آشنایی با سوپرمن‌های دنیای تغذیه


ارزش و اهمیت تغذیه بر کسی پوشیده نیست. سلامتی تک‌تک ما در گرو همین مواد غذایی است که می‌خوریم.

به گزارش لقمه، خوشبختانه دنیای تغذیه پر از خوردنی‌هایی است که ارزش غذایی بالایی دارند و سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن هستند. در بین این خوردنی‌ها بعضی‌ها واقعاً سوپرمن هستند و اگر مسابقه‌ای برگزار می‌شد روی سکوهای برتر المپیک مواد غذایی می‌رفتند. با ما باشید تا با چند نمونه از این سوپرمن‌ها آشنایتان کنیم.
سیب


سیب برای مقابله با کلسترول

سیب حاوی مواد معدنی و ویتامین‌های مفید و ضروری برای بدن است. خیلی‌ها سیب را یک میوه‌ی معمولی تصور می‌کنند اما باید بدانید که این میوه‌ی بهشتی خواص فوق‌العاده‌ای دارد.

واقعیت این است که سیب به دلیل داشتن فیبر پکتین باعث کاهش کلسترول خون و گلوکز (قند خون) می‌شود.

این میوه خواص آنتی‌اکسیدانی بالایی دارد. می‌توان از این میوه در پخت و پز هم استفاده کرد و به این ترتیب بچه‌ها را تشویق به خوردن بیشتر میوه کرد. کمپوت سیب، مربای سیب، پای سیب و غیره جزو خوردنی‌هایی است که مورد علاقه‌ی بچه‌ها و البته بزرگ‌ترهاست.

البته توصیه می‌کنیم میوه را به صورت کامل و با پوست آن مصرف کنید. اگر به میوه‌های ارگانیک دسترسی دارید از آن‌ها استفاده کنید. در غیر این صورت با دقت میوه را شستشو دهید و بعد مصرف کنید.


قارچ‌ها: مفید برای سلامتی و مناسب برای رژیم

قارچ‌های دوست‌های واقعی سلامتی هستند. این مواد غذایی کالری کمی دارند و اگر اهل رژیم‌های لاغری هستید با خیال راحت می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید. علاوه بر این قارچ‌ها نمی‌گذارند تا عضلاتتان تحلیل برود و به خوبی با اشتهای زیاد مقابله می‌کنند.


قارچ‌ها سرشار از ویتامین‌ها هستند که خیر زیادی به بدن می‌رسانند. به عنوان مثال باید بدانید که این مواد غذایی برای پوست و همچنین سیستم عصبی بسیار مفیدند. توصیه می‌کنیم در انتخاب قارچ‌ها دقت کرده و آن‌ها را تازه به تازه مصرف کنید.


ماهی آزاد: بفرمایید امگا 3

ماهی آزاد سرشار از امگا 3 ها می‌باشد که فواید زیادی برای بدن انسان دارد. اسیدهای چرب اشباع‌نشده‌ی پُلی موجود در این ماهی‌ها سکته‌ی قلبی را از شما دور می‌کند. تهیه‌ی خوراک ماهی کار چندان سختی نیست اما در عوض مصرف آن سلامت بدنتان را تضمین می‌کند. توصیه می‌کنیم بعد از آماده کردن ماهی کمی دارچین نیز روی آن بپاشید و میل بفرمایید. 


سویا: بفرمایید پروتئین

هر روز که می‌گذرد سویا شهرت بیشتری پیدا می‌کند و خوشبختانه مردم هم علاقه‌ی زیادی به مصرف این ماده‌ی غذایی و مشتقات آن نشان می‌دهند. سویا یک ماده‌ی غذایی سرشار از پروتئین است که درعین‌حال کلسترول کمی دارد. این ماده‌ی غذایی 100 درصد گیاهی است و یکی از پرمصرف‌ترین‌های آسیایی‌ها محسوب می‌شود. سویا یکی از منابع اصلی تامین‌کننده‌ی پروتئین گیاه‌خواران است. این ماده‌ی غذایی حاوی اسیدهای چربی است که با کلسترول مقابله می‌کند. سویا برای مقابله با سرطان سینه نیز موثر است. این روزها در خیلی از فروشگاه‌های مواد غذایی، هم نوشیدنی آن به فروش می‌رسد و هم پنیر آن یعنی توفو. توصیه می‌کنیم خودتان را از خواص این ماده‌ی غذایی مفید محروم نگذارید.


اسفناج: سبزی خون‌ساز

اسفناج دارای آهن بوده و همچنین منبع خوب ویتامین B9 می‌باشد. لازم است که خانم‌های باردار در شروع بارداری خود از این سبزی استفاده کنند تا خطر عقب‌ماندگی جنین کاهش یابد. روش‌های مختلفی برای مصرف این سبزی پرخاصیت وجود دارد. توصیه می‌کنیم خلاقیتتان را به کار بگیرید و هر طور شده به بچه‌ها نیز از این سبزی بخورانید.


بروکلی یعنی ویتامین یعنی سلامتی

بروکلی به خانواده‌ی پرجمعیت کلم‌ها تعلق دارد و یکی از سبزیجات سرشار از ویتامین C محسوب می‌شود. این سبزی خوشمزه همچنین سرشار از پیش‌ساز ویتامین A، ویتامین B9 و فیبرهای غذایی است که برای مقابله با سرطان مفید است. بروکلی یک ماده‌ی غذایی انرژی‌زا بوده و یکی از سبزیجات سفارشی متخصصان تغذیه می‌باشد. به خاطر اینکه سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و بیماری‌ها را از ما دور می‌کند.


مورد صحرایی: چشم‌هایی تیزبین

مورد صحرایی یک میوه‌ی کم کالری است که قند کمی هم دارد. این میوه سرشار از فیبرهای غذایی است که جلوی گرسنگی زیاد را می‌گیرد و باعث سیری طولانی مدت می‌شود.

میزان اسیدسیتریک و اسیدمالیک این میوه زیاد نیست و درعین‌حال خواص ضدعفونی‌کنندگی دارد. مورد صحرایی برای مقابله با بیرون‌روی نیز مفید است. نتایج پژوهش‌ها نشان می‌دهند که این میوه برای تقویت قوه‌ی بینایی و همچنین حافظه مفید است. از این میوه برای تزیین کیک و شیرینی‌جات و همچنین تهیه مربا و شربت نیز استفاده می‌شود.



جوانه‌ی گندم: یک جوانه، کلی خاصیت

نگاه به این جوانه‌های شکننده و کوچک نکنید. این جوانه‌ها سرشار از مواد معدنی، ویتامین‌ها، اسیدهای آمینه و اسیدهای چرب اشباع‌نشده‌ی پُلی هستند. برای همین هم ارزش غذایی بالایی دارند.

روغن جوانه‌ی گندم خواص ضد پیری داشته و تأثیر زیادی در جوانی و شادابی پوست دارد. توجه داشته باشید که جوانه‌ی گندم تأثیر مثبتی روی مغز دارد و حافظه را تقویت می‌کند. روغن آن همچنین برای قلب و قوه‌ی بینایی مفید است.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :تبیان

کد: 5958 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ دوشنبه ۹ دي بازدید: 4281 ساعت: 3:12 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 در پارتی مرگ دانشجویان چه گذشت؟! ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲ اسفند
2 یک تن قارچ فاسد در تولیدی سوسیس و کالباس کشف شد ۱۴۰۲ شنبه ۳ تير
3 شیوع مسمومیت با قارچ های سمی در فصل بهار ۱۴۰۲ چهارشنبه ۳۰ فروردين
4 آنتی بیوتیک ها موجب عفونت قارچی می شوند ۱۴۰۱ شنبه ۲۱ خرداد
5 ویروس لامبدا چقدر وحشتناک است؟/ چه کسانی نباید از قارچ سیاه بترسند ۱۴۰۰ جمعه ۵ شهريور
6 چرا بیماران کووید قارچ سیاه می‌گیرند/ کرونا علت بروز قارچ سیاه نیست ۱۴۰۰ چهارشنبه ۳ شهريور
7 علائم فاسد شدن قارچ خوراکی/قارچ سالم چه نشانه ‌هایی دارد؟ ۱۴۰۰ دوشنبه ۲۱ تير
8 آشنایی با قارچ سمی که جان 15 نفر را گرفت/ معرفی «فرشته نابودگر» ۱۳۹۷ سه شنبه ۱ خرداد
9 عامل مسمومیت های قارچی در کشور معرفی شد ۱۳۹۷ سه شنبه ۱ خرداد
10 کابوس قارچ‌های سمی از کرمانشاه تا تهران ۱۳۹۷ سه شنبه ۱ خرداد
11 تب یونجه چیست؟ ۱۳۹۶ پنج شنبه ۱۴ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  با مضرات جوش ‌شیرین آشنا شوید یک متخصص تغذیه گفت: جوش شیرینی که برای تهیه خمیر ن...

  عصرانه‌ای برای لاغر شدن مصرف میان‌وعده‌های حاوی پروتئین و سویا به عنوان عص...

  کدام بیماری‌ها با جراحی چاقی درمان می‌شوند؟ پایگاه خبری لقمه: رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران با...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

نصف شدن سرانه مصرف گوشت قرمز نسبت به سه سال پیش پایگاه خبری لقمه: در حال حاضر که عنوان می شود سرانه مصرف گوشت قرمز کاهش پیدا کرده و به حدود ۶ تا ۷ کیلو گرم به ازای هر نفر در سال رسیده با براورد جمعیتی ۸۵ میلیون نفر نیاز کشور حدود ۵۱۰ هزار تن خواهد بود.
بیسكویت را بیشتر بشناسیم تاریخچه‌ تولید اولین نمونه‌های ویفر به قرن هفتم میلادی برمی‌گردد. در آن زمان، مردم اروپا به خصوص هلندی‌ها با ترکیب آرد ذرت یا گندم با کمی ‌‌شکر و کره حیوانی، ویفر تهیه می‌کردند.
هشدارهای تغذیـه‌ای به گیاهخواران با مواد مغذی ضروری برای گیاهخواران(vegetarian) آشنا شوید تا بتوانید به آنها کمک کنید به نیازهای بدن خود پاسخ دهند.
این مرغ عزیز را چگونه بخوریم؟ همیشه کارشناسان و متخصصان علوم غذایی، مرغ و ماهی را بهترین جایگزین گوشت قرمز معرفی می‌کنند و ورود آن به برنامه غذایی خانواده را عادت مناسبی می‌دانند، اما موضوعی که کمتر به آن پرداخته می‌شود، نوع طبخ مرغ است که در عین تنوع بخشیدن به طعم، می‌تواند آن را سالم یا ناسالم کند‌.