دلیل کمبود لوبیا سفید و دپوی 5 هزار تنی حبوبات در گمرک


پایگاه خبری لقمه: دبیر انجمن حبوبات گفت:عدم پیگیری وزارت جهاد کشاورزی موجب شد تا حبوبات از فهرست کالاهای فساد پذیر حذف شود.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، سید عبدی افتخاری، دبیر انجمن حبوبات ایران در گفت‌وگو با مهر درباره علت کمبود لوبیا سفید در بازار داخل اظهار کرد: یک مشکل به عدم تخصیص ارز ترجیحی بر می‌گردد که از بهمن سال گذشته تخصیص نیافته است. این امر در ادامه سبب شده تا نزدیک به ۵ هزار تن کالا در گمرک دپو و ترخیص نشود.
 
وی با تاکید بر اینکه ۱۰ درصد حبوبات وارد شده از دی سال گذشته در گمرکات مانده است، افزود: فصل برداشت حبوبات در ایران به تازگی آغاز شده و برداشت لوبیا تا اواخر تابستان و بعضاً تا پاییز ادامه دارد.
 
دبیر انجمن حبوبات ایران عنوان کرد: وزارت جهاد کشاورزی برای ثبات در بازار باید دو اقدام داشته باشد؛ نخست تخصیص ارز ترجیحی مربوط به سال گذشته و دوم ترخیص مانده کالاهای دپو در گمرکات کشور.
 
وی با بیان اینکه تأخیر در پرداخت ارز به تجار سبب شده تا مشکل دوم به وجود آید، تصریح کرد: بنا بر مصوبه شورای عالی اقتصاد ۲۵ قلم کالا سریع فساد بوده و با ورود به گمرکات باید ۱۰۰ درصد ترخیص شوند؛ اما متأسفانه حبوبات از این لیست حذف شده است.
 
وی در این خصوص اظهار کرد: عنوان می‌شود عدم پیگیری به موقع وزارت جهاد کشاورزی سبب شده است این قلم کالا از فهرست حذف شود.
 
افتخاری با اشاره به جلسات متعدد انجمن با وزارت جهاد کشاورزی یادآور شد: در مدت ۵ ماه گذشته اعضای انجمن درباره تخصیص ارز و ترخیص محصولات به نتیجه نرسیده و این مساله روزانه از سوی انجمن در حال پیگیری است.
 
وی با بیان اینکه خلف وعده شده است، ادامه داد: عرضه و تقاضا بازار را مدیریت می‌کند و نوسان قیمتی در تنظیم بازار به عدم مدیریت درست بر می‌گردد.
 

وابستگی ارزی حبوبات

 

دبیر انجمن حبوبات ایران در پاسخ به میزان واردات حبوبات به کشور، گفت: نخودسیاه یا همان نخود لپه و همچنین عدس نزدیک به ۷۰ درصد وارداتی است؛ اما در خانواده لوبیا این عدد بین ۲۵ تا ۳۰ درصد بوده و باقی از داخل تأمین می‌شود. 

 

خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی

بازگشت به صفحه نخست




کد: 15540 تاریخ نشر: ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۴ مرداد بازدید: 168 ساعت: 11:45 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 صادرات حبوبات آزاد شد ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۱ آذر
2 تورم خوراکی‌ها در شهریور ماه اعلام شد ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
3 افزایش ۳۰ درصدی قیمت حبوبات با حذف ارز ترجیحی ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد
4 مصرف حبوبات ایرانی ها در یک سال چقدر است/عدس و نخود در صدر واردات ۱۴۰۲ شنبه ۳ تير
5 قیمت حبوبات از مرغ پیشی گرفت! ۱۴۰۱ يکشنبه ۱۴ اسفند
6 ‌قیمت جهانی حبوبات و گرانی در ایران ۱۴۰۱ سه شنبه ۲۵ بهمن
7 عیال وارترین مرد ایران با ۲۶ زن و ۱۹۵ فرزند را بیشتر بشناسید + عکس ۱۴۰۱ چهارشنبه ۲۶ مرداد
8 گرانی محصولات کشاورزی در بهار امسال ۱۳۹۸ چهارشنبه ۲۳ مرداد
9 افزایش مصرف فیبر نرخ مرگ ناشی از سرطان روده را کاهش دهد ۱۳۹۶ شنبه ۱۳ آبان
10 حفظ منابع غذایی از آفات با امواج مایکروویو ۱۳۹۶ سه شنبه ۲ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  حقایقی درباره "تاریخ انقضا"ی موادغذایی برای بسیاری از ما بارها اتفاق افتاده که مقابل یخچا...

  سفیدکننده های طبیعی دندان سفیدی دندان ها به واسطه انواع خوراکی و سیگار و قهو...

  کاهش وزن هنگام شیردهی پایگاه خبری لقمه: شیردهی نیاز به دریافت غذای اضافی...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

آشنایی با مواد خوراکی تقویت‌ کننده تمرکز با یک رژیم غذایی ساده می‌توانید حالتان را بهتر کرده و با افزایش تمرکز خود فعالیت و عملکرد بهتری در کارهای روزمره داشته باشید.
توصیه‌هایی برای شیوع تب کریمه‌ کنگو/ شیر فله‌ای نخورید مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های دامی سازمان دامپزشکی از ابتلای 12 نفر از هموطنان‌مان به بیماری تب‌ کریمه‌کنگو و فوت چهار نفر از آنها خبر داد و گفت:‌ خوردن گوشت قرمز نمی‌تواند ناقل این بیماری به انسان باشد اما از مصرف شیر فله‌ای و غیرپاستوریزه باید خودداری شود.
آشنایی با رژیم‌های لاغری و کاهش وزن منسوخ متأسفانه خیلی وقت‌ها کاهش وزن و لاغری همه خواب و خوراک فرد می‌شود و به کلی فراموش می‌کند که سلامتی و زنده بودن چیزی فراتر از چاقی و لاغری است.
مستحبات و مکروهات غذا خوردن در این مقاله، برخی از مواردی که باید هنگام خوردن غذا رعایت شوند، اموری که ترک آنهاهنگام غذا خوردن شایسته است،حالاتی که غذا خوردن در آنها نکوهش شده،آدابی که رعایت آنها به هنگام غذا خوردن با دیگران ضروری است وآداب پایان غذا و برچیدن سفرهاز نظر احادیث و روایات اسلامی برشمرده شده است.