باشگاه توسعه کسب و کار یونسکو ادعای سرطان زا بودن کلوچه نادری را رد کرد


به دنبال انتشار خبری در رسانه‌های فارسی زبان بیگانه مبنی بر سرطان زا بودن محصولات کلوچه نادری به نقل از یک نشریه آلمانی، پس از بررسی‌ها و آزمایشات لازم، سلامت این محصول، بار دیگر تایید شد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه، باشگاه توسعه کسب و کار یونسکو هم اعلام کرد پس از انتشار خبری در رسانه‌های فارسی زبان بیگانه مبنی بر سرطان‌زا بودن محصولات کلوچه نادری به نقل از یک نشریه آلمانی، این محصول مجددا مورد بررسی و آزمایش‌ قرار گرفت.

با بررسی دقیق و علمی نمونه‌ها در آزمایشگاه‌های مرجع داخل و خارج از کشور و بعد از دریافت نتیجه آزمون و تاییدیه سلامت از مراجع ذی‌صلاح، بر اساس مستندات مطلبی که پیشتر در خصوص سرطان‌زا بودن این محصول مطرح شده بود، رد می‌شود.

مدیرکل نظارت بر غذا و نوشیدنی سازمان غذا و دارو نیز در پاسخ به اطلاعیه سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد: تمام محصولات صادراتی از ایران مطابق با مقررات سازمان جهانی بهداشت کُدکس codex مواد غذایی و سازمان غذا و دارو ایران تولید می‌شوند.

در واکنش دیگر دکتر ربابه شیخ الاسلام رئیس انجمن علمی غذا و تغذیه حامی سلامت ایران اعلام کرد: بر اساس مستندات، بازرسی‌ها و آزمایشات انجام شده، این محصول فاقد آلاینده‌های میکروبی و شیمیایی مضر برای سلامت انسان بوده و مصرف آن ایمن است.

همچنین انجمن علوم و صنایع غذایی ایران ضمن رد ادعای نشریه آلمانی صحت و سلامت محصولات این شرکت را تایید و بر این اساس سلامت مصرف‌کنندگان را در حاشیه امنیت غذایی دانست.

باشگاه توسعه کسب و کار کمیسیون ملی یونسکو-ایران در سال جهش تولید ملی و در راستاى حمایت از تولید كنندگان  و كمك به توسعه زیر ساخت هاى علمى، آموزشى و فرهنگى آنان تاسیس شد كه شركت كلوچه نادرى عضو این باشگاه است.


چرا بازرسان مواد غذایی آلمان فروش یک نوع کلوچه ایرانی را متوقف کردند



چندی پیش دویچه وله فارسی به نقل از یک نشریه اعلام کرده بود شرکت بزرگ صادرات و واردات مهیار در شهر کلن اعلام کرده که برای «حمایت پیشگیرانه از مصرف‌کننده» فروش «کلوچه نادری» را متوقف می‌کند. دلیل این امر احتمال سرطان‌زا بودن یک سری از این کلوچه‌‌ها با شماره سریال مشخص است.

به گزارش نشریه «مرکور» روز پنج‌شنبه ۲۰ دی‌ماه (۱۰ دسامبر)،  یک تاجر بزرگ ایرانی در آلمان فروش کلوچه نادری را با نظر بازرسان مواد غذایی این کشور متوقف کرده است.

کنترل مواد غذایی در آلمان از بسیاری کشورها سختگیرانه‌تر است. به همین دلیل این یک پدیده عادی است که هر چند وقت یکبار فروش یک کالا به دلیل نداشتن استانداردهای لازم متوقف و این کالا از جمع‌آوری شود.

در آخرین مورد شرکت واردات و صادرات مهیار به ریاست مراد صرافیان در شهر کلن اعلام کرده که برای «حمایت پیشگیرانه از مصرف‌کننده» فروش یک سری از کلوچه‌های نادری در بسته‌‌های ۲۱۰ گرمی با تاریخ انقضای ۱۶ آوریل ۲۰۲۱ را متوقف می‌کند.

دلیل این اقدام این است که به نظر بازرسان مواد غذایی آلمان خوردن این نوع کلوچه به دلیل وجود آلاینده‌هایی با اثرات ژنتیکی و سرطان‌زایی می‌تواند برای سلامتی خطر ایجاد کند.

منظور از آلودگی این است که یک ماده خوراکی آغشته به مواد خارجی باشد که می‌تواند تکه‌های فلز یا پلاستیک یا آفت‌کش‌های گیاهان باشد. سموم دفع آفات می‌تواند تغییرات ژنتیکی را باعث شود که باعث به وجود آمدن مشکلاتی برای بدن انسان می‌شوند.

خوردن این گونه خوراکی‌ها در میان مدت و درازمدت خطر ابتلا به سرطان را به صورت محسوسی بالا می‌برد.

خطر دیگر موجود در این کلوچه‌ها این است که وجود بادام زمینی در آن روی بسته هشدار داده نشده است. بادام زمینی بسیار آلرژی‌زاست و می‌تواند برای کسانی که آلرژی دارند اثرات جانبی خطرناکی ساعتی پس از خوردن به وجود آورد.

این کلوچه‌ها در سه استان برلین، نوردراین وست‌فالن و راینلند فالز پخش شده‌اند.

شرکت واردات و صادرات م.صرافیان ۴۰ سال پیش در آلمان کارش را شروع کرده است. در وبسایت این شرکت نوشته شده: «با افزایش مهاجرت ایرانیان به آلمان در دهه ۹۰ میلادی، تقاضا برای مواد غذایی و خوراکی‌های تولید ایران بیشتر شد. برای برآورده کردن این نیاز و نیز دادن حس در وطن بودن به هم‌وطنانمان پخش فرآورده‌های غذایی را با خوراکی‌های سنتی گسترش دادیم.».

واکنش مسئولان ایرانی به این خبر


این در حالی است که بررسی این مشکل به سرعت در دستور کار قرار گرفت و جمشید مغازه‌ای، دبیر انجمن صنفی صنایع بیسکویت، شیرینی و شکلات ایران، که از اعضای اصلی تیم بررسی کننده مشکل پیش آمده برای برند معروف کلوچه ایرانی است، در این زمینه گفته بود: بررسی انجام شده تا اینجا نشان می‌دهد در کلوچه مذکور، از بادام زمینی استفاده شده اما این ماده غذایی در ترکیبات محصول بر روی بسته ذکر نشده است.بادام زمینی یک ماده غذایی به شدت آلرژی‌زا است و می‌تواند برای افراد حساس بسیار خطرناک باشد.

وی تصریح کرده بود: هر کشوری مبنای اندازه‌گیری استاندارد غذایی مختص خود برای ارزیابی میزان خطر ترکیبات استفاده شده در محصولات دارد. ممکن است یک محصول با یک ترکیب مشخص در کشورهای روسیه نمره قبولی استاندارد را نگیرد، اما در سایر کشورهای CIS بدون هیچ مشکلی پذیرفته و اجازه عرضه پیدا کند.

این کارشناس مهمترین مشکل محصولات غذایی ایران را عدم ذکر دقیق ترکیبات تشکیل دهنده بر روی بسته بندی آن عنوان کرد. عدم درج دقیق ترکیبات و میزان آن‌ها تبدیل به یکی از دلایل اصلی برگشت محصولات غذایی ما از کشورهای مقصد صادراتی یا جمع آوری آن از بازار است.

به گفته مغازه ای؛ معمولا در ترکیبات تشکیل دهنده محصولات غذایی ایران عبارت‌های کلی مانند افزودنی‌های مجاز یا رنگ مجاز و ... عنوان می‌شود در حالی که مصرف‌کننده حق دارد بداند منظور چه موادی است. عدم شناخت مصرف‌کننده از ترکیبات محصول می‌تواند سلامت وی را به خطر بیندازد.

 خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی

 

بازگشت به صفحه نخست

 




کد: 14232 تاریخ نشر: ۱۳۹۹ دوشنبه ۴ اسفند بازدید: 2485 ساعت: 2:43 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 عدم صلاحیت فروشگاه‌های اینترنتی برای توزیع بهداشتی گوشت ۱۴۰۳ يکشنبه ۱ مهر
2 استفاده هوش مصنوعی از تحلیل صدا برای تشخیص دیابت ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۱ شهريور
3 کشاورزان نگران بارش باران در فصل برداشت برنج نباشند/ امسال نیازی به واردات نداریم ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۱ مرداد
4 تجارت جایگزین سلامت در داروخانه‌ها ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ مرداد
5 افزایش ۳۰ درصدی قیمت حبوبات با حذف ارز ترجیحی ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد
6 حذف یا اختصاص ارز به واردات برنج؟ / دولت چهاردهم برنامه‌ریزی کند ۱۴۰۳ سه شنبه ۱۶ مرداد
7 دلیل کمبود لوبیا سفید و دپوی 5 هزار تنی حبوبات در گمرک ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۴ مرداد
8 قیمت گوشت گوساله در میادین و فروشگاه ها/گوشت تنظیم بازاری وارداتی به زودی به بازار می‌آید ۱۴۰۳ يکشنبه ۲ ارديبهشت
9 معافیت مالیاتی کنسرو پشت سد خلف وعده وزارت اقتصاد و سازمان امورمالیاتی ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۷ دي
10 ایران برای تصاحب جایگاه دهم تولید دنیا در محصولات کشاورزی ارگانیک چه برنامه‌ای دارد؟ ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۴ آذر
11 چگونگی کمک واردکنندگان به برنج کاران داخلی ۱۴۰۲ شنبه ۲۹ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  بهترین راه برای کاهش چربی شکم کدام است؟ مصرف کالری بالا و کاهش فعالیت بدنی سبب چاقی و افزا...

  با تغذیه برندگان جایزه نوبل آشنا شوید چندی پیش دانشمندان انگلیسی تصمیم گرفتند این راز بز...

  رژیم پرچربی رفتار و احساس را تغییر می‌دهد محققان کانادایی اعلام کردند که خوردن غذاهای چرب و ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

آیا سیر برای سرماخوردگی خوب است؟ در رساله ذهبیه امام رضا(ع) توصیه شده است که در ماه آخر زمستان سیر مصرف شود.در حدیثی از پیامبر اکرم(ص) نیز آمده است که می فرمایند: سیر بخورید و با آن مداوا کنید. یعنی حضرت هم توصیه به مصرف غذایی و هم دارویی سیر می کنند.هم چنین می فرمایند: درمان هفتاد بیماری در سیر است که بنا به نظر محققان کلمه هفتاد دلیل بر کثرت است؛ یعنی سیر بسیاری از بیماری ها را درمان می کند. در حدیث دیگری نیز پیامبر اکرم(ص) به حضرت امام علی(ع) توصیه می کنند که سیر بخورید و اگر من هم با فرشته هم سخن نمی شدم سیر می خوردم.
خوراكی‌های بدون كالری اغلب رژیم‌های لاغری توجه ویژه‌ای به میزان كالری مصرفی فرد دارد. مواد غذایی كه در این شماره برایتان گردآوری كرده‌ایم دارای كالری بسیار كمی هستند و جالب اینجاست كه همین كالری بسیار كم در حین مصرف در بدن ـ زمانی كه مشغول گاز زدن، جویدن و هضم غذا هستید ـ به صفر می‌رسد.
نوشیدنی ویژه کارمندان کارایی حافظه، قدرت استنتاج و تمرکز در کارمندانی که در حین کار کافئین مصرف می کنند بهتر از سایرین است.
خوشمزه لاغر شوید! این‌که چه بخوریم تا لاغر شویم، یکی از سوالات مورد علاقه افراد چاق است.