جویدن کافی غذا حفاظتی در برابر عفونت های دهانی


پایگاه خبری لقمه: محققان دریافتند که جویدن کافی مواد غذایی، باعث آزاد شدن نوع خاصی سلول ایمنی در دهان می شود که مانعی حفاظتی در برابر عفونت های دهانی است.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، از پایگاه اینترنتی مدیکال نیوزتودی، گرچه نقش مواد مغذی خوراکی های مصرفی در سلامت سیستم ایمنی مسلم است، اما براساس یافته جدید تیم تحقیق انگلیسی و آمریکایی، عمل جویدن نیز در این زمینه نقش مهمی دارد. 

 

جویدن غذا از بدو کودکی به افراد توصیه می شود و براساس مطالعه جدید که در مجله journal Immunity منتشر شد، می تواند باعث آزاد شدن سلول های ایمنی موسوم به Th17 در دهان شود.

سلول های TH17 بخشی از سیستم ایمنی را شکل می دهند که وجود آنها برای حفاظت در برابر عفونت های باکتریایی و قارچی که معمولا در دهان یافت می شود، اهمیت دارد. 

 

به گفته دکتر جوان کونکل از دانشگاه منچستر انگلیس و سرپرست تیم تحقیق، سلول های Th17 در حضور باکتری پروبیوتیک در روده و پوست تولید می شوند، اما تاکنون مکانیسم های تولید این سلول ها در دهان مشخص نبود. 

به گفته دکتر کونکل، نیروی مکانیکی مورد نیاز عمل جویدن باعث سایش فیزیولوژیکی و آسیب در دهان می شود و همین آسیب موجب تحریک سلول های Th17 می شود. 

 

محققان برای این مطالعه، به موش ها تا سن 24 هفتگی مواد غذایی نرم خوراندند که جویدن کمتری لازم داشت؛ سپس در سن 24 هفتگی میزان حضور سلول های Th17 در دهان این جوندگان را اندازه گیری کردند و متوجه کاهش قابل توجه تولید این سلول ها شدند که به گمان محققان، ناشی از کاهش آسیب فیزیولوژیکی ناشی از سایش دهان بود. 

 

با کاهش میزان نرمی مواد غذایی مصرفی موش ها، محققان متوجه افزایش آسیب فیزیولوژیکی در دهان این جوندگان و به تبع آن، افزایش تولید سلول های یاد شده شدند. 

بر این اساس، پژوهشگران دریافتند که جویدن مواد غذایی می تواند باعث مصونیت در برابر بیماری شود؛ با این حال، آنها هشدار دادند که افزایش تولید سلول های Th17 دهان همیشه مفید نیست، تولید بیش از حد این سلول ها می تواند خطر پریودنتال یا بیماری های لثه را افزایش دهد. همچنین قرار گرفتن طولانی مدت دهان در معرض آسیب فیزیولوژیکی ناشی از سایش می تواند تبعات بیماری لثه را تشدید کند. 

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایرنا

کد: 10729 تاریخ نشر: ۱۳۹۵ يکشنبه ۳ بهمن بازدید: 1957 ساعت: 2:17 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 اینفوگرافیک/ کمبود کدام ویتامین‌ها باعث پیری زودرس می‌شود؟ ۱۴۰۴ جمعه ۱ شهريور
2 حبوبات در مسیر کاهش قیمت/هر کیلو لوبیا چیتی ۱۰۰ هزار تومان پایین آمد ۱۴۰۴ پنج شنبه ۱۰ مرداد
3 امنیت غذایی در جنگ با تمرکززدایی ممکن است ۱۴۰۴ شنبه ۲۵ خرداد
4 توسعه همکاری‌های دارویی ایران و چین ۱۴۰۴ دوشنبه ۹ ارديبهشت
5 بهترین تغذیه در روزهای بسیار سرد ۱۴۰۳ دوشنبه ۶ اسفند
6 «نستله»؛ حمایت از رژیم کودک کُش تا جعل علامت استاندارد ایران ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
7 مصرف مواد غذایی قاچاق خطرناک است ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
8 نمایش مشروبات الکلی جرم است اما قانونی برای منع پخش ندارد! ۱۴۰۳ پنج شنبه ۴ بهمن
9 «تورم» سفره خانواده‌ها را کوچک کرد!؟ ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
10 اتلاف ٣٣ درصدی مواد غذایی در فرایند کاشت، داشت و برداشت ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
11 ثبت سفارش واردات برنج آغاز شد/ کاهش قیمت برنج طی روزهای آینده ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۱ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  آیا استفاده از تلفن همراه عامل ابتلا به بیماری قلبی است؟ پایگاه خبری لقمه: همانطور که تلفن‌های همراه به سلط...

  فست‌فود به سبک کدبانو اگر نگران سلامتی‌تان هستید باید کمی حواستان را جمع...

  تاثیر كفیر بر پوست و مو یكی از نوشیدنی‌‌های بسیار مفید كه در بحث تغذیه بسی...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

پوستی سالم و بدون سرطان، با این خوراکی ها هر چیزی که می‌خوریم روی تک تک سلول‌هایمان تأثیر می‌گذارد. پوست هم به عنوان یکی از ارگان‌های بزرگ از این تأثیرات بی نصیب نیست.
خواص معجزه آسای تره فرنگی تره فرنگی فشارخون بالا را کاهش می‌دهد. ترکیبی از ویتامینC، ویتامین B6، فولات، آهن و منگنز است. مصرف منظم آن، باعث افزایش کلسترول مفید و کاهش کلسترول مضر می‌شود. حفظ این تعادل در بدن لازم است زیرا مانع از تصلب شرایین، بیماری دیابتی قلبی، حمله قلبی و حتی سکته می‌شود.
7 قانون طلایی برای لاغری همه چیز قانون و اصول خود را دارد. لاغری نیز از این امر مستثنی نیست و اصول خودش را دارد.
آشپزی از هیات تا پروژه های سینمایی پایگاه خبری لقمه: زندگی خصوصی بازیگران، سلایق و روابط‌شان همیشه برای مردم جذاب بوده. آنها دوست دارند بدانند بازیگر مورد علاقه‌شان چه لباسی می‌پوشد، از کدام فروشگاه می‌خرد، چه عطری می‌زند، به چه برند و مارکی گرایش دارد، پاتوقش کجاست و برای این‌که غذا بخورد، عموما به چه رستورانی می‌رود.