برداشت بیش از 8 تن زعفران در خراسان شمالی


پایگاه خبری لقمه: زعفران به عنوان یک محصول ارزآور، اثرگذاری مستقیمی بر کاهش صادرات کالاهای غیرنفتی دارد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، زعفران گیاهی کوچک و چند ساله به ارتفاع ۱۰ تا ۳۰ سانتی‌متر است. از وسط پیاز یا قاعده ساقه ، تعدادی برگ باریک و دراز خارج می‌شوند و  از وسط برگ‌ها ، ساقه گلدار خارج شده که به یک تا سه گل منتهی می‌شود و گل‌ها دارای ۶ گلبرگ بنفش رنگ هستند که ممکن است در بعضی واریته‌ها به رنگ گلی یا ارغوانی باشند . قسمت مورد استفاده این گیاه ، انتهای خامه و کلاله سه شاخه است که به نام زعفران مشهور است و دارای بوی معطر با طعم کمی تلخ است .

 
زعفران گیاه گرمسیری  است  و در نقاطى كه آب و هوایى معتدل،تابستان هاى گرم و خشك  ، پاییز و زمستان نسبتا ملایم دارد به خوبى رشد مى كند.
 
باتوجه به شرایط کشورمان که با بحران کم آبی روبه‌روست، زعفران محصولی اقتصادی برای کشاورزان محسوب می‌شود. محصولی کم آب‌بر، با اشتغال‌زایی بالا که در هفت تا 9 سال قابل بهره‌برداری است و نیازی به فناوری پیچیده، ماشین‌آلات سنگین و انبارهای ویژه‌ ندارد.
 
آمار و ارقام نشان‌دهنده آن است که تاکنون به طور متوسط سالانه با افزایش سطح زیر کشت با روند روبه رشد تولید زعفران مواجه بوده‌ایم و پیش بینی می‌شود امسال نیز طبق روال سال‌های گذشته، شاهد همین روند باشیم.
 
 با وجود اینکه در سال های اخیر سطح زیر کشت زعفران در کشور به 20 استان گسترده شده است، اما باز هم استان های خراسان رضوی و جنوبی با داشتن بالاترین سطح مزارع زیر كشت زعفران با آمار تولید 90 درصد زعفران رتبه اول را در میان سایر استان های كشور دارا هستند .خراسان شمالی نیز یکی از استان هایی است که طلای سرخ در آن کشت و تولید می شود.
 
 
 
 
برداشت بیش از 8 تن زعفران در خراسان شمالی
عبدالله یوسفی رئیس سازمان جهاد کشاورزی در گفت و گویی، گفت : سطح زیر کشت زعفران  در این استان 2 هزار و 190 هکتار است و خراسان شمالی در سال 94 به لحاظ سطح زیر کشت سومین و به لحاظ عملکرد با میزان1.4کیلوگرم در هکتار دارای رتبه دوم در کشور است .
 
وی افزود : از این سطح هزار و 422 هکتار بارور و 768 هکتار غیر بارور است ، که سال گذشته 8 هزار و 800 کیلو گرم در استان خراسان شمالی زعفران تولید شد .
 
یوسفی اظهار کرد : زعفران در هشت شهرستان خراسان شمالی کشت می شود که شهرستان فاروج با سطح هزار و 601 هکتار و تولید سالانه 7 تن رتبه اول را در استان دارد و شهرستان های اسفراین و شیروان در رتبه های بعدی قرار دارند .
 
 
فعالیت یک واحد فرآوری زعفران  در شهرستان فاروج
احمد کنعانی رئیس سازمان جهاد کشاورزی شهرستان فاروج در گفت وگویی؛ با اشاره به میزان تولید زعفران در این شهرستان گفت : پیش‌بینی می‌شود امسال ۸۹۶ تن گل و ۱۱هزار و ۲۰۰کیلوگرم سرگل  در فاروج برداشت شود.
 
وی با بیان این که هم اکنون یک واحد فرآوری زعفران با ظرفیت یک تن در سال در شهرستان فاروج مشغول به کار است ، افزود : شهرستان فاروج دارای سه هزار و 850 بهره بردار محصول زعفران است.
 
احمد کنعانی تصریح کرد : هر کیلوگرم زعفران با قیمت چهار میلیون و 300 هزار تومان تا پنج میلیون و 700 هزار تومان به صورت توافقی از کشاورز خریداری می شود.
 
رئیس سازمان جهاد کشاورزی شهرستان فاروج اظهار کرد : در سال‌های اخیر به دلیل کاهش نزولات آسمانی و سطح آب‌های زیرزمینی و با توجه به نیاز کم زعفران به آب و صرفه اقتصادی آن ، کشاورزان به کشت این محصول روی آوردند.
 
 
شرکت فعال برای صادارت زعفران وجود ندارد
بابک یساولیان بهره بردار زعفران در شهرستان فاروج در گفت و گویی؛ با بیان اینکه دو سال است که فعالیت کشت و برداشت زعفران را انجام می دهم ، گفت : سال گذشته یکصد کیلو زعفران خشک تولید و از کشاورزان خریداری کردیم .
 
وی با تاکید بر این که قیمت زعفران توسط دلالان در نوسان است ، اظهار کرد : امسال قیمت گل زعفران با کاهش قیمت نسبت به سال گذشته بین 35 تا 40 هزار تومان است .
 
یساولیان افزود:  هیچ شرکت فعالی برای صادرات زعفران در  خراسان شمالی وجود ندارد و به همین علت در سال گذشته صادرات زعفران به کشور سوئیس از طریق شرکت های خصوصی استان های همجوار انجام شد.
 
وی راه اندازی اتاق گمرک تخصصی زعفران در شهرستان فاروج را به عنوان قطب تولید زعفران در استان خراسان شمالی از ضرورت های تولید این محصول اقتصادی و با ارزش بیان کرد .
 
 زعفران خراسان شمالی، چشم انتظار ساماندهی /فاروج قطب تولید زعفران در خراسان شمالی
 
حمید رضا برزگر بهره بردار دیگر نیز در گفت و گو با خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد؛ با اشاره به برداشت 10 تن گل زعفران از ده هکتار مزرعه گفت: از این میزان سالانه یک تن زعفران خشک تولید و به صورت فله ای به کشور امارات صادر می شود .
 
برزگر قاچاق پیاز زعفران به کشور افغانستان و نداشتن اتاق گمرک تخصصی صادرات زعفران در استان خراسان شمالی را علت کاهش قیمت زعفران در استان برشمرد و گفت : امسال هر کیلو زعفران 4 میلیون و 700 تا 4 میلیون و 800 هزار تومان از کشاورزان خریداری می شود که نسبت به سال گذشته یک میلیون تومان کاهش دارد .
 
وی افزود:  با توجه به این که در سال جاری کارت مجوز اتاق بازرگانی ، کد بهداشتی ، استاندارد و پروانه تاسیس داریم ، بتوانیم صادرات زعفران را  از خود استان خراسان  انجام دهیم .
 
پیش بینی تولید 13 تن زعفران در سال جاری
محمدعلی شریکیان مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان در گفت وگویی؛ گفت : سطح کشت مزارع زعفران برای سال آینده  500 هکتار در استان خراسان شمالی افزایش می یابد .
 
وی اظهار کرد : امسال به سبب افزایش سطح باروری ، تغذیه مطلوب مزارع با کودهای دامی  و شرایط دمایی مناسب در زمان برداشت میزان تولید 13 تن زعفران از مزارع استان خراسان شمالی پیش بینی شده  است .
 
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان خراسان شمالی بیان داشت:شرایط مناسب اقلیمی ، سازگاری ، کاهش منابع آبی ، عملکرد و درآمد مناسب  ، ارتقای دانش فنی زعفران کاران و سهولت نگهداری از عوامل مهم توسعه این محصول صادراتی در استان خراسان شمالی است .
 
وی تصریح کرد : کشت و برداشت زعفران اشتغال خوبی ایجاد می کند به طوری که هر هکتار زعفران در مراحل کاشت ، داشت و برداشت و فرآوری یک شغل مستقیم و افزون بر 180 تا 200 شغل غیر مستقیم و فصلی ایجاد می کند .
 
شریکیان گفت : هم اکنون 3 واحد فرآوری و بسته بندی با ظرفیت 2 ممیز صد تن زعفران خشک در سال در استان مشغول فعالیت است  که در این واحدها برای 19 نفر اشتغال دائم  ایجاد شده است .
 
 
با توجه به کشت گسترده  محصول زعفران در استان خراسان شمالی، انتظار می رود با فرآوری برای توسعه مزارع استاندارد و فنی ، معرفی بهتر قابلیت های زعفران برای سرمایه گذاران ، ساماندهی بازارهای خرید و فروش زعفران ،  سرمایه گذاری بخش خصوصی در صنایع فرآوری و بسته بندی محصول به منظور استاندارد سازی، رونق اقتصادی و تکمیل زنجیره تولید این محصول در استان خراسان شمالی بیش از پیش ایجاد شود.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست

 


نقل از :باشگاه خبرنگاران

کد: 13686 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۹ آذر بازدید: 2363 ساعت: 2:55 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 بهترین روش برای دم کردن زعفران چیست؟ ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۳ آبان
2 نخستین و تنها آنالیزور تمام خودکار زعفران در ایران ۱۴۰۳ شنبه ۲۰ مرداد
3 رایج ترین تقلبات غذایی در کشور/ تشخیص زعفران اصیل دشوار است ۱۴۰۲ شنبه ۱۳ آبان
4 عوارض صادراتی زعفران حذف شد ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۲ شهريور
5 قیمت مرغ ۶۳ هزار تومان است/ ادامه پرداخت مطالبات محصولات کشاورزی ۱۴۰۲ چهارشنبه ۶ ارديبهشت
6 تایید صحت بزرگترین قرارداد زعفران جهان میان ایران و قطر ۱۴۰۱ جمعه ۱۶ دي
7 تذکر نماینده مجلس در مورد تضییع حقوق بیش از 500 هزار کشاورز زعفران کار ۱۴۰۱ چهارشنبه ۹ آذر
8 ارسال نخستین محموله بزرگترین قرارداد تجاری زعفران جهان به قطر ۱۴۰۱ دوشنبه ۲۵ مهر
9 کاهش ۲۰ درصدی سطح کشت زعفران در سال جاری ۱۴۰۱ سه شنبه ۱۴ تير
10 کاهش صادرات زعفران از آغاز سال ۱۴۰۱ ۱۴۰۱ دوشنبه ۶ تير
11 برداشت زعفران در تربت حیدریه خراسان+ عکس ۱۴۰۰ دوشنبه ۲۴ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  روش‌های دور زدن حس «گرسنگی» برای رژیم و لاغری و کم کردن اشتها، حرف های زیادی و...

  غذاهایی که دشمن روده‌ اند در حال حاضر در بسیاری از نقاط دنیا، سرطان و از جمل...

  کاهش چربی خون با میوه درمانی بسیاری از مردم ترجیح می دهند برای پایین آوردن چربی...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

نکاتی در مورد حضور موفق در نمایشگاه های بین المللی اولین قدم برای ورود به بازارهای صادراتی و شناسایی مشتریان بین الملل، حضور در نمایشگاههای بین المللی در منطقه های شناسایی شده است.
چرا یکباره برخی غذاها را هوس می کنید؟ با این که مانند معمول غذا خورده بودم اما هوس کردم شکلات و کمی سیب زمینی بخورم. شنیدم که متخصصان میگن بین احساس گرسنگی و هوس ناگهانی تفاوت است.
آیا رژیم سیب و تخم‌مرغ لاغر می‌کند؟ رژیم غذایی «سیب» و کاهش 4 کیلوگرم وزن در 5 روز، رژیم لیمو و شکست دادن سرطان در 30 روز، با رژیم قارچ در هر 10 روز 3 کیلو لاغر شوید، رژیم تخم‌مرغ و عسل، رژیم قهوه، رژیم چای و خرما و .... این اسامی را بارها و بارها از زبان دوستان می‌شنویم یا در اینترنت می‌خوانیم.
ماهیان دریایی سالم‌ترند یا پرورشی؟! در جهان استقبال از مصرف ماهی پرورشی به دلیل اطمینان از رعایت اصول فنی و بهداشتی و سیستم‌های تحت کنترل انسانی بیشتر از ماهیان دریایی شده است چون با رشد اقتصادی کشورها و صنعتی شدن و آلودگی آب‌ها، امکان وجود فلزات سنگین و سموم بالاخص جیوه در گوشت ماهیان بالاتر رفته لذا گرایش مصرف‌کنندگان به ماهیان پرورشی است.