آیا کودکان چاق بزرگسالان چاقی می‌شوند؟


یک عضو هیات علمی اولین جشنواره و همایش تناسب اندام و بدنسازی با اشاره به اهمیت تعادل وزن از دوره کودکی تاکید کرد:« وقتی کودک شروع به وزن گیری زیاد کند و از منحنی های رشد خارج شود به احتمال زیاد، انتظار چاقی در بزرگسالی را خواهیم داشت.»

به گزارش لقمه، دکتر مجید حاجی فرجی در خصوص اهمیت تعادل وزن از دوره کودکی گفت: «متخصصین تغذیه با توجه به اهمیت سلامت تغذیه ای در سلامت افراد، بحث تعادل وزن را از دوران کودکی و حتی از دوران جنینی شروع می کنند به دلیل اینکه اگر زنان باردار در دوره بارداری کنترل متناسبی بر روی وزن خود نداشته باشند از همان ابتدا بچه ای پروزن به دنیا می آورند.»

وی ادامه داد:« وقتی کودک پروزن باشد نیازهای تغذیه ای اش افزایش یافته و خانواده با الگوی غلط زندگی، دریافت غذایی کودک را (به غیراز دوران شیردهی) افزایش می دهند و ممکن است از تنقلاتی که در دسترس دارند کودک را تغذیه کنند لذا از همان ابتدا وقتی کودک شروع به وزن گیری زیاد کند و از منحنی های رشد خارج شود به احتمال زیاد، انتظار چاقی در بزرگسالی را خواهیم داشت.»

رییس انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور افزود:« اثبات شده است کودکانی که چاق هستند احتمال افزایش خطر چاقی در بزرگسالی را خواهند داشت لذا توصیه می کنیم از کودکی و خردسالی آموزش های مناسب انجام گیرد و تنقلات در دوران کودکی در اختیار بچه ها قرار نگیرد بلکه والدین باید به کودک آموزش به غذای سالم دهند و حتی او را در تهیه و طبخ غذاهای سالم دخیل کنند و این آموزش به صورت عملی باشد.»

وی در پایان تاکید کرد:«والدین نباید به دلیل زندگی آپارتمان نشینی، فعالیت فیزیکی را از کودک دریغ کنند و نباید آنها را به لحاظ اینکه در خانه ساکت باشند حبس در منزل در پشت کامپیوترها و تلویزیون کنند بلکه باید اجازه دهند کودکان فعالیت فیزیکی مناسبی داشته باشند تا هم رشد مناسبی داشته باشند و هم تغذیه سالمی داشته باشند تا در نهایت بتوانند در آینده دوران نوجوانی و جوانی اشان زندگی سالم با وزن متناسب داشته باشند.»


نقل از :سلامت نیوز

کد: 3865 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ چهارشنبه ۲۵ ارديبهشت بازدید: 5123 ساعت: 1:43 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 هشدار وزارت بهداشت: این خوراکی‌ها برای صبحانه ممنوع‌اند! ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳ مرداد
2 جای خالی نظام ارزیابی شفاف در صنعت غذا و گردشگری ایران ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۹ خرداد
3 چاقی و پرخوری عصبی چرا و چگونه؟ ۱۴۰۴ سه شنبه ۳۱ ارديبهشت
4 «تورم» سفره خانواده‌ها را کوچک کرد!؟ ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
5 استقرار ۳۵۰ کارشناس تغذیه در مناطق روستایی تا پایان سال ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
6 سنگک و بربری یا نان صنعتی، کدام بدرد بخورترند؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۸ آبان
7 استفاده هوش مصنوعی از تحلیل صدا برای تشخیص دیابت ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۱ شهريور
8 آیا چاقی و اضافه وزن دیابت می‌آورد؟ ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳ مرداد
9 چه وزن و شاخص توده بدنی نشانگر سلامتی است! ۱۴۰۳ چهارشنبه ۶ تير
10 تهدید امید به زندگی با چاقی دوران کودکی ۱۴۰۳ دوشنبه ۷ خرداد
11 رابطه چاقی و دیابت بارداری/ احتمال بالای سزارین ۱۴۰۲ سه شنبه ۲ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  بعد از شیرمادر بهترین جایگزین شیرنارگیل است پایگاه خبری لقمه: محققان ادعا می کنند شیر نارگیل م...

  با خوردن این ۷ ماده ی غذایی جوان بمانید اگر همیشه سعی می کنید غذاهای سالم را پیدا کنید و ف...

  ارتباط سرطان معده با مصرف نمک توصیه شده است که مصرف روزانه نمک درحدود ۶ گرم یعن...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

مصرف نوشابه در ایران 2 برابر میانگین جهانی این روزها نوشابه به عنوان یك نوشیدنی دوست‌داشتنی و همه‌گیر در سبد كالاهای مصرفی خانواده‌های ایرانی جا خوش كرده است حتی در ادارات و سازمان‌ها هم این نوشیدنی به عنوان یك نوشیدنی لوكس به مصرف می‌رسد، تا آنجا كه گاهی حضور نوشابه بر سر سفره‌ها به عنوان نمادی از احترام به كارمند و مهمان نیز تعبیر می‌شود.
کدام مواد غذایی ایرانی اش، بهتره؟ سال‌های زیادی است كه این عقیده در ذهن ایرانی‌ها جا افتاده که «جنس خارجی بهتر از جنس ایرانی است!» البته این موضوع فقط درمورد لباس، لوازم خانگی و... مطرح نیست و بسیاری معتقدند مواد غذایی خارجی نیز نسبت به مشابه ایرانی برتری دارند.
12 پیشنهاد خوب برای داشتن یک صبحانه مقوی می دانید چرا متخصصان تغذیه روی خوردن صبحانه تاکید می کنند؟ از مهم ترین دلایل این تاکید، مطالعاتی است که نشان می دهد صبحانه موجب تمرکز ذهنی بیشتر و ایجاد تفکری خلاق در فرد می شود.
شلغم غذای مغز و اعصاب یک کار‌شناس صنایع غذایی با بیان این مطلب که شلغم دارای بسیاری از ویتامین‌ها از جمله A، B۱، B۲، B۳، C گفت: شلغم دارای مواد معدنی از جمله آهن، ارسنیک، پتاسیم، روبیدیم، سدیم، فسفر، کلسیم، گوگرد می‌باشد.