گزارش بانک مرکزی از کاهش چشمگیر مصرف شیر و لبنیات


گزارش بانک مرکزی نشان می دهد مقدار متوسط مصرف شیر خانوار از سال 1384 تا 1393 حدود 38درصد کاهش یافته است.

کاریکاتور: خبرگزاری تسنیم

به گزارش پایگاه خبری لقمه، بررسی گزارش بانک مرکزی در خصوص متوسط مقدار مصرف سالانه برخی اقلام خوراکی یک خانوار طی سالهای 1384-1393 نشان می دهد هرچند  درآمد سالانه خانوار از سال 84 الی 93 با ضریب رشد 18.2 درصدی 4.5برابر شده است اما قیمت دوقلم کالای اساسی پنیر و ماست در این دوره 10 ساله 4.2  برابر شده است و این حاکی از آن است که کاهش هشت درصدی مصرف پنیر و 13درصدی مصرف ماست متاثر از فضای اقتصادی و تغییرات در سایر عناصر هزینه خانوار است که توان خرید خانوار یا اولویت های خرید  و حتی الگوهای مصرف را تغییر داده است.

بنا بر این گزارش آمارها نشان می دهد میزان مصرف شیر در همین مدت 38درصد کاهش یافته است به طوری که میزان مصرف شیر خانوارهای شهری از  216 کیلوگرم در سال 84 به 134 کیلوگرم در سال 93 کاهش یافته است.

طبق گزارشها قیمت یک لیتر شیر در سال 84 و در نظام یارانه ای 190 تومان و غیر یارانه ای 400 تومان بوده است که در سال 93 این رقم به 1800 تومان (900 گرمی 1650 تومان) افزایش یافته است  در نتیجه می توان گفت افزایش 9.5 برابری قیمت شیر ناشی از حذف نظام یارانه ای و افزایش سایر عوامل تولید عملا فراتر از توان خرید خانوار است.

لازم به ذکر است که هزینه شیر و فرآورده های لبنی به نسبت هزینه کل سبد خوراکی خانوارهای شهری به ترتیب در سال 84 حدود 0.8 و 1.5 درصد و در سال 93 حدود 0.8 و 1.6 درصد بوده است که نشان می دهد درصد معینی از هزینه خانوار صرف خرید لبنیات و شیر می شود.



 

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :فود پرس

کد: 8383 تاریخ نشر: ۱۳۹۴ يکشنبه ۱ آذر بازدید: 2977 ساعت: 4:09 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 افزایش قیمت کالاهای اساسی ممنوع شد ۱۴۰۴ سه شنبه ۸ مرداد
2 هشدار وزارت بهداشت: این خوراکی‌ها برای صبحانه ممنوع‌اند! ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳ مرداد
3 وضعیت دارو و شیرخشک در کشور چگونه است؟ ۱۴۰۴ سه شنبه ۴ تير
4 سهمیه شیرخشک نوزادان در این روزها چقدر است ۱۴۰۴ شنبه ۱ تير
5 تأمین شیر خشک بدون مشکل ادامه دارد ۱۴۰۴ شنبه ۱ تير
6 قاچاق شیرخشک به چه دلیل رخ داد؟ ۱۴۰۴ شنبه ۴ خرداد
7 بیمه سلامت مازندران: شیوه پرداخت یارانه دارو و شیرخشک تغییر می‌کند ۱۴۰۴ دوشنبه ۹ ارديبهشت
8 «نستله»؛ حمایت از رژیم کودک کُش تا جعل علامت استاندارد ایران ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
9 آیا پونه کوهی برای رفع سردرد مناسب است؟ خواص+نکات احتیاطی ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
10 افزایش قیمت کالاهای اساسی در دو هفته گذشته با پیشتازی لبنیات و حبوبات+جدول ۱۴۰۳ پنج شنبه ۴ بهمن
11 گسترش تولید ماشین‌آلات صنایع غذایی در یک شرکت دانش‌بنیان ۱۴۰۳ سه شنبه ۶ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  بهترین راه و رسم منجمد کردن سبزی‌ها شرایط مناسب برای فریز کردن، زمانی فراهم خواهد شد ک...

  تاثیر غذاهای پرچرب در ابتلا به سرطان لوزالمعده بر اساس اعلام مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشک...

  وقتی مریض هستید گریپ‌فروت نخورید گریپ‌فروت برای سلامتی مفید است اما نه زمانی که مری...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

برنده عصر جدید نقاشی اش را در آشپزخانه شروع کرد پایگاه خبری لقمه: فاطمه عبادی برنده مسابقه استعدادیابی «عصر جدید» گفت: قصه نقاشی های من از نمکدان آشپزخانه آغاز شد و در این مسیر همسرم بزرگترین حامی و مشوق من بود.
درباره 5 دلیل ضعف حافظه بیشتر بدانیم کاهش توانایی فرد در فراگیری موضوعات جدید یا کاهش توانایی در به یاد آوردن دانسته‌های قدیم را «اختلال‌حافظه» می‌نامیم. در افراد سالمند مبتلا به بیماری‌های تحلیل برنده مغز و اعصاب مثل «آلزایمر»، اختلالات حافظه وجود دارد.
خوراكی‌های بدون كالری اغلب رژیم‌های لاغری توجه ویژه‌ای به میزان كالری مصرفی فرد دارد. مواد غذایی كه در این شماره برایتان گردآوری كرده‌ایم دارای كالری بسیار كمی هستند و جالب اینجاست كه همین كالری بسیار كم در حین مصرف در بدن ـ زمانی كه مشغول گاز زدن، جویدن و هضم غذا هستید ـ به صفر می‌رسد.
نگهداری طولانی غذا در فریزر، مواد غیر پروتئینی را سرطانی می‌کند یک متخصص تغذیه، با تاکید بر خودداری از نگهداری طولانی مدت مواد غذایی در یخچال و فریزر گفت: نگهداری مواد غیرپروتئینی در فریزر برای مدت طولانی، ترکیباتی ایجاد می‌کند که سرطان‌زا هستند.