چربی و قند خون بالا عامل گزگز و خواب‌رفتگی پاست


یک جراح مغز و اعصاب و ستون فقرات گفت: چربی خون و قندخون بالا و همچنین غلظت بالای خون باعث گزگز، مورمور شدن و خواب‌رفتگی پا می‌شود و به هنگام خواب، کف پا بسیار داغ می‌شود و فرد را بیدار می‌کند.

به گزارش لقمه، آریا شیخ‌مظفر در گفت‌وگویی  در پاسخ به پرسش اسد رجبی یکی از شهروندان در مورد علت گزگز و بی‌حسی در دست و پا گفت: گزگز، بی‌حسی و مور مور شدن در پا علت مختلفی دارد اما در تماس با بیمارانی که به این علائم دچار می‌شوند عواملی مانند بالا بودن چربی خون و افزایش غلظت خون بیش از سایر عوامل مشاهده می‌شود.

وی ادامه داد: افزایش غلظت خون در بیمارانی که دخانیات مصرف می‌کنند نیز دیده می‌شود و قند خون نیز در صورتی که بالا باشد می‌تواند اعصاب محیطی و نوروپانتی‌های حسی را که به اعصاب حسی معروف هستند درگیر کند.

شیخ مظفر گفت: علایم گزگز پا به دلیل چربی خون بالا شامل خواب‌رفتگی دست و پا به هنگام استراحت کردن یا زمانی که در محیطی می‌نشیند و سریعاً احساس خواب رفتگی دست و پا می‌کند. همچنین به هنگام خواب کف پا بسیار داغ می‌شود و فرد را بیدار می‌کند. از دیگر علائم گزگز پا به دلیل چربی خون، درد در ناحیه ساق پا است.

وی ادامه داد: همین علائم در گزگز پا به دلیل غلظت خون بالا نیز دیده می شود. اما در بیمارانی که قند خون بالا دارند و دیابت آنها شناخته شده یا ناشناخته است به صورت سوزش و بی‌حسی در دست و پا بروز می‌کند.

شیخ مظفر ادامه داد: این دردها معمولاً شبانه است و در افرادی که سابقه قند خون طولانی مدت دارند دیده می‌شود این افراد حتماً نباید قند خون بالایی داشته باشند بلکه اگر قند خون آنها به مدت طولانی وجود داشته باشد باعث درگیری اعصاب محیطی در آنها می‌شود.

وی تصریح کرد: برای درمان گزگز پا و دست بر اثر قند خون بالا می‌توان با اندازه‌گیری از طریق نوار قند خون آن را تشخیص و درمان کرد. در عامل چربی خون نیز به روش‌هایی که مرسوم است مانند مصرف داروهایی برای کاهش چربی خون می‌توان آن را درمان کرد.

این جراح مغز و اعصاب در مورد گزگز و مور مور شدن در دست‌ها گفت: معمولاً بی‌حسی در انگشتان شست، نشانه و میانی بروز می‌کند که به گیرافتادگی عصب مِدیون مشهور است. درد در کف دست به صورت سوزش و گزگز شبانه است و فرد را بیدار می‌کند.

شیخ مظفر گفت: درگیری عصب در دست معمولاً در سنین میانسالی بروز می‌کند و زمانی که فرد از دستان خود در طول روز بسیار کار می‌کشد و فعالیت‌هایی مانند شست‌وشو، بافتنی و غیره انجام می‌دهد بیشتر می شود.

وی افزود: برای درمان این بیماری نیز انجام یک سری معاینات تشخیص داده می‌شود و حتی گاهی نیاز به جراحی‌های کوچک دارد. 


بازگشت به صفحه نخست


نقل از :فارس

کد: 6101 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ پنج شنبه ۳ بهمن بازدید: 4145 ساعت: 1:33 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست



نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  خوردن روزانه قرص كلسیم خطر شكستگی استخوان سالمندان را كاهش می دهد سرپرست دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان ...

  در مصرف کشک به این نکات توجه کنید كشك یكی از محصولات لبنی با ارزش است كه به 2شكل صنع...

  میوه های ضد آلودگی هوا را بشناسید مصرف روزانه یک عدد سیب می تواند عوارض ناشی از آلود...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

قدیمی ترین نانوایی ایران کجاست؟ پایگاه خبری لقمه: نانوایی «شیخ احمد» در شهرستان کوهبنان کرمان با قدمتی بیشتر از 100 سال در حالی همچنان پابرجاست که برای ثبت در فهرست آثار ملی ملموس و ناملموس آماده می‌شود.
بخور نخورهای مبتلایان به سرماخوردگی یک کارشناس تغذیه معتقد است، افرادی که سرما خورده‌اند باید از مصرف خربزه و انگور پرهیز کنند.
انجیر درمان کم خونی انجیر، یکی از میوه هایی است که برای درمان بیماری های مختلف موثر است.
آیا منجمد کردن، ویتامین‌ها را از بین می‌برد؟/با بهترین روش های فریز کردن مواد غذایی آشنا شوید آیا فکر می‌کنید خوراکی‌های منجمد در مقایسه با محصولات تازه ارزش غذایی کمتری دارند؟ آیا منجمد کردن، ویتامین‌ها را از بین می‌برد؟ اگر پاسخ‌تان مثبت است وقت آن رسیده که با این باور نادرست خداحافظی کنید. همه چیز به همین سادگی نیست. چون فریز کردن مواد غذایی شرایط خاصی دارد که اگر رعایت نشوند، روی ارزش غذایی آنها تاثیر منفی می‌گذارد. دکتر محمدرضا وفا، متخصص تغذیه در این باره توضیح می‌دهد.