تلاطم بازار روغن در اثر قاچاق


پایگاه خبری لقمه: مشاهدات حاکی از آن است که بازار روغن خوراکی دچار تلاطم و عرضه آن به‌ویژه در برخی فروشگاههای زنجیره ای محدود شده است؛ موضوعی که به نظر می‌رسد ارتباط مستقیمی با قاچاق این محصول خوراکی دارد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، بر اساس مشاهدات میدانی و گزارش‌های رسیده، عرضه روغن در فروشگاه‌ها و مغازه‌های سطح شهر محدود شده است؛ به طوری که برخی از فروشگاه‌های زنجیره ای به مصرف‌کنندگان تعداد محدودی روغن می‌فروشند و برخ از فروشندگان مغازه ها نیز می گویند که مدتی است روغن کم توزیع می‌شود و قیمت آن نیز بالا رفته است.

 
گزارش‌ها حاکی از آن است که اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات روغن سبب شده که قیمت روغن در ایران نسبت به کشورهای دیگر حدود ۲۰ درصد کاهش داشته باشد و همین موضوع جذابیتی برای خروج این محصول از کشور و عرضه آن به کشورهای دیگر به صورت رسمی و غیر رسمی ایجاد کرده است. در همین راستا به تازگی محموله بزرگی از قاچاق روغن خوراکی به مقصد کشورهای دیگر در جنوب ایران کشف شده است.
 
پیش‌تر دبیر اتحادیه بنکداران مواد غذایی اعلام کرده بود که شرکت‌های توزیع کننده هنگام عرضه روغن به صورت عمده با قیمت مصوب، کالاهای دیگری مانند رب، کنسرو ماهی و... نیز به بنکداران می فروشند و به همین دلیل بنکداران رغبتی به خرید روغن با قیمت مصوب ندارند.
 
از سوی دیگر اسفند سال گذشته با بالاگرفتن جنگ روسیه و اوکراین، تامین روغن به بحرانی جهانی تبدیل شد، زیرا روسیه و اوکراین بزرگترین صادرکنندگان روغن آفتابگردان و دانه‌های آفتابگردان بودند و درگیری‌های پیش آمده منجر به اختلالات بسیاری در تولید و صادرات روغن به کشورهای دیگر شده بود؛ به طوری‌که طبق گفته امیرهوشنگ بیرشک _ دبیر انجمن صنفی روغن نباتی - این درگیری‌ها باعث شده که قیمت جهانی روغن آفتابگردان به شدت بالا رود، حمل و نقل کالا نیز به سختی صورت گیرد و تامین آن هم دشوار شود.
 
به گفته وی البته قیمت جهانی سایر روغن ها نیز افزایش یافته، ولی در تامین آنها مشکلی وجود ندارد.
 
بیرشک همچنین اعلام کرده بود که دغدغه ها و مشکلات مربوط به این بخش را به وزارت جهاد کشاورزی منتقل کردیم و نیاز  است هرچه سریعتر به همان میزانی که  از اوکراین و روسیه روغن وارد می‌کردیم، از کشورهای جایگزین وارد کنیم.
 
البته روزهای گذشته انجمن صنفی روغن نباتی اعلام کرد که در سال‌های اخیر یکی از مشکلات کارخانه ها و واردکنندگان روغن نباتی در کشور عدم تخصیص به موقع ارز از سوی دولت بود که به نظر می‌رسد در سال جدید دولت این رویه را اصلاح کرده  و تولید و توزیع روغن نباتی طی فروردین ماه ۱۴۰۱ به روال معمول صورت گرفته است و در صورت اصلاح به موقع قیمت‌ها صنعت روغن نباتی قادر است نیاز کشور را در ماه‌های آتی تامین کند.
 
اینها در حالی است که طبق آخرین گزارش گمرک ایران، در حال حاضر از موجودی حدود چهار میلیون تنی کالاهای اساسی در گمرک و بنادر بیش از ۷۰۰ هزار تن به روغن و دانه‌های روغنی دپو شده، اختصاص دارد.
 
وزارت جهاد کشاورزی نیز به تازگی اعلام کرده که مشکل کمبود روغن در بازار تا چجند روز آینده برطرف خواهد شد که احتمالا از طریق ترخیص روغنهای موجود در گمرک عملیاتی خواهد شد.

خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 14768 تاریخ نشر: ۱۴۰۱ چهارشنبه ۱۴ ارديبهشت بازدید: 1190 ساعت: 3:09 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 کنترل کلسترول به کمک روغن ماهی ۱۴۰۳ شنبه ۲۷ مرداد
2 کمک روغن ماهی به سالمندان پرخطر در پیشگیری از آلزایمر ۱۴۰۳ شنبه ۲۰ مرداد
3 فائو از ثبات قیمت جهانی مواد غذایی خبر داد ۱۴۰۲ پنج شنبه ۱۶ آذر
4 افزایش 5.5 دلاری قیمت جهانی روغن در یک رو ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱ آذر
5 یک راهکار ساده برای افزایش خود‌کفایی روغن ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۲ آبان
6 قاچاقچی ۱۶ تن روغن خوراکی در تعزیرات حکومتی جریمه شد ۱۴۰۲ سه شنبه ۲ آبان
7 قیمت روغن و شکر اعلام شد ۱۴۰۲ جمعه ۷ مهر
8 ۳ هزار میلیارد تومان دانه روغنی از کلزاکاران خریداری شد ۱۴۰۲ پنج شنبه ۱۶ شهريور
9 اهمیت طبخ غذا با روغن های گیاهی ۱۴۰۲ چهارشنبه ۸ شهريور
10 مقابله با زوال عقل با روغن زیتون ۱۴۰۲ شنبه ۱۴ مرداد
11 هشدار درباره مصرف روغن حیوانی و باور اشتباه مردم ۱۴۰۱ پنج شنبه ۶ بهمن


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  بادمجان موثر در كاهش وزن و رفع كم خونی بادمجان بر خلاف آنچه كه عوام اعتقاد دارند كه بی بو...

  عرضه غذاهای بسته‌بندی فاقد مشخصات ممنوع! معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت جزییا...

  اثرات سوء استرس بر ارگانهای مختلف (1) پایگاه خبری لقمه: تا هنگامی که زنده هستید،ممکن است...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

عادات غذایی کم‌خونی‌ آور کم‌خونی فقر آهن از شایع‌ترین کم‌خونی‌هاست. بر اساس جدیدترین بررسی‌ها، مشخص شده است 20 درصد خانم‌ها، 50 درصد خانم‌های باردار و 3 درصد آقایان به اندازه کافی آهن دریافت نمی‌کنند و همین امر باعث می‌شود کم‌خونی ناشی از کمبود این ماده معدنی در آن‌ها بروز کند.
مزایای غذای سنتی در مقابل معایب غذای صنعتی این روزها با صنعتی شدن جوامع و افزایش قشر کارمند همه غذای آماده صنعتی را به دلیل وقت‌گیر نبودن به غذای سنتی ترجیح می‌دهند غافل از اینکه سلامت خود را ارزان می‌فروشند.
یک متخصص طب سنتی: زیاد ترشی نخورید یک متخصص طب سنتی گفت: افراد کم‌خون باید از مصرف زیاد ترشی‌ها بپرهیزند چرا که ترشی‌ها خون سازی را کم می‌کنند، همچنین ترشی‌ها آسیب به معده, ضعف اعصاب و موجب بروز ایجاد بیماری‌های عصبی در دراز مدت و پیری زودرس می‌شود.
حد مجاز مصرف ویتامین D اولین مطالعه در زمینه عوامل غلظت ویتامین D و پارامترهای آن توسط محققان فرانسوی انجام شد.