ارتباط آبلیمو با کاهش وزن چیست


پایگاه خبری لقمه: از آنجایی که آب لیمو یک نوشیدنی کم کالری است و می تواند به روشی مشابه با آب معمولی احساس سیری را افزایش دهد، نوشیدن آن می تواند روشی موثر برای کمک به کاهش کالری های دریافتی باشد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، آب لیمو نوشیدنی است که از ترکیب آب و آب لیموی تازه تهیه می شود. از این نوشیدنی می توان چه به صورت گرم و چه سرد لذت برد.

 

به گزارش "اتوریتی نیوتریشن"، اغلب ادعا شده است که این نوع آب دارای فواید سلامت مختلفی است که از آن جمله می توان به بهبود گوارش، تقویت تمرکز و افزایش سطوح انرژی اشاره کرد. همچنین، آب لیمو به عنوان یک نوشیدنی محبوب برای کمک به کاهش وزن شناخته می شود و در بسیاری از رژیم های غذایی حضور دارد.

 

آب لیمو از کالری کمی برخوردار است

 

آب لیمو به طور کلی یک نوشیدنی بسیار کم کالری محسوب می شود. با افزودن آب یک نیمه لیمو به آب، هر لیوان آب لیمو دارای تنها شش کالری خواهد بود. بر همین اساس، اگر نوشیدنی های دارای کالری بالاتر، مانند آب پرتقال و نوشابه های گازدار را با آب لیمو جایگزین کنید، این کار می تواند روشی عالی برای کاهش کالری های مصرفی و کمک به کاهش وزن باشد.

 

به عنوان مثال، یک فنجان آب پرتقال (234 میلی لیتر) دارای 110 کالری است و یک قوطی 16 اونسی (0.49 لیتر) نوشابه گازدار دارای 182 کالری است. تنها جایگزینی یکی از این نوشیدنی ها در روز با یک لیوان آب لیمو می تواند میزان کالری دریافتی روزانه شما را 100 تا 200 کالری کاهش دهد.

 

حتی برخی شواهد نشان داده اند که مصرف نوشیدنی های کم کالری با وعده های غذایی می تواند موجب کاهش میزان کلی کالری های مصرفی در آن وعده غذایی شود.

 

در یک مطالعه که با حضور 44 زن انجام شد، شرکت کنندگان به دو گروه تقسیم شده و یک گروه ناهار خود را به همراه یک نوشیدنی حاوی کالری و گروه دیگر با یک نوشیدنی بدون کالری مصرف می کردند. سپس، پژوهشگران کالری های مصرفی آنها را اندازه گیری می کردند. آنها دریافتند مصرف نوشیدنی های حاوی کالری مانند نوشابه های گازدار شیرین شده با قند، شیر و آبمیوه نه تنها کاهش غذای مصرفی را به همراه نداشت، بلکه کل کالری های مصرفی به واسطه کالری موجود در نوشیدنی نیز افزایش یافت.

 

اگرچه آب لیمو بدون کالری نیست، اما میزان کالری موجود در آن به اندازه ای کم است که می تواند اثری مشابه را ایجاد کرده و به کاهش کالری دریافتی کمک کند.

 

آب لیمو می تواند شما را هیدراته نگه دارد

 

از انتقال مواد مغذی به سلول ها تا حمل مواد زائد به خارج از بدن، نوشیدن آب به میزان کافی برای هیدراته نگه داشتن بدن جزئی حیاتی از حفظ سلامت محسوب می شود.

 

تامین آب مورد نیاز بدن برای هر چیزی از تنظیم دمای بدن تا بهبود عملکرد جسمانی نیاز است. حتی برخی شواهد نشان داده اند که هیدارته نگه داشتن بدن می تواند به کاهش وزن کمک کند.

 

پژوهش ها نشان داده اند که هیدراتاسیون افزایش یافته ممکن است شکستن چربی ها را افزایش داده و چربی سوزی را بهبود ببخشد.

 

تامین آب مورد نیاز بدن در سطوح مناسب ممکن است به کاهش احتباس آب نیز کمک کند که می تواند موجب علائمی مانند نفخ، پف کردگی و افزایش وزن منجر شود.

 

از آنجایی که بخش قابل توجهی از آب لیمو از آب تشکیل شده است، این نوشیدنی نیز می تواند به حفظ هیدراتاسیون مناسب کمک کند.

 

نوشیدن آب لیمو ممکن است سوخت و ساز را تقویت کند

 

مطالعات نشان داده اند که نوشیدن آب به میزان کافی می تواند به طور بالقوه به افزایش سوخت و ساز در بدن کمک کند. به گفته پژوهشگران، هیدراتاسیون خوب عملکرد میتوکندری، بخشی در سلول که به تولید انرژی برای بدن کمک می کند، را تقویت می کند. این شرایط به افزایش در سوخت و ساز منجر می شود که ممکن است در گام بعدی کاهش وزن را به همراه داشته باشد.

 

همچنین، نوشیدن آب نشان داده است که با القای ترموژنز، یک فرآیند متابولیک که در آن برای تولید گرما کالری سوزانده می شود، سوخت و ساز را تقویت می کند.

 

پژوهش ها در زمینه آب لیمو محدود هستند، اما به دلیل این که آب ماده اصلی این نوشیدنی محسوب می شود احتمالا فواید تقویت کنندگی سوخت و ساز مشابه با آب معمولی را ارائه می کند.

 

آب لیمو می تواند احساس سیری بیشتر را در شما ایجاد کند

 

نوشیدن آب اغلب به عنوان بخشی اساسی از هر رژیم کاهش وزن توصیه شده است زیرا می تواند احساس سیری و پری را بدون افزودن کالری های بیشتر ایجاد کند.

 

نتایج یک مطالعه نشان داد که نوشیدن 16.9 اونس (0.5 لیتر) آب پیش از صبحانه می تواند میزان کالری های مصرفی در این وعده غذایی را تا 13 درصد کاهش دهد.

 

نتایج مطالعه ای دیگر نیز نشان داد که نوشیدن آب با غذا احساس گرسنگی را کاهش داده و افزایش سیری طی وعده غذایی را به همراه دارد.

 

از آنجایی که آب لیمو یک نوشیدنی کم کالری است و می تواند به روشی مشابه با آب معمولی احساس سیری را افزایش دهد، نوشیدن آن می تواند روشی موثر برای کمک به کاهش کالری های دریافتی باشد.

 

آب لیمو می تواند کاهش وزن را بهبود ببخشد

 

به واسطه آثار بالقوه روی سوخت و ساز، احساس سیری و هیدراتاسیون، برخی شواهد نشان داده اند که آب (از جمله آب لیمو) می تواند کاهش وزن را بهبود ببخشد.

 

طی یک مطالعه با حضور 48 فرد بزرگسال، این افراد به دو گروه رژیم غذایی کم کالری با مصرف 16.9 اونس (0.5 لیتر) آب پیش از هر وعده غذایی و گروه رژیم غذایی کم کالری بدون مصرف آب تقسیم شدند.

 

در پایان مدت 12 هفته ای این مطالعه، شرکت کنندگان در گروهی که آب مصرف می کردند 44 درصد بیشتر از شرکت کنندگان در گروه دیگر وزن کم کرده بودند.

 

همچنین، مطالعه ای دیگر نشان داده است که افزایش آب مصرفی می تواند به تحریک کاهش وزن مستقل از رژیم غذایی یا ورزش کمک کند.

 

اگرچه این مطالعات به طور خاص روی مصرف آب معمولی متمرکز بودند، احتمالا نتایجی مشابه را می توان برای آب لیمو نیز در نظر گرفت.

 

آب لیمو لزوما بهتر از آب معمولی نیست

 

آب لیمو فواید سلامت بالقوه بسیاری را ارائه می کند که از بهبود هیدراتاسیون تا افزایش حس سیری را شامل می شوند. با این وجود، ذکر این نکته اهمیت دارد که آب منبع اصلی این فواید محسوب می شود.

 

آب لیمو حاوی مواد مغذی اضافی از عصاره لیمو است که از آن جمله می توان به ویتامین C و آنتی اکسیدان ها اشاره کرد، اما این مواد مغذی احتمالا هیچ اثری روی وزن شما ندارند. افزون بر این، اثر قلیایی سازی عصاره لیمو هیچ اثر روشنی روی وزن ندارد.

 

گفته می شود، آب لیمو ممکن است برای پیشگیری از تشکیل سنگ های کلیه به واسطه اسیدهای موجود در آن مفید باشد.

 

آب لیمو را چگونه بنوشیم؟ 

 

آب لیمو یک نوشیدنی با قابلیت سفارشی سازی بالا است و می توان آن را بر اساس اولویت های شخصی تهیه کرد. دستورالعمل ها معمولا شامل ترکیب آب یک نیمه لیمو در یک لیوان آب می شوند. برای افزودن عطر و طعم بیشتر می توانید چند ماده دیگر را نیز به این نوشیدنی اضافه کنید.

 

در همین راستا، افزودن چند برگ نعناع، چند برش خیار یا اندکی زردچوبه می تواند بر فواید یک لیوان آب لیمو اضافه کند.

 

بسیاری از مردم ترجیح می دهند روز خود را با نوشیدن یک لیوان آب لیمو آغاز کنند، اما در هر زمان از روز می توانید این نوشیدنی مفید را مصرف کنید. آب لیمو را می توان به صورت گرم مانند چای یا با افزودن چند تکه یخ به صورت سرد سرو کرد.

 

به رغم ادعاهایی که مصرف آب لیمو در دماهایی خاص را با فواید بیشتر مرتبط می دانند، اما شواهد اندکی برای پشتیبانی از این ادعاها در دسترس هستند.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :عصر ایران

کد: 10297 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ چهارشنبه ۷ تير بازدید: 2810 ساعت: 12:44 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تقدیر از ۱۰ ایده برتر در رویداد فناوری‌های نوین کاهش ضایعات کشاورزی و غذایی ۱۴۰۳ شنبه ۱۷ آذر
2 شاخص‌ بهداشت آب کدام شهرها مناسب نیست؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۶ آذر
3 وضعیت شیوع آبله میمون در ایران و جهان + علائم بیماری ۱۴۰۳ سه شنبه ۶ آذر
4 بازار دستگاه نانوحباب‌ساز ایرانی در گلخانه‌ها و تصفیه‌خانه‌های ۶ کشور ۱۴۰۳ دوشنبه ۵ آذر
5 «آبله میمونی» همچنان یک وضعیت اضطراری بهداشت عمومی در جهان است ۱۴۰۳ شنبه ۳ آذر
6 ۳۶ تصفیه‌خانه جدید آب در حال ساخت است ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۰ آبان
7 چراغ مجله «تنور» روشن شد/ رویکرد فرهنگی و اجتماعی به غذا ۱۴۰۳ شنبه ۱۹ آبان
8 سازمان جهانی بهداشت اولین آزمایش تشخیصی «آبله میمونی» را تایید کرد ۱۴۰۳ شنبه ۱۴ مهر
9 جولان بیماری‌های ویروسی در پاییز/ مراقب مهر و آبان باشید ۱۴۰۳ جمعه ۶ مهر
10 طرح دریابست از دوم تا نهم مهرماه ۱۴۰۳ اجرا می‌شود ۱۴۰۳ يکشنبه ۱ مهر
11 چرا سویه جدید آبله میمونی می تواند خطرناک باشد ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  چگونه غذایمان را اشتها آورتر کنیم؟ رنگ نارنجی هویج در کنار سرخی گوجه‌فرنگی با سبزی خی...

  توصیه‌های تغذیه‌ای برای مقابله با درد متخصصان تغذیه و سلامت معتقدند که برخی از مواد غذای...

  رفع کم خونی و یبوست با آلو پایگاه خبری لقمه: در بین میوه‌های فصل تابستان، آلو...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

خواص نعناع دمنوش آن برای مشکلات گوارشی و اعصاب +موارد دیگر پایگاه خبری لقمه: نعناع گیاهی است که طبع گرم و خشک داشته و دارای خواص فراوان دارویی است. مصرف آن به اشکال مختلف ازجمله تازه، خشک‌شده، دم‌نوش، اسانس، دم‌کرده، پودر و... امکان‌پذیر است. نعناع یک گیاه بسیار معطر و با طراوتی است که به‌طور گسترده در آشپزی و در صنایع غذایی و آرایشی بهداشتی کاربرد فراوانی دارد.
ماست، بمب کلسیم کارشناس صنایع غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یزد با بیان این‌که ماست یک منبع عالی کلسیم است، افزود: یک بسته 250 گرمی ماست حاوی یک سوم میزان کلسیم لازم روزانه است.
وقتی فک‌تان خرت خرت می‌کند «فکم موقع باز و بسته کردن صدا می‌دهد، نمی‌توانم درست غذا بجوم، وقتی غذا می‌خورم زود فکم خسته می‌شود و بی‌دلیل درد می‌کند ...» اینها و چندین شکایت مشابه از جمله رایج‌ترین مشکلاتی است که بیماران در کلینیک‌های دندانپزشکی به دندانپزشک ابراز می‌کنند و به‌دنبال راه درمان آن هستند؛ مشکلاتی که از آنها با عنوان اختلالات مفصل گیجگاهی فکی یاد می‌شود و افراد بسیاری در سطح دنیا به آن مبتلا هستند.
چرا غذاها سرطان‌زا می‌شوند؟ متخصصان سلامت در آمریکا معتقدند که افزایش مقدار ماده شیمیایی آکریلامید در محیط زندگی موجب بروز سرطان در حیوانات می‌شود و در انسان نیز می‌تواند اثرات منفی مشابه داشته باشد.