«کبد چرب» چگونه تشخیص داده می‌شود؟


یک متخصص داخلی گفت: زمانی که مولکول‌های چربی در سلول‌های کبدی رسوب کنند، حالتی ایجاد می‌شود که به آن کبد چرب گویند.

به گزارش لقمه، دکتر علی اکبر شایسته در گفت‌وگویی اظهار کرد: وجود تا 5 درصد چربی در کبد طبیعی است اما بیشتر از آن، رسوب چربی می‌باشد. معمولا درصد چربی در کبد با آزمایش قابل اندازه‌گیری نیست و تنها در نمونه‌برداری کبد مشخص می‌شود.

وی ادامه داد: ساده‌ترین، راحت‌ترین و ارزان‌ترین راه برای تشخیص کبد چرب انجام سونوگرافی است که چربی جایگزین شده در سلول‌های کبدی را نشان می‌دهد.

شایسته با اشاره به اینکه کبد چرب به تنهایی به بدن بیمار صدمه نمی‌زند، گفت: معمولا کبد چرب همراه با چاقی، دیابت، بیماری های قلبی - عروقی و مسائل مربوط به این بیماری‌ها بروز می‌یابد.

وی تصریح کرد: این بیماری در کودکان هم ایجاد می‌شود که یکی از دلایل آن، چاقی در کودکان است. بعضی اوقات داروها یا بیماری‌های ژنتیکی هم می‌توانند کبد را چرب کنند ولی مهم‌ترین علت بروز این عارضه، عوارض داروها است.

این متخصص داخلی گفت: برای درمان بیماری کبد چرب باید شیوه زندگی خود را تغییر دهیم، یعنی رژیم غذایی را باید تغییر داد و فعالیت بدنی را زیاد کرد، غذاهایی که دارای کالری زیاد هستند را از رژیم غذایی خود حذف کنیم یا کم مصرف کنیم و غذاهای گیاهی و سبزیجات را در رژیم غذایی خود بگنجانیم.

وی گفت: مصرف داروهای شیمیایی برای درمان این بیماری راه حل مناسبی نیست؛ زیرا علاوه بر اینکه عوارض بعدی را در پی دارند، تاثیر زیادی نیز در جهت بهبودی این بیماری بر روی بدن نمی‌گذارند.

شایسته درباره نحوه تشخیص کبد چرب تصریح کرد: علاوه بر سونوگرافی ممکن است آزمایشاتی هم در بعضی افراد که در کبدشان التهاب وجود دارد، صورت گیرد ولی خود چربی کبد را با سونوگرافی، ام. آر. ای، اسکن و نمونه‌برداری کبد می‌توان تشخیص داد. روش جدید و سیستم جدید "فیبرواسکن" هم می‌تواند میزان و درصد چربی را مشخص کند.

وی با تاکید بر اینکه سونوگرافی به تنهایی برای تشخیص کافی نیست، ادامه داد: از لحاظ شدت و ضعف باید آزمایشاتی بر روی بیمار صورت گیرد و علت‌های دیگر حتما بررسی شود؛ زیرا ممکن است بیماری دیگری هم همراه این بیماری وجود داشته باشد.

این متخصص داخلی با بیان این که احتمال ابتلا به بیماری کبد چرب در افراد چاق بیشتر است، گفت: بیماری کبد چرب علائم خاصی ندارد و مشخص نیست مگر این که بیماری خیلی پیشرفته و شدید باشد.

وی گفت: ممکن است این بیماری ضعیف باشد و مشکل خاصی هم در افراد ایجاد نکند، اما در کسانی که دیابت یا بیماری دیگری دارند، ممکن است به تدریج به سیروز هم مبتلا شوند.

شایسته درباره سیروز کبدی توضیح داد: وقتی کبد از حالت طبیعی خارج می‌شود، سلول‌های کبدی عملکرد خود را از دست می‌دهند و از بین می‌روند، این حالت را سیروز گویند.

وی ادامه داد: اگر در کبد چرب التهاب بوجود آید، در شرایط خاص به سمت سیروز می‌رود. سیروز مرحله و شرایطی است که کبد معمولا به طور غیرقابل بازگشت آسیب دیده و در این شرایط ممکن است فرد مبتلا دیگر نتواند فعالیت‌های خود را به درستی انجام دهد.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 7897 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ يکشنبه ۳ اسفند بازدید: 3180 ساعت: 5:20 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 رژیم غذایی ضد سرطان زنانه ۱۳۹۲ سه شنبه ۱۶ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  7عارضه مهم بی‌توجهی به مصرف نمک یددار یک فوق تخصص غدد با تاکید بر اینکه کمبود ید پس از ت...

  درمان تبخال با نسخه های خانگی و طبیعی در میان شیوه​های طبیعی درمان تبخال ، روشهایی وجود ...

  کمبود ویتامین D عاملی برای بروز بیماری ام اس است عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت:کمبود ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

آب کلم مناسب برای مقابله با کم‌خونی و یبوست اگر احساس خستگی زیادی می‌کنید و دچار کم خونی شده‌اید توصیه می‌کنیم به مدت سه هفته هر روز ۱ لیوان آب کلم نوش جان کنید.
عادت‌های مفید برای تنظیم کالری بدن سوخت‌و‌ساز یا متابولیسم فرآیندی حیاتی است که وظیفه تنظیم مصرف کالری حاصل از مواد غذایی و کمک به کاهش ذخایر چربی در بدن را برعهده دارد.
میوه های دارای کالری منفی کدامند؟ بعضی از میوه ها قند دارند و باعث چاقی می شوند، بعضی دیگر بر عکس لاغر می کنند اما تا کنون درباره میوه هایی که چربی را بسوزانند شنیده بودید؟ آیا این میوه ها را می شناسید؟
یازده نکته در مورد بهداشت در آشپزخانه آشپزخانه به دلیل فعالیت‌های گوناگونی که در آن انجام می‌شود، در صورت عدم رسیدگی به آن و عدم رعایت بهداشت، می‌تواند به یکی از آلوده‌ترین نقاط خانه تبدیل شود. آلودگی آشپزخانه و یا ظروف و وسائل موجود در آن، می‌توانند به آلودگی غذا و موادغذایی و در نهایت مسمومیت غذایی در افراد خانواده منجر شوند.