تخم مرغ آب پز یا سفیده آن؟


توصیه تمام متخصصان علم تغذیه و پزشكان این است كه تا می‌توانید مواد غذایی با کیفیت‌تر بخورید.

به گزارش لقمه، در این میان انتخاب هم مسئله مهمی است،‌ برای مثال اگر برای صبحانه بخواهید انتخاب كنید كدام یك را انتخاب می‌كنید:یک تخم‌مرغ آب‌پز شده یا سفیده آن؟

كالری: سفیده تخم‌مرغ كالری كمتری دارد.

میزان چربی: مثل كالری، چربی سفیده تخم‌مرغ از تخم‌مرغ كامل‌ كمتر است.

میزان پروتئین: از این لحاظ تخم‌مرغ كامل پروتئین بیشتری دارد اما میزان پروتئین سفیده تخم‌مرغ هم درحد قابل قبولی است.

میزان كلسترول: شاید اصلی‌ترین هراس درباره تخم‌مرغ در مورد میزان كلسترول آن است. در واقع یك تخم‌مرغ كوچك به اندازه نصف میزان مجاز روزانه مصرف انسان كلسترول دارد.
(اگر چربی خون شما بالاست بهتر است سفیده تخم‌مرغ بخورید)

آهن: تمام ذخایر آهن تخم‌مرغ در زرده آن است نه سفیده آن

فسفات: میزان عنصر فسفر به اشكال مختلف (كه در سلامت استخوان‌های انسان نقش دارد) در تخم‌مرغ كامل بیشتر است.

روی: میزان این عنصر كه در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش دارد در سفیده تخم‌مرغ صفر است.

فولات: میزان این ویتامین كه در ساختار و شكل‌گیری سلول‌های خون مهم است هم در سفیده تخم‌مرغ نزدیك به صفر است.

یک نکته: هم زرده و هم سفیده تخم‌مرغ منابع مناسبی از ویتامین‌ها هستند.

ویتامین A: میزان ویتامینی كه در دیدن و بینایی انسان اهمیت می‌یابد در تخم‌مرغ كامل بیشتر است.

ویتامین D: این ویتامین در جذب كلسیم و در نتیجه حفظ سلامت استخوان‌ها نقش دارد.

كولین: میزان ماده‌ای كه نقش محافظتی در عملكرد قلب دارد در تخم‌مرغ كامل بسیار بالاست.
براساس اعلام موسسه ملی تغذیه ایالات‌متحده، حداكثر میزان مصرف تخم‌مرغ هر فرد به اشكال مختلف طی روز باید زیر 400 گرم باشد.

لوتئین و گزانتین: این تركیبات كه از خانواده كاروتنوئیدها هستند هم در سلامت بینایی انسان و هم در قالب آنتی‌اكسیدان‌های موثر در حفظ سلامت كلی بدن موثر هستند. البته میزان توصیه شده مصرف برای این مواد حدود 10 میلی‌گرم در روز است.

نتیجه نهایی: برنده تخم‌مرغ كامل با نتیجه 9 به 3

نكته: بسیاری از مواد مفید و مغذی تخم‌مرغ در زرده آن وجود دارد. البته آنهایی كه سفیده تخم‌مرغ را جدا می‌كنند و فقط آن را می‌خورند كالری، چربی و كلسترول كمتری وارد بدن خود می‌كنند و از این جهت سود می‌برند اما باتوجه به اهمیت تمام مواد مغذی موجود در زرده تخم‌مرغ به نظر می‌رسد بهترین كار این است كه تخم‌مرغ كامل مصرف كنید اما در مصرف آن رعایت اعتدال را داشته باشید. مثلا حداكثر روزی یك عدد تخم‌مرغ مصرف كنید. 


بازگشت به صفحه نخست


نقل از :سیب سبز

کد: 4789 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ دوشنبه ۲۱ مرداد بازدید: 6148 ساعت: 8:45 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تاثیر ویتامین B۳ در کاهش خطر مرگ ناشی از کبد چرب ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲ اسفند
2 اهمیت طبخ غذا با روغن های گیاهی ۱۴۰۲ چهارشنبه ۸ شهريور
3 توصیه هایی برای مصرف کنندگان وارفارین ۱۴۰۲ يکشنبه ۸ مرداد
4 خواص خربزه و هندوانه/میوه های غنی از ویتامین ۱۴۰۲ چهارشنبه ۴ مرداد
5 ایرانی ها باید ویتامین D از کودکی تا سالمندی مصرف کنند ۱۴۰۱ يکشنبه ۱۴ اسفند
6 خواص درمانی لبو را بدانید ۱۴۰۱ چهارشنبه ۷ دي
7 در آلودگی هوا چه بخوریم چه نخوریم؟ ۱۴۰۱ دوشنبه ۳۰ آبان
8 آشنایی با خواص گوشت بلدرچین برای طبع های سرد ۱۴۰۱ شنبه ۷ آبان
9 کمبود ویتامین D با افزایش ریسک مرگ زودهنگام مرتبط است ۱۴۰۱ پنج شنبه ۵ آبان
10 کاهش گرگرفتگی یائسگی با رژیم غذایی گیاهی کم چرب ۱۴۰۱ پنج شنبه ۵ آبان
11 تغذیه برای بهبود آنفولانزا ۱۴۰۱ دوشنبه ۲ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 






 

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  اسنك‌های سالم به جای تنقلات برای لاغری بدون مایونز، بدون روغن و بدون تمام افزودنی‌های خوش...

  شلغم را با آویشن بخورید یک متخصص طب سنتی توصیه کرد: از آنجایی که شلغم نفاخ...

  راه سفید کردن دندان‌ها چیست؟ رنگ سفید دندان‌ها و یک لبخند که در آن دندان‌های س...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت