بخور نخورهای خواب‌آلودگی بهاره


انواع میوه و آب‌میوه طبیعی حاوی قند هستند و مصرف آن‌ها در طول روز می‌تواند باعث افزایش سطح گلوکز خون، بهبود عملکرد مغز و بالا رفتن میزان هوشیاری شود.

به گزارش لقمه، یکی از مشکلاتی که بیشتر افراد در فصل بهار با آن مواجه می‌شوند، حس خواب‌آلودگی است اما این حس و خوابیدن بیش از اندازه، می‌تواند مشکل‌ساز شود و کار و زندگی را تحت تأثیر قرار دهد. یکی از راه‌های مبارزه با این حس، تغذیه‌ای مناسب و مصرف خوراکی‌هایی است که بتوانند ما را هوشیارتر نگه دارند؛ خوراکی‌ها و توصیه‌های تغذیه‌ای که در ادامه شما را بیشتر با آن‌ها آشنا می‌کنیم.

1. شکلات تلخ مغزدار بخورید

مغزهای خام مانند مغز پسته، بادام، فندق و... آنتی‌اکسیدان‌های بسیار زیادی از جمله ویتامین E دارند. از سوی دیگر، آنتی‌اکسیدان‌های بسیار مفید و فراوانی هم در شکلات تلخ وجود دارد. ترکیب آنتی‌اکسیدان‌های موجود در مغزها و شکلات تلخ می‌تواند قدرت حافظه را تا حد چشمگیری بالا ببرد و باعث افزایش میزان تمرکز و بالا رفتن سطح هوشیاری شود به همین دلیل متخصصان، مصرف شکلات‌های تلخ حاوی مغز را در روزهای بهاری برای دچار نشدن به حس خواب‌آلودگی و کرختی توصیه می‌کنند.

2. مصرف ماهی را فراموش نکنید

انواع ماهی، حاوی مرغوب‌ترین نوع پروتئین هستند و منبع خوبی برای دریافت اسیدهای چرب امگا 3 محسوب می‌شوند. امگا 3 موجود در ماهی می‌تواند باعث بهبود عملکرد مغز و افزایش قدرت آن شود به همین دلیل توصیه می‌شود در روزهای بهاری برای هوشیارتر بودن و بالا بردن قدرت حافظه، هفته‌ای 3 مرتبه ماهی بخورید.

3. چای و قهوه را در میان‌وعده‌هایتان جای دهید

اگر می‌خواهید در روزهای بهاری کمی بیشتر در طول روز هوشیار باشید و قدرت تمرکزتان بالا برود، از نوشیدنی‌های حاوی کافئین مانند چای، قهوه، نسکافه یا شکلات داغ کمک بگیرید. مصرف این نوشیدنی‌ها به صورت گرم می‌تواند علاوه بر تمرکز، به شما آرامش بدهد اما در مصرف نوشیدنی‌های حاوی کافئین افراط نکنید زیرا مدر هستند و زیاده‌روی در مصرف آن‌ها می‌تواند کم آب شدن بدن و عوارض ناشی از آن مانند خستگی و عدم هوشیاری لازم را به دنبال داشته باشد.

4. کمی شیرینی بخورید

قند یکی از مهم‌ترین سوخت‌های مغز برای بهبود عملکرد آن محسوب می‌شود. قند مورد نیاز مغز از طریق متابولیزه شدن شکر، شیرینی‌ها و انواع کربوهیدرات‌ها در بدن تأمین می‌شود، به همین دلیل حافظه کوتاه‌مدت افرادی که یک لیوان نوشیدنی یا یک خوراکی شیرین مصرف می‌کنند، تا حد قابل توجهی تقویت می‌شود و توان یادگیری و تفکرشان در کوتاه‌مدت افزایش می‌یابد. پس می‌توان مصرف خوراکی‌های شیرین و کربوهیدرات‌ها را برای افزایش میزان هوشیاری و تمرکز در طول روز توصیه کرد.

5. غلات سبوس‌دار بخورید

غلات سبوس‌دار مانند نان سنگک، برنج قهوه‌ای یا ماکارونی سبوس‌دار و ذرت بوداده سرشار از فیبر و ویتامین E هستند. به همین دلیل مصرف آن‌ها باعث کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های عروقی و کاهش چربی بد خون (LDL) می‌شود. پیشگیری از رسوب چربی در عروق خونی و به جریان افتادن خون در بدن با خوردن غلات سبوس‌دار باعث خون‌رسانی بهتر به مغز و بهبود عملکرد آن می‌شود بنابراین می‌توان به تمام افرادی که زیاد از مغز خود کار می‌کشند یا به هوشیاری بیشتری در طول روز نیاز دارند، توصیه کرد که مصرف غلات سبوس‌دار را جایگزین غلات ساده کنند.

اگر نان‌های سبوس‌دار را با یک ماده غذایی حاوی پروتئین و چربی مانند کره بادام زمینی مصرف کنید، در طول روز با کمبود انرژی، احساس خستگی مداوم و از دست دادن تمرکز روبرو نخواهید شد.

6. میوه‌ها را از یاد نبرید

انواع میوه و آب‌میوه طبیعی حاوی قند هستند و مصرف آن‌ها در طول روز می‌تواند باعث افزایش سطح گلوکز خون، بهبود عملکرد مغز و بالا رفتن میزان هوشیاری شود. متخصصان توصیه می‌کنند برای رهایی از خستگی و خواب‌آلودگی بهاری، حداقل روزی 7-5 میوه با اندازه متوسط مصرف کنید.

میوه‌ها می‌توانند بهترین جایگزین برای انواع تنقلات در میان‌وعده‌های مختلف باشند. بد نیست بدانید میوه‌هایی مانند گریپ‌فروت، پرتقال، انواع توت، سیب و انگور دارای اندیس گلایسمی پایین‌تری هستند و مصرف آن‌ها به حفظ هوشیاری کمک بیشتری خواهد کرد. ضمن اینکه نوشیدن آب‌میوه‌های پالپ‌دار و طبیعی در وعده صبحانه هم در طول فصل بهار برای افزایش تمرکز و هوشیاری توصیه می‌شود.

7. کمتر گوشت قرمز بخورید

گوشت قرمز حاوی مقدار فراوانی پروتئین و چربی است. به همین دلیل هضم آن در بدن به سادگی انجام نمی‌شود و بدن برای هضم و جذب یک وعده غذای حاوی گوشت قرمز، انرژی قابل توجهی را از دست می‌دهد بنابراین ایجاد حس خواب‌آلودگی و کرختی پس از خوردن غذاهای حاوی گوشت گوساله و گوسفند، دور از انتظار نیست.

متخصصان توصیه می‌کنند برای حفظ انرژی بدن در روزهایی که به هوشیاری بیشتری نیاز دارید، گوشت‌های سفید، به خصوص گوشت ماهی یا میگو را جایگزین گوشت‌های قرمز کنید.


نقل از :هفته نامه سلامت

کد: 3767 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ پنج شنبه ۱۲ ارديبهشت بازدید: 4656 ساعت: 10:53 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تغذیه مناسب برای کاهش استرس و مقابله با آلودگی هوا ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ بهمن
2 موز با دلار گران شد ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ بهمن
3 خوردن این میوه‌ اثرات منفیِ تغذیه ناسالم را کاهش می‌دهد ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۲ آذر
4 هشدار اتاق اصناف به گران فروشان یلدایی ۱۴۰۳ شنبه ۱۰ آذر
5 قیمت گوجه‌فرنگی کاهشی شد ۱۴۰۳ جمعه ۹ آذر
6 قیمت انواع گوشت گوساله و گوسفندی در میادین میوه و تره‌بار ۵ آذر ۱۴۰۳ دوشنبه ۵ آذر
7 افزایش روسیه واردات میوه/نیاز روسیه به طیف گسترده محصولات کشاورزی ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۳ آبان
8 هفته آینده قیمت خیار کاهش می‌یابد/ ظرفیت بدون استفاده صادرات میوه ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ مرداد
9 افتتاح ۴ بازار میوه و تره بار جدید در تهران ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد
10 نرخ آجیل چهارشنبه سوری اعلام شد ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ اسفند
11 طرح نظارت بر بازار آجیل و میوه شب یلدا شدت گرفت/ تخلفات را گزارش دهید ۱۴۰۲ شنبه ۱۸ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  درمان «کبد چرب» با نسخه ابن سینا یکی از درمان‌های ساده برای کبد چرب، مصرف روزانه «ش...

  هویج بستنی یا فالوده بستنی؟ در این روزهای گرم وقتی تشنه می‌شویم، حاضریم از هر ...

  هشدارهایی در رابطه با رژ لب رژ لب، به عنوان اولین و مهمترین ابزار آرایشی و بهد...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

به روش چینی لاغر شوید در میان وعده ها حب گیاهی بخورید؛ ۴ مغز پسته، بادام، فندق و گردو را با هم میکس کرده و حب هایی اندازه حبه قند بسازید.
قند خون را با این 5 ماده غذایی کنترل کنید پایگاه خبری لقمه: مصرف مواد غذایی غنی از فیبر یکی از راه‌های کنترل دیابت است. تحقیقات نشان می‌دهد فیبر موجود در مواد غذایی گیاهی روند افزایش قند خون را کند می‌کند.
تاثیر غذا بر برندسازی مقاصد گردشگری و توسعه پایدار فضایی پایگاه خبری لقمه: معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام شهر ری بر اهمیت توجه به تنوع غذایی ایران برای برندسازی مقاصد گردشگری و توسعه پایدار فضایی تاکید کرد.
خواص نعناع دمنوش آن برای مشکلات گوارشی و اعصاب +موارد دیگر پایگاه خبری لقمه: نعناع گیاهی است که طبع گرم و خشک داشته و دارای خواص فراوان دارویی است. مصرف آن به اشکال مختلف ازجمله تازه، خشک‌شده، دم‌نوش، اسانس، دم‌کرده، پودر و... امکان‌پذیر است. نعناع یک گیاه بسیار معطر و با طراوتی است که به‌طور گسترده در آشپزی و در صنایع غذایی و آرایشی بهداشتی کاربرد فراوانی دارد.