درمان کبد چرب با این گیاهان دارویی


پایگاه خبری لقمه: در حالت عادی وجود چربی در کبد طبیعی است؛ اما اگر این میزان از چربی بیشتر از 5 تا 10 درصد وزن کل کبد شود، فرد به بیماری کبد چرب دچار شده است.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، کبد چرب یک بیماری درمان‌پذیر است، ولی بعضی اوقات می‌تواند باعث اثرات و عوارض خطرناکی شود. این بیماری معمولا نشانه و علامتی ندارد و باعث آسیبی همیشگی و برگشت‌ناپذیر نمی‌شود .

 
بیشتر موارد کبد چرب در 50 تا 60 سالگی تشخیص داده می‌شود. زمانی که کبد چرب به دلیل سایر مشکلات رخ می‌دهد، خطرناک است و باید بموقع برای درمان اقدام کرد.
 
عوامل زیادی که بسیاری از آنها جنبه ژنتیک دارند در بروز کبد چرب غیرالکلی موثرند. مطالعات نشان داده عوامل زمینه‌ساز دیابت و بیماری‌های قلبی و برخی بیماری‌های متابولیسم با بروز کبد چرب غیر الکلی در رابطه است. میان این عوامل، دیابت یک علت مهم و شناخته شده در ایجاد کبد چرب است و هر چه طول مدت ابتلا به دیابت طولانی باشد یا درمان آن ناقص انجام شود، احتمال ابتلا به کبد چرب در این افراد بیشتر است و در آنها ابتلا به التهاب ناشی از کبد چرب بیشتر از افراد عادی است.
 
اما یکی از شایع‌ترین دلایل ابتلا به کبد چرب اعتیاد به الکل است. بعضی از داروها همچون آسپرین، داروهای استروئیدی، تاموکسیفن و تتراسیکلین و اختلالات متابولیک نیز از دیگر دلایل بروز عارضه کبد چرب است.
 
ویتامین‌های حاوی آنتی‌اکسیدان مانند ویتامین E می‌تواند به عنوان یک داروی کمکی برای بهبود کبد چرب عمل کند، ولی نمی‌توان آن را به عنوان دارویی که این بیماری را از بین می‌برد، تلقی کرد. همچنین بعضی گیاهان با داشتن نقش محافظت‌کنندگی از سلول‌های کبدی می‌توانند در درمان کبد چرب به عنوان مکمل مورد استفاده قرار گیرند. کنگرفرنگی یک گیاه بومی مناطق مدیترانه‌ای، اروپایی و آفریقایی است. این گیاه مصرف غذایی دارد و در طب سنتی دارای سابقه طولانی در درمان اختلالات کبدی و صفراست. تحقیقات نشان داده عصاره برگ گیاه دارای اثر آنتی‌اکسیدانی و محرک سلول‌های کبدی است.
 
گل قاصدک نیز یک گیاه معروف با رویش جهانی است که در گروه گیاهان با خواص صفرابر، مدر، مسهل و اشتهاآور قرار دارد. مصرف گل قاصدک در اختلالات کبدی ریشه تاریخی دارد. برگ‌های آن مدر و ریشه‌های آن دارای خواص صفرابر و تنظیم‌کننده فعالیت کبدی است. این گیاه هم‌اکنون در اختلالات کبدی و صفراوی به‌طور گسترده‌ای مصرف می‌شود.
 
شیرین بیان نیز یکی دیگر از گیاهان پرمصرف در جهان است. این گیاه نیز دارای خواص ضدالتهاب و محافظت‌کننده کبد است. مدت 20 سال است در ژاپن از شیرین‌بیان به‌عنوان دارو در درمان هپاتیت مزمن استفاده می‌شود.
 
زردچوبه از خانواده زنجبیل است و به طور گسترده‌ای در درمان بیماری‌های مختلف در طب سنتی تجویز می‌شود. این گیاه دارای انواع آنتی‌اکسیدان‌های محلول در چربی و آب است که مهم‌ترین آنها کورکومین است. خواص محافظ کبدی این گیاه به دلیل اثر آنتی‌اکسیدانی، ضدالتهابی و تقویت مسمومیت‌زدایی کبدی است.
 
گیاه خارمریم یکی دیگر از گیاهان دارویی است که از آن برای درمان و پیشگیری از بیماری کبدی استفاده می‌کنند. این گیاه نیز از آنجا که ترکیبی به نام سیلی مارین دارد، می‌تواند در کاهش میزان جذب چربی بویژه چربی بد (ال دی ال)، تری گلیسیرید و کاهش جذب کلسترول موثر باشد.
 
فراموش نکنید متاسفانه بیماری کبد چرب هیچ درمان دارویی قطعی ندارد، اما برای بهبود این ناراحتی می‌توان اختلالات زمینه‌ساز را کنترل کرد. ورزش روزانه، کاهش وزن و عدم استفاده از غذاهای چرب و پرکالری مانند فست‌فودها و مصرف مرتب میوه و سبزیجات تنها راه‌حل‌های اصلی درمان کبد چرب است.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست

 


نقل از :جام جم

کد: 13503 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ سه شنبه ۳۰ آبان بازدید: 2673 ساعت: 2:28 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 کدام داروها به کبد افراد آسیب می زنند؟ ۱۴۰۳ يکشنبه ۵ اسفند
2 خواص شگفت انگیز خرفه برای کودکان و بزرگسالان+عوارض ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
3 ۶ علامت چرب شدن کبد ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۱ مرداد
4 تاثیر ویتامین B۳ در کاهش خطر مرگ ناشی از کبد چرب ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲ اسفند
5 لاغری با تزریق بوتاکس!؟ ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۹ آبان
6 رژیم غذایی برای رفع کبد چرب و کاهش وزن ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۲ شهريور
7 رژیم غذایی ژاپنی روند پیشرفت بیماری کبدچرب را کُند می کند ۱۴۰۲ شنبه ۲۳ ارديبهشت
8 تاثیر ورزش بر حذف چربی های کبد ۱۴۰۱ پنج شنبه ۲۷ بهمن
9 بالا رفتن ریسک نارسایی قلبی با کبد چرب ۱۴۰۱ شنبه ۲۸ آبان
10 لاغری و تناسب وزن با پاکسازی کبد ۱۴۰۰ يکشنبه ۲۹ فروردين
11 درمان «کبد چرب» با نسخه ابن سینا ۱۳۹۹ چهارشنبه ۱۹ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  مراقبت از لبها در زمستان دهانی زیبا، با لب هایی لطیف و مرطوب شروع می‌شوند. ...

  آب،مسئله ای مهم در سالمندی به گزارش پایگاه خبری لقمه، آب برای زندگی حیاتی است...

  كودك هنگام غذا خوردن نباید خسته باشد والدین باید كودك را در فواصل زمانی منظم تغذیه كنند...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

جهان‌سومی‌ها تولیدکننده چای و انگلیس بزرگ‌ترین تاجر دبیر سندیکای کارخانه‌های چای گفت: کشور‌های ترکیه و آذربایجان با مصرف سرانه سه کیلوگرم چای بیشترین مصرف‌کننده چای در جهان هستند و آمریکا با میزان مصرف سرانه 0.6 کیلوگرم کمترین مصرف‌کننده‌ی این محصول به‌شمار می‌رود.
هشدار درباره جگر سن دام و شایط پرورش آن در کیفیت جگر تاثیر چشمگیری دارد.
زیتون سبز بخوریم یا زیتون سیاه؟ برای همراهی با غذا دوست دارید زیتون سیاه میل کنید یا زیتون سبز؟! شاید زیتون سبز کمی تکراری شده و زیتون سیاه به‌دلیل سر و شکلی که دارد، زیبا‌تر باشد! اما به نظر شما متخصصان تغذیه کدام زیتون را توصیه می‌کنند؟ زیتون رنگ‌شده نخورید!
چگونه آشپزی کنیم تا غذا چاقمان نکند! ازآنجایی که کنترل جذب کالری یکی ازمهمترین جنبه های برنامه کاهش وزن است وفرد نباید به دلیل طعم مطبوع غذا این مسئله را نادیده بگیرد . شما می توانید با محدود کردن کالری مصرفی ازغذاهای مطبوع لذت ببرید .