شیره درخت افرا معجزه می‌کند


محققان کانادایی طی تحقیقاتی دریافتند، اگر آنتی‌بیوتیک همراه با شیره درخت افرا مصرف شود می‌تواند به غشاء باکتری‌ نفوذ کرده و آن را از بین ببرد.

به گزارش لقمه، تحقیقات جدید نشان می‌دهد؛ عصاره یا شیره درخت افرا (Maple syrup ) که طعم فوق‌العاده‌ای در پنکیک‌ها و سایر خوراکی‌ها به وجود می‌آ‌ورد، اثر قابل‌توجه دیگری هم دارد. شیره افرا می‌تواند بدن را قادر به مبارزه با عفونت‌های باکتریایی کند و با این خاصیت چشمگیر، اتکای بدن به آنتی‌بیوتیک‌ها را کاهش دهد.

گروهی از مهندسان شیمی از دانشگاه McGill کانادا دریافتند، شیره درخت افرا تعدادی از باکتری‌های خاص که عامل بیماری هستند را نسبت به آنتی‌بیوتیک‌ها بسیار آسیب‌پذیر می‌کند بدین‌صورت که به داخل غشاء محافظ باکتری نفوذ کرده و آن را از بین می‌برد.

این شیره که از درخت افرا تهیه می‌شود، غنی از فنول‌های طبیعی است و به‌طور طبیعی از ترکیبات معطری تشکیل شده است که در گذشته در صنعت داروسازی استفاده می‌شد. اکنون محققان بر روی این عصاره به‌منظور ساخت برخی داروها حساب بازکرده‌اند.

این گروه تحقیقاتی پس از تهیه مقداری شیره افرا و فریز کردن آن، نمونه‌هایی از این عصاره که غنی از فنول می‌باشد را در آزمایشگاه تولید کردند. سپس آن را در معرض سویه‌های مختلفی از باکتری‌های عفونت‌زا مانند باکتری E.coli و Proteus mirabilis که عامل عفونت‌های دستگاه ادراری هستند، قرار دادند. البته شیره افرا به تنهایی تأثیر ملایمی در مبارزه با باکتری دارد و وقتی با آنتی‌بیوتیک همراه شود، کاملاً اثربخش می‌شود.

سرپرست اصلی این گروه تحقیقاتی متذکر شده است؛ ما فهمیدیم که با این کار، باکتری کاملاً در برابر آنتی‌بیوتیک آسیب‌پذیر شده و کمتر می‌تواند تشکیل بیوفیلم یا زیست لایه دهد.

زیست لایه زمانی تشکیل می‌شود که میکروارگانیسم‌هایی که آزادانه شناور هستند، به یکدیگر بچسبند و بر روی سطحی انباشته شوند. این لایه‌های مزاحم معمولاً در بیمارستان‌ها شایع هستند و خیلی سخت ازبین می‌روند حتی اگر با مواد شوینده بسیار قوی شسته شوند زیرا آن‌ها گروهی از عفونت‌های میکروبی هستند.

شیره افرا کمک می‌کند تا بیوفیلم یا زیست‌لایه‌های تشکیل‌شده شکسته شوند. اما چگونه؟

سرپرست اصلی این گروه تحقیقاتی می‌گوید؛ باکتری لایه پوستی محافظی دارد که به آن غشاء می‌گویند. وقتی شیره افرا را به پوست این باکتری می‌رسانیم، پوست نسبت به آنتی‌بیوتیک بسیار نفوذپذیر می‌شود. آنتی‌بیوتیک به کمک عصاره افرا به‌راحتی از غشاءهای دفاعی باکتری رخنه می‌کند درحالی‌که عصاره به تنهایی نمی‌تواند این اثر را داشته باشد.

درون غشاء پمپ‌های کوچکی هستند که آنتی‌بیوتیک‌های مهاجم را به بیرون می‌فرستند و مانع از انجام فعالیت آن‌ها می‌شوند. براساس نتایج تحقیقات، عصاره شیره افرا فعالیت این پمپ‌ها را ناکارآمد می‌کند. یعنی مانع از تشکیل بیوفیلم شده و آنچه از قبل تشکیل شده بود را می‌شکند.

همچنین محققان می‌گویند؛ عصاره افرا ژن‌های مقاوم در برابر دارو در این باکتری‌ها را سرکوب می‌کند. نتایج این مطالعه که در مجله Applied and Environmental Microbiology نیز به چاپ رسیده، می‌تواند در یافتن راهی برای کاهش مصرف آنتی‌بیوتیک کمک کند. مصرف زیاد این قبیل داروها تبدیل به نگرانی جهانی شده زیرا باعث مقاومت باکتریایی می‌شود.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :سایت نیکو

کد: 7986 تاریخ نشر: ۱۳۹۴ دوشنبه ۳۱ فروردين بازدید: 2566 ساعت: 1:05 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست



نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  چه بخوریم و چه نخوریم تا بهتر رشد کنیم؟ رئیس انجمن علمی غذا و تغذیه حامی سلامت ایران با اش...

  مصرف میگو از لخته شدن خون پیشگیری می‌کند کارشناس صنایع غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علو...

  استفاده از چاشنی های جایگزین نمک در غذاها پایگاه خبری لقمه: معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

آیا منجمد کردن، ویتامین‌ها را از بین می‌برد؟/با بهترین روش های فریز کردن مواد غذایی آشنا شوید آیا فکر می‌کنید خوراکی‌های منجمد در مقایسه با محصولات تازه ارزش غذایی کمتری دارند؟ آیا منجمد کردن، ویتامین‌ها را از بین می‌برد؟ اگر پاسخ‌تان مثبت است وقت آن رسیده که با این باور نادرست خداحافظی کنید. همه چیز به همین سادگی نیست. چون فریز کردن مواد غذایی شرایط خاصی دارد که اگر رعایت نشوند، روی ارزش غذایی آنها تاثیر منفی می‌گذارد. دکتر محمدرضا وفا، متخصص تغذیه در این باره توضیح می‌دهد.
وزن کم کردن سریع واقعا ممکن است! برخی از متخصصان بر این باورند، كاهش وزن سریع اصلا جالب نیست و باید كاهش وزن در مدت طولانی انجام شود اما امروزه تحقیقات نشان داده، اگر به درستی برنامه كاهش وزن و رژیم آن اجرا شود، هیچ‌اشكالی به كاهش وزن نسبتاسریع وارد نیست!
برای خوردن غذاهای سالم مغزتان را تربیت کنید! متخصصان تغذیه می‌گویند: مغز را می‌توان به گونه‌ای تربیت کرد که موادغذایی سالم و با میزان کالری کمتر را به غذاهای پُرکالری ترجیح دهد.
تأثیر رنگ در آشپزخانه آشپزخانه یكی از مهمترین بخش‌های هر خانه است كه فعالیت‌های بسیاری در آن انجام می‌شود. بنابراین، با اطمینان خاطر می‌توانید از رنگ‌های روشن و درخشان كه احساس انرژی را با خود به همراه می‌آورند، در آن استفاده كنید. اگر علاقمند نیستید كه از چند رنگ بر روی هر یك از دیوارها بهره ببرید، تنها یك رنگ را به كار برید. با این همه، استفاده از چند رنگ، آن جا كه تقابل‌هایی میان رنگ‌ها پدید آید، می‌تواند منظره‌ی آشپزخانه را مدرن كند.