باورهای غلط درباره رژیم های غذایی


امروزه اطلاعات فراوان و حتی اشتباه در مورد تغذیه‌، تشخیص یک الگوی صحیح تغذیه‌ای را دشوار کرده است.

 به گزارش لقمه، بارها و بارها درباره رژیم‌های غذایی سالم صحبت شده اما وقتی موضوع تغذیه سالم به میان می‌آید برخی باورهای اشتباه اما رایج وجود دارند که به تصور بیشتر مردم روش‌های صحیح تغذیه‌ای هستند در حالی که در حقیقت این روش‌ها نه تنها مفید نیستند بلکه سلامت مردم را به خطر می‌اندازند.

در این گزارش به نقل از هافینگتن‌پست به برخی از اشتباهات و باورهای غلط در مورد انتخاب رژیم غذایی اشاره شده که بی‌تردید خواندن آن شما را شگفت‌زده می‌کند:

- برای هر شخصی یک روش منحصر به فرد تغذیه‌ای وجود دارد

تغذیه سالم یک موضوع بسیار داغ و بحث روز است اما از این مهمتر و پرطرفدارتر موضوع رژیم‌های غذایی فردی و انحصاری است که این روزها زیاد مطرح می‌شود. کارشناسان تغذیه می‌گویند حقیقت این است که برای هر فردی یک رژیم غذایی منحصر به او وجود ندارد. هرچند ممکن است برخی ویژگی‌های جسمی یا روانی خاص، افراد را ملزم به محدود کردن یا مصرف بیشتر برخی موادغذایی کند اما گاهی ممکن است رژیمی که برای دوست شما مفید است برای شما هم کاربرد داشته باشد و معمولا یک رژیم استاندارد برای افراد سالم و عادی در مورد بیشتر اشخاص کاربرد دارد که البته بهترین راه تشخیص یک رژیم غذایی سالم، مشورت با یک متخصص تغذیه است.

- فکر کردن به چربی شما را چاق می‌کند

این تفکر از یک تحقیق که در دهه 80 میلادی انجام شد نشات می‌گیرد. غم انگیزترین بخش این مسئله این است که وقتی چربی از رژیم غذایی حذف شد، شدت چاقی ناگهان افزایش یافت. لابد می‌پرسید چرا؟ دلیل اصلی این است که وقتی چیزی از رژیم حذف می‌شود باید با یک چیز دیگر جایگزین شود. در نتیجه چربی با یک جایگزین سیرکننده دیگر و پنهان در لباس شکر جایگزین می‌شود. حقیقت این است که بدن ما به چربی، هیدرات کربن خوب و پروتئین سالم نیاز دارد تا بتواند عملکرد و کارایی مناسب داشته باشد و وزن بدن را متعادل نگه دارد. حقیقت دیگر این است که در بسیاری از موارد وقتی چربی مفید به رژیم غذایی افزوده می‌شود به کاهش وزن کمک شایانی می‌شود. بهترین منبع چربی‌های مفید آووکادو است.

- شکر فقط در موادغذایی شیرین وجود دارد

باور عمومی این است که تنها غذاهای شیرین مملو از قند بوده و مضر هستند. اما این باور اشتباه است زیرا سس کچاپ، سس پاستا، نان ساندویچ، لبنیات کم چرب و بیسکوئیت‌های کم چرب و به عبارت ساده‌تر هر غذای کم چربی دست‌کم به اندازه یک تکه کیک شکر دارد. شکر در واقع ماده‌ای است که صنایع غذایی با استفاده از آن شما را به دام می‌اندازند. پس خود را قربانی اهداف آنها نکنید و حقیقت را راجع به ذخیره پنهان شکر موجود در موادغذایی دانسته و از شیرین کننده‌های جایگزین استفاده کنید چون چربی شما را چاق نمی‌کند بلکه در واقع این شکر است که باعث چاقی می‌شود.

- همه کالری‌ها از یک نوع مشابه هستند

آیا تا به حال در اطرافیان خود کسی را دیده‌اید که تک به تک کالری غذاهایی را که می‌خورد را شمرده اما هنوز هم اضافه وزن دارد؟ جالب اینجاست که این افراد بیش از 10 سال است که به همین منوال عمل می‌کنند. بله واقعا دردناک است. اول اینکه این شیوه اصلا جواب نمی‌دهد و دوم اینکه وقتی به کالری‌ها اجازه می‌دهید برای شما تصمیم بگیرند روش‌تان هرگز جواب نمی‌دهد و خسته کننده می‌شود. بگذارید راستش را بگوئیم. اثر خوردن یک بیسکوئیت کم‌چرب با 100 کالری انرژی با 100 کالری سس آووکادو بسیار متفاوت است. حدس بزنید چرا؟ چون بیسکوئیت کم چرب سلامتی شما را نابود می‌کند اما سس آووکادو سلامتی شما را به شکل باورنکردنی بهبود می‌دهد. بنابراین اطلاع از اینکه چگونه کالری‌های مختلف روی بدن شما اثر می‌گذارند علاوه بر اینکه سلامت شما را به شدت بهبود می‌بخشد بلکه از میل شدید به غذا رهایی یافته، وزن شما متعادل شده و افت خلق بهبود می‌یابد.

- وقتی به عادت‌های غذای‌تان دید متعصبانه دارید

درست مانند این قضیه که برای هر فرد یک الگوی مشخص تغذیه‌ای وجود ندارد، هیچ تضمینی هم وجود ندارد که یک شیوه خاص تغذیه‌ای در تمام طول عمر شما جوابگو و مفید باشد. چون هرچه سن شما بالا می‌رود نیازها، محدودیت‌ها،‌ الزامات و عادت‌های غذایی شما نیز تغییر می‌کنند.

- تمام برچسب‌های تبلیغاتی روی محصولات غذایی با شعار سالم بودن این محصولات، درست و قابل اطمینان هستند.

این باور اشتباه محض است. البته منظور ما این نیست که کلا از غذاهای بسته‌بندی شده دوری کنید. چرا که این نسخه برای افرادی که زندگی پرمشغله‌ای دارند جواب نمی‌دهد ضمن اینکه انتخابات سالمی نیز در این زمینه وجود دارد. ولی یک نکته مهم در این قضیه وجود دارد و آن این است که هر محصولی که روی آن برچسب بدون گلوتن، ارگانیک، طبیعی یا هر شعار تبلیغاتی خورده بود به معنای سالم بودن آن نیست زیرا بسیاری از این محصولات بسته بندی شده حاوی بیش از نیم لیتر شربت شکر هستند. یادگیری نحوه درست خواندن برچسب محتویات محصولات غذایی بهترین کاری است که برای حفظ سلامت خود می‌توانید انجام دهید.

- غذای مورد علاقه‌مان را نباید بخوریم

هرچه بیشتر به خود بگویید فلان خوراکی را نخورم، بیشتر نسبت به آن حریص می‌شوید و هوس خوردن آن را می‌کنید. تغذیه سالم به معنای اجتناب از خوردن یا تغییر شدید در تمام جنبه‌های زندگی نیست بلکه تغذیه سالم یعنی یاد بگیریم چگونه چیزهایی را که دوست داریم به طور سالم تهیه کنیم و از خوردن آنها لذت ببریم. بستنی یک مثال خوب است. اگر عاشق بستنی هستید چرا بستنی یخی فوری یا میوه‌ای را امتحان نمی‌کنید؟ طرز تهیه آن هم بسیار ساده است بدین صورت که موز یا میوه‌های رسیده را در فریزر قرار می‌دهید تا یخ بزنند سپس آن را با شیرهای غیرلبنی نظیر شیرسویا در مخلوط کن بهم می‌زنید تا به شکل پوره دربیاید. شکلات هم دوست دارید؟ شکلات هم برای شما مفید است اما شکری که به آن افزوده می‌شود مضر است. بسیاری از شکلات‌های تخته‌ای شکر فراوانی دارند اما انتخاب صحیح نوع شکلات باعث می‌شود از زندگی خود بدون آسیب رسیدن به سلامتی لذت ببرید.

شما مجبور نیستید از خوراکی‌هایی که برای سلامتی شما مفید هستند دوری کنید. بلکه همین که یاد بگیرید چگونه قندخون خود را کنترل کنید از کاهش شدید وزن خود بدون حذف غذاهای مورد علاقه‌تان شگفت زده خواهید شد.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 7492 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ يکشنبه ۲۰ مهر بازدید: 4198 ساعت: 12:42 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 بیانیه رسانه‌های ایران در محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی ۱۴۰۲ شنبه ۲۷ آبان
2 استقبال از پویش تحریم کالاهای «مرتبط با اسرائیل» در کشورهای اسلامی ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۲ آبان
3 یک ماه از تشنگی و گرسنگی مردم غزه گذشت ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۵ آبان
4 رژیم لاغری فستینگ برای چه گروهی مناسب است؟ ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۵ آبان
5 آشنایی با جدول غذایی رژیم لاغری کانادایی ۱۴۰۲ پنج شنبه ۳۰ شهريور
6 چه کسانی نباید رژیم کتوژنیک بگیرند؟ ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۱ شهريور
7 رژیم غذایی برای رفع کبد چرب و کاهش وزن ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۲ شهريور
8 رژیم غذایی گیاهی و بهبود کلسترول و قندخون ۱۴۰۲ پنج شنبه ۱۹ مرداد
9 خطر رژیم غذایی کم فیبر در بارداری برای مغز نوزادان ۱۴۰۲ يکشنبه ۸ مرداد
10 زمان مناسب برای پخت گوشت و مرغ یخ زده ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۸ خرداد
11 پیری زودرس با این 8 غذا ۱۴۰۲ شنبه ۲۷ خرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  غذاهای غیر خانگی آهن کافی ندارند یک کارشناس تغذیه مرکز بهداشت استان یزد گفت: مصرف ن...

  مصرف این مواد برای جلوگیری از سرطان و بیماریهای قلبی و فشار خون خوردن غذاهایی غنی ازآنتی اکسیدان‌ها به همه توصیه ش...

  سرطان دهان چقدر خطرناک است؟ سرطان‌های دهان 2 تا 4 درصد مجموع سرطان‌ها را تشکیل...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

طعم بی رقیب غذاهای ایرانی انگشت‌هایی كه قبلا با آبگوشت‌های چرب و پردنبه خورده می‌شد و دل‌هایی كه قبلا برای قورمه‌سبزی‌های جا افتاده و خوش‌عطر غنج می‌رفت، حالا با پیتزاهای رنگ و وارنگ خورده می‌شود و برای لازانیا، سوشی و تاكو از حال می‌رود.
18 دلیل برای لاغری و کاهش وزن چاقی می‌تواند 20 سال از عمر شما را کم کند و سال‌هایی که زنده هستید را با درد همراه کند، آن را ناسالم‌تر کرده و از میزان انرژی و فعالیت شما بکاهد.
چلوخورشت "چنزو" پایگاه خبری لقمه: «جیرجیرک» خبرسازترین حشره در دو،‌ سه هفته اخیر بوده است اما نه به عنوان یک حشره آوازخوان که بیشتر در مناطق گرمسیری زندگی می‌کند؛ بلکه به عنوان جانوری که در یکی از استان‌های کشور یک خوردنی نسبتا محبوب محسوب می‌شود.
نفخ؛ نشانه بیماری‌های خطرناك هر فرد در هر دم و بازدم همراه با اكسیژن و دی‌اكسید كربن، گازهای متان، هیدروژن و نیتروژن را از طریق مری وارد دستگاه گوارش خود می‌كند، به طوری كه در دستگاه گوارش ما همیشه 200 سی‌سی هوا وجود دارد.