بخور ، بنوش ، زن ، مرد 1994


پایگاه خبری لقمه: فیلم که بیش از هرچیز دغدغه فرهنگی دارد و نگران از دست رفتن سنت ها وجذب زندگی مدرن شدن است، در زمان خودش توجه منتقدین زیادی را به خود جلب کرد. فیلم ” بخور، بنوش، زن، مرد “، داستان مردی میانسال است که سرآشپز معروفی است

بخور، بنوش، زن، مرد ۱۹۹۴
کارگردان:
آنگ لی
فیلمنامه نویسان:
آنگ لی،
جیمز شاموس،
هوی- لینگ ونگ
بازیگران:
سیهانگ لانگ،
یو- ون ونگ،
چین- لین وو،
سیلویا چنگ،
وینستون چاو،
چیت_ من چان
موسیقی:
مدر
فیلمبرداری:
جانگ لین
تدوین:
آنگ لی،
تیم اسکوآیرس
مدت زمان فیلم: ۱۲۳ دقیقه
محصول کشور تایوان
خلاصه داستان:

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، فیلم که بیش از هرچیز دغدغه فرهنگی دارد و نگران از دست رفتن سنت ها وجذب زندگی مدرن شدن است، در زمان خودش  توجه منتقدین زیادی را به خود جلب کرد. فیلم ” بخور، بنوش، زن، مرد “، داستان مردی میانسال است که سرآشپز معروفی است که بعد از مرگ همسرش، سه دخترش را به تنهایی بزرگ کرده است. حال که هرکدام از دخترها راه خود را رفته اند، غذای روز تعطیل که دور هم صرف می کنند برای پدر بسیار مهم و حیاتی است. سکانس اول فیلم مراحل مختلف تهیه انواع غذاهای دریایی و گیاهی در بردارد. صد البته آن مرغ و قورباغه ها و اردک را، آن هم بعد از آن همه تقلایشان نمی توان از یاد برد! ظرافتی که این مرد برای هرکدام از غذاها اعم از گوشت و سبزیجات به کار می برد حقیقتا مثال زدنی است و بی شک آموختنی.

از برش های افقی بسیار ریزی که روی ماهی می زند تا مواد به خوبی به خوردش برود گرفته تا باد کردن اردک از نوک آن و با دهان خودش، از انداختن نوعی ماهی در قابلمه پر از روغن در حال جوشیدن گرفته تا بلافاصله درآوردن و انداختنش در ظرفی لبریز از آب و یخ همه و همه جلوه های دیدنی از یک آشپزخانه چینی است و آشپزی به سبک چینی را به زیبایی هرچه تمام تری به رخ می کشد.
مرد که حس چشاییش  ضعیف شده، کم کم به فکر بازنشستگی است ولی با دخترانش هیچ صحبتی نمی کند. دختران هم هر کدام مسائل و مشکلات خودشان را دارند ولی هربار سر سفره که می نشینند اخبارشان را با هم رد و بدل می کنند، بماند که گاهی این اخبار شوک آور است و گاهی نیز مخالفت بقیه اعضای خانواده را برمی انگیزد ولی هرچه هست آن سفره این افراد را دور هم جمع می کند و نمادی است از خانه و خانواده و همه سنت های قدیمی.  ظرف هات پات یا همان قابلمه در حال جوشی که در اغلب رستوران های چینی هم دیده می شود و افراد مواد خام  را بنابر دلخواهشان در آن ریخته و نیم پز کرده میل می کنند نیز معمولا سر سفره حاضر است و شاید بتوان آن را سمبلی از احساسات در حال قل قل هرکدام از اعضای خانواده به شمار آورد.
فیلم ” بخور، بنوش، زن، مرد”، داستان ساده ای دارد و دغدغه های زندگی یک خانواده را درکنار مقادیر زیادی غذاهای چینی به تصویر می کشد. همچنین این فیلم اشاره های بسیار قابل تاملی به فست فودها دارد و با هنر خودش آن ها را تقریبا به طور کامل له می کند. در سکانسی از فیلم شاهد این هستیم که مرد برای دختر بچه ای که از دوستانشان است غذای فوق العاده ای درست می کند و به مدرسه اش می برد و ظرف فست فودی که جلوی بچه اش است را کنار می زند و زمانی که ظرف چند طبقه غذا را باز می کند و جلوی دخترک می گذارد ازدحام بچه های دیگر و حتی معلم برای دیدن آن همه غذای واقعی و لذیذ، هم بسیار دیدنی است و هم حرفهای زیادی را در خود دارد.
کارگردان تایوانی الاصل فیلم، آنگ لی را حتما می شناسید و تا به حال کارهای زیادی از او دیده اید، فقط محض یادآوری به نام چند فیلم او اشاره می کنم: ” حس و حساسیت”،” با شیطان بران”، “ببر خیزگرفته، اژدهای پنهان”، “هالک” ، “کوهستان برکبک”  و “زندگی پی”.
جالب است بدانید در سال هزار و نهصد و نود و چهار، یعنی بیست و دو سال پیش، کسی او را چندان نمی شناخت. اما آنگ لی که آن روزها جوان با استعدادی بود با ساختن ” بخور، بنوش، زن، مرد” که سومین فیلم او بود برای دومین بار نامزد دریافت جایزه اسکاربرای بهترین فیلم خارجی شد، ولی این اتفاق نیفتاد تا شش سال بعد که او سرانجام توانست با هشتمین فیلمش یعنی  “ببر خیزگرفته، اژدهای پنهان” موفق به دریافت اولین جایزه اسکارش بشود که بعدتر نیز با دو فیلم  “کوهستان برکبک”  و “زندگی پی ” این موفقیت را تکرار کرد که البته دو فیلم اخیر جایزه اسکار بهترین کارگردانی را برای او به ارمغان آوردند. ناگفته نماند که آنگ لی جوایز زیادی از جشنواره های معتبر دنیا دریافت کرده است که از آن جمله می توان به دو خرس طلا از جشنواره فیلم برلین، دو شیر طلایی از جشنواره فیلم ونیز، سه جایزه از گلدن گلاب و بسیاری جوایز دیگر اشاره کرد.
ذکر این نکته نیز خالی از لطف نیست که فیلم ” سوپ تورتیا” در سال ۲۰۰۱ توسط  ماریا ریپل، بر اساس این فیلم بازسازی شد.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :آشپزباشی

کد: 13636 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۳ آذر بازدید: 2996 ساعت: 3:51 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 هیأت‌هایی که به عزاداران «پیتزا» می‌دهند ۱۴۰۲ سه شنبه ۳ مرداد
2 «نوروز» با حضور علی نصیریان کلید خورد/ یک رئالیسم جادویی درباره نوروز ۱۴۰۲ دوشنبه ۵ تير
3 وزیر جهاد کشاورزی ظریف را به تماشای منصور دعوت کرد ۱۴۰۰ سه شنبه ۲ آذر
4 اتحادیه کافی شاپ‌های تهران: پخش «بازی تاج و تخت» غیرقانونی است ۱۳۹۸ سه شنبه ۱۷ ارديبهشت
5 برگزاری نمایشگاه عکس های آلفرد یعقوب‌زاده از فلسطین در تهران ۱۳۹۷ دوشنبه ۲۷ فروردين
6 دبیر سومین جشنواره فیلم سلامت منصوب شد ۱۳۹۷ دوشنبه ۲۷ فروردين
7 رییس سومین جشنواره فیلم سلامت منصوب شد ۱۳۹۷ يکشنبه ۲۶ فروردين
8 وزیر جهادکشاورزی: از بداخلاقی ها و بی اخلاقی ها به خدا پناه می برم ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۷ آذر
9 نقدی بر فیلم مستند « سالسوس » ساخته آریان عطارپور ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۱ آذر
10 خانم داوت فایر ۱۹۹۳ ۱۳۹۶ شنبه ۱۱ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  چاقو، قاتل ویتامین ها برخی از میوه ها كه حاوی ویتامین (ث) هستند به دلیل ...

  مصرف نابجای ویتامین C و d نارسایی کلیه را به همراه دارد مصرف مداوم و بیش از حد ویتامینهای C و d سبب بروز ا...

  خطرات همزمانی مصرف غذا و دارو می‌دانستید همزمانی مصرف برخی داروها با برخی مواد غ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

غذاهای مو سیاه کن شاید این سؤال همواره مطرح باشد که چرا موهایمان سفید می شوند؟ رنگ مو و مطالب مربوط به آن موضوع جالب و پیچیده ای است و جدا از آن که عامل زیبایی است، محافظ و نگهبان ِ سر درمقابل اشعه ماوراء بنفش هم هست. در پایین ترین لایه پوست و درمحل پایه و تکیه تار مو، سلول هایی به نام ملانوسیت قراردارند که دائما ترکیبی به نام ملانین را تولید می کنند، که همین ملانین عامل رنگ داشتن تار موی رشد کرده است.
توجه ویژه به بخش كشاورزی و امنیت غذایی در دولت آینده ضروری است پایگاه خبری لقمه: دكتر حامد نجفی معتقد است توجه ویژه دولت آینده به بخش كشاورزی و امنیت غذایی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
توصیه‌های تغذیه‌ای برای مقابله با درد متخصصان تغذیه و سلامت معتقدند که برخی از مواد غذایی به کاهش دردهای مزمن کمک می‌کنند.
«گزنه» گیاه خاردار پرخاصیت یافته های تازه نشان می دهند، گیاه گزنه فرایند متابولیکی بدن را فعال و به عملکرد کلیه‌ها کمک می کند.