بخور نخورهای خواب‌آلودگی بهاره


انواع میوه و آب‌میوه طبیعی حاوی قند هستند و مصرف آن‌ها در طول روز می‌تواند باعث افزایش سطح گلوکز خون، بهبود عملکرد مغز و بالا رفتن میزان هوشیاری شود.

به گزارش لقمه، یکی از مشکلاتی که بیشتر افراد در فصل بهار با آن مواجه می‌شوند، حس خواب‌آلودگی است اما این حس و خوابیدن بیش از اندازه، می‌تواند مشکل‌ساز شود و کار و زندگی را تحت تأثیر قرار دهد. یکی از راه‌های مبارزه با این حس، تغذیه‌ای مناسب و مصرف خوراکی‌هایی است که بتوانند ما را هوشیارتر نگه دارند؛ خوراکی‌ها و توصیه‌های تغذیه‌ای که در ادامه شما را بیشتر با آن‌ها آشنا می‌کنیم.

1. شکلات تلخ مغزدار بخورید

مغزهای خام مانند مغز پسته، بادام، فندق و... آنتی‌اکسیدان‌های بسیار زیادی از جمله ویتامین E دارند. از سوی دیگر، آنتی‌اکسیدان‌های بسیار مفید و فراوانی هم در شکلات تلخ وجود دارد. ترکیب آنتی‌اکسیدان‌های موجود در مغزها و شکلات تلخ می‌تواند قدرت حافظه را تا حد چشمگیری بالا ببرد و باعث افزایش میزان تمرکز و بالا رفتن سطح هوشیاری شود به همین دلیل متخصصان، مصرف شکلات‌های تلخ حاوی مغز را در روزهای بهاری برای دچار نشدن به حس خواب‌آلودگی و کرختی توصیه می‌کنند.

2. مصرف ماهی را فراموش نکنید

انواع ماهی، حاوی مرغوب‌ترین نوع پروتئین هستند و منبع خوبی برای دریافت اسیدهای چرب امگا 3 محسوب می‌شوند. امگا 3 موجود در ماهی می‌تواند باعث بهبود عملکرد مغز و افزایش قدرت آن شود به همین دلیل توصیه می‌شود در روزهای بهاری برای هوشیارتر بودن و بالا بردن قدرت حافظه، هفته‌ای 3 مرتبه ماهی بخورید.

3. چای و قهوه را در میان‌وعده‌هایتان جای دهید

اگر می‌خواهید در روزهای بهاری کمی بیشتر در طول روز هوشیار باشید و قدرت تمرکزتان بالا برود، از نوشیدنی‌های حاوی کافئین مانند چای، قهوه، نسکافه یا شکلات داغ کمک بگیرید. مصرف این نوشیدنی‌ها به صورت گرم می‌تواند علاوه بر تمرکز، به شما آرامش بدهد اما در مصرف نوشیدنی‌های حاوی کافئین افراط نکنید زیرا مدر هستند و زیاده‌روی در مصرف آن‌ها می‌تواند کم آب شدن بدن و عوارض ناشی از آن مانند خستگی و عدم هوشیاری لازم را به دنبال داشته باشد.

4. کمی شیرینی بخورید

قند یکی از مهم‌ترین سوخت‌های مغز برای بهبود عملکرد آن محسوب می‌شود. قند مورد نیاز مغز از طریق متابولیزه شدن شکر، شیرینی‌ها و انواع کربوهیدرات‌ها در بدن تأمین می‌شود، به همین دلیل حافظه کوتاه‌مدت افرادی که یک لیوان نوشیدنی یا یک خوراکی شیرین مصرف می‌کنند، تا حد قابل توجهی تقویت می‌شود و توان یادگیری و تفکرشان در کوتاه‌مدت افزایش می‌یابد. پس می‌توان مصرف خوراکی‌های شیرین و کربوهیدرات‌ها را برای افزایش میزان هوشیاری و تمرکز در طول روز توصیه کرد.

5. غلات سبوس‌دار بخورید

غلات سبوس‌دار مانند نان سنگک، برنج قهوه‌ای یا ماکارونی سبوس‌دار و ذرت بوداده سرشار از فیبر و ویتامین E هستند. به همین دلیل مصرف آن‌ها باعث کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های عروقی و کاهش چربی بد خون (LDL) می‌شود. پیشگیری از رسوب چربی در عروق خونی و به جریان افتادن خون در بدن با خوردن غلات سبوس‌دار باعث خون‌رسانی بهتر به مغز و بهبود عملکرد آن می‌شود بنابراین می‌توان به تمام افرادی که زیاد از مغز خود کار می‌کشند یا به هوشیاری بیشتری در طول روز نیاز دارند، توصیه کرد که مصرف غلات سبوس‌دار را جایگزین غلات ساده کنند.

اگر نان‌های سبوس‌دار را با یک ماده غذایی حاوی پروتئین و چربی مانند کره بادام زمینی مصرف کنید، در طول روز با کمبود انرژی، احساس خستگی مداوم و از دست دادن تمرکز روبرو نخواهید شد.

6. میوه‌ها را از یاد نبرید

انواع میوه و آب‌میوه طبیعی حاوی قند هستند و مصرف آن‌ها در طول روز می‌تواند باعث افزایش سطح گلوکز خون، بهبود عملکرد مغز و بالا رفتن میزان هوشیاری شود. متخصصان توصیه می‌کنند برای رهایی از خستگی و خواب‌آلودگی بهاری، حداقل روزی 7-5 میوه با اندازه متوسط مصرف کنید.

میوه‌ها می‌توانند بهترین جایگزین برای انواع تنقلات در میان‌وعده‌های مختلف باشند. بد نیست بدانید میوه‌هایی مانند گریپ‌فروت، پرتقال، انواع توت، سیب و انگور دارای اندیس گلایسمی پایین‌تری هستند و مصرف آن‌ها به حفظ هوشیاری کمک بیشتری خواهد کرد. ضمن اینکه نوشیدن آب‌میوه‌های پالپ‌دار و طبیعی در وعده صبحانه هم در طول فصل بهار برای افزایش تمرکز و هوشیاری توصیه می‌شود.

7. کمتر گوشت قرمز بخورید

گوشت قرمز حاوی مقدار فراوانی پروتئین و چربی است. به همین دلیل هضم آن در بدن به سادگی انجام نمی‌شود و بدن برای هضم و جذب یک وعده غذای حاوی گوشت قرمز، انرژی قابل توجهی را از دست می‌دهد بنابراین ایجاد حس خواب‌آلودگی و کرختی پس از خوردن غذاهای حاوی گوشت گوساله و گوسفند، دور از انتظار نیست.

متخصصان توصیه می‌کنند برای حفظ انرژی بدن در روزهایی که به هوشیاری بیشتری نیاز دارید، گوشت‌های سفید، به خصوص گوشت ماهی یا میگو را جایگزین گوشت‌های قرمز کنید.


نقل از :هفته نامه سلامت

کد: 3767 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ پنج شنبه ۱۲ ارديبهشت بازدید: 4535 ساعت: 10:53 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 افزایش روسیه واردات میوه/نیاز روسیه به طیف گسترده محصولات کشاورزی ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۳ آبان
2 هفته آینده قیمت خیار کاهش می‌یابد/ ظرفیت بدون استفاده صادرات میوه ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ مرداد
3 افتتاح ۴ بازار میوه و تره بار جدید در تهران ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد
4 نرخ آجیل چهارشنبه سوری اعلام شد ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ اسفند
5 طرح نظارت بر بازار آجیل و میوه شب یلدا شدت گرفت/ تخلفات را گزارش دهید ۱۴۰۲ شنبه ۱۸ آذر
6 دلایل افزایش قیمت گوجه فرنگی در فصل سرما/راه چاره چیست؟ ۱۴۰۲ جمعه ۱۷ آذر
7 میزان واردات قطعات هلو و پرک پرتقال طی سال گذشته چقدر بود؟ ۱۴۰۲ چهارشنبه ۸ آذر
8 با این میوه‌های پاییزی به جنگ آلودگی هوا بروید ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ آذر
9 اعلام قیمت عمده انواع میوه و سبزی در بازار ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۹ آبان
10 536 همت صرفه جویی با مصرف پسماند کشاورزی در خوراک دام ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۲ آبان
11 سیب آذربایجان غربی رکورد زد/ قطب سیب ایران پشت سد صادرات ۱۴۰۲ شنبه ۲۹ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  قارچ را داغ داغ بخورید! مهم نیست کدام نوع آن را انتخاب می‌کنید؛ صدفی یا مع...

  نصف آووکادو برای کنترل گرسنگی پایگاه خبری لقمه: اگر شما هم جزو افرادی هستید که ا...

  8توصیه برای حفظ جوانی و زیبایی بعضی مواد غذایی تنها برای سیر شدن و لذت بردن خورده...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

چرا فلفل‌ها برای سلامتی مفیدند فلفل دلمه‌ای سرشار از ویتامین‌های گروه B مانند تیامین، ریبوفلاوین و B6 است که ویتامین‌های موثر در تبدیل مواد غذایی به انرژی می‌باشند. فلفل دلمه‌ای همچنین گیاهی سرشار از فیبر، پروتئین و آهن می‌باشد.
راه‏های مقابله با خستگی بعد از غذا همه ی ما با خستگی بعد از غذا آشناییم به خصوص بعد از ناهار که معمولا بیشتر از وعده های دیگر غذا می خوریم. اما آیا تا به حال فکر کرده اید که چرا این اتفاق می افتد و یا در برابر آن چه کاری می توان کرد؟
مصرف شیر هیچ جایگزینی ندارد از اصلی ترین عوارض مصرف نکردن یا حتی کم مصرف کردن شیر و دیگر فرآورده های لبنی در سنین پایین، ابتلا به کوتاه قدی و پوسیدگی دندان ها و در بزرگسالی پوکی استخوان است.
قبل از رژیم گرفتن حتما بخوانید/ محتویات یک رژِیم خوب رژیم غذایی به آنچه که فرد در طول روز می‌خورد یا می‌آشامد اطلاق می‌شود. زمانی که برای رژیم گرفتن برنامه‌ریزی می‌کنید، باید متوجه باشید که مقدار کالری مناسب شما چقدر است.