افزایش تعداد گرسنگان جهان برای سومین سال متوالی


پایگاه خبری لقمه: گزارش مشترک فائو با سایر نهادهای سازمان ملل درباره وضعیت امنیت غذایی و تغذیه در جهان حاکی از این است که تعداد گرسنگان جهان برای سومین سال متوالی افزایش یافت.

 به گزارش پایگاه خبری لقمه، تازه‌ترین گزارش مشترک سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) و دیگر نهادهای سازمان ملل درباره وضعیت امنیت غذایی و تغذیه در جهان نشان می‌دهد که به طور تقریبی 820 میلیون نفر از مردمان کره خاکی طی سال 2018 میلادی غذای کافی برای خوردن نداشته‌اند. این عدد نسبت به سال پیش از آن که 811 میلیون نفر برآورد شده بود، افزایش داشته است. این سومین سال متوالی است که شمار گرسنگان جهان در حال افزایش است.

 
طبق تازه‌ترین نسخه گزارش «وضعیت امنیت غذایی و تغذیه در جهان» که شامگاه دوشنبه در نیویورک از آن رونمایی شد، روند کاهش شمار نوزادانی که در هنگام تولد وزن کمی دارند، بسیار کند دارد.
 
این در حالی است که اضافه وزن و چاقی، خصوصاً در بین کودکان در سن مدرسه و بزرگسالان در تمامی مناطق جهان همچنان در حال افزایش است.
 
در این گزارش که به صورت مشترک از سوی فائو، صندوق بین‌المللی توسعه کشاورزی (ایفاد)، صندوق کودکان ملل متحد (یونیسف)، برنامه جهانی غذا و سازمان جهانی بهداشت ارائه شده، آمده است که احتمال مواجه شدن با عدم امنیت غذایی در همه قاره‌ها در زنان بیشتر از مردان است؛ منطقه آمریکای لاتین دارای بیشترین شکاف در این زمینه است.
 
رؤسا و مدیران‌کل فائو، ایفاد، یونیسف، برنامه جهانی غذا و سازمان جهانی بهداشت در دیباچه این گزارش مشترک تأکید کرده‌اند: «اقدامات ما برای مقابله با این روند مشکل‌آفرین نه تنها در مقیاس و گستره (عمل) بلکه از نظر همکاری‌های بین‌بخشی باید برجسته‌تر شوند».
 
در گزارش «وضعیت امنیت غذایی و تغذیه در جهان» آمده است که در بسیاری از کشورهایی که رشد اقتصادی کندی دارند، خصوصاً کشورهای با درآمد متوسط و آن‌هایی که اتکای بسیاری به تجارت بین‌المللی کالاهای اولیه دارند، گرسنگی در حال افزایش است. همچنین در بسیاری از کشورهایی که گرسنگی در حال افزایش است، نابرابری درآمد نیز در حال بالا رفتن است، مسأله‌ای که باعث می‌شود فقرا، اقشار آسیب‌پذیر و به حاشیه‌رانده‌شدگان برای مقابله با (شرایط ناشی از) کند شدن رشد اقتصادی با مشکلات بیشتری روبه‌رو شوند.
 
طبق این گزارش، وضعیت قاره آفریقا با داشتن بیشترین نرخ گرسنگی در جهان بسیار هشدارآمیز است؛ این در حالی است که نرخ گرسنگی در تمامی زیرمنطقه‌های آفریقا با سرعت کم اما مداومی در حال افزایش است. در شرق آفریقا حدود 30 درصد جمعیت دچار تغذیه نابسنده هستند. علاوه بر تغییرات اقلیمی و منازعات، کند شدن رشد اقتصادی و افول اقتصادی نیز در این مسأله دخیل هستند. از سال 2011، نیمی از کشورهایی که به خاطر کاهش رشد یا رکود اقتصادی شاهد افزایش گرسنگی بوده‌اند، در آفریقا قرار داشته‌اند.
 
بیشترین افراد دارای تغذیه نابسنده (بیش از 500 میلیون نفر) در آسیا و عمدتاً در کشورهای جنوبی این قاره زندگی می‌کنند. آسیا به همراه آفریقا دارای بیشترین سهم انواع اشکال سوءتغذیه هستند.
 
علاوه بر آن، آسیا و آفریقا میزبان حدود سه چهارم تمامی کودکان دارای اضافه وزن در جهان هستند، مسأله‌ای که ناشی از داشتن رژیم غذایی ناسالم است.
 
طبق این گزارش تخمین زده می‌شود که بیش از 2 میلیارد نفر از مردمان جهان، عمدتاً در کشورهای با درآمد پایین و متوسط، دسترسی منظمی به غذای سالم، مغذی و کافی ندارند. با این حال، مسأله دسترسی نامنظم به غذای سالم، مغذی و کافی از جمله چالش‌هایی است که حتی کشورهای با درآمد بالا نیز با آن مواجه هستند.
 
آمار و اطلاعات کلیدی:
 
تعداد افراد گرسنه در جهان در سال 2018 برابر با 821.6 میلیون نفر یا یک نفر از هر 9 نفر ساکن کره خاکی است.
 
تعداد گرسنگان در آسیا: 513.9 میلیون نفر
 
تعدد گرسنگان در آفریقا: 256.1 میلیون نفر
 
تعداد گرسنگان در آمریکای لاتین و منطقه کارائیب: 42.5 میلیون نفر
 
تعداد افرادی که کم و بیش یا شدیداً دچار عدم امنیت غذایی هستند: 2 میلیارد نفر (26.4 درصد جمعیت جهان)
 
تعداد نوزادانی که با وزن کم به دنیا می‌آیند: 20.5 میلیون نفر (یک از هر 7 نوزاد)
 
تعداد کودکان زیر 5 سال که اضافه وزن دارند: 40 میلیون نفر (5.9 درصد)
 
تعداد کودکان در سن مدرسه و نوجوانان که اضافه وزن دارند: 338 میلیون نفر
 
تعداد بزرگسالان گرفتار چاقی: 672 میلیون نفر (13 درصد، یک از هر 8 بزرگسال)

 

 

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست




کد: 14017 تاریخ نشر: ۱۳۹۸ سه شنبه ۲۵ تير بازدید: 2122 ساعت: 2:36 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر



نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  غذاهایی كه باید آنها را بیشتر خورد تنوع محصولات و مواد غذایی و فلسفه خوردن غذاها، نشا...

  5 هفته سویا بخورید روش های ممانعت از ابتلا به بیماری های قلبی کاهش مق...

  آب میوه تازه یا آب میوه بسته بندی شده؟! هر فردی می داند که میوه ها و سبزیجات، عناصر ضروری ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

6 پیشنهاد سالم برای زنگ تفریح براساس اعلام مسوولان اداره سلامت وزارت آموزش و پرورش، قرار شده از امسال طرح توزیع غذای گرم در بوفه مدرسه‌ها، به‌خصوص مدارس تهران،‌ اجرا شود...
غذای ایرانی در چهار گوشه جهان ایرانی‌ها هر جای این كره خاكی كه باشند، دست از غذاهای خوش طعم و لذیذشان برنمی‌دارند و در كنار خوردن غذاهای ملل دیگر، غذاهای سنتی ایران را وارد كشورهای مختلف می‌كنند تا هم خودشان خیلی اذیت نشوند و هم مردم آن‌ ممالك را در لذت خوردن غذاهای لذیذ ایرانی سهیم كنند.
گران‌ترین مواد غذایی دنیا کدامند؟ قارچ کیلویی 3میلیون تومان، هندوانه کیلویی 9 میلیون تومان و قهوه فنجانی 150 هزارتومان...! این قیمت‌های نجومی با نرخ تورم 30سال آینده به دست نیامده‌اند.
توصیه دکتر کرمانی برای جلوگیری از اشتباهات بعد پرخوری طی چند روز گذشته و یا شب گذشته به مهمانی و یا جشن عروسی یکی از دوستانتان رفته اید و حسابی پرخوری کرده اید؟