مواظب باشید كارد به شكمتان نخورد
خطرات همزمانی مصرف غذا و دارو


می‌دانستید همزمانی مصرف برخی داروها با برخی مواد غذایی ممكن است سبب كاهش اثر درمانی دارو یا حتی افزایش عوارض و خطرات آن شود.

لقمه: برای آن‌كه به بعضی از این تداخلات غذایی و دارویی پی ببرید، به چند مورد اشاره می‌كنیم تا اگر برای درمان بیماری خود مجبور به مصرف دارو هستید، با حساسیت و دقت بیشتری درمان خود را پی بگیرید:

1ـ كلسیم موجود در شیر و برخی محصولات لبنی، اثر آنتی‌بیوتیك‌های ضد عفونت (مثل تتراسایكلین) و آسپرین را كاهش می‌دهد.

2ـ ویتامین K موجود در كلم، اسفناج، آووكادو، كاهو و كلم بروكلی از اثر داروهای ضد انعقاد خون همچون وارفارین، می‌كاهد و احتمال تشكیل لخته را در خون افزایش می‌دهد. خوردن این سبزی‌ها همزمان با مصرف برخی تب‌برها و مسكن‌ها همچون استامینوفن هم اثر كاهنده بسیار دارد.

3 ـ اگر داروهای ضدافسردگی مصرف می‌كنید، هیچ‌گاه با فاصله كمتر از دو تا سه ساعت پنیر، سس سویا یا حتی ماءالشعیر نخورید. اغلب انواع پنیر با داروهای ضد افسردگی و آنتی‌بیوتیك‌هایی چون لینزولید (دارویی برای درمان عفونت‌های ریوی) ناسازگار بوده و افزایش شدید فشار خون را در پی دارد.

4 ـ‌ چای، قهوه، نوشیدنی‌های كولادار و كلا مواد غذایی كافئین‌دار را با مسكن‌های ضد دردی چون استامینوفن در فواصل زمانی كوتاه‌تر سه تا چهار ساعته نخورید. این همزمانی بخصوص در بیمارانی كه از داروهای ضد آسم مثل تئوفیلین استفاده می‌كنند، گاهی باعث بروز عوارضی چون لرزش، تعریق یا حتی آسیب‌هایی بر احشای درونی (به عنوان مثال: كبد) می‌شود.

5 ـ برخی میانسالان گاهی شیرین‌بیان می‌خورند. برخی جوانان بویژه آنها كه ورزش می‌كنند مكمل.

خوب است بدانید مصرف شیرین‌بیان با داروهای ادرارآور و نیز ضد فشار خون مناسب نیست، زیرا همزمانی مصرفش سبب كمبود پتاسیم و در نتیجه تغییر ریتم ضربان قلب می‌شود، مكمل‌ها را نیز نباید با هم مصرف كرد.

كوتاه آن‌كه اگر بخواهیم روشی مناسب برای جلوگیری از این تداخلات پیشنهاد دهیم، مطالعه دقیق و همیشگی راهنمای درون بسته داروها، بویژه سوال از پزشك یا داروساز را توصیه می‌كنیم.


نقل از :جام جم آنلاين

کد: 895 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ شنبه ۲۶ فروردين بازدید: 7850 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست



نظرات


فهیده قمصری

متاسفانه ازخطرات تداخل دارویی وغذایی حتی دکتر معالج نیز خبر ندارد مادرم در بیمارستان خصوصی ایران مهر وبهمن بستری بود وبه همراه وارفارین اسفناج نیزدرلیست غذایی بوده وباعث لخته در خون گردید وخیلی از داروهای مُسکن وریوی که با لبنیات نباید مصرف می شد وبالاخره نادانی دکترریه باعث مرگش شد.خدا لعنتشان کنداصلا بیمار خود را بخصوص در بیمارستان بهمن (خصوصی) نبرید که مرگش حتمی است .

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  غذاهای مناسب فصل پاییز و طبع سرد افراد یک متخصص طب سنتی با اشاره به بیماری‌های فصل پاییز ...

  چرا باید بادمجان بخوریم؟ اگرچه بادمجان از جمله مواد خوراکی پرطرفدار نیست ام...

  8 حقیقت شگفت انگیز درباره ی میوه ها لقمه: هر روز می خوانید، می بینید، و می شنوید که با...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

معجزه زنجبیل برای لاغری، کاهش درد و درمان دیابت یک محقق و مدرس طب اسلامی - ایرانی گفت: گیاه زنجبیل مزاج گرمی دارد و دارویی بسیار مفید برای اصلاح عملکرد سلولهای بدن است.این گیاه دارویی ضد درد و سرماخوردگی و لاغرکننده است.
خواص شگفت انگیز کاکائو به دنبال مطالعاتی كه روی تأثیر كاكائو در پیشگیری از حملات قلبی انجام شد، محققین به این نتیجه رسیدند كه خوردن كاكائو با كاهش خطر بیماری‌های قلبی- عروقی مرتبط است.تمامی‌گیاهان، رنگدانه‌هایی دارند كه می‌توانند از بروز بیماریها جلوگیری كنند. مثلاً ماده سولفورافان (Sulforophane) موجود در كلم براكلی، از وقوع سرطان پیشگیری می‌كند و همچنین ماده آلیكین (allicin) در سیر و رنگدانه كپسایسین (capsaicin)درانواع فلفل از حملات قلبی جلوگیری می‌كنند. گیاه كاكائو نیز، مانند سایرغذاهای گیاهی، املاح و مواد آنتی اكسیدان خاص خود را دارد كه باعث كاهش ابتلاء به بیماریهایی مثل بیماری قلبی می‌شود.آنتی اكسیدان قوی موجود در دانه‌ كاكائو، فلاوونوئید است.
میوه ای برای بهبود کولیت! این مطالعه برای اولین بار روش های درمانی جدید بر علیه اختلالاتی همچون بیماری کولیت اولسراتیو (کولیت زخمی شونده) را پیشنهاد نموده است.
شلغم و خواص دارویی آن شلغم جزو سبزیجات ریشه‌ای (غده‌ای) با طعمی نسبتا تلخ شناخته شده است که هم ریشه‌ آن و هم برگ‌هایش قابل مصرف هستند. هرچند که تراکم ترکیبات و مواد مغذی موجود در برگ‌ها، بیشتر از خود شلغم است.