مواظب باشید كارد به شكمتان نخورد
خطرات همزمانی مصرف غذا و دارو


می‌دانستید همزمانی مصرف برخی داروها با برخی مواد غذایی ممكن است سبب كاهش اثر درمانی دارو یا حتی افزایش عوارض و خطرات آن شود.

لقمه: برای آن‌كه به بعضی از این تداخلات غذایی و دارویی پی ببرید، به چند مورد اشاره می‌كنیم تا اگر برای درمان بیماری خود مجبور به مصرف دارو هستید، با حساسیت و دقت بیشتری درمان خود را پی بگیرید:

1ـ كلسیم موجود در شیر و برخی محصولات لبنی، اثر آنتی‌بیوتیك‌های ضد عفونت (مثل تتراسایكلین) و آسپرین را كاهش می‌دهد.

2ـ ویتامین K موجود در كلم، اسفناج، آووكادو، كاهو و كلم بروكلی از اثر داروهای ضد انعقاد خون همچون وارفارین، می‌كاهد و احتمال تشكیل لخته را در خون افزایش می‌دهد. خوردن این سبزی‌ها همزمان با مصرف برخی تب‌برها و مسكن‌ها همچون استامینوفن هم اثر كاهنده بسیار دارد.

3 ـ اگر داروهای ضدافسردگی مصرف می‌كنید، هیچ‌گاه با فاصله كمتر از دو تا سه ساعت پنیر، سس سویا یا حتی ماءالشعیر نخورید. اغلب انواع پنیر با داروهای ضد افسردگی و آنتی‌بیوتیك‌هایی چون لینزولید (دارویی برای درمان عفونت‌های ریوی) ناسازگار بوده و افزایش شدید فشار خون را در پی دارد.

4 ـ‌ چای، قهوه، نوشیدنی‌های كولادار و كلا مواد غذایی كافئین‌دار را با مسكن‌های ضد دردی چون استامینوفن در فواصل زمانی كوتاه‌تر سه تا چهار ساعته نخورید. این همزمانی بخصوص در بیمارانی كه از داروهای ضد آسم مثل تئوفیلین استفاده می‌كنند، گاهی باعث بروز عوارضی چون لرزش، تعریق یا حتی آسیب‌هایی بر احشای درونی (به عنوان مثال: كبد) می‌شود.

5 ـ برخی میانسالان گاهی شیرین‌بیان می‌خورند. برخی جوانان بویژه آنها كه ورزش می‌كنند مكمل.

خوب است بدانید مصرف شیرین‌بیان با داروهای ادرارآور و نیز ضد فشار خون مناسب نیست، زیرا همزمانی مصرفش سبب كمبود پتاسیم و در نتیجه تغییر ریتم ضربان قلب می‌شود، مكمل‌ها را نیز نباید با هم مصرف كرد.

كوتاه آن‌كه اگر بخواهیم روشی مناسب برای جلوگیری از این تداخلات پیشنهاد دهیم، مطالعه دقیق و همیشگی راهنمای درون بسته داروها، بویژه سوال از پزشك یا داروساز را توصیه می‌كنیم.


نقل از :جام جم آنلاين

کد: 895 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ شنبه ۲۶ فروردين بازدید: 7590 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست



نظرات


فهیده قمصری

متاسفانه ازخطرات تداخل دارویی وغذایی حتی دکتر معالج نیز خبر ندارد مادرم در بیمارستان خصوصی ایران مهر وبهمن بستری بود وبه همراه وارفارین اسفناج نیزدرلیست غذایی بوده وباعث لخته در خون گردید وخیلی از داروهای مُسکن وریوی که با لبنیات نباید مصرف می شد وبالاخره نادانی دکترریه باعث مرگش شد.خدا لعنتشان کنداصلا بیمار خود را بخصوص در بیمارستان بهمن (خصوصی) نبرید که مرگش حتمی است .

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  اگر مسواک نزنید نابارور می شوید ! آیا می‌دانستید دلیل ابتلا به بسیاری از بیماری‌های ...

  دزدان انرژی را بشناسید لقمه: شناسایی و مقابله با دزدان انرژی کار سختی نیس...

  نوشیدن شیر و آب فراوان راز تغذیه سالم در هوای آلوده دانشیار گروه تغذیه جامعه در دانشگاه علوم پزشکی شهی...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

توصیه هایی برای افراد سرمایی این روز‌ها که هوا سرد شده است، برخی افراد حتی با پوشیدن چندین لباس و جوراب پشمی هنوز هم احساس سرما می‌کنند. یک متخصص طب سنتی می‌گوید این افراد با خوردن زنجبیل و بابونه می‌توانند احساس گرم شدن را در بدنشان تقویت کنند.
عوامل تغذیه‌ای کم‌خونی را بشناسید وقتی صحبت از کم‌خونی می‌شود، همه فکر می‌کنند منظور کمبود آهن است اما کم‌خونی می‌تواند ده‌ها علل مختلف داشته باشد که فقر آهن تنها یکی از آنها است. اگر همیشه احساس خستگی و بی‌حوصلگی می‌کنید یا با کمی فعالیت بدنی دچار تنگی نفس می‌شوید، سریع به سراغ قرص‌های آهن نروید!
خواص ضد سرطانی هویج خواص ضدسرطانی هویج رنده شده و ارتباط افسردگی با پارکینسون عناوین مهمترین یافته های پزشکی امروز هستند.هویج رنده شده مهمترین ماده غذایی برای پیشگیری از سرطان، بیماری های عصبی و قلبی عروقی است.
مصرف زیاد گوشت و نمک فراوان سبب ایجاد سنگ کلیه می‌شود پایگاه خبری لقمه: معاون پژوهشی مرکز تحقیقات نفرولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به دلایل ابتلا به بیماری سنگ کلیه، گفت: کلیه‌های ۱۲ درصد مردم ایران سنگ ساز است و این میزان در آینده رشد فزاینده دارد.