روزانه چه مقدار ویتامین مصرف کنیم


پایگاه خبری لقمه: ویتامین‌ها و مواد معدنی برای سلامت ضروری است، اما مصرف مقادیر بیشتر آنها به معنای تاثیر بیشتر بر سلامت نیست و حتی می‌تواند مضر باشد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، این موارد، برخی مکمل‌هایی است که به مصرف آنها نیازی نیست:

 
فولیک اسید
نیاز روزانه بدن به 400 میکروگرم فولیک اسید با مصرف مواد غذایی مانند غلات صبحانه، حبوبات، مرکبات، سبزیجات سبز و گوجه‌فرنگی تامین می‌شود. از آنجا که فولیک اسید از نقص لوله عصبی در جنین جلوگیری می‌کند، برخی زنان در دوران بارداری مکمل فولیک اسید مصرف می‌کنند، اما پزشکان هشدار می‌دهند مصرف این مکمل در غیر از دوران بارداری می‌تواند ریسک ابتلا به سرطان روده بزرگ را افزایش دهد. بنابراین مصرف این مکمل فقط به زنان باردار توصیه می‌شود.
 
ویتامین B6
بزرگسالان 19 تا 50 سال می‌توانند 1/4 میلی گرم ویتامین B 6 مورد نیاز روزانه بدن را از موادی مانند سیب زمینی پخته، موز و نخود تامین کنند. برخی افراد مکمل این ویتامین را به منظور جلوگیری از کاهش عملکرد مغزی یا برای کاهش سطح هموسیستئین (آمینواسیدی که با بیماری‌های قلبی مرتبط است) مصرف می‌کنند اما برخی مطالعات نشان می‌دهد این ویتامین تاثیری بر عملکرد شناختی ندارد و تاثیر آن بر کاهش خطر حمله قلبی مشخص نیست. بهتر است این مکمل را در صورت توصیه پزشک مصرف کنید.
 
ویتامین B12
مواد غذایی حاوی این ویتامین شامل تخم‌مرغ، شیر، پنیر، گوشت گاو، گوشت بره، ماست و مرغ، نیاز روزانه 2/4 گرم به این ویتامین را تامین می‌کنند. از آنجا که کمبود این ویتامین از عوامل ایجاد کم خونی و زوال عقل است، مصرف مکمل می‌تواند کمک‌کننده باشد، اما تاثیر مصرف دوزهای بالای این ویتامین در جلوگیری از کاهش عملکرد شناختی تایید نشده است. بهتر است مکمل ویتامین B12 را با توصیه پزشک مصرف کنید.
 
ویتامین E
این ویتامین که در بادام، تخمه آفتابگردان، گوجه‌فرنگی، کیوی و سبزیجات سبز وجود دارد، از بیماری‌های قلبی، سرطان و آلزایمر جلوگیری می‌کند. بهتر است نیاز روزانه به 15 میلی‌گرم از این ویتامین با مصرف این مواد غذایی تامین شود. تحقیقات دانشمندان، نه‌تنها تاثیر مصرف مکمل‌های این ویتامین در جلوگیری از حملات قلبی یا سرطان را تایید نمی‌کند بلکه نشان می‌دهد دوزهای بالای آن خطر سکته را افزایش می‌دهد. کارشناسان توصیه می‌کنند از مصرف مکمل ویتامین E خودداری شود.
 
زینک
نیاز روزانه به این ویتامین برای زنان، هشت میلی‌گرم و برای مردان 11میلی گرم است. حبوبات، سبزیجات، آجیل‌ها و مغزها، غلات کامل و شیر و لبنیات از منابع تامین‌کننده این ماده معدنی هستند. برخی افراد، از مکمل روی برای جلوگیری از سرماخوردگی استفاده می‌کنند، اما تاثیر روی بر جلوگیری از سرماخوردگی به طور قطع تایید نشده است. افزون بر این، مصرف دوزهای بالای این ماده می‌تواند به تضعیف سیستم ایمنی منجر شود.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :جام جم آنلاین

کد: 13393 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۷ آبان بازدید: 2895 ساعت: 9:52 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تورم مواد خوراکی، سفره خانواده‌ها را کوچک کرده است ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
2 تاثیر ویتامین B۳ در کاهش خطر مرگ ناشی از کبد چرب ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲ اسفند
3 اهمیت طبخ غذا با روغن های گیاهی ۱۴۰۲ چهارشنبه ۸ شهريور
4 توصیه هایی برای مصرف کنندگان وارفارین ۱۴۰۲ يکشنبه ۸ مرداد
5 خواص خربزه و هندوانه/میوه های غنی از ویتامین ۱۴۰۲ چهارشنبه ۴ مرداد
6 ایرانی ها باید ویتامین D از کودکی تا سالمندی مصرف کنند ۱۴۰۱ يکشنبه ۱۴ اسفند
7 خواص درمانی لبو را بدانید ۱۴۰۱ چهارشنبه ۷ دي
8 در آلودگی هوا چه بخوریم چه نخوریم؟ ۱۴۰۱ دوشنبه ۳۰ آبان
9 آشنایی با خواص گوشت بلدرچین برای طبع های سرد ۱۴۰۱ شنبه ۷ آبان
10 کمبود ویتامین D با افزایش ریسک مرگ زودهنگام مرتبط است ۱۴۰۱ پنج شنبه ۵ آبان
11 کاهش گرگرفتگی یائسگی با رژیم غذایی گیاهی کم چرب ۱۴۰۱ پنج شنبه ۵ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  خطری که در برچسب مواد غذایی ذکر نمی شود مدیرگروه تغذیه دانشگاه جندی شاپور اهواز با بیان ای...

  خوردن میوه برای بیماران کلیوی مفید است پزشکان در یک مطالعه جدید تاکید کردند افزودن میوه و...

  بهترین زمان برای تعویض مسواک آیا می دانید چه تعداد باکتری بر روی مسواک شما زندگ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

آیا کودکان چاق بزرگسالان چاقی می‌شوند؟ یک عضو هیات علمی اولین جشنواره و همایش تناسب اندام و بدنسازی با اشاره به اهمیت تعادل وزن از دوره کودکی تاکید کرد:« وقتی کودک شروع به وزن گیری زیاد کند و از منحنی های رشد خارج شود به احتمال زیاد، انتظار چاقی در بزرگسالی را خواهیم داشت.»
خوردن قارچ برای چه کسانی مضر است قرن‌هاست قارچ به‌عنوان یک ماده غذایی جای خود را در سفره مردم باز کرده و به‌خصوص چینی‌ها و ژاپنی‌ها آن را زیاد مصرف می‌کنند...
غفلت دستگاه‌های متولی در راه‌اندازی داروخانه‌های گیاهی پایگاه خبری لقمه: نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با تاکید بر لزوم ساماندهی داروهای گیاهی، گفت: شرح وظایف داروخانه های گیاهی و داروخانه های عمومی باید از هم تفکیک شوند تا هر کدام به وظیفه خود عمل کنند.
لاغری به چه قیمتی؟! با افزایش یافتن مشکل چاقی در بیشتر جوامع و پیروی از رژیم‌های مختلف برای پایین آوردن وزن، برخی از افراد به مصرف قرص‌های رونده هم رو می‌آورند اما واقعیت این است که قرص‌های مذکور، به کاهش وزن کمکی نمی‌کند. محققان معتقدند تا زمانی که این قرص‌ها اثر خود را بگذارد، کالری‌ها مصرف می‌شود و اگر هم وزن پایین بیاید، علت آن از دست دادن آب بدن است.