بازار از برنج و شکر اشباع است


معاون وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد: از سال‌ گذشته تا نیمه نخست امسال تولید و واردات برنج و شکر بیش از نیاز داخلی بوده و هم اکنون بازار از این محصولات اشباع شده است لذا وارداتشان به منظور تنظیم بازار ممنوع شده است.

 به گزارش لقمه، عباس کشاورز گفت: بازار از برنج و شکر اشباع شده و محصولات تولید شده روی دست تولیدکنندگان باقی مانده است لذا وارداتشان ممنوع شد.

وی افزود: سال گذشته بیش از دو میلیون تن برنج وارد شد و طی شش ماهه نخست امسال نیز حدود 700 هزار تن برنج وارد شده است. درحالی که نیاز واردات کشور در طول سال حدود یک میلیون و 200 هزار تن است؛ بنابراین در حال حاضر به اندازه کل نیاز بازار، واردات برنج صورت گرفته و محصول داخلی و وارداتی در انبارها باقی مانده است.

معاون امور زراعت وزیر جهاد کشاورزی با بیان این‌که هم اکنون می‌توانیم بگوییم با اعمال قیمت، بازار برنج قدری به تعادل نزدیک می‌شود، ادامه داد: برنج تولید شده داخلی آن قدر روی دست تولیدکنندگان مانده که وزارت جهاد کشاورزی مجبور شد برای آن قیمت توافقی اعلام کند.

کشاورز اظهار کرد: درباره شکر نیز ممنوعیت واردات به دلیل فرا رسیدن فصل برداشت چغندر قند و نیشکر و همچنین به دلیل واردات بیش از حد و مازاد بر نیاز داخلی اعمال شده است.

گرچه آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران نشان می‌دهد طی شش ماهه نخست امسال 656 هزار و 800 تن برنج به ارزش 827 میلیون و 200 هزار تن وارد شده که از نظر وزنی 40.45 درصد و از نظر ارزشی 35.94 درصد نسبت به نیمه نخست سال گذشته کاهش یافته است.

همچنین در همین بازه زمانی 676 هزار و 800 تن شکر تصفیه نشده به ارزش 317 میلیون و 400 هزار دلار به کشور وارد شده که از نظر وزنی 28.86 درصد و از نظر ارزشی 7.42 درصد نسبت به نیمه نخست سال گذشته افزایش یافته است.

پیش از این نیز کارشناسان بخش کشاورزی معتقد بودند به دلیل واردات گسترده برنج و شکر طی سال گذشته، برای تنظیم بازار داخلی این محصولات و حمایت از تولیدکنندگان داخلی وزارت جهاد کشاورزی باید واردات این محصولات را ممنوع و کنترل کند تا مشکلاتی که طی سال‌های گذشته برای بازار این محصولات به وجود آمده بود امسال تکرار نشود.

البته وزارت جهاد کشاورزی و دولت نشان دادند که برنامه‌ی ویژه‌ای برای تنظیم بازار داخلی محصولات استراتژیک دارند و مانند گذشته نمی‌خواهند بازار را بی‌تفاوت به حال خود رها کنند.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 7535 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ شنبه ۲۶ مهر بازدید: 2040 ساعت: 8:54 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 قیمت جهانی شکر به بالاترین میزان در 12 سال گذشته رسید ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱ آذر
2 رفع مشکلات گوارشی در خانم های باردار با توصیه های طب سنتی ۱۴۰۲ پنج شنبه ۲۵ آبان
3 قیمت روغن و شکر اعلام شد ۱۴۰۲ جمعه ۷ مهر
4 نرخ جدید قیمت شکر اعلام شد/ چرا افزایش قیمت اعلام رسمی نمی‌شود؟ ۱۴۰۲ شنبه ۲۳ ارديبهشت
5 تورم باز هم به قند و شکر و گوشت و مرغ رسید ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۸ ارديبهشت
6 کشاورزی در یک هفته/ از قیمت مرغ تا انتظارت از وزیر جدید کشاورزی ۱۴۰۲ پنج شنبه ۳۱ فروردين
7 واگذاری تنظیم بازار قند و شکر به بخش خصوصی ۱۴۰۱ سه شنبه ۱۱ بهمن
8 عیال وارترین مرد ایران با ۲۶ زن و ۱۹۵ فرزند را بیشتر بشناسید + عکس ۱۴۰۱ چهارشنبه ۲۶ مرداد
9 ۲۴ نوع نیشکر جدید در خوزستان تولید شد ۱۴۰۱ يکشنبه ۵ تير
10 عرضه رب گوجه فرنگی کم شد/ اعلام قیمت مصوب قند و شکر ۱۴۰۱ دوشنبه ۲۳ خرداد
11 قیمت کالاهای اساسی در هفته دوم اردیبهشت ماه اعلام شد ۱۴۰۱ شنبه ۱۰ ارديبهشت


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  حبوبات، یک غذای کربوهیدرات دار خوب حبوبات همواره جزء مواد غذایی‌ای دسته بندی می شوند ...

  درمان ریزش مو با مصرف تخم کدو هنگامی که زنان یا مردان شروع به از دست دادن موهای ...

  با مصرف روزانه گوجه فرنگی قلبتان را تقویت کنید مصرف روزانه گوجه فرنگی به طور قابل توجهی عملکرد رگ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

چرا غذاها سرطان‌زا می‌شوند؟ متخصصان سلامت در آمریکا معتقدند که افزایش مقدار ماده شیمیایی آکریلامید در محیط زندگی موجب بروز سرطان در حیوانات می‌شود و در انسان نیز می‌تواند اثرات منفی مشابه داشته باشد.
20 توصیه ناب تغذیه‌ای از امام رضا (ع)/ جلوگیری از زکام زمستانی با این خوراکی کسانی که به ضعف حافظه دچارند،‌ بهتر است همه روزه هفت مثقال کشمش سیاه، ناشتا بخورند و نیز سه تکه زنجبیل که در عسل خوابانده‌اند (زنجبیل پرورده) با کمی خردل ضمن غذای روزانه خود بخورند.
چاقی شما چه مدلی است؟ گلابی یا موزی؟ دانش و اطلاعات کافی درباره بدنمان، این امکان را به ما می دهد که با بدنمان درست رفتار کنیم و انتظار درست و بجایی از، آن داشته باشیم. راستی می دانید چاقی چند نوع دارد؟
خواص شگفت انگیز کاکائو به دنبال مطالعاتی كه روی تأثیر كاكائو در پیشگیری از حملات قلبی انجام شد، محققین به این نتیجه رسیدند كه خوردن كاكائو با كاهش خطر بیماری‌های قلبی- عروقی مرتبط است.تمامی‌گیاهان، رنگدانه‌هایی دارند كه می‌توانند از بروز بیماریها جلوگیری كنند. مثلاً ماده سولفورافان (Sulforophane) موجود در كلم براكلی، از وقوع سرطان پیشگیری می‌كند و همچنین ماده آلیكین (allicin) در سیر و رنگدانه كپسایسین (capsaicin)درانواع فلفل از حملات قلبی جلوگیری می‌كنند. گیاه كاكائو نیز، مانند سایرغذاهای گیاهی، املاح و مواد آنتی اكسیدان خاص خود را دارد كه باعث كاهش ابتلاء به بیماریهایی مثل بیماری قلبی می‌شود.آنتی اكسیدان قوی موجود در دانه‌ كاكائو، فلاوونوئید است.