آبلیموهای بی‌نام و نشان و قیمت‌های بی‌سر و سامان


علی‌رغم تاکید سازمان غذا و دارو و انجمن صنفی صنعت آبلیمو مبنی بر پاک‌سازی بازار از آبلیموهای غیر استاندارد و تعیین قیمت مصوب، هنوز آبلیمو‌های بی‌نام و نشان زیادی در بازار به چشم می‌خورند.

عکس تزیینی است

به گزارش لقمه، بر اساس یک گزارش میدانی برخی از آبلیمو‌ها به صورت زیرپله‌ای و در بسته‌بندی‌های بی نام و نشان و برخی دیگر در کارخانه‌های فاقد نشان استاندارد، تولید و در بازار عرضه می‌شوند که علی‌رغم تاکیدات فراوان مراجع ذی ربط مبنی بر افزایش نظارت، هنوز نتیجه‌ای عاید نشده است.

در حال حاضر آبلیموهای استاندارد و غیر استاندارد با قیمت‌های متفاوت در بازار عرضه می‌شوند؛ به طوری که آبلیموهای به اصطلاح "باز و طبیعی" در بازه قیمت لیتری 8000 تومان در مغازه‌ها فروخته می‌شوند. البته این نوع آبلیموها که به اسم آبلیموی طبیعی و به صورت بی نام و نشان فروخته می‌شوند، هیچگونه تضمینی نیز مبنی بر طبیعی بودن آن وجود ندارد و دیگر اینکه همچون گذشته اینگونه نیست که مغازه‌داران در حضور خریدار آب‌ لیمو را بگیرند؛ اما همچنان توانسته‌اند متقاضیان زیادی را به سمت این محصول جلب کنند.

در حال حاضر آبلیموهایی که به صورت باز فروخته می‌شوند در وزن یک لیتری 8000 تومان، 1.5 لیتری 12 هزار تومان و چهار لیتری 30 هزار تومان است که در قیاس با آبلیموهای استاندارد قیمت ارزان‌تری دارند.

این در حالی است که طبق اعلام رویا جعفری، دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت آبلیمو قرار بود قیمت این محصول از چهار ماه پیش به صورت مصوب تعیین می‌شد و همچنین آبلیموهای غیر استاندارد در بازار جمع‌آوری و از فروش فله‌ای آبلیمو در مغازه‌های سطح شهر جلوگیری می شد.

به گفته جعفری طبق توافق با سازمان استاندارد قرار بر این بود که در استاندارد 117 که مربوط به محصول آبلیمو است، بازنگری اساسی صورت گیرد و پس از آن، با توجه به فعالیت واحدهایی که اجازه فعالیت دارند قیمت مصوب برای این محصول در نظر گرفته شود.

این گفته‌ها در حالی است که اکنون پس از گذشت چهار ماه هنوز تغییری در بازار آبلیمو صورت نگرفته است.

البته از بازار آبلیموی فله‌ای که بگذریم، محصولات استاندارد هم در وزن‌های یکسان بسته به برندشان در قیمت‌های متفاوت عرضه می‌شود و بعضا این محصول در یک وزن مشخص بین برندهای مختلف تفاوت 2000 تا 3000 تومانی دارند. اما به طور میانگین هر بطری 500 گرمی آبلیموی استاندارد حدود 6300 تومان، هر بطری 330 گرمی 6000 تومان و هر بطری 300 گرمی آبلیموی کارخانه‌ای که نشان استاندارد داشته باشد به طور متوسط 4200 تومان در بازار مصرف فروخته می‌شود.

با توجه به تاکید مکرر سازمان غذا و دارو مبنی بر اینکه هیچ گونه مغایرتی در رعایت اجرای استاندارد 117 جهت حفظ سلامت مصرف کنندگان پذیرفته نیست، انتظار می‌رود هرچه زودتر وعده‌های داده شده برای ساماندهی مسائل بهداشتی و همچنین بازار آبلیمو که با گرم شدن هوا بازارش نیز داغ می‌شود، محقق شود تا علاوه بر تعیین قیمت مصوب، مصرف‌کنندگان با اطمینان خاطر محصول سالم، بهداشتی و طبیعی خریداری کنند.

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 8045 تاریخ نشر: ۱۳۹۴ دوشنبه ۴ خرداد بازدید: 3883 ساعت: 9:19 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 بیشتر آبلیموها شیمیایی هستند نه طبیعی ۱۳۹۶ يکشنبه ۳۰ مهر
2 پیشگیری از یبوست با ترکیب عسل و آبلیمو ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۰ شهريور
3 فروش آبلیمو و ترشی در میوه فروشی ها ممنوع است ۱۳۹۶ دوشنبه ۹ مرداد
4 ارتباط آبلیمو با کاهش وزن چیست ۱۳۹۶ چهارشنبه ۷ تير
5 کدام آبلیموها صد در صد طبیعی هستند؟ ۱۳۹۶ شنبه ۲۷ خرداد
6 ارجاع پرونده تخلفات ۵۱ محصول تولید آبلیمو به مراجع قضایی ۱۳۹۴ يکشنبه ۱۹ مهر
7 سرانجام ماجرای آب و آبلیموهای تقلبی ۱۳۹۴ شنبه ۱۸ مهر
8 اسامی 14 برند متخلف آبلیمو/ تشریح علت اختلاف‌نظر استاندارد و وزارت بهداشت ۱۳۹۴ شنبه ۱۸ مهر
9 تکلیف کارخانه‌های آبلیمو آبان‌ماه مشخص می‌شود ۱۳۹۴ جمعه ۱۷ مهر
10 بازرسی از 17 کارخانه‌ آبلیموسازی و دریغ از حتی یک قطره آبلیموی طبیعی ۱۳۹۴ چهارشنبه ۱۵ مهر
11 نشانه آبلیموی طبیعی را بشناسید ۱۳۹۴ شنبه ۱۱ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  چرا باید شیرینی و کیک را در خانه پخت؟ حتما می‌دانید كه قند و شیرینی زیاد برای شما بد است...

  مصرف مواد نشاسته‌ای را کاهش دهید كارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان...

  در مصرف میوه زیاده روی نكنید

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

نگهداری طولانی غذا در فریزر، مواد غیر پروتئینی را سرطانی می‌کند یک متخصص تغذیه، با تاکید بر خودداری از نگهداری طولانی مدت مواد غذایی در یخچال و فریزر گفت: نگهداری مواد غیرپروتئینی در فریزر برای مدت طولانی، ترکیباتی ایجاد می‌کند که سرطان‌زا هستند.
خواص شگفت انگیز کاکائو به دنبال مطالعاتی كه روی تأثیر كاكائو در پیشگیری از حملات قلبی انجام شد، محققین به این نتیجه رسیدند كه خوردن كاكائو با كاهش خطر بیماری‌های قلبی- عروقی مرتبط است.تمامی‌گیاهان، رنگدانه‌هایی دارند كه می‌توانند از بروز بیماریها جلوگیری كنند. مثلاً ماده سولفورافان (Sulforophane) موجود در كلم براكلی، از وقوع سرطان پیشگیری می‌كند و همچنین ماده آلیكین (allicin) در سیر و رنگدانه كپسایسین (capsaicin)درانواع فلفل از حملات قلبی جلوگیری می‌كنند. گیاه كاكائو نیز، مانند سایرغذاهای گیاهی، املاح و مواد آنتی اكسیدان خاص خود را دارد كه باعث كاهش ابتلاء به بیماریهایی مثل بیماری قلبی می‌شود.آنتی اكسیدان قوی موجود در دانه‌ كاكائو، فلاوونوئید است.
مدیریت استراتژیک در رستوران متون تخصصی در زمینه اداره رستوران معدود و محدودند. در ادامه مقاله مفیدی از خانم حدیث مشکی که در وبلاگشان منتشر کرده بودند را باز نشر می کنیم.
ماست بستنی چه ویژگی هایی دارد اگر بابت سلامت ماست‌بستنی‌ها نگران هستید، دانستن چند نکته به شما کمک می‌کند تا خوراکی سالم‌تری داشته باشید.