ژن‌ها نقشی در پوسیدگی دندان ندارند


پایگاه خبری لقمه: بسیاری بر این باورند که مراجعه مداومشان به دندانپزشکی برای درمان پوسیدگی دندان‌هایشان ناشی از جنس دندان‌هایشان است که از والدین به ارث برده‌اند، اما نتایج مطالعات جدید نشان داده است که ژن‌ها نقشی در پوسیدگی دندان ندارند.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، مدیکال خبر داد: تحقیقات بر روی دوقلوها در استرالیا نشان می‌دهد که رژیم غذایی و بهداشت دهان، نقش مهمی در شکل دادن میکروبیوم دهانی بازی می‌کند.

محققان این بررسی را در بین دوقلوهای یکسان و غیریکسان انجام دادند تا دریابند که ژنتیک و بهداشت چه اندازه در میکروبیوم‌های دهانی نقش دارند. پوسیدگی دندان با بهداشت آن مرتبط است و ارتباطی با ژنتیک ندارد.
 
حدود ۹۰ درصد از کودکان  در سن مدرسه و نزدیک به صد در صد از بزرگسالان در جهان، حفره دندانی دارند. علاوه بر این،  حدود ۲۰ درصد بزرگسالان هم با بیماری‌های شدید دندانی مواجه هستند که این موضوع منجر به از بین رفتن دندان می‌شود.
نویسندگان این بررسی اظهار کردند: پوسیدگی دندان معمولا زمانی رخ می‌دهد که نوع خاصی از باکتری متابولیزه و منجر به اسیدی شدن محیط دهان شده و مینای دندان را تحریک و ایجاد حفره دندانی می‌کند.
 
محدود کردن مصرف قند و تجمع اسید در دهان بخش مهمی از موارد دندانپزشکی است.
دانشمندان می‌دانستند که باکتری‌های استرپتوکوک که در دهان زندگی می‌کنند با پوسیدگی دندان مرتبط هستند اما آنچه روشن نبود این موضوع بود که حضور و رشد این باکتری تحت تأثیر ژنتیک است یا متاثر از  عوامل محیطی مانند مصرف میزان شکر در رژیم غذایی..
 
محققان دریافتند برخی  باکتری‌ها در دهان به ارث برده می‌شوند، اما این باکتری‌ها منجر به پوسیدگی دندان نمی‌شوند.
آنها همچنین دریافتند که باکتری‌های ارثی در طول زمان کاهش یافته و باکتری‌های مرتبط با عوامل محیطی در طول زمان افزایش می‌یابند.
 
نتایج بررسی‌ها نشان داد که بهترین راه‌حل برای جلوگیری از پوسیدگی دندان، کاهش مصرف شکر است.
محققان همچنین عنوان کردند: باکتری‌ها قبل از شروع رشد دندان در دهان هستند و می‌توانند سلامت دهان و دندان را در آینده تحت تاثیر قرار دهند.
این بررسی در مجله Cell Host & Microbe منتشر شده است. 

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 11901 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ شنبه ۲۵ شهريور بازدید: 3206 ساعت: 11:27 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 ۵ گیاه برای جلوگیری از ریزش مو ۱۳۹۶ چهارشنبه ۸ آذر
2 مواد غذایی کلاژن‌ساز را بشناسید ۱۳۹۶ چهارشنبه ۵ مهر
3 نوشیدن چای بر ژن های زنان تاثیر می گذارد! ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۳ خرداد
4 درمان سینوس با 9 روش خانگی ۱۳۹۵ يکشنبه ۱۰ بهمن
5 روده‌ها درباره سلامتی چه می‌گویند؟ ۱۳۹۳ يکشنبه ۲ شهريور
6 عامل سندرم غذا خوردن در شب ۱۳۹۳ چهارشنبه ۷ خرداد
7 تاثیر رژیم‌غذایی پیش از بارداری بر سلامت نوزاد ۱۳۹۳ چهارشنبه ۱۰ ارديبهشت
8 معجون قد بلندی ۱۳۹۲ يکشنبه ۱۳ بهمن
9 نکاتی در مورد مصرف ماکارونی ۱۳۹۲ چهارشنبه ۲۹ آبان
10 گوشت پرندگان سموم هوا را دفع می‌کند/تقویت ریه با سنگک ۱۳۹۲ پنج شنبه ۲۳ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  تلخی زیتون این‌گونه از بین می رود اگر میخواهید زیتون را خود در منزل عمل آورید این مط...

  جولان بیماری‌های ویروسی در پاییز/ مراقب مهر و آبان باشید پایگاه خبری لقمه: یک متخصص بیماری‌های داخلی، نسبت ...

  حفاظت از ریه ها با میوه و سبزیجات تیره رنگ پایگاه خبری لقمه: تحقیق جدید نشان می دهد افزودن ان...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

استاتین‌ها با گریپ فروت تداخل دارند یک دکترای داروسازی با اشاره به اینکه گاه عوارض جانبی استاتین‌ها بسیار ناراحت کننده است، گفت: برای کاهش بروز عوارض جانبی دستگاه گوارش، باید استاتین‌ را عصرها با یک وعده غذا مصرف کرد.
یک راهکار ساده برای افزایش خود‌کفایی روغن پایگاه خبری لقمه: حدود 90 درصد روغن مصرفی مردم از طریق واردات تامین می‌شود و رشد قیمت‌های جهانی هم میزان خروج ارز از کشور را برای تأمین دانه‌های روغنی، هر روز بیشتر می‌کند، این در حالی است که متوسط مصرف روغن در کشور ما 2 برابر استاندارد جهانی است.
اگر کودک بد غذا دارید بخوانید بعضی از خردسالان علاقه‌ای به سبزیجات، گوشت و مواردی از این دست ندارند. صادقانه بیندیشید آیا این تمردها الگوبرداری از شما نیست؟ آخرین باری كه مقدار زیادی سبزی، حبوبات یا گوشت خورده‌اید را به‌یاد می‌آورید؟‌ در نزد فرزندتان با به‌به و چه‌چه و شادی از موادی كه كمتر به آن علاقه‌مند هستند میل كنید.
چرا در رستوران‌ها و هتل‌های ایرانی غذاهای محلی عرضه نمی‌شود؟ یک فعال حوزه گردشگری معتقد است غذای ایرانی نه تنها چیزی از غذاهای کشورهای مشهور کم ندارد، بلکه حرف بسیاری برای گفتن دارد اما گردشگری ایران متولی ندارد و هر روز شاهد یک مدیر و یک تصمیم است.