نان باگت با تلاش فرانسه در میراث فرهنگی یونسکو ثبت می شود


پایگاه خبری لقمه: با تلاش فرانسه نان باگت به عنوان نامزد این کشور برای ثبت در فهرست میراث فرهنگی ناملموس سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد (یونسکو) مطرح شد.

 به گزارش پایگاه خبری لقمه،  از خبرگزاری فرانسه، وزارت فرهنگ فرانسه از بین گزینه‌هایی، چون سقف فلزی خانه‌های پاریس با پوشش روی و جشنواره آربوآ (Biou d'Arbois)، باگت فرانسوی را به عنوان نامزد خود برای ثبت در فهرست میراث فرهنگی ناملموس سازمان یونسکو انتخاب کرد.

فرانسه تا ۳۱ مارس (۱۱ فروردین ۱۴۰۰) برای معرفی نامزد خود فرصت داشت. تصمیم نهایی در این باره را سازمان یونسکو اواخر سال ۲۰۲۲ میلادی اتخاذ و اعلام خواهد کرد.

باگت یک نوع نان باریک و بلند است که همه روزه بین خرید‌های شهروندان فرانسوی در سراسر این کشور به چشم می‌خورد؛ براساس آمار منتشر شده در وبسایت پلنتواسکُپ/ Planetoscope، هر ساله حدود ۱۰ میلیارد نان باگت در فرانسه مصرف می‌شود، یعنی ۳۲۰ قرص نان در هر ثانیه.

باگت که این روز‌ها به نمادی از زندگی روزمره در فرانسه تبدیل شده، در سال ۱۹۲۰ و پس از آن که با وضع قانونی جدید وزن حداقلی (۸۰ گرم) و طول حداکثری (۴۰ سانتی‌متر) برایش تعریف کردند، به طور رسمی نامگذاری شد.

در مورد تاریخچه این نان ابهامات زیادی وجود دارد. برخی معتقدند این مدل نان‌های باریک و بلند در قرن ۱۸ میلادی هم رایج بودند و عده‌ای می‌گویند با معرفی فر‌های بخارپز توسط آگوست زنگ اتریشی در دهه ۳۰ قرن نوزدهم میلادی بود که باگت فرمی که از آن می‌شناسیم را به خود گرفت.

یکی از داستان‌های محبوب درباره ریشه تاریخی نان‌های باگت این است که ناپلئون بناپارت امپراطور کبیر فرانسه فرمان داده بود نان را به شکل باریک و بلند بپزند تا جابجایی آن برای سربازان راحت‌تر باشد.

یک داستان دیگر نیز تاریخچه باگت را با ساخت متروی پاریس اواخر قرن نوزدهم میلادی پیوند می‌دهد با این استدلال تکه تکه کردن و تقسیم کردن این نوع نان راحت‌تر بود، از بروز درگیری بین کارگران جلوگیری می‌کرد و نیازی به استفاده از چاقو هم نبود.

یونسکو هر ساله درباره ثبت بیش از ۱۰۰ نامزد مختلف از سراسر جهان در فهرست میراث فرهنگی ناملموس خود تصمیم می‌گیرد. از بین میراثی که امسال در این فهرست ثبت شدند می‌توان به سونای فنلاندی، جشنواره فانوس کره جنوبی و مسابقه چمن زنی سنتی در بوسنی و هرزگوین اشاره کرد.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :خبرگزاری دانشجو

کد: 14266 تاریخ نشر: ۱۴۰۰ شنبه ۷ فروردين بازدید: 2148 ساعت: 1:20 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تقدیر از ۱۰ ایده برتر در رویداد فناوری‌های نوین کاهش ضایعات کشاورزی و غذایی ۱۴۰۳ شنبه ۱۷ آذر
2 جهان شهر مراغه به شبکه جهانی شهرهای سالم پیوست ۱۴۰۳ شنبه ۱۷ آذر
3 کاهش مصرف داروی شیمی‌درمانی با نانوذرات شکرمانند ۱۴۰۳ دوشنبه ۵ آذر
4 بازار دستگاه نانوحباب‌ساز ایرانی در گلخانه‌ها و تصفیه‌خانه‌های ۶ کشور ۱۴۰۳ دوشنبه ۵ آذر
5 «آبله میمونی» همچنان یک وضعیت اضطراری بهداشت عمومی در جهان است ۱۴۰۳ شنبه ۳ آذر
6 قدیمی ترین نانوایی ایران کجاست؟ ۱۴۰۳ پنج شنبه ۱۰ آبان
7 سنگک و بربری یا نان صنعتی، کدام بدرد بخورترند؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۸ آبان
8 لیست اقلام زیستی و غذایی موردنیاز مردم غزه، لبنان و یمن اعلام شد ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
9 نان تهرانی ها گران شد ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۹ شهريور
10 خطرات مصرف داروی کتامین برای زنان باردار ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۹ شهريور
11 نیکبخت: حکم عزل 3 مقام وزارت جهاد کشاورزی لغو نشده ۱۴۰۳ پنج شنبه ۱ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  تخم مرغ عسلی نخورید تخم مرغ را به صورت آب پز کاملا سفت شده استفاده کنی...

  درمان ریزش مو با مصرف تخم کدو هنگامی که زنان یا مردان شروع به از دست دادن موهای ...

  16 پیشنهاد برای صبحانه از آنجایی كه صبحانه اولین وعده غذایی پس از گذشت 8 ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

چگونه کلیه‌ها می میرند کلیه‌ها برای سلامتی بدن اهمیتی فراتر از تصور ما دارند که به دلیل این نقش حیاتی و انکارناپذیر در بدن، سزاوار توجه و مهربانی بیشتری هستند.
چه بخوریم تا خوب بخوابیم؟ یک کار‌شناس تغذیه مرکز دیابت دانشگاه علوم پزشکی یزد با تاکید بر این که شام را باید قبل از ساعت ۹ شب صرف کرد، تاکید کرد: هنگام صرف شام باید از مصرف زیاد غذاهای حاوی چربی و کربوهیدرات خودداری شود.
با سوختگی‌های خفیف در آشپزخانه چه کنیم؟ مثلث آتش از 3 عامل گرما، اکسیژن و ماده سوختنی تشکیل‌شده و بی‌شک سهل‌انگاری در رعایت نكته‌های ساده ایمنی آشپزخانه، می‌تواند با ایجاد این مثلث خانه‌تان را به آتش بکشد...
بستنی های مسموم کننده کدامند؟ از باقلوا، زرشک، لواشکی، میوه‌ای، شیری که از انواع بستنی‌های تازه‌وارد بازار هستند گرفت تا وانیلی، شکلاتی، سالار، مگنوم، گردویی، معجون، نانی، زعفرانی، سنتی و فالوده که قدیمی‌ترین بستنی‌ها هستند، همه و همه دوست‌داشتنی‌اند! اصلا کسی را در اطراف خود می‌شناسید که بستنی دوست نداشته باشد؟!