بسیج به دنبال افزایش تولید ۵ محصول اساسی و امنیت غذایی /تاکید نماینده مجلس بر ضرورت کاهش واردات محصولات کشاورزی


نشست خبری «امنیت غذایی و بسیج جامعه کشاورزی» به مناسبت هفته بسیج با حضور محمدرضا جهانسوز مسئول سازمان بسیج جامعه کشاورزی و علیرضا عباسی نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس برگزار شد.

 

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه، محمدرضا جهانسوز مسئول سازمان بسیج جامعه کشاورزی در نشست خبری «امنیت غذایی و بسیج جامعه کشاورزی» به مناسبت هفته بسیج از برنامه‌های این سازمان در بخش کشاورزی کشور صحبت کرد و گفت: تمرکز این سازمان برای افزایش تولید ۵ محصول اساسی گندم، برنج، جو، کلزا و ذرت در کشور است و طبق برنامه هدف‌گذاری ۸ ساله تولید این محصولات را در کشور افزایش می‌دهد.

وی افزود: البته در مورد سایر محصولات مهم و استراتژیک مانند پسته و زعفران هم برنامه‌هایی دارد.

به گفته این مقام مسئول فعالیت ۱۰ هزار نفر در کشور در حال انجام است، ۲۶ هزار روستا تحت پوشش قرار دارد و تمام اینها به صورت قرارگاه محور پیش می‌رود.

جهانسوز به بیان اینکه سال گذشته با حمایت فرمانده سازمان بسیج افزایش چهار برابری تولید را در پروژه‌های در دست اجرا داشتیم، گفت: این برنامه‌ها در استان‌ها با حضور و تعامل فرماندهان بسیج و مدیران استانی جهاد کشاورزی انجام می‌گیرد.

مسئول سازمان بسیج جامعه کشاورزی اظهار داشت: حدود ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار به توسط ۳۲۳ هزار نفر کشاورز و در قالب ۴۴۶ هزار واحد برنامه‌ها اجرایی می‌شود.

راه‌اندازی ۵۰۰ کلینیک سیار دامپزشکی در کشور

وی با بیان اینکه ۸ سال پیش نخستین کلینیک سیار دام در کشور با قابلیت انجام سونوگرافی دام تا نمونه‌برداری در محل انجام شد، گفت: برنامه سازمان برای راه‌اندازی ۵۰۰  کلینیک در کشور است که می‌تواند به اشتغالزایی دامپزشکان کشور کمک کند.

جهانسوز با مهم خواندن خودکفایی در گوشت قرمز در کشور گفت: نیاز کمی به واردات است و این شکاف کوچک با یک اقدام جدی پوشش داده می‌شود.

به گفته وی این طرح قرار است ۴ سال به صورت آزمایشی انجام و پس از آن وارد فاز اجرا شود.

امکان خودکفایی و صادرات در روغن طی ۵ سال

مسئول سازمان بسیج جامعه کشاورزی با بیان اینکه همواره گفته می‌شود در تامین روغن نمی‌توانیم به خودکفایی برسیم، گفت: این حرف اشتباهی است، سازمان بسیج برنامه ملی خودکفایی روغن را آماده کرده و ان‌شاءالله به زودی عملیاتی خواهد شد.

وی افزود: بر اساس این برنامه کشور ظرفیت این را دارد که طی ۵ سال آینده در تامین روغن به خودکفایی برسد و حتی به سطح صادرات برسیم.

برنامه ملی تخصصی امنیت پایدار

جهانسوز از برنامه ملی تخصصی امنیت غذایی پایدار در سازمان بسیج خبر داد و گفت: در ۲۵۳ شهرستان و استان هیات‌های اندیشه‌ورز و قوی داریم که از توان هیات علمی هم استفاده می‌کنیم که بر اساس آن برنامه امنیت غذایی پایدار با همکاری مشترک فرماندهان بسیج و دولت اجرایی خواهد شد. این برنامه حوزه‌های مختلف را پوشش خواهد داد و هدف نهایی آن بهبود معیشت مردم و ایجاد امنیت غذایی است.

به گفته وی ۴۸۷ گروه جهادی دامپزشکی و دامپروری به روستاهای هدف در سال گذشته اعزام شد و ۲ میلیون دام به صورت معاینه، درمان و یا ترکیبی از این دو توسط ۱۰ هزار و ۳۹ نفر از مربیان انجام شد که امیدواری به جهش تولید را در افزایش می‌دهد.

مسئول سازمان بسیج جامعه کشاورزی اظهار داشت: همه این برنامه‌ها به صورت مسأله‌محور در ۲۶ هزار روستا که تحت پوشش هستند، اجرا می‌شود.

در ادامه این نشست جهانسوز در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه چرا تولید گندم از خودکفایی به وضعیتی رسیده که امسال گفته می‌شود ۸ میلیون تن باید وارد شد، گفت: مسأله این است که اراده‌ای در دولتمردان برای اجرای برنامه‌ها وجود نداشت. مرتب می‌گفتند تحریم مانع است، اما هیچ وقت نگفتند که چقدر می‌تواند تأثیر گذار باشد. اوج تولید محصولات اساسی مانند گندم، برنج و کالاهای اساسی در دولت نهم بود که مسائل علمی و تحقیقاتی را محور اصلی قرار داده بودند و سیستم قوی برای پیشبرد تولید داشتند.

وی افزود: در حال حاضر بخشی از مشکلات مربوط به وضعیت جهانی و نیز کاهش بارندگی در کشور است، اما در دولت جدید برنامه‌ریزی و اراده قوی برای افزایش تولید دیده می‌شود.

جهانسوز اضافه کرد: وقتی پای بسیج وارد می‌شود، همواره هم‌افزایی بین وزارتخانه‌ها هم شکل می‌گیرد و به تجربه دیده شده که وزارت نیرو و وزارت جهاد با حضور بسیج کنار هم قرار می‌گیرند.

در ادامه وی گفت: مشکل اصلی در دولت قبل این بود که همه چیز را به پای تحریم می‌نوشتند اما واقعیت این بود که برخی در این سیستم نفوذ کرده بودند و آدرس غلط می‌داند. مسأله این بود که افراد انقلابی کنار رفته بودند. بسیج باید در همه بخش‌ها حضور داشته باشد. امروز قدرت نظام به مراتب قوی‌تر از گذشته است که طلیعه آن در مجلس و دولت نیز دیده می‌شود.

مسئول سازمان بسیج جامعه کشاورزی تصریح کرد: رمز موفقیت بخش کشاورزی این است که آمایش‌ سرزمین محور حرکت کند که متأسفانه در گذشته انجام ندادند. همچنین الگوی کشاورزی هم باید پیاده شود و مهم‌تر از همه این است که جایگاه بخش کشاورزی در سطح اعلا دیده شود.

تاکید نایب رئیس کمیسیون کشاورزی بر ضرورت کاهش واردات محصولات کشاورزی

علیرضا عباسی در بخش دیگر «امنیت غذایی و بسیج جامعه کشاورزی» ضمن تبریک هفته بسیج، اظهار کرد: هر جا نظام نیاز داشته است بسیج چاره ساز بوده است. امنیت غذایی مسئله مهمی است که خدشه دار شدن امنیت غذایی، امنیت ملی را خدشه دار می‌کند. ما باید نگاه عالمانه به محدودیت‌های حوزه کشاورزی داشته باشیم.

نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس با بیان اینکه ۱۶۵ میلیون هکتار اراضی کشاورزی داریم، گفت: نسبت به ۳۰ سال قبل اراضی قابل کشت ما کم شده است و بسیاری از اراضی ما دچار تغییر کاربری شده است. تنها در بازه چند سال اخیر ۱۰۷ میلیون هکتار از اراضی ما از دسترس خارج شده است.

وی با استناد به بیانات مقام معظم رهبری در خصوص ضرورت تغییر ندادن کاربری زمین‌های کشاورزی گفت: ما باید الگوی کشت را اصلاح کنیم و به مسئله آمایش سرزمینی توجه داشته باشیم. مشکل دیگر ما مسئله محدودیت آب است. ما نیازمند افزایش بهره وری آب هستیم.

نماینده مردم کرج در مجلس نسبت به نیروی انسانی روستایی ابراز نگرانی کرد و گفت: درصد جامعه روستایی ما در ابتدای انقلاب ۷۰ تا ۷۵ درصد بود اما امروز آمار برعکس شده است و تعداد تولید کننده روستایی ما به زیر ۳۰ درصد رسیده است. از طرف دیگر میانگین سنی تولید کننده روستایی ما افزایش پیدا کرده و عددی بین ۵۰ تا ۵۵ سال را نشان می‌دهد.

۷۰ درصد دانشجویان حوزه کشاورزی فعالیتی غیرمرتبط با کشاورزی دارند

نایب رئیس کمیسیون کشاورزی در خصوص نیروی تحصیلکرده حوزه کشاورزی نیز تصریح کرد: ۳۵ درصد از دانشجویان حوزه کشاورزی دنبال شغل نمی‌روند و ۳۵ درصد دیگر در حوزه غیر از کشاورزی فعالیت می‌کنند. یعنی برای ۷۰ درصد دانشجویان حوزه کشاورزی در کشور منابعی صرف می‌شود اما هیچ اتفاقی نمی‌افتد. تنها هفت درصد از این جمعیت در این حوزه تاثیرگذار هستند و ۱۰ درصد نیز در حوزه کشاورزی فعالیت می‌کنند.

عباسی با بیان اینکه می‌توانیم صادر کننده محصولات کشاورزی باشیم، گفت: استقلال که در شعار انقلاب اسلامی گنجانده شده است باید به تمام معنی باشد. واردات محصولات کشاورزی می‌تواند به ما ضربه بزند. این درحالیست که می‌توان به کشورهای دنیا محصولات کشاورزی صادر کنیم و بگوییم که با یک حاکمیت دینی توانستیم روی پای خود بایستیم. توان ما به اندازه امکانات و داشته‌ها نیست، توان ما به اندازه اراده و ایمان ما است.

این عضو مجمع نمایندگان استان البرز در مجلس در خصوص طرح امنیت غذایی گفت: این طرح حاصل یک اقدام نظارتی در مجلس شورای اسلامی و موارد مهمی مثل قانون انتزاع، مسئله کسب و کارهای نوین و ... است. در ۲۲ تیر ماه امسال انتزاع کامل شد، یعنی همه اختیارات بازرگانی محصولات کشاورزی به وزارت جهاد کشاورزی اختصاص پیدا کرد اما وزارت جهاد کشاورزی نیازمند چند ستاد است تا بتواند وظیفه‌اش را کامل کند. عمده طرح امنیت غذایی روی این موضوع استوار است.

عباسی در خصوص بیمه محصولات کشاورزی گفت: ما هم بیمه کشاورز داریم و هم بیمه محصولات کشاورزی، اما این بیمه به صورت کامل اجرا نمی‌شود. پیش بینی بنده از قانون احتمالی امنیت غذایی، تکمیل شدن بیمه کشاورزان و محصولات است. از طرف دیگر مسئله سوخت ماشین‌های کشاورزی مهم است. ما در طرح امنیت غذایی پیش بینی کرده‌ایم که وزارت جهاد کشاورزی قدرت تعیین سوخت ماشین‌های کشاورزی را داشته باشد و وزارت نفت فقط آن را اختصاص دهد.

وی با اشاه به ضرورت سنددار شدن زمین‌های کشاورزی گفت: امروز وقتی یک کشاورز می‌خواهد وام بگیرد باید به دنبال یک کارمند برود، در حالیکه اگر زمین‌های این قشر سنددار شود سند می‌تواند در رهن بانک باشد و دیگر نیازی به ضامن نیست. این موضوع از دیگر موارد طرح امنیت غذایی مجلس است.

نایب رئیس کمیسیون کشاورزی در خصوص وضعیت فعلی طرح مذکور گفت: این طرح رفت و برگشتی بین صحن و کمیسیون داشت و اخیرا ایرادات شورای نگهبان را برطرف کردیم و امیدواریم به زودی مجددا در صحن مطرح و تصویب شود.

چاره‌ای جز کاهش واردات نداریم

عباسی درباره کاهش قیمت محصولات کشاورزی گفت: در مورد اینکه طرح امنیت غذایی به این موضوع تاثیر می‌گذارد یا خیر؟ باید با احتیاط اظهار نظر کنم اما وضعیت فعلی کشور ما به گونه‌ای است که یک سال گوجه، سیب زمینی و پیاز به وفور یافت می‌شود و در سال دیگر نیازمند واردات در این حوزه هستیم. واردات ما به ۱۵ -۱۶ میلیون تن رسیده است و البته امسال هشت میلیون تن نیاز به واردات گندم داریم، باید بگویم که چاره‌ای جز کاهش واردات نداریم.

نایب رئیس کمیسیون کشاورزی در پایان سخنانش در خصوص اقدامات این کمیسیون در دولت قبلی گفت: ما هم اقدامات تقنینی داشتیم و هم نظارتی، اما جامعه از ما انتظار داشت که وزیر جهاد کشاورزی قبلی را استیضاح کنیم اما این موضوع به صلاح نبود. چرا که اگر وزیری از دولت روحانی ناقص می‌شد باید به کل دولت روحانی دوباره رای اعتماد می‌دادیم. به همین خاطر به تهیه گزارش از ترک فعل‌ها و ارجاع به قوه قضائیه بسنده کردیم.

خبرنگار: سعید اسماعیلی

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :فارس و ایسنا

کد: 14514 تاریخ نشر: ۱۴۰۰ چهارشنبه ۳ آذر بازدید: 1605 ساعت: 3:49 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 محدودیتی در عرضه سیب و پرتقال نداریم/ عرضه تا خرداد ۱۴۰۲ جمعه ۱۱ فروردين
2 ۴۵ درصد هزینه های سلامت صرف دارو می‌شود ۱۴۰۱ چهارشنبه ۵ بهمن
3 کاهش صادرات زعفران از آغاز سال ۱۴۰۱ ۱۴۰۱ دوشنبه ۶ تير
4 صنعت دارو به سرنوشت خودرو دچار می‌شود؟ ۱۴۰۰ شنبه ۲۵ دي
5 کاهش وزن چانه و کیفیت نان در نانوایی ها ۱۴۰۰ يکشنبه ۹ آبان
6 حباب کاذب قیمت برنج در بازار حاکم شد ۱۴۰۰ يکشنبه ۷ شهريور
7 حساسیت انتخاب وزیر جهادکشاورزی دولت سیزدهم برای امنیت غذایی کشور ۱۴۰۰ جمعه ۸ مرداد
8 دلایل گرانی مرغ/ شرایط بهبود می یابد؟ ۱۴۰۰ جمعه ۸ مرداد
9 مواجهه مردم با خرید شب عید چگونه است/ توزیع کالاها توسط کاسبان امین ۱۳۹۹ دوشنبه ۱۸ اسفند
10 قیمت هتل‌ها در تابستان تغییری ندارد/اتحادیه تخفیف نمی‌دهد ۱۳۹۷ دوشنبه ۲۵ تير


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  مراقب باشید سرطان نخورید... زندگی ماشینی و مدرن و نداشتن دقت كافی برای تهیه غذ...

  چگونه حرفه ای ماهی را تمیز کنید بعضی افراد از تمیز کردن یا بوی ماهی فراری هستند و ...

  غذاهایی که باید در فصل های سرد بخورید! تطبیق رژیم غذایی خود با فصول برای سلامتی و تندرستی...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

غُلغُل قلیان قدغن! ۱۰-۱۲ سالی هست قلیان به یکى از سرگرمی‌های رایج در ایران به ویژه در میان جوانان و نوجوانان تبدیل شده است و هر چه هم وزارت بهداشت و پزشکان به جوانان توصیه می‌کنند ‌این عادت خطرناک را ترک کنند، بی‌تأثیر است.
تغذیه‌ی مناسب این 9 بیماری را از شما دور می‌کند برای داشتن عمر طولانی همراه با سلامتی و تندرستی لازم است سبک زندگی‌تان سالم باشد. یعنی اینکه تغذیه‌ی درستی داشته باشید و از کارهایی که به سلامتی آسیب می‌زند دوری کنید.
رژیـم خـراب‌کن‌هـا را بشناسید! اگر از 10 نفر بپرسید که بهترین راه لاغری کدام است، هر کدام‌ از آنها یک نظر خواهند داد و شما در نهایت 10 جواب متفاوت خواهید داشت که باز هم نمی‌توانید بر اساس آن تصمیم بگیرید که از کدام شیوه می‌توان بهترین نتیجه را گرفت.
فوائد شکلات تلخ برای زنان باردار اگر عاشق شکلات هستید و از طرفی باردار هم هستید باید خیلی خوشحال باشید زیرا نتایج بررسی ها نشان می دهد که مصرف شکلات تلخ در زمان بارداری مفید است.