاد برای بهبود وضعیت سلامت در دوره پیری ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۶ مهر
2 شیرهای طعم‌دار برای بدن مفید است یا مضر؟ ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۲ شهريور
3 کدام آبلیموها صد در صد طبیعی هستند؟ ۱۳۹۶ شنبه ۲۷ خرداد
4 فروش مرغ رنگ شده به جای گوشت! ۱۳۹۵ يکشنبه ۱۰ بهمن
5 کاهش 10 درصدی شکر در آبمیوه ۱۳۹۳ چهارشنبه ۲۱ آبان
6 ایران به ریاست سیستم بین‌المللی شماره‌گذاری افزودنی‌های غذایی انتخاب شد ۱۳۹۳ چهارشنبه ۲۴ ارديبهشت
7 سوسیس و کالباس چه بلایی سرتان می آورد؟ ۱۳۹۳ جمعه ۱۹ ارديبهشت
8 مبتلایان به آسم غذاهای آماده به مصرف نخورند ۱۳۹۳ شنبه ۲ فروردين
9 نکاتی جالب راجع به سوسیس و کالباس ۱۳۹۲ چهارشنبه ۱۴ اسفند
10 سازمان غذا و دارو مسوول نظارت بر مواد افزودنی و نگهدارنده میوه ها نیست ۱۳۹۲ يکشنبه ۲۲ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 






 

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  یک راه‌حل ادویه‌ای برای کنترل دیابت پزشکان در یک مطالعه جدید تاکید کردند که دارچین نه ...

  بهترین موادغذایی برای تسکین سرماخوردگی گیاهان دارویی آویشن، رازیانه و شیرین‌بیان همراه با...

  كاهش مصرف گوشت قرمز و کاهش خطر ابتلا به بیماری های مزمن كارشناسان سلامت و تغذیه در انگلیس ادعا كرده‌اند كه...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

روند پرشتاب تغییر اقلیم؛ حاصل افزایش انتشار گاز متان پایگاه خبری لقمه: بررسی‌های پژوهشگران نشان می‌دهد انتشار گاز متان بیش از پیش سرعت گرفته و باعث افزایش انتشار گازهای گلخانه‌ای و سرعت گرفتن تغییر اقلیم می‌شود.
بررسی آثار بهداشتی و اقتصادی آلودگی هوا در ۲۷ شهر پایگاه خبری لقمه: رییس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت با اشاره به انجام مطالعه‌ای برای کمی‌سازی اثرات بهداشتی و اقتصادی منتسب به آلاینده ذرات معلق PM ۲.۵، به تشریح عوارض این معضل بهداشتی در کشور پرداخت و گفت: در سال ۱۴۰۰ تعداد همه مرگ‌های منتسب به مواجهه طولانی مدت با ذرات معلق PM۲.۵ بیش از ۸۷ درصد نسبت به سال ۱۳۹۹ افزایش یافته است.
خوراکی‌هایی برای کاهش کالری و کاهش وزن تعادل و تناسب اندام در یک سبک زندگی سالم رویای هر فرد است، اما به سختی می توان بدن را وادار به تغییر عادات ناسالم کرد.
پرخوری پس از ماه رمضان ممنوع در روزهای اول پس از ماه رمضان، از مصرف غذاهای چرب و سنگین خودداری کنید.