به گزارش خبرنگار لقمه، شب های یلدای هر سال خانواده ها دور هم جمع می شوند و با مصرف میوههای تازه فصل پاییز، میوههای خشک شده تابستان، آجیل مخصوص، شیرینی و هندوانه، این شب را به صبح میرسانند. هندوانه را از این جهت بر سر سفره میگذارند که به دلیل کرویبودنش، نمادی از خورشید است و همچنین انار نیز سمبلی از زایش به حساب میآید که با شکستن آن شادی را برای زندگی افراد به ارمغان میآورد. آجیل شب یلدا نیز از دیگر تنقلات این شب که ترکیب آن نشانی از اعتقاد و تجربه مردم به خواص گوناگون میوههای خشک شده بود که بهعنوان «آخشیج» (تضادها) کاربرد داشته است.در شب یلدا معمولا شیرینی نیز صرف می شود که این شیرینی باید خاصیت ویژه یلدایی داشته باشد. البته برخی هم هستند که شیرینی های آماده از قنادی ها تهیه می کنند، اما خانم هایی که خوش ذوق هستند، شیرینی یا کیک هایی با انار و میوه های پاییزی تهیه می کنند. که از جمله آنها می توان به مسقطی انار و پودینگ انار و کیک انار و شکلات اشاره کرد. همچنین در این شب، غذاهایی چون انار پلو و خورش ناردون و خورش کدو حلوایی و خورش های سنتی این شب مخصوص شهرستان های دیگر و سالادهای مختلفی که با این میوه ها تهیه می شوند، سرو می شود.