پوستی سالم و بدون سرطان، با این خوراکی ها


هر چیزی که می‌خوریم روی تک تک سلول‌هایمان تأثیر می‌گذارد. پوست هم به عنوان یکی از ارگان‌های بزرگ از این تأثیرات بی نصیب نیست.

به گزارش لقمه، پوست همیشه در معرض آسیب‌های درونی و خارجی قرار دارد برای همین از خطر سرطان در امان نیست. متأسفانه در سال‌های اخیر سرطان پوست روند رو به رشدی داشته است. امروزه آمارها نشان می‌دهد که در جهان هر سال بیش از یک میلیون نفر به این سرطان مبتلا می‌شوند. عاقلانه‌ترین راه این است که از همین حالا به فکر پیشگیری باشید چون بهتر و راحت‌تر از درمان است. خوشبختانه برخی از خوراکی‌ها تأثیر خوبی برای پیشگیری و مقابله با این تومورهای شرور دارند. در این مقاله گلچینی از این مواد غذایی مفید را معرفی می‌کنیم. با ما همراه باشید.



فیبرهای غذایی را فراموش نکنید

برای در امان ماندن از سرطان پوست سهم کمی به مواد غذایی چرب (چربی‌های ناسالم) بدهید و تا جایی که می‌توانید فیبرهای غذایی مصرف کنید. فیبرها باعث می‌شوند که روده ها با سرعت بیشتری از شر توکسین‌های سرطان‌زا خلاص شوند. در این صورت این توکسین‌ها یا همان سموم بدن انباشته نمی‌شوند و نمی‌تواند مدت زمان طولانی در ارگان‌های حیاتی بدن تلنبار شوند. خوردن مواد غذایی سرشار از فیبر مثل میوه و سبزیجات تازه و دانه‌های کامل کمک بیشتری به پیشگیری از ملانوم (سرطان پوست) می‌کند.



چای سبز بنوشید

نتایج پژوهش‌های متعدد نشان می‌دهد مصرف چای سبز به خصوص زمانی که به آن لیموترش اضافه کرده باشید از ابتلا به سرطان پوست پیشگیری می‌کند. افرادی که به طور مرتب چای سبز یا چای سیاه می‌نوشند یعنی روزانه حداقل دو فنجان، شانس بیشتری برای دور ماندن از سرطان پوست دارند. کلاً چای سرشار از آنتی اکسیدان‌هایی است که جلوی پیشرفت سلول‌های سرطان‌زا را می‌گیرد. توصیه می‌کنیم مقداری لیموترش در چایتان بچکانید زیرا خود لیموترش نیز سرشار از آنتی اکسیدان است.



آنتی اکسیدان ها

آنتی اکسیدان ها که به میزان قابل توجهی در میوه‌ها وجود دارند شما را از گزند سرطان پوست در امان می‌دارند. انگور و انار می‌توانند التهاب سلول‌های پوستی (که در نتیجه‌ی اشعه های ماورای بنفش به وجود می‌آیند) را از بین ببرند.



کاروتنوئیدها یک آنتی اکسیدان موثر

کاروتنوئیدها نیز مولکول‌های مفیدی هستند که در میوه‌ها و سبزیجات زرد، قرمز و نارنجی رنگ وجود دارند و هر چه میزان آن در بدن بیشتر باشد پوست در وضعیت بهتری قرار می‌گیرد.

در واقع بیشترین آسیب را اشعه‌های ماورای بنفش به پوست وارد می‌کنند. این مولکول‌ها و آنتی اکسیدان ها پوست را در برابر این اشعه‌های مضر محافظت می‌کند برای همین آسیب‌های ناشی از آن را نیز کاهش می‌دهد.



لیکوپن غوغا می‌کند

گوجه‌فرنگی سرشار از لیکوپن است که یکی از آنتی‌اکسیدان‌های بسیار قوی محسوب می‌شود. برای همین گوجه فرنگی یکی از سلاح‌های قوی برای از بین بردن رادیکال‌های آزاد ناشی از اشعه های ماورای بنفش محسوب می‌شود. لیکوپن آنزیم‌هایی آزاد می‌کند که سلول‌های سرطانی را خنثی می‌کنند و باعث می‌شوند که این سلول‌های شرور هر چه زودتر از بدن خارج شوند به خصوص زمانی که تغذیه‌تان سرشار از فیبر باشد. توجه داشته باشید که سس گوجه فرنگی حاوی لیکوپن‌های بیشتری است. نتایج پژوهش‌ها نشان می‌دهد مصرف روزانه‌ی پوره‌ی گوجه فرنگی مقاومت پوست در برابر اشعه‌های ماورای بنفش را 30 درصد افزایش می‌دهد. از طرف دیگر مصرف این ماده‌ی غذایی مفید میزان کلاژن را نیز بالا می‌برد.




فلفل و دوستان

فلفل‌ها حاوی ترکیبات شیمیایی خاصی به نام کاپسایسین هستند. طعم تند این مواد غذایی نیز مدیون همین ترکیبات شیمیایی است. زمانی که این ترکیبات وارد سلول‌های سرطانی پوست می‌شوند شروع به از بین بردن آن‌ها می‌کنند. در واقع فلفل‌ها به خصوص انواع تند آن سلول‌های سرطان‌زا را به کشتن می‌دهند. برای همین اگر شما عاشق غذاهای تند و فلفل هستید شانس بیشتری برای پیشگیری از سرطان پوست دارید. از این گذشته نتایج پژوهش‌ها نشان داده است سبزیجات دیگری مانند پیاز و بروکلی نیز به نابودی سلول‌های سرطانی کمک می‌کنند. اگر فلفل دوست ندارید پیاز و بروکلی میل کنید.



سلنیوم وارد می‌شود

گردو یک منبع غذایی فوق‌العاده برای تأمین سلنیوم است. این ماده‌ی معدنی توانایی DNA را برای احیای آسیب‌های پوستی بالا می‌برد. گردو حاوی میزان زیاد اسیدهای چرب امگا 3 است که سدی در مقابل سلول‌های سرطان‌زا ایجاد می‌کند. در بین گردوها گردوی برزیلی حاوی بیشترین میزان سلنیوم و امگا 3 می‌باشد.



الکل ممنوع!

افرادی که الکل مصرف می‌کنند 65 درصد بیشتر در معرض ابتلا به سرطان پوست قرار می‌گیرند.



چربی‌های اشباع نشده ی پُلی را دریابید

چربی‌های اشباع نشده ی پُلی چربی‌های مفیدی محسوب می‌شوند اما با این حال مصرف بیش از اندازه‌ی آن‌ها نیز امکان دارد سیستم ایمنی بدن را ضعیف کند. برای همین توصیه می‌کنیم در مصرف روغن‌های گیاهی زیاده‌روی نکنید. نتایج پژوهش‌ها نشان می‌دهد اسیدهای چرب ضروری امگا 3 و امگا 6 روی پیشرفت تومورهای سرطانی تأثیر می‌گذارند.

سعی کنید توازنی بین این دو اسید چرب برقرار باشد. میزان امگا 3 باید به میزان امگا 6 بچربد. برای همین ماهی بیشتر و گوشت و مرغ کمتری میل کنید. ماهی سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 است. امگا 3 ها ضد التهاب و دوست‌های واقعی پوست هستند. تا جایی که می‌توانید میزان این اسیدهای چرب را در بدنتان بالا ببرید.



حرف آخر این که

بهترین راه برای حفاظت پوست در برابر آسیب‌های اشعه‌های ماورای بنفش استفاده از کرم‌های ضد آفتاب است. مواد غذایی اشاره شده قدرت دفاعی پوست را بالا می‌برد اما هیچ چیز جای کرم‌های ضد آفتاب را نمی‌گیرد. قبل از خارج شدن از منزل کرم ضد آفتاب بزنید. خوب غذا بخورید و هر از گاهی از ماسک‌های طبیعی و خانگی برای شفافیت و زیبایی پوستتان استفاده کنید.



ف.ف


نقل از :تبیان

کد: 2028 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ يکشنبه ۷ آبان بازدید: 5180 ساعت: 11:43 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 کشف یک اقیانوس پنهان در مریخ ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۳ مرداد
2 سه راهکار برای ‌تحول در بخش کشاورزی و رشد امنیت غذایی ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۵ مهر
3 راهنمای خرید گردو/گردوی ایرانی یا خارجی؟ ۱۴۰۰ دوشنبه ۲۲ آذر
4 معیارهای تشخیص سبزی ها و میوه های ارگانیک ۱۳۹۹ دوشنبه ۱۴ مهر
5 نکاتی که می‌تواند شادابی و جوانی پوست را تضمین کند ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۶ آذر
6 سریع‌ترین راه های درمان برفک دهان را بشناسید ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۶ آذر
7 روش های موثر خانگی در درمان جوش‌های پوستی آبله مرغان ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۹ آذر
8 ویتامین هاچه تاثیری بر زیبایی کودکان دارند ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۵ آذر
9 درمان خانگی جای جوش و لک های قهوای پوست ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۳ آذر
10 کمبود ویتامین c را جدی بگیرید ۱۳۹۶ پنج شنبه ۹ آذر
11 روش‌های موثری که سلامت پوست را حفظ می کند ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  10 تفاله غذایی که بهتر است آنها را دور نریزید ته مانده ها و تفاله های بعضی از غذاها و میوه هایی ...

  در مسافرت از خوردن غذاهای کنسروی اجتناب کنید وقتی با وفور سبزیجات و میوه های تازه روبرو هستیم چ...

  باید و نبایدهای غذاهای کنسروی به غذاهای آماده به چشم غذاهای رستورانی نگاه کنیم و...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت