رضوی در نشست خبری اعلام کرد:
افتتاح سومین نمایشگاه توانمندی روستائیان و عشایر با حضور جهانگیری


معاون توسعه روستایی رئیس‌جمهور از افتتاح سومین نمایشگاه توانمندی روستائیان و عشایر با حضور معاون اول رئیس جمهور در روز سه شنبه این هفته خبر داد.

 به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه، سید سیدابوالفضل رضوی معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس جمهور در ابتدای نشست خبری امروز خود با اصحاب رسانه به پیشینه و اهمیت توسعه روستایی در کشور پرداخت و گفت: پیش از پیروزی انقلاب اسلامی با وجود آنکه اکثریت جمعیت کشور را روستاییان تشکیل می دادند، اما نگاه حاکم معطوف به توسعه شهرها و مناطق مسکونی بزرگ بود و از توسعه روستاها عمدا یا سهوا غفلت می شد و اساسا این فرهنگ غلبه پیدا کرده بود که اصطلاحات روستایی بودن و شهرستانی بودن برای تحقیر یک فرد به کار برده می شد.

وی افزود: پس از پیروزی انقلاب اسلامی این نگاه تغییر کرد و اهل روستا بودن و از طبقه مستضعف بودن به یک ارزش در فرهنگ غالب تبدیل شد و اقدامات زیربنایی و بنیادین خوبی برای توسعه روستاها و مناطق محروم انجام شد که البته کافی و جامع نبود.

رضوی با اشاره به اینکه با پیروزی انقلاب اسلامی رویکرد به توسعه روستاها تغییر کرد و اقدامات خوبی با تشکیل جهادسازندگی و دفتر مناطق محروم ریاست جمهوری در توسعه روستاها انجام شد، خاطرنشان کرد: با وجود همه اقدامات مثبت در توسعه روستاها اما تا پیش از دولت تدبیر و امید، عمده اقدامات انجام شده برای محرومیت زدایی از روستاها و مناطق محروم و عشایر کشور، کالبدی و فیزیکی بود و باز از توازن و تعادل به عنوان ضروریات توسعه پایدار در روستاها غفلت شد.

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور با اشاره به اینکه پس از پیروزی انقلاب اسلامی در چندین برنامه اقتصادی دستیابی به نرخ رشد 8 درصدی به عنوان هدف اصلی در نظر گرفته شده است، اظهارداشت: متاسفانه در هیچ کدام از برنامه های اقتصادی میان و بلند مدت نتوانستیم به رشد اقتصادی پایدار 8 درصد دست پیدا کنیم.

دکتر رضوی با بیان اینکه روستاییان و عشایر دو بخش جمعیتی 100 درصد تولیدکننده هستند، تصریح کرد: غفلت از این جمعیت و جغرافیای بزرگ تولید کننده مشکلات زیادی را برای کشور ایجاد کرده است و به نظر من یکی از بحثهای جدی که ما در زمینه بیکاری داریم همین است که تولیدکننده ها و تولیدگاههای کشور یعنی روستاها و عشایر مورد توجه جدی قرار نگرفتند.

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور گفت: در نتیجه عدم توسعه متوازن و متعادل، عدالت آموزشی و بهداشتی در روستاها برقرار نشد و روستاییان از بهره مندی از ارزش افزوده برخی دارایی هایشان مثل منازل و املاک زراعی شان بی بهره ماندند.

وی با بیان اینکه متأسفانه هنوز نزدیک به 25 درصد از منازل روستاییان فاقد سند است، ادامه داد: حتی 70 درصد املاک روستایی هم فاقد سند هستند و آنها از ارزش افزوده آن بی بهره می مانند. با وجود همه تلاش‌ها و خدماتی که برای روستاها انجام شده، اما به جد می‌توان گفت که قبل از این دولت این خدمات چشمگیر نبوده و کمتر به بحث توسعه روستایی توجه شده بود. البته با تدابیر دولت تدبیر و امید اقدامات خوبی در رفع این عدم توازن آغاز شده است و برنامه های موثری برای ارتقای عدالت آموزشی و افزایش درآمد روستاییان در حال اجراست. این دولت به همه ابعاد توسعه اعم از عدالت آموزشی، افزایش درآمد روستاییان و عشایر و اشتغال پایدار آنان توجه کرد و در این زمینه لایحه‌ای دوفوریتی به مجلس داد.

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس جمهور تأکید کرد: در زمینه اشتغال پایدار روستایی وام‌هایی با کارمزد 4 درصد به عشایر و روستاییان در مناطق مرزی و با کارمزد 6 درصد در سایر روستاها پرداخت شده است.

وی در پایان بخش اول این نشست اشاره کوتاهی به سومین نمایشگاه توانمندی‌های روستاییان و عشایر کرد و گفت:  امسال  31 استان و 430 شهرستان کشور حضور دارند و در این نمایشگاه به بحث استارت‌آپ‌های روستایی توجه خوبی شده است و ما حتی یک سالن مشخص را برای این مهم در نظر گرفتیم، چرا که نقش استارت‌آپ‌ها در توسعه مستمر و پویای روستا در آینده دوچندان خواهدشد.

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس جمهور سپس به سوالات خبرنگاران پاسخ گفت:

وی در پاسخ به سوالی درباره اقدامات دولت در زمینه توجه به بحث اشتغال پایدار روستایی گفت: متأسفانه قبل از این دولت ردیف بودجه مشخصی برای معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم وجود نداشت، ما در سال 93 توانستیم ردیف بودجه‌ای برای این معاونت بگیریم.

رضوی اضافه کرد: با بررسی‌های به عمل آمده مشخص شد که 60 درصد از مهاجرت‌کنندگان وحاشیه‌نشینان شهرها، روستاییانی هستند که شغل و درآمد کافی ندارند، بنابراین اگر روستاییان شغل مناسب و درآمد کافی داشته باشند به شهر مهاجرت نمی‌کنند.

وی تأکید کرد: ما در این زمینه کارهای ویژه‌ای را آغاز کرده‌ایم که از جمله آن دادن وام‌هایی با کارمزد 0 درصد بود.

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس جمهور به گزارش معاون اول رئیس جمهور خدمت مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: در جلسه شورای اجتماعی که مقامات، خدمت مقام معظم رهبری حاضر شده بودند، ایشان فرمودند برای ایجاد اشتغال روستایی به سرعت اقدام کنید و دولت هم در این زمینه لایحه‌ای دوفوریتی به مجلس داد.

دکتر رضوی اجرای طرح اعطای تسهیلات ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و محروم را از جمله اقدامات اساسی دولت یازدهم برای رفع محرومیت از چهره روستاهای کشور برشمرد و تاکید کرد که برای اولین بار در تاریخ حکمرانی کشورمان یک لایحه انحصارا برای روستاییان با قید دو فوریت از طرف دولت به مجلس شورای اسلامی تقدیم شد که با تصویب آن در شهریور امسال در مجلس شورای اسلامی، اجرای آن از چندی قبل آغاز شده است.

وی تأکید کرد: در طول تاریخ حکمرانی ایران ما هیچ لایحه دوفوریتی از دولت برای اشتغال روستاییان و عشایر نداریم و رئیس جمهور نیز در این زمینه دستور داده تا تابستان 97 اقدامات انجام شده به نتیجه برسد.

 رضوی در خصوص نحوه توزیع این بودجه افزود: استان‌ها را براساس سه فاکتور درآمد خانواده، جمعیت و نرخ بیکاری روستاییان تقسیم‌بندی کردیم و براین اساس اعتبارات برای پرداخت وام اختصاص داده شد که استان سیستان و بلوچستان بیشترین سهم و استان قم کمترین سهم را گرفته‌اند.

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس جمهور در پاسخ به سوالی درباره اینکه در این نمایشگاه به دنبال چه هستید، گفت: متأسفانه حتی فرزندان مهاجران، توانایی‌های پدران و مادران خود را کمتر می‌بینند ما برای اینکه توانایی‌ها و استعدادهای روستاییان را بر خلق ثروت به آحاد مردم و مسئولان معرفی کنیم، برگزاری نمایشگاه را در دستور کار قرار دادیم.

رضوی تصریح کرد: نمایشگاه اول در سال 94 برگزار شد و به یاد دارم که 4 استاندار به ما نامه نوشتند که پول بدهید تا در نمایشگاه شرکت کنیم اما در نمایشگاه امسال نه تنها هیچ استانی از ما درخواست پول نکرده است بلکه همه استان‌ها تقاضای افزایش مساحت را داشته‌اند.

وی گفت: سرمایه‌های بسیاری در روستاها وجود دارد که می‌تواند تبدیل به ثروت شود به عنوان مثال ما روی برخی از بازی‌های پول ساز دنیا بررسی‌هایی انجام دادیم و فهمیدیم که ریشه آنها به ایران برمی‌گردد لذا ما باید این بازی‌ها را معرفی و تبدیل به اقتصاد کنیم.

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس جمهور با تأکید بر اینکه روستاهای ما دارای پتانسیل‌های بالایی در جذب گردشگر هستند، افزود: از زمانی که اقدام به برگزاری نمایشگاه کرده‌ایم مردم تشویق شده‌اند تا در ایام تعطیلات به روستاها سفر کنند.

رضوی درباره تخصیص وام اشتغال به روستاییان بیان کرد: تنها از یک منبع برای اشتغال روستایی وام پرداخت نمی‌شود بلکه از طریق قانون اشتغال پایدار با نرخ کارمزد 4 درصد و 6 درصد به روستاییان وام پرداخت شد و رئیس بنیاد مستضعفان با کمک بانک سینا و بنیاد علوی کمک‌های شایان توجهی در این زمینه انجام دادند.

وی افزود: تا به امروز حدود 420 میلیارد تومان با نرخ 8 درصد به روستاییان وام پرداخت شده که از این محل حدود 2 هزار شغل پایدار ایجاد شده است.

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس جمهور ادامه داد: ‌پرداخت 340 میلیارد تومان وام با کمک ستاد اجرای فرمان امام راحل و همراهی بانک پارسیان نیز در دست انجام است؛ تا امروز بیش از 10 هزار طرح در سامانه کارا مورد تأیید قرارگرفته است و این طرح‌ها به سرعت و دقت مورد توجه قرار می‌گیرد.

رضوی در پاسخ به سوالی درباره کیفیت پایین تولیدات داخلی افزود: متأسفانه برخی مصرف کنندگان فریب برندها را می‌خورند، اینکه گفته می‌شود تولیدات روستاییان ما کیفیت ندارد، تهمت است امروز در برخی از روستاها تولیداتی داریم که کیفیت‌شان بسیار بالاتر از نمونه‌های مشابه خارجی است.

وی در پاسخ به سوالی درباره تولیدات صنعتی در روستاها اظهار کرد: اگر تولیدات صنعتی مورد نیاز کشور باشد و بازار مصرف هم داشته باشیم ما قطعا از آن استقبال می‌کنیم.

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس جمهور در پاسخ به سوالی درباره راه اندازی کسب و کار مربوط به سنگ‌های زینتی و تزئینی در روستاها تصریح کرد: سنگ‌های زینتی، صنعتی است که مصرف آب بسیار کمی دارد و حدود یک چهارم کانی‌های این صنعت در دنیا موجود است.

رضوی ادامه داد: گردش مالی این صنعت در دنیا در رتبه دوم و بعد از گردش مالی نفت و گاز قرار دارد. بنابراین ضروری است که ما هم به این مقوله مهم توجه جدی داشته باشیم، کارهای خوبی در این زمینه انجام شد و در برخی روستاها هم مشغول تولید هستند.

وی در پاسخ به سوالی درباره برگزاری نمایشگاه‌های روستایی ایران در کشورهای خارجی افزود: ما در این زمینه برنامه‌ریزی‌هایی انجام دادیم و حتی به وزارت خارجه هم اعلام کردیم که اگر کشوری آمادگی دارد در نمایشگاه امسال شرکت کند برای برگزاری نمایشگاه‌های روستایی در خارج از کشور هم اقداماتی در دست انجام داریم.

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس جمهور در پاسخ به سوالی درباره تقویت استارت‌آپ های روستایی بیان کرد: این مقوله مورد توجه جدی ماست، حمایت‌های مالی و معنوی در این زمینه از استارت آپ‌های روستایی انجام می‌دهیم اگر این استارت آپ‌ها به عنوان پیشران توسعه روستایی نیازمند امکانات باشند از همان وام روستایی با نرخ 6 درصد به آنان پرداخت خواهد شد.

وی در پاسخ به خبرنگار پایگاه خبری لقمه،  در خصوص اصلاح جانمایی غرفه ها در نمایشگاه و جداسازی آنها بر اساس تفریحی و صنعتی گفت: ما برای جداسازی غرفه‌ها در نمایشگاه برنامه‌هایی داریم از سال آینده نیز به صورت جدی ارتقای کیفیت غرفه‌ها و جداسازی آنها را دنبال می‌کنیم.

رضوی تاکید کرد: ما امسال صد گروه هنری از استانهای مختلف به جز سه استانو شهرستان کهکیلویه و بویر احمد که عزادار کشته شدگان صانحه فرودگاه یاسوج هستند، اهواز و یک استان دیگر داریم و هر گروه ارائه دهنده هنرهای محلی در این نمایشگاه خواهند بود.

وی در ادامه درباره زمان برگزاری این نمایشگاه در پانزدهم اسفند گفت: حتی ما زمان برپایی نمایشگاه را به دو دلیل تغییر دادیم که کی بر اساس نظرسنجی‌هایی که در دوره‌های گذشته از بازدید کنندگان‌ نمایشگاه داشتیم، آنان مایل بودند که این نمایشگاه در ایام نزدیک به عید برگزار شود تا بتوانند خریدهای خود را انجام دهند. دلیل دیگر هم نزدیک بودن به عید و عبور از ایام عزاداری بوده تا نشاط بیشتری برای مخاطبین ایجاد کنیم.

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس جمهور در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار پایگاه خبری لقمه، درباره ضرورت برند سازی تولیدات روستایی کشورمان افزود: برندسازی یکی از اقدامات بزرگ است ما اگر علائم تجاری نسازیم حتما کارمان ناقص خواهد بود این موضوع تا حدی انجام شده است.

رضوی در انتها به سومین سوال خبرنگار پایگاه خبری لقمه، درخصوص چرایی عدم اعلام تعداد روستاهای شرکت کننده گفت: همانطور که می دانید ما در کشور 6300 روستا داریم که اگر بخواهیم به همه آنها غرفه جداگانه بدهیم امکان پذیر نیست اما این شهرستانها هستند که اقدام به معرفی توانمندی روستاهایشان می کنند و انتخاب به عهده آنها است  که در قالب 230 غرفه در این نمایشگاه حضور پیدا خواهند کرد.

 محمدصالح حجت الاسلامی

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست




کد: 13865 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۳ اسفند بازدید: 2629 ساعت: 4:49 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست



نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  غذاهای پرچرب و سرخ كرده سبب ضعف سیستم ایمنی می‌شود مصرف غذاهای حاوی چربی های اشباع مانند چربی های گوش...

  تصفیه یونهای آب برای قلب مضر است یک متخصص تغذیه گفت: ‌‌آبهایی که توسط تصفیه‌کننده‌ه...

  ۴۴ درصد مرگ و میرهای افراد با تغذیه ناسالم مرتبط است پایگاه خبری لقمه: پایگاه خبری لقمه: مدیر دفتر بهبو...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت