تولید ۲۲ گونه خرما به روش کشت بافت/ ضرورت بازسازی نخلستانهای آسیب‌دیده از جنگ


پایگاه خبری لقمه: رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی گفت: کاشت نهال تا برداشت خرما ۸ سال زمان لازم دارد و بخش زیادی از نخلستانها در زمان جنگ تحمیلی آسیب دیده، روش کشت بافت خرما برای سرعت‌دهی افزایش سطح نخیلات در دستورکار قرار گرفته است.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، اسکندر زند امروز در همایش بین‌المللی کشت بافت خرما که در مرکز آموزش عالی امام خمینی در کرج برگزار شد، اظهار داشت: امروزه بازار یکی از مشکلات بخش کشاورزی ایران است که پس از تولید باید محصولات را چه کنیم. 

 
وی با اشاره به اینکه عرصه عوامل طبیعی روز به روز در حال تنگ‌تر شده است، تصریح کرد: ما باید با عوامل انسانی آن را جبران کنیم، چرا که اگر قرار است سطح زیرکشت و آب کم شود، باید با سرمایه‌گذاری و تکنولوژی روز در این حوزه به اهداف توسعه پایدار که 10 بخش آن به کشاورزی، آب و محیط زیست مربوط می‌شود، برسیم. 
 
وی نظام تحقیقات ایران را صدساله عنوان کرد و گفت: اما در نظام دانش و اطلاعات باید بسیار کار کنیم، چرا که نوآوری در خدمت کشاورزی قرار نمی‌گیرد و ما در کشور مشکل تحقیق دانش نداریم، بلکه مشکل، نظام نوآوری است. 
 
زند خرما را یکی از کالاهای دارای مزیت در ایران عنوان کرد و گفت: پسته، زعفران و خرما از جمله محصولات باغی دارای مزیت برای ما هستند که با تغییر اقلیم و جغرافیا، میزان تولید آنها بر هم می‌خورد و ما باید مراقب حجم و کیفیت تولید آنها باشیم، چرا که هم اکنون 17 درصد سطح زیرکشت خرما در دنیا را داریم که 13 درصد تولید کل دنیا یعنی حدود یک میلیون تن آن در ایران تولید می‌شود که معیشت بخش زیادی از کشاورزان را به خود اختصاص داده است. 
 
وی به چالش‌های تولید خرما در کشور اشاره کرد و گفت: پیر و مسن بودن نخلستان‌ها و لزوم بازسازی آنها، اختلاط ارقام خرما، آسیب دیدن نخیلات در زمان جنگ، بحران کم‌آبی، تغییر اقلیم و آفات نوظهور از جمله مواردی است که باید فکری به حال آن کرد. 
 
رئیس سازمان تحقیقات، ترویج و آموزش کشاورزی خاطرنشان کرد: قرار است تا در افق 1404 سطح زیرکشت خرما به 22 هزار و 865 هکتار برسد که اصلاح نخلستان‌های درجه 2 و جایگزینی نخلستان‌های درجه 3 در دستورکار قرار دارد و برای این مهم باید 12 میلیون اصله نهال خرما یا پاجوش داشته باشیم. 
 
وی به محدودیت‌های زمانی برای توسعه نخلستان‌ها اشاره کرد و گفت: از زمانی که کشت نهال انجام می‌شود تا زمان برداشت محصول تقریباً 8 سال زمان لازم است که هرگونه ناهنجاری در زمان رشد، به اقتصاد باغدار و امنیت غذایی آسیب می‌زند. 
 
زند تصریح کرد: با توجه به محدودیت‌های ژنتیکی، اعتباری و روش‌های مختلف، روش کشت و بافت خرما پیشنهاد کرده‌ایم و تاکنون 22 رقم خرما از این طریق تولید شده و پروتکل آن هم ایجاد شده است، اما چالش‌های مهمی هم در این روش وجود دارد.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.


نقل از :فارس

کد: 11184 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۰ تير بازدید: 2309 ساعت: 10:31 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر



نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  آیا استفاده از تلفن همراه عامل ابتلا به بیماری قلبی است؟ پایگاه خبری لقمه: همانطور که تلفن‌های همراه به سلط...

  رهایی از رژیم های سفت‌و‌سخت با فیبـر تابستان از راه رسیده. سفر، مهمانی، دورهمی‌های شبان...

  پختن زیاد گوشت قرمز خطر ابتلا به سرطان را دو برابر می كند تهران- دانشمندان هشدار دادند كه پختن زیاد گوشت قرم...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت