نان باگت با تلاش فرانسه در میراث فرهنگی یونسکو ثبت می شود


پایگاه خبری لقمه: با تلاش فرانسه نان باگت به عنوان نامزد این کشور برای ثبت در فهرست میراث فرهنگی ناملموس سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد (یونسکو) مطرح شد.

 به گزارش پایگاه خبری لقمه،  از خبرگزاری فرانسه، وزارت فرهنگ فرانسه از بین گزینه‌هایی، چون سقف فلزی خانه‌های پاریس با پوشش روی و جشنواره آربوآ (Biou d'Arbois)، باگت فرانسوی را به عنوان نامزد خود برای ثبت در فهرست میراث فرهنگی ناملموس سازمان یونسکو انتخاب کرد.

فرانسه تا ۳۱ مارس (۱۱ فروردین ۱۴۰۰) برای معرفی نامزد خود فرصت داشت. تصمیم نهایی در این باره را سازمان یونسکو اواخر سال ۲۰۲۲ میلادی اتخاذ و اعلام خواهد کرد.

باگت یک نوع نان باریک و بلند است که همه روزه بین خرید‌های شهروندان فرانسوی در سراسر این کشور به چشم می‌خورد؛ براساس آمار منتشر شده در وبسایت پلنتواسکُپ/ Planetoscope، هر ساله حدود ۱۰ میلیارد نان باگت در فرانسه مصرف می‌شود، یعنی ۳۲۰ قرص نان در هر ثانیه.

باگت که این روز‌ها به نمادی از زندگی روزمره در فرانسه تبدیل شده، در سال ۱۹۲۰ و پس از آن که با وضع قانونی جدید وزن حداقلی (۸۰ گرم) و طول حداکثری (۴۰ سانتی‌متر) برایش تعریف کردند، به طور رسمی نامگذاری شد.

در مورد تاریخچه این نان ابهامات زیادی وجود دارد. برخی معتقدند این مدل نان‌های باریک و بلند در قرن ۱۸ میلادی هم رایج بودند و عده‌ای می‌گویند با معرفی فر‌های بخارپز توسط آگوست زنگ اتریشی در دهه ۳۰ قرن نوزدهم میلادی بود که باگت فرمی که از آن می‌شناسیم را به خود گرفت.

یکی از داستان‌های محبوب درباره ریشه تاریخی نان‌های باگت این است که ناپلئون بناپارت امپراطور کبیر فرانسه فرمان داده بود نان را به شکل باریک و بلند بپزند تا جابجایی آن برای سربازان راحت‌تر باشد.

یک داستان دیگر نیز تاریخچه باگت را با ساخت متروی پاریس اواخر قرن نوزدهم میلادی پیوند می‌دهد با این استدلال تکه تکه کردن و تقسیم کردن این نوع نان راحت‌تر بود، از بروز درگیری بین کارگران جلوگیری می‌کرد و نیازی به استفاده از چاقو هم نبود.

یونسکو هر ساله درباره ثبت بیش از ۱۰۰ نامزد مختلف از سراسر جهان در فهرست میراث فرهنگی ناملموس خود تصمیم می‌گیرد. از بین میراثی که امسال در این فهرست ثبت شدند می‌توان به سونای فنلاندی، جشنواره فانوس کره جنوبی و مسابقه چمن زنی سنتی در بوسنی و هرزگوین اشاره کرد.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :خبرگزاری دانشجو

کد: 14266 تاریخ نشر: ۱۴۰۰ شنبه ۷ فروردين بازدید: 2311 ساعت: 1:20 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 انتقاد رئیس اتاق اصناف تهران از گرانی نان ۱۴۰۴ سه شنبه ۷ خرداد
2 آقای معاون برنج ایرانی نزدیک ۳۰۰ هزار تومان؛ همچنان انکار می‌کنید؟ ۱۴۰۴ سه شنبه ۲۴ ارديبهشت
3 جشن صیانت از گواهی بین المللی شهر سالم، تعهدی دوباره برای تجلی نام جهانشهر مراغه ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۵ ارديبهشت
4 تورگردانان تصویر واقعی ایران را به دنیا نشان دهند/ ورود ۷ میلیون و ۴۰۰ هزار گردشگر خارجی ۱۴۰۴ دوشنبه ۹ ارديبهشت
5 سیگنال دور دوم مذاکرات به بازار طلا و سکه؛ سکه ۳.۸ میلیون تومان ریخت ۱۴۰۴ يکشنبه ۱ ارديبهشت
6 وعده وزیر درباره نرخ خرید گندم/ قیمت نان گران می‌شود؟ ۱۴۰۴ يکشنبه ۲۵ فروردين
7 ضربه تعرفه‌های ترامپ به نفت؛ لرزه بر اندام اقتصاد آذربایجان ۱۴۰۴ جمعه ۱۶ فروردين
8 دانشگاه علوم پزشکی یزد: مطلبی در مورد میزهای بیرون نانوایی نگفتیم ۱۴۰۳ سه شنبه ۷ اسفند
9 آیا پونه کوهی برای رفع سردرد مناسب است؟ خواص+نکات احتیاطی ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
10 ناگفته‌هایی از یک قاتل محبوب جوانان و نوجوانان ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ بهمن
11 ورود دلالان افغان به بازار زعفران ایران، تهدیدی جدی برای جایگاه صادراتی کشور ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۹ بهمن


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  بهترین زمان برای تعویض مسواک آیا می دانید چه تعداد باکتری بر روی مسواک شما زندگ...

  کمبود ویتامین C، موجب افزایش کلسترول بد در افراد می‌شود عضو هیات علمی انستیتو تحقیقات تغذیه کشور با بیان ا...

  معجونی برای شادی و سرخوشی برخی گیاهان علاوه بر داشتن طعم خوب و دل‌چسب ذهنتان...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

انقلاب رنگی در صنایع غذایی شکلات جزو پرطرفدارترین خوراکی‌ها بین بچه‌ها و حتی بزرگ‌ترهاست. در میان انواع شکلات‌ها، آبنبات‌ها،‌ تافی‌ها و دراژه‌های شکلاتی (اسمارتیزها) رنگ‌هایی زنده‌تر و تندتر دارند و مصرف‌کننده را به این فكر می‌اندازند که نکند از مواد و رنگ‌های غیرمجاز برای تهیه آنها استفاده شده باشد!
لاغری از درون با به کارگیری این دستورات هورمون‌ها صرفا مسئول پرمویی یا كم‌مویی یا رقم خوردن دوره‌های ماهانه نیستند. در واقع هورمون‌های زیادی در بدن شما هستند كه تمام روند غذا خوردن تا چاق شدن یا نشدن شما را كنترل می‌كنند. حتی خود سلول‌های چربی هم هورمون‌های مختلفی تولید می‌كنند. اما چیزی كه ممكن است شما آن را ندانید این است كه می‌توانید كارهایی انجام دهید كه این مواد شیمیایی قوی به‌نفع شما كار كنند.
وضعیت شیوع آبله میمون در ایران و جهان + علائم بیماری پایگاه خبری لقمه: رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت اخرین وضعیت شیوع آبله میمون در ایران و جهان را تشریح کرد.
آیا لاغر شدن با آب امکان‌پذیر است؟ یک متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی بابیان اینکه یکی از عادت‌های غذایی غلط در ایران نوشیدن چای یا قهوه بلافاصله بعد از صرف هر وعده غذایی است، گفت: «این عادت غلط غذایی ممکن است به‌مرورزمان باعث بروز کم‌خونی مخصوصاً در خانم‌ها شود چراکه با رقیق شدن شیره‌های گوارشی عمل هضم به‌خوبی صورت نمی‌گیرد و همچنین ترکیبات موجود در چای مانع جذب برخی از املاح و مواد معدنی می‌شود که مهم‌ترین آن‌ها آهن مخصوصاً آهن با منشأ گیاهی است.»