تورم باز هم به قند و شکر و گوشت و مرغ رسید


پایگاه خبری لقمه: کمتر از ۵۰ روز از سال ۱۴۰۲ گذشته و نوسان قیمت در بازار قند و شکر، تخم مرغ، مرغ و… ادامه دارد؛ هم اکنون در بازار هر کیلو قند ۳۸، شکر ۳۳ و مرغ ۸۷.۴۰۰ هزار تومان است.

 به گزارش پایگاه خبری لقمه، اقتصاد بیمار ایران سبب شده تا هر سال، در برخی اقلام ماهانه و در بعضی حتی به طور هفتگی شاهد افزایش قیمت‌ها باشیم. به طور عموم ابتدای هر سال جامعه در انتظار بالا رفتن هزینه‌های زندگی از کالا تا خدمات هستند. برخی محصولات قیمت تعزیراتی داشته و با نظر دولت تعیین تکلیف می‌شود و بعضی دیگر در بازار آزاد بر اساس عرضه و تقاضا تغییر می‌کنند.

 
کمتر از ۵۰ روز از سال ۱۴۰۲ گذشته و نوسان قیمت در بازار قند و شکر، تخم مرغ، مرغ و… ادامه دارد. هنگامی که قیمت تعیین شده مد نظر تولیدکننده نباشد با کاهش عرضه سعی در رسیدن به قیمت مورد نظرش را دارد. وزارت جهاد کشاورزی بنا داشت طرح «فجر تا فطر» را پس از پایان ماه رمضان برای ۳۳ قلم کالای اساسی ادامه دهد که این امر محدود به چند محصول از جمله گوشت و البته با عرضه محدود شده است.
 
گندم از محصولات استراتژیک بوده که با افزایش دلار در ماه‌های پایانی سال ۱۴۰۱ گندم کاران درخواست افزایش قیمت این محصول را پیش از سال زراعی جدید را داشتند. این قیمت از ۱۵ تا ۱۷ هزار تومان برای هر کیلو عنوان می‌شد نرخی که کشاورزان را معترض‌تر کرده است. اما در نهایت با وجود نارضایتی گندم کاران نرخ پایه گندم ۱۳ هزار تومان به اضافه ۲ هزار تومان جایزه تحویل عدد نهایی ۱۵ هزار تومان تعیین شد. گران شدن قیمت گندم شاید در نرخ آرد یارانه نانوایی‌های دولتی تأثیر نداشته باشد (که البته خبازها هم تقاضای افزایش قیمت نان را دارند زیرا عنوان می‌کنند هزینه‌های نانوایی‌ها افزایش یافته است) اما نرخ محصولاتی که آرد ماده اولیه آنها است مانند انواع رشته، ماکارونی، شیرینی و… تغییر زیادی خواهد داشت زیرا بخشی از افزایش نرخ مربوط به افزایش قیمت دلار، حمل و نقل و… است و بخشی هم مربوط به مواد اولیه آن می‌شود.
 
کاهش محسوس عرضه محصولات لبنی در فروشگاه‌های زنجیره‌ای هم حاکی از آن است که در کنار افزایش رسمی قیمت مرغ و تخم مرغ باید در انتظار قیمت‌های جدید این محصولات باشیم. برخی برندها نیز به تغییر جزئی برخی از اقلام از جمله ماست، شیر، دوغ و.… پرداخته اند؛ اما تغییر قیمت‌ها هنوز رسمی اعلام نشده است. انواع گوشت و برنج از سفره اقشار کم درآمد حذف شده و پیش بینی می‌شود بازار تقاضا محصولات لبنی نیز امسال نسبت به سال گذشته کاهش بیشتری داشته باشد.
 
گوشت مرغ با وجود تعیین قیمت رسمی ۷۳ هزار تومان برای هر کیلو گوشت گرم مرغ در بازار این محصول پروتئینی بیش از ۸۸ هزار تومان در حال معامله است. گوشت قرمز با کاهش تقاضا و گرم شدن هوا تثبیت شده و سردست و ران گوشت گوسفند و گوساله بین ۳۸۰ تا ۴۸۰ متغیر است.
 
کنسرو ماهی و رب گوجه فرنگی از جمله مواد غذایی هستند که قیمت تعزیراتی دارند. کاهش عرضه تن ماهی حاکی از افزایش قیمت این محصول دارد به طوری که در برخی از سوپرمارکت‌های سطح شهر قیمت برخی برندها به ۷۰ هزار تومان هم می‌رسد.
 
بازار حبوبات نیز با نزدیک شدن به فصل تابستان و خطر فاسد شدن، تغییر قیمت نداشته و معمولاً در نیمه دوم سال نرخ انواع حبوبات هفتگی رخ می‌دهد.
 
در ادامه قیمت برخی کالاهای اساسی به شرح زیر اعلام می‌شود (تمام قیمت‌ها به تومان است).

 

قیمت کالاهای اساسی

کالای اساسی قیمت هفته جاری قیمت هفته گذشته
شقه گوسفند ۳۸۰ ۳۸۰
گوشت ران گوسفند- بدون چربی ۴۶۵-۴۸۰ ۴۶۵
گوشت گوساله ۳۶۵ ۳۶۵
گوشت قرمز چرخ کرده ۲۸۹-۳۵۰ ۲۸۹-۳۴۰
گوشت مرغ گرم ۸۷.۴۰۰ ۸۸.۴۰۰
گوشت مرغ گرم بدون کمر ۷۹.۴۰۰ ۸۵.۴۰۰
گوشت مرغ گرم با کمر ۶۹.۴۰۰ ۷۹.۴۰۰
گوشت مرغ چرخ کرده (کیلویی) ۱۲۰ ۱۲۰
کله و پاچه ۳۶۰-۴۰۰ ۳۸۹-۴۰۰
ماهی قزل آلا ۱۲۹ ۱۲۹
میگو ۳۲۰-۴۸۵ ۳۲۰-۴۸۵
تن ماهی ۲۹-۷۰ ۲۷-۵۲.۹۰۰
تخم مرغ زرده طلا دولتی-شانه ۳۰ تایی ۱۱۰ ۹۰
تخم مرغ دولتی-شانه ۲۵ تایی (کوچک) ۹۰ ۸۵
ماکارونی با قیمت دولتی ۱۸.۷۰۰ ۱۸.۷۰۰
ماکارانی ۵۰۰ گرمی غنی شده ۲۸.۵۰۰ ۲۸.۵۰۰
ماکارانی ۷۰۰ گرمی ۲۶ ۲۶
روغن مایع ۱.۸ ۱۱۵-۳۶۰ ۱۱۵-۳۶۰
روغن جامد ۵ کیلویی ۳۶۵ ۳۶۰-۳۶۵
رب گوجه فرنگی ۳۹-۴۵ ۳۵-۴۵
ماست دبه ای ۵۰-۸۵ ۵۰-۸۵
پنیر سفید ۵۱۵ گرمی ۶۱ ۶۱
کره ۵۰ گرمی ۱۴ ۱۴
خامه ۳۰۰ گرمی ۲۳-۳۰ ۲۳-۳۰
شیر بطری کم چرب ۲۰.۵۰۰ ۱۸-۲۳
شیر بطری پر چرب ۲۱.۶۰۰-۲۲.۵۰۰ ۱۹-۲۴
برنج هندی کیسه ۱۰ کیلویی ۴۲۰-۴۸۵ ۴۲۰-۴۸۵
برنج شمشیری ۵۶-۶۰ ۶۰
برنج طارم عطری ۹۸-۱۱۸ ۹۸-۱۱۸
برنج هاشمی ۱۱۵-۱۳۰ ۱۱۸-۱۳۰
شکر هر کیلو ۳۳ ۳۰
قند هر کیلو ۳۸ ۳۳
ماش ۵۷ ۵۷
نخود ۶۹ ۶۹
لپه ۵۳ ۵۳
عدس ۵۴-۵۹ ۵۴-۵۹
لوبیا چشم بلبلی ۵۷ ۵۷
لوبیا قرمز ۶۴ ۶۴
لوبیا سفید ۸۴ ۸۴
لوبیا چیتی ۸۳

۸۲

 

خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی

 

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :مهر

کد: 15194 تاریخ نشر: ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۸ ارديبهشت بازدید: 778 ساعت: 11:10 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 درمان پیش دیابت با کلم بروکلی ۱۴۰۳ يکشنبه ۵ اسفند
2 خوردن این میوه‌ اثرات منفیِ تغذیه ناسالم را کاهش می‌دهد ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۲ آذر
3 علی جعفریان جانشین وزیر بهداشت شد ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۸ شهريور
4 ظفرقندی: کار سیاسی در وزارت بهداشت را خیانت به مردم می‌دانم ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۳ مرداد
5 برخی مواد غذایی در انگلیس گران شد ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۴ مهر
6 چگونه غذای سالم بخوریم/ راهکارهای کاهش مصرف نمک و چربی ۱۴۰۲ شنبه ۱۵ مهر
7 چه کسانی نباید رژیم کتوژنیک بگیرند؟ ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۱ شهريور
8 رژیم غذایی گیاهی و بهبود کلسترول و قندخون ۱۴۰۲ پنج شنبه ۱۹ مرداد
9 نرخ جدید قیمت شکر اعلام شد/ چرا افزایش قیمت اعلام رسمی نمی‌شود؟ ۱۴۰۲ شنبه ۲۳ ارديبهشت
10 روزه‌داران مصرف شیرینی را کاهش دهند/ زولبیا بامیه ممنوع!؟ ۱۴۰۲ شنبه ۱۲ فروردين


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  مصرف سوپ و آش بعد از شیمی درمانی فراموش نشود یک متخصص خون و آنکولوژی با تاکید بر ضرورت مصرف یک ...

  تاثیر مصرف گوشت قرمز بر زوال عقل پایگاه خبری لقمه: استیک، همبرگر، دنده گوشت گاو و ه...

  تخمه هندوانه برای کاهش سطح کلسترول بد خون مفید است متخصصان تغذیه می‌گویند تخمه هندوانه که بیشتر مردم ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

اشتباهاتی که پس از یک وعده پرخوری مرتکب می شوید برای اینکه پرخوری تان را جبران کنید سعی می کنید در روزهای آتی کمتر بخورید. بهتر است که بدانید در اشتباه هستید و نیازی نیست احساس گناه کنید. به جای انجامکارهای غیرعادی موارد زیر را بخوانید.
مزیت خرما به قند و شکر چیست؟ خرما جزو گروه میوه‌ها طبقه‌بندی می‌شود. البته خرما میوه‌ای است که قند فراوانی دارد و هر 3 خرما یک واحد میوه محسوب می‌شود...
9 نکته خوب و بد درباره کاهش وزن نتایج جدید مطالعات محققان نشان می دهد، کاهش پنج تا 10 درصد از وزن بدن علاوه بر تقویت سلامت عمومی، خطر ابتلا به بیماری قلبی و دیابت را نیز کاهش می دهد اما این کاهش وزن می تواند اثرات سوء نیز داشته باشد.
یک راهکار ساده برای افزایش خود‌کفایی روغن پایگاه خبری لقمه: حدود 90 درصد روغن مصرفی مردم از طریق واردات تامین می‌شود و رشد قیمت‌های جهانی هم میزان خروج ارز از کشور را برای تأمین دانه‌های روغنی، هر روز بیشتر می‌کند، این در حالی است که متوسط مصرف روغن در کشور ما 2 برابر استاندارد جهانی است.