آشنایی با الفبای ویتامین‌های مورد نیاز پوست


احتمالش وجود دارد که پوستتان به اندازه‌ی کافی مواد مغذی دریافت نکند.

به گزارش لقمه، ریچارد پارکر شیمیدان، نکاتی مختصر و مفید درباره‌ی ویتامین‌های مورد نیاز پوست شما و چگونگی افزایش آنها بیان می‌کند:

 

ویتامین A

رتینول، پالمیتات رتینیل، و آلدهید رتینال، شکل‌های مختلف ویتامین A هستند که کلاژن را افزایش می‌دهند، منافذ پوست را می‌بندند، و لکه و خطوط ریز را به حداقل می‌رسانند. ریچارد پارکر می‌گوید: معروف‌ترین آنها رتینول است، اما موجب تحریک پوست می‌شود، در حالیکه آلدهید رتینال، فعال‌تر است و روی اکثر پوست‌ها بخوبی جواب می‌دهد.

ویتامین B

ویتامین B شامل یک گروه از ویتامین‌های مختلف، اما مرتبط است، و پارکر پیشنهاد می‌کند که به دو تا از آنها بیشتر توجه کنید: ویتامین B3 (نیاسین آمید) برای محافظت از سلول‌های ایمنی پوست، تقویت لایه‌های بیرونی پوست، کمک به کنترل رنگدانه‌ها، و بهبود خاصیت ارتجاعی پوست؛ و مرطوب کننده‌ی ویتامین B5 که مانند یک عامل ضد التهابی عمل می‌کند.

ویتامین C

اسید ال-اسکوربیک، شکلی از ویتامین C است که در تولید کلاژن و رنگدانه نقش دارد. پارکر می‌گوید: به دنبال فرمولاسیون‌های حاوی اسید اسکوربیک محلول در روغن باشید زیرا بسیار پایدار و بادوام هستند و مانند یک آنتی اکسیدان، افزایش دهنده‌ی کلاژن، و مرطوب کننده عمل می‌کنند.

ویتامین D

این ویتامین، از طریق پوست وارد بدن می‌شود و به تقویت استخوان‌ها و سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند. حتی با اینکه میزان کمبود این ویتامین بالاست، استفاده از کرم‌های ضد آفتاب ضروری است. پارکر می‌گوید: به دنبال ضد آفتاب‌هایی باشید که حاوی پرو ویتامین D هستند، زیرا وقتی توسط نور خورشید فعال شوند، سطح ویتامین D پوست را افزایش می‌دهند.

ویتامین E

پارکر می‌گوید: ۸ فرم مختلف از ویتامین E وجود دارد که بعنوان یک آنتی اکسیدان قوی عمل می‌کنند، جلوی سرطان پوست را می‌گیرند، و رنگدانه‌ها را متعادل می‌کنند. یک آنتی اکسیدان موضعی مناسب، باید شامل هر ۸ فرم باشد –آلفا، بتا، گاما، دلتا توکوفرول، و توکوترینول‌های مشابه.

ویتامین F

ویتامین F یک نام مشترک برای اسیدهای چرب ضروری خود پوست است که پوست را نرم نگه می‌دارند. پارکر می‌گوید: مهم‌ترین آنها اسید گاما لینو لنیک، و اسید لینو لئیک هستند. یک مرطوب کننده‌ی با کیفیت باید حاوی هر دوی آنها باشد، ترجیحا به شکل روغن گل گاوزبان که غنی ترین منبع طبیعی از اسیدهای چرب ضروری است.

سایر نکات زیبایی

- پپتیدها: این پروتئین‌های کوچک، پوست شما را فعال می‌کنند تا با واکنش‌های درست، سالم‌تر شود.

-آنتی اکسیدان‌ها: یعنی هر ماده‌ای که میزان آسیب رادیکال‌های آزاد را به پوست کاهش می‌دهد.

-گلیکان‌ها: این مولکول‌های پیام رسان، ارتباط بین سلول‌ها را در لایه‌های مختلف پوست تسهیل می‌کنند و تولید کلاژن پوست را افزایش می‌دهند. با بالا بردن میزان گلیکان بطور مصنوعی یا برنامه‌ریزی دوباره‌ی گلیکان‌های قدیمی در پوست‌های پیر، شاید این پوست‌ها جوان تر بنظر برسند.

-اسیدهای هیدروکسی: آلفا (گلیکولیک، لاکتیک و اسید سیتریک) و بتا (سالیسیلیک). این اسیدها پوست را لایه برداری می‌کنند تا صاف و نرم باقی بماند.

سرامیدها: این چربی‌های طبیعی، مانند سد عمل می‌کنند و خاصیت انعطاف پذیری پوست را حفظ می‌کنند.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :برترین ها

کد: 7299 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ چهارشنبه ۱۹ شهريور بازدید: 3731 ساعت: 1:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تاثیر ویتامین B۳ در کاهش خطر مرگ ناشی از کبد چرب ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲ اسفند
2 اهمیت طبخ غذا با روغن های گیاهی ۱۴۰۲ چهارشنبه ۸ شهريور
3 توصیه هایی برای مصرف کنندگان وارفارین ۱۴۰۲ يکشنبه ۸ مرداد
4 خواص خربزه و هندوانه/میوه های غنی از ویتامین ۱۴۰۲ چهارشنبه ۴ مرداد
5 ایرانی ها باید ویتامین D از کودکی تا سالمندی مصرف کنند ۱۴۰۱ يکشنبه ۱۴ اسفند
6 خواص درمانی لبو را بدانید ۱۴۰۱ چهارشنبه ۷ دي
7 در آلودگی هوا چه بخوریم چه نخوریم؟ ۱۴۰۱ دوشنبه ۳۰ آبان
8 آشنایی با خواص گوشت بلدرچین برای طبع های سرد ۱۴۰۱ شنبه ۷ آبان
9 کمبود ویتامین D با افزایش ریسک مرگ زودهنگام مرتبط است ۱۴۰۱ پنج شنبه ۵ آبان
10 کاهش گرگرفتگی یائسگی با رژیم غذایی گیاهی کم چرب ۱۴۰۱ پنج شنبه ۵ آبان
11 تغذیه برای بهبود آنفولانزا ۱۴۰۱ دوشنبه ۲ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  تابستان دلپذیر با این عرقیات گیاهی در فصل تابستان بیشتر از فصل‌های دیگر سال تمایل به ...

  لاغری و عمر بیشتر با روزی یک مشت آجیل متخصصان تغذیه و سلامت در انگلیس می‌گویند: افرادی ک...

  عجیب‌ترین روش های خوراکی مقابله با سرماخوردگی غذاهای طبیعی خیلی بیشتر از غذاهای پرکالری خاصیت دا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

با این خوراکی ها وزن خود را کاهش دهید بیشتر ما دوست داریم وزن کم کنیم تا اندام مناسبی داشته باشیم بلکه...
چرا غذاها سرطان‌زا می‌شوند؟ متخصصان سلامت در آمریکا معتقدند که افزایش مقدار ماده شیمیایی آکریلامید در محیط زندگی موجب بروز سرطان در حیوانات می‌شود و در انسان نیز می‌تواند اثرات منفی مشابه داشته باشد.
خاصیت‌هایی كه پاستیل ندارد پاستیل از تنقلاتی است كه با شكل‌های متنوع و رنگ‌های فریبنده، بزرگ و كوچك را به خود جذب كرده و گرچه برخی انواع آن طعم خوبی ندارد، اما بافت كش‌سان منحصربه‌فرد آن در زمان جویدن چنان احساس مطلوبی در مصرف‌كننده ایجاد می‌كند كه در همه جنس‌های این محصول نظیر ژله و مارشمالو (نوعی آبنبات اسفنجی) نمی‌توان یافت و این همان عامل اصلی پرطرفدار شدن پاستیل است اما باید بدانیم این قبیل ویژگی‌ها نمی‌تواند دلیل مغذی بودن این محصول باشد.
گیاهان انرژی زا را بشناسید گیاهان انرژی زا، علاوه بر ایجاد انرژی، سلامت و تعادل سیستم دفاعی بدن را نیز بهبود می بخشد.