آشنایی با الفبای ویتامین‌های مورد نیاز پوست


احتمالش وجود دارد که پوستتان به اندازه‌ی کافی مواد مغذی دریافت نکند.

به گزارش لقمه، ریچارد پارکر شیمیدان، نکاتی مختصر و مفید درباره‌ی ویتامین‌های مورد نیاز پوست شما و چگونگی افزایش آنها بیان می‌کند:

 

ویتامین A

رتینول، پالمیتات رتینیل، و آلدهید رتینال، شکل‌های مختلف ویتامین A هستند که کلاژن را افزایش می‌دهند، منافذ پوست را می‌بندند، و لکه و خطوط ریز را به حداقل می‌رسانند. ریچارد پارکر می‌گوید: معروف‌ترین آنها رتینول است، اما موجب تحریک پوست می‌شود، در حالیکه آلدهید رتینال، فعال‌تر است و روی اکثر پوست‌ها بخوبی جواب می‌دهد.

ویتامین B

ویتامین B شامل یک گروه از ویتامین‌های مختلف، اما مرتبط است، و پارکر پیشنهاد می‌کند که به دو تا از آنها بیشتر توجه کنید: ویتامین B3 (نیاسین آمید) برای محافظت از سلول‌های ایمنی پوست، تقویت لایه‌های بیرونی پوست، کمک به کنترل رنگدانه‌ها، و بهبود خاصیت ارتجاعی پوست؛ و مرطوب کننده‌ی ویتامین B5 که مانند یک عامل ضد التهابی عمل می‌کند.

ویتامین C

اسید ال-اسکوربیک، شکلی از ویتامین C است که در تولید کلاژن و رنگدانه نقش دارد. پارکر می‌گوید: به دنبال فرمولاسیون‌های حاوی اسید اسکوربیک محلول در روغن باشید زیرا بسیار پایدار و بادوام هستند و مانند یک آنتی اکسیدان، افزایش دهنده‌ی کلاژن، و مرطوب کننده عمل می‌کنند.

ویتامین D

این ویتامین، از طریق پوست وارد بدن می‌شود و به تقویت استخوان‌ها و سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند. حتی با اینکه میزان کمبود این ویتامین بالاست، استفاده از کرم‌های ضد آفتاب ضروری است. پارکر می‌گوید: به دنبال ضد آفتاب‌هایی باشید که حاوی پرو ویتامین D هستند، زیرا وقتی توسط نور خورشید فعال شوند، سطح ویتامین D پوست را افزایش می‌دهند.

ویتامین E

پارکر می‌گوید: ۸ فرم مختلف از ویتامین E وجود دارد که بعنوان یک آنتی اکسیدان قوی عمل می‌کنند، جلوی سرطان پوست را می‌گیرند، و رنگدانه‌ها را متعادل می‌کنند. یک آنتی اکسیدان موضعی مناسب، باید شامل هر ۸ فرم باشد –آلفا، بتا، گاما، دلتا توکوفرول، و توکوترینول‌های مشابه.

ویتامین F

ویتامین F یک نام مشترک برای اسیدهای چرب ضروری خود پوست است که پوست را نرم نگه می‌دارند. پارکر می‌گوید: مهم‌ترین آنها اسید گاما لینو لنیک، و اسید لینو لئیک هستند. یک مرطوب کننده‌ی با کیفیت باید حاوی هر دوی آنها باشد، ترجیحا به شکل روغن گل گاوزبان که غنی ترین منبع طبیعی از اسیدهای چرب ضروری است.

سایر نکات زیبایی

- پپتیدها: این پروتئین‌های کوچک، پوست شما را فعال می‌کنند تا با واکنش‌های درست، سالم‌تر شود.

-آنتی اکسیدان‌ها: یعنی هر ماده‌ای که میزان آسیب رادیکال‌های آزاد را به پوست کاهش می‌دهد.

-گلیکان‌ها: این مولکول‌های پیام رسان، ارتباط بین سلول‌ها را در لایه‌های مختلف پوست تسهیل می‌کنند و تولید کلاژن پوست را افزایش می‌دهند. با بالا بردن میزان گلیکان بطور مصنوعی یا برنامه‌ریزی دوباره‌ی گلیکان‌های قدیمی در پوست‌های پیر، شاید این پوست‌ها جوان تر بنظر برسند.

-اسیدهای هیدروکسی: آلفا (گلیکولیک، لاکتیک و اسید سیتریک) و بتا (سالیسیلیک). این اسیدها پوست را لایه برداری می‌کنند تا صاف و نرم باقی بماند.

سرامیدها: این چربی‌های طبیعی، مانند سد عمل می‌کنند و خاصیت انعطاف پذیری پوست را حفظ می‌کنند.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :برترین ها

کد: 7299 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ چهارشنبه ۱۹ شهريور بازدید: 4066 ساعت: 1:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 اینفوگرافیک/ کمبود کدام ویتامین‌ها باعث پیری زودرس می‌شود؟ ۱۴۰۴ جمعه ۱ شهريور
2 «تورم» سفره خانواده‌ها را کوچک کرد!؟ ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
3 تاثیر ویتامین B۳ در کاهش خطر مرگ ناشی از کبد چرب ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲ اسفند
4 اهمیت طبخ غذا با روغن های گیاهی ۱۴۰۲ چهارشنبه ۸ شهريور
5 توصیه هایی برای مصرف کنندگان وارفارین ۱۴۰۲ يکشنبه ۸ مرداد
6 خواص خربزه و هندوانه/میوه های غنی از ویتامین ۱۴۰۲ چهارشنبه ۴ مرداد
7 ایرانی ها باید ویتامین D از کودکی تا سالمندی مصرف کنند ۱۴۰۱ يکشنبه ۱۴ اسفند
8 خواص درمانی لبو را بدانید ۱۴۰۱ چهارشنبه ۷ دي
9 در آلودگی هوا چه بخوریم چه نخوریم؟ ۱۴۰۱ دوشنبه ۳۰ آبان
10 آشنایی با خواص گوشت بلدرچین برای طبع های سرد ۱۴۰۱ شنبه ۷ آبان
11 کمبود ویتامین D با افزایش ریسک مرگ زودهنگام مرتبط است ۱۴۰۱ پنج شنبه ۵ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  بایدها و نبایدهای اهدای‌خون پایگاه خبری لقمه: سازمان انتقال خون برای اطمینان ا...

  بهترین زمان مصرف کله پاچه غنی از ویتامین B۱۲ است که طرفداران بیشتری هم دارد....

  استفاده از ظروف یکبارمصرف شیمیایی سرطانزاست یک متخصص تغذیه گفت: در صورت استفاده از ظروف یکبار ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

مصرف شیر هیچ جایگزینی ندارد از اصلی ترین عوارض مصرف نکردن یا حتی کم مصرف کردن شیر و دیگر فرآورده های لبنی در سنین پایین، ابتلا به کوتاه قدی و پوسیدگی دندان ها و در بزرگسالی پوکی استخوان است.
زیباتر شدن با توت فرنگی‌های هوس‌انگیز توت‌فرنگی‌های قرمز و زیبا به شما چشمک می‌زنند و شما را وسوسه می‌کنند که دست خالی به منزل نروید، اما باید بدانید که این میوه خوش‌رنگ علاوه بر طعم فوق‌العاده‌ای که دارد، می‌تواند به عنوان ماده اولیه انواع کرم‌ها و ماسک‌های زیبایی که می‌توانید خود در منزل تهیه ‌کنید مورد استفاده قرار بگیرد.
گرمای بدن در زمستان با این مواد غذایی گاهی با پوشیدن یک ژاکت پشمی باز هم بدنمان در سرمای زمستان گرم نمی‌شود اما با برخی مواد غذایی و نوشیدنی‌ها، بدن از درون گرم می‌شود و سرمای بیرون بدن تا حدی از بین می‌رود.
جلوگیری از ابتلا به افسردگی با مصرف لبنیات یک روانپزشک با تاکید بر مصرف لبنیات تازه و مغزهایی مانند پسته، بادام و گردو گفت: بیشترین میزان سرتونین در ماست و شیر تازه دیده می‌شود.