آیا کودکان چاق بزرگسالان چاقی می‌شوند؟


یک عضو هیات علمی اولین جشنواره و همایش تناسب اندام و بدنسازی با اشاره به اهمیت تعادل وزن از دوره کودکی تاکید کرد:« وقتی کودک شروع به وزن گیری زیاد کند و از منحنی های رشد خارج شود به احتمال زیاد، انتظار چاقی در بزرگسالی را خواهیم داشت.»

به گزارش لقمه، دکتر مجید حاجی فرجی در خصوص اهمیت تعادل وزن از دوره کودکی گفت: «متخصصین تغذیه با توجه به اهمیت سلامت تغذیه ای در سلامت افراد، بحث تعادل وزن را از دوران کودکی و حتی از دوران جنینی شروع می کنند به دلیل اینکه اگر زنان باردار در دوره بارداری کنترل متناسبی بر روی وزن خود نداشته باشند از همان ابتدا بچه ای پروزن به دنیا می آورند.»

وی ادامه داد:« وقتی کودک پروزن باشد نیازهای تغذیه ای اش افزایش یافته و خانواده با الگوی غلط زندگی، دریافت غذایی کودک را (به غیراز دوران شیردهی) افزایش می دهند و ممکن است از تنقلاتی که در دسترس دارند کودک را تغذیه کنند لذا از همان ابتدا وقتی کودک شروع به وزن گیری زیاد کند و از منحنی های رشد خارج شود به احتمال زیاد، انتظار چاقی در بزرگسالی را خواهیم داشت.»

رییس انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور افزود:« اثبات شده است کودکانی که چاق هستند احتمال افزایش خطر چاقی در بزرگسالی را خواهند داشت لذا توصیه می کنیم از کودکی و خردسالی آموزش های مناسب انجام گیرد و تنقلات در دوران کودکی در اختیار بچه ها قرار نگیرد بلکه والدین باید به کودک آموزش به غذای سالم دهند و حتی او را در تهیه و طبخ غذاهای سالم دخیل کنند و این آموزش به صورت عملی باشد.»

وی در پایان تاکید کرد:«والدین نباید به دلیل زندگی آپارتمان نشینی، فعالیت فیزیکی را از کودک دریغ کنند و نباید آنها را به لحاظ اینکه در خانه ساکت باشند حبس در منزل در پشت کامپیوترها و تلویزیون کنند بلکه باید اجازه دهند کودکان فعالیت فیزیکی مناسبی داشته باشند تا هم رشد مناسبی داشته باشند و هم تغذیه سالمی داشته باشند تا در نهایت بتوانند در آینده دوران نوجوانی و جوانی اشان زندگی سالم با وزن متناسب داشته باشند.»


نقل از :سلامت نیوز

کد: 3865 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ چهارشنبه ۲۵ ارديبهشت بازدید: 5180 ساعت: 1:43 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 هشدار وزارت بهداشت: این خوراکی‌ها برای صبحانه ممنوع‌اند! ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳ مرداد
2 جای خالی نظام ارزیابی شفاف در صنعت غذا و گردشگری ایران ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۹ خرداد
3 چاقی و پرخوری عصبی چرا و چگونه؟ ۱۴۰۴ سه شنبه ۳۱ ارديبهشت
4 «تورم» سفره خانواده‌ها را کوچک کرد!؟ ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
5 استقرار ۳۵۰ کارشناس تغذیه در مناطق روستایی تا پایان سال ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
6 سنگک و بربری یا نان صنعتی، کدام بدرد بخورترند؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۸ آبان
7 استفاده هوش مصنوعی از تحلیل صدا برای تشخیص دیابت ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۱ شهريور
8 آیا چاقی و اضافه وزن دیابت می‌آورد؟ ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳ مرداد
9 چه وزن و شاخص توده بدنی نشانگر سلامتی است! ۱۴۰۳ چهارشنبه ۶ تير
10 تهدید امید به زندگی با چاقی دوران کودکی ۱۴۰۳ دوشنبه ۷ خرداد
11 رابطه چاقی و دیابت بارداری/ احتمال بالای سزارین ۱۴۰۲ سه شنبه ۲ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  بهترین راه برای کاهش چربی شکم کدام است؟ مصرف کالری بالا و کاهش فعالیت بدنی سبب چاقی و افزا...

  هله‌ هوله‌ خوری و بلوغ زودرس در دختران متخصصان در یک بررسی جدید دریافته‌اند که هله‌ هوله ...

  آب میوه تازه یا آب میوه بسته بندی شده؟! هر فردی می داند که میوه ها و سبزیجات، عناصر ضروری ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

تمام فواید انار یاقوت‌های بی‌نظیر هستی برای قلب مفیدند، معده درد را خوب می‌کنند، پیری را به تأخیر می‌اندازند، سرطان را از جان شما دور می‌کنند و غیره.
کابوس قارچ‌های سمی از کرمانشاه تا تهران پایگاه خبری لقمه: به نظر می رسد مردم از وجود قارچ های سمی اطلاع چندانی ندارند و اقدام و اطلاع رسانی به موقع دستگاه ها و نهادهای ذیربط می توانست از بروز بحران مسمومیت با اینگونه قارچ‌ها پیشگیری کند.
آیا قورمه سبزی مامان پز اعتیادآور است؟ محققان در حال پیدا کردن پاسخی منطقی برای این سوال هستند.
سنگک و بربری یا نان صنعتی، کدام بدرد بخورترند؟ یک پژوهشگر حوزه تغذیه می‌گوید: نان مصرفی مردم باید سالم باشد؛ یعنی حاوی آرد کامل باشد. وگرنه منجر به بروز بیماری‌ها و عارضه‌های مختلف مثل چاقی، دیابت، فشارخون بالا، کم‌خونی و حتی برخی سرطان‌ها مثل سرطان‌های دستگاه گوارش می‌شود. و در ایران خیلی از نانوایی‌های سنتی نان کامل نمی‌پزند.