تخم مرغ آب پز یا سفیده آن؟


توصیه تمام متخصصان علم تغذیه و پزشكان این است كه تا می‌توانید مواد غذایی با کیفیت‌تر بخورید.

به گزارش لقمه، در این میان انتخاب هم مسئله مهمی است،‌ برای مثال اگر برای صبحانه بخواهید انتخاب كنید كدام یك را انتخاب می‌كنید:یک تخم‌مرغ آب‌پز شده یا سفیده آن؟

كالری: سفیده تخم‌مرغ كالری كمتری دارد.

میزان چربی: مثل كالری، چربی سفیده تخم‌مرغ از تخم‌مرغ كامل‌ كمتر است.

میزان پروتئین: از این لحاظ تخم‌مرغ كامل پروتئین بیشتری دارد اما میزان پروتئین سفیده تخم‌مرغ هم درحد قابل قبولی است.

میزان كلسترول: شاید اصلی‌ترین هراس درباره تخم‌مرغ در مورد میزان كلسترول آن است. در واقع یك تخم‌مرغ كوچك به اندازه نصف میزان مجاز روزانه مصرف انسان كلسترول دارد.
(اگر چربی خون شما بالاست بهتر است سفیده تخم‌مرغ بخورید)

آهن: تمام ذخایر آهن تخم‌مرغ در زرده آن است نه سفیده آن

فسفات: میزان عنصر فسفر به اشكال مختلف (كه در سلامت استخوان‌های انسان نقش دارد) در تخم‌مرغ كامل بیشتر است.

روی: میزان این عنصر كه در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش دارد در سفیده تخم‌مرغ صفر است.

فولات: میزان این ویتامین كه در ساختار و شكل‌گیری سلول‌های خون مهم است هم در سفیده تخم‌مرغ نزدیك به صفر است.

یک نکته: هم زرده و هم سفیده تخم‌مرغ منابع مناسبی از ویتامین‌ها هستند.

ویتامین A: میزان ویتامینی كه در دیدن و بینایی انسان اهمیت می‌یابد در تخم‌مرغ كامل بیشتر است.

ویتامین D: این ویتامین در جذب كلسیم و در نتیجه حفظ سلامت استخوان‌ها نقش دارد.

كولین: میزان ماده‌ای كه نقش محافظتی در عملكرد قلب دارد در تخم‌مرغ كامل بسیار بالاست.
براساس اعلام موسسه ملی تغذیه ایالات‌متحده، حداكثر میزان مصرف تخم‌مرغ هر فرد به اشكال مختلف طی روز باید زیر 400 گرم باشد.

لوتئین و گزانتین: این تركیبات كه از خانواده كاروتنوئیدها هستند هم در سلامت بینایی انسان و هم در قالب آنتی‌اكسیدان‌های موثر در حفظ سلامت كلی بدن موثر هستند. البته میزان توصیه شده مصرف برای این مواد حدود 10 میلی‌گرم در روز است.

نتیجه نهایی: برنده تخم‌مرغ كامل با نتیجه 9 به 3

نكته: بسیاری از مواد مفید و مغذی تخم‌مرغ در زرده آن وجود دارد. البته آنهایی كه سفیده تخم‌مرغ را جدا می‌كنند و فقط آن را می‌خورند كالری، چربی و كلسترول كمتری وارد بدن خود می‌كنند و از این جهت سود می‌برند اما باتوجه به اهمیت تمام مواد مغذی موجود در زرده تخم‌مرغ به نظر می‌رسد بهترین كار این است كه تخم‌مرغ كامل مصرف كنید اما در مصرف آن رعایت اعتدال را داشته باشید. مثلا حداكثر روزی یك عدد تخم‌مرغ مصرف كنید. 


بازگشت به صفحه نخست


نقل از :سیب سبز

کد: 4789 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ دوشنبه ۲۱ مرداد بازدید: 4595 ساعت: 8:45 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تغذیه قبل و بعد از تزریق واکسن کرونا ۱۴۰۰ دوشنبه ۸ شهريور
2 آیا این هشت خاصیت لیمو عمانی را می دانید؟ ۱۴۰۰ يکشنبه ۲۰ تير
3 تغذیه در دوران نقاهت کرونایی ۱۴۰۰ يکشنبه ۲۶ ارديبهشت
4 تفاوت حساسیت فصلی با کووید ۱۹ ۱۴۰۰ شنبه ۲۱ فروردين
5 این ده عامل شگفت انگیز می‌توانند باعث سنگ کلیه باشند ۱۳۹۹ چهارشنبه ۲۰ اسفند
6 اکتشافات چدید در مورد کاهش عوارض کرونا با ویتامین ب‌ ۶ ۱۳۹۹ سه شنبه ۱۲ اسفند
7 رابطه مستقیم ابتلا به کرونا و کمبود ویتامین D ۱۳۹۹ جمعه ۲۱ شهريور
8 تاثیر ویتامین D در بهبود کووید ۱۹ تائید شد ۱۳۹۹ يکشنبه ۵ مرداد
9 تاثیر ویتامین C در برابر کووید-19 چقدر است؟ ۱۳۹۹ سه شنبه ۱۹ فروردين
10 زدن این ماسک در هوای آلوده فایده ندارد/ علایم مسمومیت ۱۳۹۸ يکشنبه ۱۰ آذر
11 خوراکی‌های سالمی که برای کودکان مضر هستند ۱۳۹۸ چهارشنبه ۱ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  زیاد کباب زغالی نخورید پایگاه خبری لقمه: نتایج پژوهش های محققان دانشگاه آ...

  مصرف روزانه 5 فنجان قهوه چاقی و دیابت می‌آورد محققان دریافتند که مصرف روزانه 5 فنجان قهوه در یک ...

  نوشیدن 6 فنجان قهوه در روز خطر ابتلا به سرطان رحم را کاهش می‌دهد متخصصان علوم پزشکی دانشگاه هاروارد در یک آزمایش جد...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

خوردن مواد آرایشی و جذب میکروب‌های خطرناک درباره لوازم آرایشی و عوارض استفاده مکرر از آن‌ها مطالبی شنیده‌اید و خوانده‌اید، اما متاسفانه با وجود اطلاعات کم و بیش افراد به ویژه زنان درباره تاثیر مضر این لوازم بر پوست، هم چنان مصرف لوازم آرایشی در کشور ما بسیار بالاست.
تلاش دختران ایرانی برای «باربی شدن» «ممنون، میل ندارم. برنج کم می‌خورم. میلی به گوشت قرمز ندارم. شب‌ها شام نمی‌خورم. به جای پروتئین، سالاد می‌خورم و...» شنیدن این جملات از زبان دختران و زنان ایرانی در سال‌های اخیر به رواج بی‌اشتهایی‌های عصبی و دامن زدن به توهم چاقی میان آن‌ها کمک کرده است. موضوعی که بیش از هر چیز، شاید ریشه در باورها و خرده فرهنگ‌های غلط جامعه داشته باشد و جامعه زنان ایرانی را درگیر مشکلاتی اساسی در زندگی کند.
پیشگیری از سرطان لوزالمعده با مصرف مواد غذایی حاوی منیزیم پایگاه خبری لقمه: طبق یافته اخیر محققان، مصرف روزانه منیزیم در پیشگیری از ابتلا به سرطان لوزالمعده مفید است.
تولید ناگت میگو و همبرگر فرا سودمند نیازمند مجوز است رییس دانشکده تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه :«بیش از 70 درصد بیماری‌ها در جهان منشا غذایی دارند.» از فرموله شدن ناگت میگو و همبرگر فرا سودمند در این مرکز برای نخستین بار در کشور خبر داد.