خواص معجزه آسای تره فرنگی


تره فرنگی فشارخون بالا را کاهش می‌دهد. ترکیبی از ویتامینC، ویتامین B6، فولات، آهن و منگنز است. مصرف منظم آن، باعث افزایش کلسترول مفید و کاهش کلسترول مضر می‌شود. حفظ این تعادل در بدن لازم است زیرا مانع از تصلب شرایین، بیماری دیابتی قلبی، حمله قلبی و حتی سکته می‌شود.

به گزارش لقمه، تره فرنگی مانع از بروز سرطان تخمدان در خانم‌ها می‌شود. برای پیشگیری از نقص جنین، مصرف تره‌فرنگی که سرشار از فولات است، به زن باردار توصیه می‌شود. کلسیم موجود در آن در حفظ سیستم ساختاری اسکلت سالم موثر است. خاصیت ضدعفونی‌کنندگی دارد و به بدن کمک می‌کند با عفونت و آلودگی مقابله کند. علائم سرماخوردگی، آنفلوانزا و تب یونجه را تسکین می‌بخشد.

ترکیبات موجود در تره‌فرنگی

تره‌فرنگی کالری کمی دارد. 100 گرم ساقه تازه آن حاوی 61 کیلوکالری انرژی است. به علاوه، ساقه بلند آن مقادیر خوبی فیبر محلول و غیر محلول دارد.

ویتامین A، ویتامین B1، B2،B6، ویتامین B9 (اسیدفولیک)، ویتامین C، ویتامین E و ویتامین k

پتاسیم، آهن، کلسیم، منیزیم، منگنز، روی و سدیم (در ساقه)

مشخصات گیاه

تره‌فرنگی که در مصر، گیاه مقدس محسوب می‌شد، نمونه‌های خشک‌شده آن در مناطق باستان‌شناسی که به زمان مصر باستان بر می‌گردند کشف شده است. همچنین حکاکی‌ها و نقاشی‌های مشاهده شده روی دیوارها نشان می‌دهند که این گیاه بخشی از رژیم غذایی مصریان باستان بوده است. از تره‌فرنگی معمولاً به عنوان سبزی در بسیاری از کشورهای اروپایی، آمریکایی و آسیایی استفاده می‌شود. تره‌فرنگی گیاهی دو ساله، بلند و نازک با ساقه استوانه‌ای شکل مرکب از برگ‌های روی هم افتاده است که از گیاهی شبیه پیاز در خانواده آلیوم به دست می‌آید. گروه آلیوم یکی از گروه‌های سبزیجات است که به طور گسترده‌ای در دنیا کشت می‌شود و دارای کاربردهای پزشکی و پخت و پز به وسعت تاریخ و جهان می‌باشد.

چگونه انتخاب کنیم؟

هنگام خرید، تره‌فرنگی تازه ارگانیک را انتخاب کنید، چون دارای طعم و مواد مغذی فراوان است. به دنبال ساقه‌های سفید، سفت، بلند و یکنواخت با ریشه غده‌ای سالم باشید که نشانگر محصول کشاورزی تازه است. از خرید ساقه‌هایی که سطح بالایشان زرد و پژمرده است اجتناب کنید. هرچه تره‌فرنگی نازک‌تر باشد بسیار تردتر خواهد بود بنابراین از خرید تره‌فرنگی ضخیم خودداری کنید، مگر آنکه قصد داشته باشید آن‌ها را به آرامی به شکل تاس کباب بپزید.

فراکتان‌ها

فراکتان‌ها اجزای گیاهی غیرقابل‌هضمی هستند که در بدن تخمیر می‌شوند و به حفظ سلامتی روده به‌ویژه روده بزرگ کمک می‌کنند. فراکتان‌ها مسئول تکثیر باکتری‌های مفید و کاهش باکتری‌های مضر در روده، کاهش متابولیت‌های سمی و آنزیم‌های مخرب، جلوگیری از یبوست، حفاظت از عملکرد کبد، کاهش کلسترول خون، کاهش فشارخون و اثرات ضدسرطانی هستند.

فعالیت آنتی‌اکسیدانی

مطالعات نشان داده‌اند که بین مصرف میوه‌ها و سبزیجات حاوی مواد شیمیایی گیاهی و کاهش خطر ابتلا به برخی بیماری‌های مزمن ارتباط وجود دارد. تصور می‌شود که مواد شیمیایی گیاهی دارای فعالیت ضداکسیدانی بسیار عالی هستند که قابلیت خنثی‌سازی رادیکال‌های مضر آزاد را دارا می‌باشند. تره‌فرنگی دارای مقادیر زیادی ویتامین، مواد معدنی و دیگر آنتی‌اکسیدان‌های فلاونوئید فنولیک از قبیل کاروتین، زانتین و لوتئین و همچنین آنتی‌اکسیدان‌هایی از قبیل دیالیل دی‌سولفید، دیالیل تری‌سولفید و آلیل‌پروپیل دی‌سولفید می‌باشد. این ترکیبات توسط واکنش آنزیمی هنگام ضربه خوردن ساقه تره‌فرنگی (له کردن، بریدن و نظایر آن) به آلیسین تبدیل می‌شوند.

محققین معتقدند که فعالیت آنتی‌اکسیدانی تره‌فرنگی به جلوگیری از ابتلا به تعدادی از بیماری‌های مزمن کمک می‌کند. به عنوان مثال آنتی‌اکسیدان‌ها ممکن است از طریق جلوگیری از اکسیداسیون چربی‌ها که بخشی از فرآیند تصلب شرایین (سفت شدن عروق ناشی از رسوب سلول‌های چربی در رگ‌ها) می‌باشد، در مقابل بیماری قلبی عروقی محافظت کنند. حمله رادیکال آزاد ممکن است منجر به ورود آسیب به DNA گردد (یکی از عوامل متعددی که می‌تواند به سرطان منتهی شود). همچنین آلیسین باعث کاهش تولید کلسترول از طریق جلوگیری از reductase enzymeHMG-CoA در سلول‌های کبد شده و به واسطه آزاد کردن اکسید نیتریک نیز مانع سفت شدن عروق (تصلب شرایین) می‌گردد و در نتیجه فشارخون را نیز کاهش می‌دهد.

کاروتنوئیدها

کاروتنوئیدها گروهی از رنگدانه‌ها هستند که عامل ایجاد رنگ‌های قرمز، نارنجی و زرد در بسیاری از میوه‌ها و سبزیجات می‌باشند، بنابراین غالباً این رنگ‌ها توسط کلروفیل پوشیده می‌شوند مثل تره‌فرنگی. تره‌فرنگی حاوی سطح متوسطی از کاروتنوئیدها می‌باشد (گرچه مقدار آن نسبت به سبزیجات با رنگ زیاد مثل هویج یا کدوتنبل کمتر است).کاروتنوئیدها به خاطر فعالیت آنتی‌اکسیدانی‌شان معروف هستند. بخش‌های سبز رنگ تره‌فرنگی منبع خوبی از کاروتنوئیدها از جمله کاروتن، لوتئین و زآکسانتین هستند. کاروتنوئید بسیار مهم در تره‌فرنگی زآکسانتین است که به خاطر نقش احتمالی آن در بینایی و حفاظت در مقابل مشکلات چشمی از قبیل تخریب ماکولا و آب‌مروارید بسیار مورد مطالعه قرار گرفته است. کاروتن در بدن به ویتامین A تبدیل شده و یک آنتی‌اکسیدان قوی است.

ترکیبات سولفور

ترکیبات سولفور در تره‌فرنگی به کاهش نشانه‌های دیابت شیرین، جلوگیری از تجمع پلاکت‌ها و جلوگیری از فرآیند التهابی در رابطه با آسم مربوط می‌شوند. چنین تصور می‌شود که ترکیبات سولفور اثر حفاظتی در برابر بیماری قلبی عروقی، سرطان و دیگر مشکلات مربوط به سن از قبیل کاهش عملکرد مغز باشد.

ساپونین‌ها

گزارش شده است که ساپونین‌ها برای کاهش کلسترول خون مفید هستند. تصور می‌شود این ترکیبات باعث می‌شوند تا اسیدهای صفراوی با فیبر غذایی ترکیب شده و از طریق مدفوع دفع شوند. برای جبران کمبود اسیدهای صفراوی، کلسترول خون به اسید صفراوی تبدیل شده و به این ترتیب سطح کلسترول خون کاهش می‌یابد. همچنین به نظر می‌رسد که ساپونین‌ها از طریق شکستن غشاءهای حاوی کلسترول در سلول‌های سرطانی، بدن را در مقابل سرطان‌ها محافظت می‌کنند. از آنجایی که این ترکیبات در جریان خون به خوبی جذب نمی‌شوند تصور می‌شود که دارای اثر موضعی بسیار مفید در مجرای روده‌ای از قبیل سرطان روده بزرگ می‌باشند. بعضی از ساپونین‌ها دارای فعالیت ضدالتهابی، ضدقارچی، ضدمخمری، ضدانگلی، ضدباکتریایی، ضدمیکروبی و ضدویروسی هستند. 




بازگشت به صفحه نخست


نقل از :آرمان

کد: 6350 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ دوشنبه ۱۹ اسفند بازدید: 3828 ساعت: 10:05 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 راه مقابله با کم حافظه‌گی و افکار منفی با یک دمنوش طبیعی ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۹ آبان
2 هسته سیب را به خاطر اثرات معجره آسایش بخورید ۱۳۹۹ سه شنبه ۱۹ اسفند
3 تناسب اندام با خوردن یک غذای معجزه‌گر ۱۳۹۷ سه شنبه ۱۷ مهر
4 خواص این دانه های معجزه گر چیست؟ ۱۳۹۶ يکشنبه ۶ اسفند
5 چند ضد اشتهای معجزه گر برای لاغری ۱۳۹۶ شنبه ۲۵ آذر
6 رفع پف چشم‌ها با روش های خانگی ۱۳۹۶ پنج شنبه ۲۳ آذر
7 تأثیر معجزه‌آسای‌ روغن کنجد در تقویت پیاز مو ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۹ آذر
8 نوشیدنی های معجزه گر که پوستتان را زیبا می کند ۱۳۹۶ پنج شنبه ۲۷ مهر
9 هر روز صبح‌تان را با آب گرم و لیمو شروع کنید ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۳ مهر
10 معجزه های سیر و عسل ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۲ مهر
11 هفت گیاه دارویی که معجزه می‌کنند ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۴ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 






 

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  چگونه سریع و سالم چاق شویم؟ بعضی از افراد مادرزادی لاغر بدنیا می آیند و یا لاغ...

  چگونه چاق شویم؟! دانشمندان در جدید ترین مطالعات خود نشان دادند چاق ...

  هرم غذایی مناسب سالمندان یکی از نکات اساسی در حفظ سلامت سالمندان توجه به تغ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

کنترل تغذیه نوجوانان نوجوانی دوره‌ رشد است. برای همین تغذیه در این دوران از اهمیت زیادی برخوردار است. بدن نوجوانان برای رشد کافی نباید با کمبود مواجه شود. اما در این سن تقریباً همه چیز پیچیده می‌شود حتی تغذیه.
۱۲ غذای سمی و خطرناک که مصرف می‌کنیم پایگاه خبری لقمه: وقتی اسم غذاهای خطرناک را می شنوید به احتمال زیاد به این فکر می کنید که بیشتر مردم دنیا از آن ها اجتناخب کرده و هرگز سراغشان نمی روند. اما حتما برایتان عجیب خواهد بود که برخی از این خوراکی ها همین الان در یخچال یا کابینت آشپزخانه تان جای خوش کرده باشند!
خوراکی های مضر برای دندان در ایام عید مسلما هیچ کدام از ما دوست نداریم هر شش ماه یکبار به دندانپژشکی برویم. اما معاینه های دندانپزشکی به بدی درد دندان و تحمل هزینه های بالای پر کردن یا عصب کشی نیستند. در کنار این معاینات باید در تغذیه خود نیز سلامت دندان هایمان را در نظر داشته باشیم.
آیا منجمد کردن، ویتامین‌ها را از بین می‌برد؟/با بهترین روش های فریز کردن مواد غذایی آشنا شوید آیا فکر می‌کنید خوراکی‌های منجمد در مقایسه با محصولات تازه ارزش غذایی کمتری دارند؟ آیا منجمد کردن، ویتامین‌ها را از بین می‌برد؟ اگر پاسخ‌تان مثبت است وقت آن رسیده که با این باور نادرست خداحافظی کنید. همه چیز به همین سادگی نیست. چون فریز کردن مواد غذایی شرایط خاصی دارد که اگر رعایت نشوند، روی ارزش غذایی آنها تاثیر منفی می‌گذارد. دکتر محمدرضا وفا، متخصص تغذیه در این باره توضیح می‌دهد.