روزانه چه مقدار ویتامین مصرف کنیم


پایگاه خبری لقمه: ویتامین‌ها و مواد معدنی برای سلامت ضروری است، اما مصرف مقادیر بیشتر آنها به معنای تاثیر بیشتر بر سلامت نیست و حتی می‌تواند مضر باشد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، این موارد، برخی مکمل‌هایی است که به مصرف آنها نیازی نیست:

 
فولیک اسید
نیاز روزانه بدن به 400 میکروگرم فولیک اسید با مصرف مواد غذایی مانند غلات صبحانه، حبوبات، مرکبات، سبزیجات سبز و گوجه‌فرنگی تامین می‌شود. از آنجا که فولیک اسید از نقص لوله عصبی در جنین جلوگیری می‌کند، برخی زنان در دوران بارداری مکمل فولیک اسید مصرف می‌کنند، اما پزشکان هشدار می‌دهند مصرف این مکمل در غیر از دوران بارداری می‌تواند ریسک ابتلا به سرطان روده بزرگ را افزایش دهد. بنابراین مصرف این مکمل فقط به زنان باردار توصیه می‌شود.
 
ویتامین B6
بزرگسالان 19 تا 50 سال می‌توانند 1/4 میلی گرم ویتامین B 6 مورد نیاز روزانه بدن را از موادی مانند سیب زمینی پخته، موز و نخود تامین کنند. برخی افراد مکمل این ویتامین را به منظور جلوگیری از کاهش عملکرد مغزی یا برای کاهش سطح هموسیستئین (آمینواسیدی که با بیماری‌های قلبی مرتبط است) مصرف می‌کنند اما برخی مطالعات نشان می‌دهد این ویتامین تاثیری بر عملکرد شناختی ندارد و تاثیر آن بر کاهش خطر حمله قلبی مشخص نیست. بهتر است این مکمل را در صورت توصیه پزشک مصرف کنید.
 
ویتامین B12
مواد غذایی حاوی این ویتامین شامل تخم‌مرغ، شیر، پنیر، گوشت گاو، گوشت بره، ماست و مرغ، نیاز روزانه 2/4 گرم به این ویتامین را تامین می‌کنند. از آنجا که کمبود این ویتامین از عوامل ایجاد کم خونی و زوال عقل است، مصرف مکمل می‌تواند کمک‌کننده باشد، اما تاثیر مصرف دوزهای بالای این ویتامین در جلوگیری از کاهش عملکرد شناختی تایید نشده است. بهتر است مکمل ویتامین B12 را با توصیه پزشک مصرف کنید.
 
ویتامین E
این ویتامین که در بادام، تخمه آفتابگردان، گوجه‌فرنگی، کیوی و سبزیجات سبز وجود دارد، از بیماری‌های قلبی، سرطان و آلزایمر جلوگیری می‌کند. بهتر است نیاز روزانه به 15 میلی‌گرم از این ویتامین با مصرف این مواد غذایی تامین شود. تحقیقات دانشمندان، نه‌تنها تاثیر مصرف مکمل‌های این ویتامین در جلوگیری از حملات قلبی یا سرطان را تایید نمی‌کند بلکه نشان می‌دهد دوزهای بالای آن خطر سکته را افزایش می‌دهد. کارشناسان توصیه می‌کنند از مصرف مکمل ویتامین E خودداری شود.
 
زینک
نیاز روزانه به این ویتامین برای زنان، هشت میلی‌گرم و برای مردان 11میلی گرم است. حبوبات، سبزیجات، آجیل‌ها و مغزها، غلات کامل و شیر و لبنیات از منابع تامین‌کننده این ماده معدنی هستند. برخی افراد، از مکمل روی برای جلوگیری از سرماخوردگی استفاده می‌کنند، اما تاثیر روی بر جلوگیری از سرماخوردگی به طور قطع تایید نشده است. افزون بر این، مصرف دوزهای بالای این ماده می‌تواند به تضعیف سیستم ایمنی منجر شود.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :جام جم آنلاین

کد: 13393 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۷ آبان بازدید: 256 ساعت: 9:52 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 کاهش روی و بروز کم خونی در زنان باردار/ آسم و ام اس در کمین زنان و مردان ۱۳۹۶ شنبه ۱۴ بهمن
2 مصرف اسیدفولیک و مولتی‌ویتامین‌ در بارداری چه تاثیری بر کودکان دارد؟ ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۷ دي
3 کاهش خطر تصلب شریان با مصرف دوز بالای ویتامین D ۱۳۹۶ پنج شنبه ۱۴ دي
4 با فواید جالب توجه بذر کتان آشنا شوید ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۹ آذر
5 چگونه با آلودگی هوا مبارزه کنیم؟ ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۹ آذر
6 گیاهخواران این ۷ آیتم ضروری را در لیست خود بگنجانید ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۲ آذر
7 دلایل کمبود ویتامین E چیست؟ ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۱ آذر
8 ویتامین هاچه تاثیری بر زیبایی کودکان دارند ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۵ آذر
9 کمبود ویتامین D در دوران بارداری چه تاثیری بر جنین دارد؟ ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۲ آذر
10 کمبود ویتامین c را جدی بگیرید ۱۳۹۶ پنج شنبه ۹ آذر
11 پیشگیری از پوکی استخوان با رژیم غذایی سرشار از مواد معدنی ۱۳۹۶ پنج شنبه ۹ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی
نوشیدنی محبوب شما در زمستان چیست؟
 







 

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  دانش آموزان مواد غذایی حاوی آهن مصرف کنند سرپرست دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان ...

  سبزیجات، ژن‌های سرطانی را نابود می‌کنند لقمه: متخصصان در آزمایشات جدیدی مشخص کردند که چگون...

  چربی شکمی خطر ابتلا به دیابت را افزایش می‌دهد خطر ابتلا به دیابت در افرادی که چاق هستند و چربی ا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت