توت فرنگی، نوبرانه ای خوشمزه


لقمه: با تغییر فصل، هر روز میوه‌ های نوبرانه، جای خود را به یكدیگر می ‌دهند.

درباره توت فرنگی كمتر می ‌توان كسی را یافت كه از خوردنش امتناع كند، به طوری که بد غذاترین بچه ‌ها هم آن را دوست دارند.

تاریخچه
حتما می‌ دانید كه این میوه در خانواده بزرگ توت‌ ها جای دارد.

این توت همان‌ طور كه از نامش پیداست، زادگاه اروپایی دارد و در قرن چهاردهم به طور وحشی در فرانسه می روییده و مصارف دارویی داشته تا این كه كم‌ كم به مزارع راه یافت.

در جنگل‌های شمال ایران نوع وحشی آن به وفور یافت می‌ شود، زیرا توت فرنگی برای رویش به هوای خنك و آب فراوان نیاز دارد و نواحی شمالی كشور این شرایط را فراهم می‌ كند.

خواص تغذیه ای

فصل برداشت این میوه از اردیبهشت ماه تا اوایل تیر ماه است، یعنی زمانی كه هوا خیلی هم گرم نشده باشد. اما همین دوران كوتاه را نیز باید غنیمت شمرد، زیرا این میوه منبع کاملی از مواد مغذی ارزشمند است.

خوردن 8 عدد توت فرنگی متوسط ، 40 درصد از نیاز روزانه افراد به ویتامین ث، 12 درصد از نیاز روزانه به فیبر، 6 درصد از نیاز روزانه به فولات و 210 میلی ‌گرم پتاسیم را تأمین خواهد كرد، در حالی كه فقط 45 كالری انرژی دارد و به دلیل نداشتن سدیم (نمک)، كلسترول و سایر اسیدهای چرب اشباع، ضرر و زیانی را متوجه مصرف‌ كننده‌اش نخواهد كرد.

علاوه بر موارد یاد شده، مطالعات اخیر نشان داده‌اند كه این میوه دارای تركیباتی به نام فیتوكمیكال است كه در این گروه فلاوونوئیدها، آنتوسیانیدین‌ها و اسید فنولیك و الاژیك جای می‌ گیرند كه دریافت آن ها از طریق مواد غذایی و به خصوص این میوه، احتمال ابتلا به بیماری‌های مزمنی مانند انواع سرطان‌، بیماری ‌های قلبی-عروقی و متابولیكی را كاهش می‌دهند.

یك دنیا خاصیت

حتما از خودتان می ‌پرسید كه وجود مواد مغذی یاد شده، چه فوایدی را برای مصرف كننده‌اش دارد؟

ویتامین C

دریافت مقادیر بالای ویتامین C كه در دسته آنتی‌اكسیدان‌ها است، از فعالیت رادیكال‌ های آزاد جلوگیری كرده و روند پیری را در بدن به تأخیر می ‌اندازد. به این دلیل است كه خوردن این میوه به خصوص برای سیگاری‌ ها و یا افرادی كه در شهرهای آلوده زندگی می ‌كنند، توصیه می ‌شود، زیرا این ویتامین از اثرات مخرب سموم محیطی را در بدن به خصوص در بافت‌های حساس جلوگیری می کند.

به علاوه، ویتامین C در ساختن پروتئینی به نام كلاژن دخالت دارد که با افزایش ساخت این پروتئین، امکان ترمیم بافت ‌های آسیب‌ دیده فراهم می‌ شود.

پتاسیم

پتاسیم سبب كاهش فشار خون شده و خطر بروز سكته را به خصوص در افراد مستعد كاهش می ‌دهد. مطالعات نشان داده‌اند افرادی كه روزانه مقادیر زیادی از این میوه را مصرف می ‌کنند، در مقایسه با افرادی كه به خوردن این میوه توجه نمی ‌كنند، سه برابر كمتر به بیماری ‌های قلبی دچار می ‌شوند.

همچنین فیبر بالای این میوه به كاهش كلسترول خون كمك كرده و از بروز سرطان روده بزرگ جلوگیری می کند.

فولات

فولات موجود در این میوه نیز برای دوران بارداری بسیار مهم است و از عقب ماندگی‌ های مادرزادی در این دوران جلوگیری می ‌كند. به علاوه، این ماده مغذی نیز مانند سدی در برابر بیماری‌ های عروق كرونر و سرطان روده بزرگ عمل می‌ كند، از این رو، به خانم‌ های بارداری كه البته به حساسیت دچار نیستند، توصیه می ‌شود كه به طور مرتب این میوه را میل كنند.

مراقب موارد زیر باشید:

آلودگی

نكته مهمی‌ كه درباره توت‌ فرنگی باید در نظر داشت این است كه به علت تماس این میوه با خاك و كود، احمال آلودگی آن زیاد است، لذا باید آن را به دقت شست و سپس مصرف كرد.


حساسیت

این میوه نیز مانند بسیاری از مواد غذایی آلرژی‌ زا، در افراد حساس، ایجاد آلرژی می ‌كند و از علایم آن می‌ توان به اگزما، دانه‌ های قرمز روی پوست، سردرد، آبریزش بینی، ریزش اشك، سرگیجه و حتی اختلالات گوارشی (مانند استفراغ) اشاره كرد كه در این موارد توصیه می ‌شود بی هیچ شكی این میوه مصرف نشود، به خصوص در كودكان زیر یك سال.

همچنین در افراد مبتلا به ناراحتی‌ های پوستی، ممكن است مشكل پوستی‌ شان را تشدید كند.

توت فرنگی به علت داشتن اسید سالسیلیك، در بعضی اشخاص، كبد و مثانه را تحریك كرده و جوش‌ هایی شبیه كهیر ایجاد می ‌كند. از این رو، افراد باید به واكنش‌های بدن‌شان بعد از مصرف این میوه دقت كنند.


مشکلات دیگر


كسانی كه معده‌ای حساس دارند، یا مبتلا به بیماری آسم هستند، بهتر است از خوردن توت‌فرنگی پرهیز كنند، زیرا ممكن است بیماری ‌شان را تشدید کند.



نقل از :هفته نامه سلامت

کد: 932 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ دوشنبه ۱۱ ارديبهشت بازدید: 3123 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 کشف تریاک در بار توت فرنگی! ۱۴۰۱ جمعه ۲۸ بهمن
2 قیمت چه میوه هایی در میادین تره بار کاهش یافت ۱۳۹۸ شنبه ۴ خرداد
3 حفاظت از ریه ها با میوه و سبزیجات تیره رنگ ۱۳۹۷ چهارشنبه ۲ خرداد
4 چند ضد اشتهای معجزه گر برای لاغری ۱۳۹۶ شنبه ۲۵ آذر
5 غذاهایی که دندان‌هایتان را لکه‌دار می‌کنند ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۲ شهريور
6 دسر لیوانی توت فرنگی؛ دسر خوش رنگ و لعاب تابستانی ۱۳۹۶ يکشنبه ۸ مرداد
7 کدام میوه ها کمترین تاثیر را روی قند خونتان می گذارند ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۵ تير
8 ترکیب طبیعی توت فرنگی موجب کاهش اثرات روانی پیری می شود ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۱ تير
9 طرز تهیه خورش داوود پاشا «غذای ترکیه» ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۲ تير
10 برداشت توت فرنگی در کردستان ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۲ خرداد
11 توت فرنگی شکم پر فینگرفودی آسان و سریع برای جشن تولد ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۲ خرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  ویتامین های گروه ب و بیماریهای قلب وعروق لقمه: آیا می دانید که ویتامین های B باعث کاهش ریسک...

  رژیم درمانی در فنیل کتونوری پایگاه خبری لقمه: رژیم درمانی تنها روش کنترل این ب...

  توصیه‌هایی برای همزمانی کرونا و آنفولانزا در فصل سرد پایگاه خبری لقمه: اگر در فصل گرما با شدت بسیار زیا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

قهرمانان غذایی را بشناسید قهرمانی فقط مختص دنیای ورزش نیست. در حوزه‌ تغذیه نیز مواد غذایی متعددی وجود دارند که به راستی نقش یک قهرمان را در حفظ سلامتی ما ایفا می‌کنند. به خاطر اینکه این مواد غذایی ارزش غذایی بالایی داشته و مانند یک سپر بلا عمل می‌کنند.
آیا به غذا هم می توان معتاد شد؟ محققان معتقدند برخی افراد اعتیاد به مواد غذایی دارند یعنی حتی بدون اینکه احساس گرسنگی بکنند عادت به خوردن آن ها را وادار به خوردن چیزی می کند.
خوردنی‌هایی که شکم شما را بزرگ می‌کند اندازه شکم تنها در موضوع اضافه وزن مطرح نیست بلکه در ارتباط با گوارش نیز اهمیت می‌یابد. در واقع در برخی موارد، عملکرد نامناسب دستگاه گوارش باعث برآمدن و متورم شدن شکم می‌شود. در این مقاله که حاصل تلاش همکارانمان در گروه ترجمه روزنامه خورشید است برآن شدیم تا با چندنکته، به خانم‌ها و آقایانی که تمایل دارند شکم صافی داشته باشند متذکر شویم، از خوردن برخی مواد غذایی اجتناب کنند.
زیباتر شدن با توت فرنگی‌های هوس‌انگیز توت‌فرنگی‌های قرمز و زیبا به شما چشمک می‌زنند و شما را وسوسه می‌کنند که دست خالی به منزل نروید، اما باید بدانید که این میوه خوش‌رنگ علاوه بر طعم فوق‌العاده‌ای که دارد، می‌تواند به عنوان ماده اولیه انواع کرم‌ها و ماسک‌های زیبایی که می‌توانید خود در منزل تهیه ‌کنید مورد استفاده قرار بگیرد.