چربی و قند خون بالا عامل گزگز و خواب‌رفتگی پاست


یک جراح مغز و اعصاب و ستون فقرات گفت: چربی خون و قندخون بالا و همچنین غلظت بالای خون باعث گزگز، مورمور شدن و خواب‌رفتگی پا می‌شود و به هنگام خواب، کف پا بسیار داغ می‌شود و فرد را بیدار می‌کند.

به گزارش لقمه، آریا شیخ‌مظفر در گفت‌وگویی  در پاسخ به پرسش اسد رجبی یکی از شهروندان در مورد علت گزگز و بی‌حسی در دست و پا گفت: گزگز، بی‌حسی و مور مور شدن در پا علت مختلفی دارد اما در تماس با بیمارانی که به این علائم دچار می‌شوند عواملی مانند بالا بودن چربی خون و افزایش غلظت خون بیش از سایر عوامل مشاهده می‌شود.

وی ادامه داد: افزایش غلظت خون در بیمارانی که دخانیات مصرف می‌کنند نیز دیده می‌شود و قند خون نیز در صورتی که بالا باشد می‌تواند اعصاب محیطی و نوروپانتی‌های حسی را که به اعصاب حسی معروف هستند درگیر کند.

شیخ مظفر گفت: علایم گزگز پا به دلیل چربی خون بالا شامل خواب‌رفتگی دست و پا به هنگام استراحت کردن یا زمانی که در محیطی می‌نشیند و سریعاً احساس خواب رفتگی دست و پا می‌کند. همچنین به هنگام خواب کف پا بسیار داغ می‌شود و فرد را بیدار می‌کند. از دیگر علائم گزگز پا به دلیل چربی خون، درد در ناحیه ساق پا است.

وی ادامه داد: همین علائم در گزگز پا به دلیل غلظت خون بالا نیز دیده می شود. اما در بیمارانی که قند خون بالا دارند و دیابت آنها شناخته شده یا ناشناخته است به صورت سوزش و بی‌حسی در دست و پا بروز می‌کند.

شیخ مظفر ادامه داد: این دردها معمولاً شبانه است و در افرادی که سابقه قند خون طولانی مدت دارند دیده می‌شود این افراد حتماً نباید قند خون بالایی داشته باشند بلکه اگر قند خون آنها به مدت طولانی وجود داشته باشد باعث درگیری اعصاب محیطی در آنها می‌شود.

وی تصریح کرد: برای درمان گزگز پا و دست بر اثر قند خون بالا می‌توان با اندازه‌گیری از طریق نوار قند خون آن را تشخیص و درمان کرد. در عامل چربی خون نیز به روش‌هایی که مرسوم است مانند مصرف داروهایی برای کاهش چربی خون می‌توان آن را درمان کرد.

این جراح مغز و اعصاب در مورد گزگز و مور مور شدن در دست‌ها گفت: معمولاً بی‌حسی در انگشتان شست، نشانه و میانی بروز می‌کند که به گیرافتادگی عصب مِدیون مشهور است. درد در کف دست به صورت سوزش و گزگز شبانه است و فرد را بیدار می‌کند.

شیخ مظفر گفت: درگیری عصب در دست معمولاً در سنین میانسالی بروز می‌کند و زمانی که فرد از دستان خود در طول روز بسیار کار می‌کشد و فعالیت‌هایی مانند شست‌وشو، بافتنی و غیره انجام می‌دهد بیشتر می شود.

وی افزود: برای درمان این بیماری نیز انجام یک سری معاینات تشخیص داده می‌شود و حتی گاهی نیاز به جراحی‌های کوچک دارد. 


بازگشت به صفحه نخست


نقل از :فارس

کد: 6101 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ پنج شنبه ۳ بهمن بازدید: 4195 ساعت: 1:33 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست



نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  نگین‌ دندان عامل پوسیدگی است نصب نگین زیبایی دندان در صورتیکه بهداشت دهان و دند...

  میان‌وعهده‌های انرژی‌زا برای دانش آموزان یک متخصص تغذیه ساندویچ تخم مرغ را به دلیل انرژی‌ز...

  چه کسانی نباید از شربت معده استفاده کنند؟ یک فوق تخصص گوارش و کبد تاکید کرد: افرادی که دچار ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

پیشگیری از سرماخوردگی با این ماده غذایی ‌یک کارشناس تغذیه ضمن اشاره به افرادی که بیشتر در معرض ابتلا به سرماخوردگی قرار دارند، گفت: مصرف مکمل‌های ویتامین C تاثیر چندانی در پیشگیری از سرماخوردگی ندارد.
۱۰ عادت نادرست که مانع از هضم غذا می‌شود پایگاه خبری لقمه: آیا بعد از هر وعده‌ی غذایی احساس سنگینی زیاد می‌کنید؟ معده‌تان آتش می‌گیرد؟ بدتر از همه این که دچار یبوست یا اسهال می‌شوید؟ اینها جزو شایع‌ترین مشکلات گوارشی هستند که در اکثر موارد به عادت‌های بد خودمان مربوط می‌شوند.
تاریخچه شکلات؛ از قوم مایا تا کیت کت شکلات (به صورت خام یا فرآوری شده) ماده غذایی می‌باشد که از دانه‌های درخت گرمسیری کاکائو به دست می آورند. اولین استفاده ثبت شده از شکلات به سال 1100 قبل از میلاد باز می‌گردد.
طعم‌هایی كه امروزمان را خراب كرد یادش بخیر، آن روزهایی كه دلمان لك می‌زد برای رفتن به مدرسه... روزهایی كه تا زنگ تفریح زده می‌شد با اشتیاق به سمت حیاط مدرسه می‌رفتیم و اولین جایی كه سراغش را می‌گرفتیم «بوفه مدرسه» بود.