قیمت برنج سر به فلک کشیده/در آینده به خودکفایی صدرصدی برنج میرسیم


پایگاه خبری لقمه: با توجه به آنکه کمتر از چهل روز به برداشت برنج زمان باقی است، اما افزایش قیمت برنج ایرانی در کوچه پس کوچه‌های شهر طنین انداز شده است.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، مسئولان امر برای حفظ آرامش بازار از ثبات قیمت ها خبر می دهند، اما انگار بازار حرف دیگری برای گفتن دارد، چراکه در میان کاروان گرانی اجناس طی این روزها قیمت برنج سر به فلک کشیده که هر کس دلایل خاص خود را برای این نابسامانی ها ارائه می دهد.

 

 دوره ممنوعیت واردات برنج همزمان با فصل برداشت در جهت حمایت از برنج کاران نگرانی هایی برای برخی اقشار به وجود آورده است.

 

حال برای اطلاع از آخرین وضعیت تولید و قیمت برنج به سراغ مسئولان امر می رویم: 

 

علی اکبریان نائب رئیس انجمن برنج در گفتگویی گفت: با توجه به وضعیت مساعد آب و هوا تولید برنج همانند سال گذشته بین دو میلیون و 200 الی 2 میلیون و 300 هزارتن خواهد بود.

 

به گفته وی با افزایش رغبت کشاورزان به کشت برنج های پرمحصول سطح زیر آن کشت حدود 20 درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته است.

 

اکبریان در پاسخ به این سؤال که امکان خودکفایی محصول وجود دارد، بیان کرد: در صورت حمایت دولت و بالابردن انگیزه کشاورزان به کشت برنج‌های پرمحصول، ظرف دو سال آینده، می‌توان به خودکفایی صددرصدی رسید.

 

نائب رئیس انجمن برنج با اشاره به آخرین وضعیت نرخ برنج در بازار افزود: در حال حاضر نرخ هر کیلو برنج درجه یک در استان‌های شالی 12 هزار تومان و برنج‌های پرمحصول 11 هزار و 500 الی 11 هزار و 600 تومان است که نسبت به یک ماه قبل هر کیلو 400 تومان کاهش یافته است.

 

وی افزایش بار برای عرضه در استان های گیلان و مازندران و نبود خریدار را دلیل اصلی کاهش قیمت دانست.

 

افزایش سه هزار هکتاری سطح زیر کشت برنج در مازندران

 

دلاور حیدر پور رئیس جهاد کشاورزی مازندران در گفتگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی از افزایش 3 هزار هکتاری سطح زیر کشت برنج در استان مازندران خبر داد و افزود: در صورت استمرار شرایط آب و هوایی پیش بینی می شود که کشت دوم و رتون در مقایسه با سال گذشته افزایش یابد به طوریکه میزان تولید کشت اول و دوم در استان مازندران به یک میلیون و 250 هزار تن برسد.

 

وی افزود: در سال جاری استقبال برنج کاران نسبت به کشت ارقام پرمحصول افزایش یافته به طوریکه از مجموع 212 هزار هکتار سطحی بالغ بر 70 هزار هکتار به کشت این محصول اختصاص دارد.

 

حیدر پور با اشاره به دلایل نوسانات قیمت از مبدأ تا بازار تهران، بیان کرد: در حال حاضر هر کیلو برنج کیفی درجه یک با نرخ حداکثر 11 هزار تومان در مازندران به فروش می رسد که با احتساب هزینه های حمل و نقل  و سود مغازه دار حداکثر باید با 10 درصد افزایش به مصرف کننده عرضه شود.

 

رئیس جهاد کشاورزی مازندران تصریح کرد: تبلیغات علیه بی کیفیتی برنج خارجی در فضای مجازی گرایش افراد به برنج ایرانی را همراه داشته و از آنجاکه امکان تأمین صد درصد نیاز از منابع داخلی وجود ندارد، لذا قیمت ها نامتعارف افزایش پیدا می کند.

 

قیمت برنج منطقی نیست

 

کاوه خاکسار مدیر کل دفتر غلات وزارت جهاد کشاورزی در گفتگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی  بیان کرد: سالانه دو میلیون و 200 هزارتن برنج در کشور تولید می شود که حداکثر نیاز بازار برای واردات 800 هزارتن است.

 

به گفته وی برخی افراد با شایعاتی مبنی بر کمبود برنج در داخل قصد دارند که واردات محصول را افزایش دهند .

 

خاکسار با اشاره به وضعیت نوسانات قیمت در بازار بیان کرد: قیمت برنج را باید از دو منظر عمده فروشی و خرده فروشی مغازه‌های سطح شهر مورد توجه قرار داد، چراکه  برخی خرده فروشان اقدام به افزایش کاذب قیمت‌ها می نمایند.

 

این مقام مسئول با بیان اینکه رغبت بالای مردم نسبت به مصرف برنج ایرانی از جمله دلایل افزایش قیمت‌ها به شمار می رود، گفت: گرچه برخی افراد کمبود برنج داخلی را دلیل نوسات قیت می‌دانند اما افزایش غیر منطقی برنج در بازار خرده فروشی ارتباطی به کمبود ندارد.

 

مدیر کل دفتر غلات وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه علت فروش هر کیلو برنج با نرخ 17 هزار تومان مشخص نیست، افزود: با توجه به آنکه قیمت منطقی برنج در استان‌های شمالی حداکثر 12 هزار تومان است، از این رو علت گرانی غیر منطقی در شرایطی که کمبودی در بازار وجود ندارد، مشخص نیست.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :باشگاه خبرنگاران جوان

کد: 10335 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ چهارشنبه ۳۱ خرداد بازدید: 2241 ساعت: 10:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 برنج ایرانی پائین کشید/ تداوم کاهش قیمت به نفع مصرف کننده ۱۴۰۴ سه شنبه ۱۵ مرداد
2 توزیع برنج تنظیم بازار در گناوه آغاز شد/قیمت مصوب هر کیلو ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۳ مرداد
3 قیمت نان‌ تهرانی ها ۳۰ تا ۵۲ درصد افزایش یافت ۱۴۰۴ جمعه ۱۱ مرداد
4 حبوبات در مسیر کاهش قیمت/هر کیلو لوبیا چیتی ۱۰۰ هزار تومان پایین آمد ۱۴۰۴ پنج شنبه ۱۰ مرداد
5 افزایش قیمت کالاهای اساسی ممنوع شد ۱۴۰۴ سه شنبه ۸ مرداد
6 افزایش قیمت کالا و خدمات تا اطلاع ثانوی ممنوع ۱۴۰۴ يکشنبه ۹ تير
7 قیمت محصولات لبنی دوباره افزایش یافت ۱۴۰۴ شنبه ۸ تير
8 قیمت هر بسته شکر ۶۵ هزار تومان ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۲ خرداد
9 نتیجه جلسه ستاد تنظیم بازار گوشت در هاله‌ای از ابهام ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۲ خرداد
10 چرا شکر بیش از یک ماه است که توزیع نشده+ جدول قیمت کالاها ۱۴۰۴ چهارشنبه ۸ خرداد
11 انتقاد رئیس اتاق اصناف تهران از گرانی نان ۱۴۰۴ سه شنبه ۷ خرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  مصرف نابجای ویتامین C و d نارسایی کلیه را به همراه دارد مصرف مداوم و بیش از حد ویتامینهای C و d سبب بروز ا...

  درمان نكردن به موقع آبسه‌های دندانی منجر به مرگ بیمار می‌شوند یک دندانپزشک گفت: پوسیدگی دندانها و بیماری‌های لثه...

  آشنایی با نکاتی درباره ارزش تغذیه‌ ای فلافل فلافل از غذاهای لذیذ لبنانی است و نام آن از جمع کل...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

زعفران تقلبی را چطور تشخیص بدهیم؟ تقلب در مواد غذایی این روزها كاسبی پر‌در‌آمدی برای سودجویان شده است. متخلفان هم البته برای همین چند لقمه نان حرامی كه به‌دست می‌آورند، زحمت زیادی می‌كشند و آنقدر روش‌های جدید ابداع ‌كرده‌اند كه رئیس سازمان غذا و دارو می‌گوید شناسایی این تقلب‌ها نیازمند خلاقیت است.
نحوه قیمت گذاری گوشت قرمز/ آخرین وضعیت بازار پایگاه خبری لقمه: مدیرعامل اتحادیه گوشت گوسفندی آخرین وضعیت بازار گوشت قرمز را تشریح کرد.
آشنایی با ترسناک‌ترین دروغ‌ها و تقلب‌های رایج غذایی فهرست تقلب های رایج در مواد غذایی را بخوانید تا حواستان باشد هر خوراکی رنگ و لعاب داری را سر سفره تان راه ندهید. منظورمان از این مطلب این است که هشدار بدهیم چه کارهایی می شود برای تولید یک محصول غیراستاندارد انجام داد.
یک متخصص طب سنتی: زیاد ترشی نخورید یک متخصص طب سنتی گفت: افراد کم‌خون باید از مصرف زیاد ترشی‌ها بپرهیزند چرا که ترشی‌ها خون سازی را کم می‌کنند، همچنین ترشی‌ها آسیب به معده, ضعف اعصاب و موجب بروز ایجاد بیماری‌های عصبی در دراز مدت و پیری زودرس می‌شود.