کمبود ویتامین D در بارداری برای رشد کودک مضر است


پایگاه خبری لقمه: به گفته محققان، کمبود ویتامین D مادران باردار تاثیر منفی بر رشد اجتماعی و مهارت های حرکتی کودکان در سنین پیش دبستان خواهد داشت.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، محققان دانشگاه های سوری و بریستول انگلستان با بررسی داده های بیش از ۷۰۰۰ جفت مادر و فرزند دریافتند زنان بارداری که با کمبود ویتامین D مواجه بودند (کمتر از ۵۰ nmol در لیتر در خون) به احتمال زیاد دارای کودکانی بودند که در آزمون های رشد پیش دبستان از لحاظ رشد حرکتی در ۲½ سالگی، نمره پایین (کمتر از ۲۵ درصد) دریافت کردند.

 
تست ها شامل ارزیابی میزان هماهنگی آنها نظیر شوت کردن توپ، حفظ تعادل و پریدن و استفاده از ماهیچه های کوچک بدن شان نظیر گرفتن مداد به دست یا درست کردن خانه با آجرهای اسباب بازی بود.
 
کمبود ویتامین D در بارداری بر رشد اجتماعی کودک در سن ۳½ تاثیر می گذارد. با این حال هیچ رابطه ای بین وضعیت ویتامین D مادر و سایر نتایج در سنین بالاتر (IQ و توانایی خواندن در سن ۷ تا ۹ سالگی) مشخص نشد.
 
مطالعات قبلی بر روی حیوانات هم نشان داده است که رشد عصب شناختی جنین در زمانیکه میزان ویتامین D مادران پایین باشد، به شدت تحت تاثیر قرار می گیرد.
 
محققان بر این باورند که تعامل بین ویتامین D و دوپامین در مغز جنین نقش اساسی در رشد نورولوژیکی مناطق مغز کنترل کننده رشد حرکتی و اجتماعی ایفاء می کند.
 
همچنین اثبات شده است ویتامین D ناشی از نورخورشید و رژیم غذایی موجب تنظیم میزان کلسیم و فسفات در بدن می شود که بسیار در کاهش ریسک پوکی استخوان ضروری است.
 
دکتر آندرا دارلینگ، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «به خوبی مشخص شده است که ویتامین D برای سیستم اسکلتی عضلانی ما مفید است اما تحقیق ما نشان می دهد که اگر میزان این ویتامین در مادران باردار پایین باشد می تواند بر رشد کودکان شان در سال های اولیه عمر تاثیر گذارد.»
 
ویتامین D در ماهی های روغنی نظیر سالمون، ساردینز، خال مخالی و ماهی تن یافت می شود. مقادیر کمی از این ویتامین در گوشت قرمز، تخم مرغ، چربی های غنی شده و برخی از غلات صبحانه نیز وجود دارد.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :مهر

کد: 11227 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ شنبه ۲۴ تير بازدید: 2475 ساعت: 1:06 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 اینفوگرافیک/ کمبود کدام ویتامین‌ها باعث پیری زودرس می‌شود؟ ۱۴۰۴ جمعه ۱ شهريور
2 «تورم» سفره خانواده‌ها را کوچک کرد!؟ ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
3 تاثیر ویتامین B۳ در کاهش خطر مرگ ناشی از کبد چرب ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲ اسفند
4 اهمیت طبخ غذا با روغن های گیاهی ۱۴۰۲ چهارشنبه ۸ شهريور
5 توصیه هایی برای مصرف کنندگان وارفارین ۱۴۰۲ يکشنبه ۸ مرداد
6 خواص خربزه و هندوانه/میوه های غنی از ویتامین ۱۴۰۲ چهارشنبه ۴ مرداد
7 ایرانی ها باید ویتامین D از کودکی تا سالمندی مصرف کنند ۱۴۰۱ يکشنبه ۱۴ اسفند
8 خواص درمانی لبو را بدانید ۱۴۰۱ چهارشنبه ۷ دي
9 در آلودگی هوا چه بخوریم چه نخوریم؟ ۱۴۰۱ دوشنبه ۳۰ آبان
10 آشنایی با خواص گوشت بلدرچین برای طبع های سرد ۱۴۰۱ شنبه ۷ آبان
11 کمبود ویتامین D با افزایش ریسک مرگ زودهنگام مرتبط است ۱۴۰۱ پنج شنبه ۵ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  بعد از شیرمادر بهترین جایگزین شیرنارگیل است پایگاه خبری لقمه: محققان ادعا می کنند شیر نارگیل م...

  ۱۲ علت بروز هموروئید هموروئید بیماری شایعی است و بیش از ۵۰ درصد مردم در...

  تاثیر مصرف گوشت قرمز بر زوال عقل پایگاه خبری لقمه: استیک، همبرگر، دنده گوشت گاو و ه...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

ویژگی های عسل مرغوب چیست؟ برای بهره بردن از خواص فراوان و شفا د هندگی عسل، از این نوع استفاده نکنید. در حالت کلی عسل تهیه شده از مواد قندی که زنبور عسل هیچ گونه نقشی در جمع آوری آن نداشته باشد و افزودن هر ماده ای دیگر اعم از مواد قندی و انواع اسانس ها، رنگ ها وانواع نگهدارنده ها به عسل، جزء موارد تقلب محسوب می شود و ارزش آن در مقایسه با عسل صفر است.
حذف گوشت از رژیم غذایی ممكن‌ نیست در علم تغذیه، هرمی غذایی وجود دارد كه نشان می‌دهد، روزانه از هر نوع ماده غذایی به چه میزان باید استفاده كرد.
با غذایمان چه چاشنی بخوریم؛ دوغ؟ نوشابه؟ در حقیقت این خوراکی ها در صورت کم چرب و کم نمک بودن، از لحاظ ارزش غذایی تفاوت چندانی با هم ندارند و توصیه کلی این است که در وعده های روزانه، تنوع غذایی را رعایت کرده و از همه این خوراکی ها به اندازه استفاده کنید.
چاقی مرگ چیست؟ شاخص توده بدنی(BMI) یکی از رایج‌ترین روش‌هایی است که برای تعیین وزن مطلوب به کار می‌رود.