دلیل کمبود لوبیا سفید و دپوی 5 هزار تنی حبوبات در گمرک


پایگاه خبری لقمه: دبیر انجمن حبوبات گفت:عدم پیگیری وزارت جهاد کشاورزی موجب شد تا حبوبات از فهرست کالاهای فساد پذیر حذف شود.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، سید عبدی افتخاری، دبیر انجمن حبوبات ایران در گفت‌وگو با مهر درباره علت کمبود لوبیا سفید در بازار داخل اظهار کرد: یک مشکل به عدم تخصیص ارز ترجیحی بر می‌گردد که از بهمن سال گذشته تخصیص نیافته است. این امر در ادامه سبب شده تا نزدیک به ۵ هزار تن کالا در گمرک دپو و ترخیص نشود.
 
وی با تاکید بر اینکه ۱۰ درصد حبوبات وارد شده از دی سال گذشته در گمرکات مانده است، افزود: فصل برداشت حبوبات در ایران به تازگی آغاز شده و برداشت لوبیا تا اواخر تابستان و بعضاً تا پاییز ادامه دارد.
 
دبیر انجمن حبوبات ایران عنوان کرد: وزارت جهاد کشاورزی برای ثبات در بازار باید دو اقدام داشته باشد؛ نخست تخصیص ارز ترجیحی مربوط به سال گذشته و دوم ترخیص مانده کالاهای دپو در گمرکات کشور.
 
وی با بیان اینکه تأخیر در پرداخت ارز به تجار سبب شده تا مشکل دوم به وجود آید، تصریح کرد: بنا بر مصوبه شورای عالی اقتصاد ۲۵ قلم کالا سریع فساد بوده و با ورود به گمرکات باید ۱۰۰ درصد ترخیص شوند؛ اما متأسفانه حبوبات از این لیست حذف شده است.
 
وی در این خصوص اظهار کرد: عنوان می‌شود عدم پیگیری به موقع وزارت جهاد کشاورزی سبب شده است این قلم کالا از فهرست حذف شود.
 
افتخاری با اشاره به جلسات متعدد انجمن با وزارت جهاد کشاورزی یادآور شد: در مدت ۵ ماه گذشته اعضای انجمن درباره تخصیص ارز و ترخیص محصولات به نتیجه نرسیده و این مساله روزانه از سوی انجمن در حال پیگیری است.
 
وی با بیان اینکه خلف وعده شده است، ادامه داد: عرضه و تقاضا بازار را مدیریت می‌کند و نوسان قیمتی در تنظیم بازار به عدم مدیریت درست بر می‌گردد.
 

وابستگی ارزی حبوبات

 

دبیر انجمن حبوبات ایران در پاسخ به میزان واردات حبوبات به کشور، گفت: نخودسیاه یا همان نخود لپه و همچنین عدس نزدیک به ۷۰ درصد وارداتی است؛ اما در خانواده لوبیا این عدد بین ۲۵ تا ۳۰ درصد بوده و باقی از داخل تأمین می‌شود. 

 

خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی

بازگشت به صفحه نخست




کد: 15540 تاریخ نشر: ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۴ مرداد بازدید: 391 ساعت: 11:45 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 ثبت‌سفارش جدید چای و حبوبات از ۷ تیر آغاز می شود ۱۴۰۴ سه شنبه ۴ تير
2 عوامل افزایش قیمت «حبوبات» در بازار از نظر عضو کمیسیون کشاورزی اتاق ایران ۱۴۰۴ سه شنبه ۳۱ ارديبهشت
3 تغذیه مناسب برای کاهش استرس و مقابله با آلودگی هوا ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ بهمن
4 خوردن فیبر کلید سلامت روده‌ها ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱۰ بهمن
5 افزایش قیمت کالاهای اساسی در دو هفته گذشته با پیشتازی لبنیات و حبوبات+جدول ۱۴۰۳ پنج شنبه ۴ بهمن
6 صادرات حبوبات آزاد شد ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۱ آذر
7 تورم خوراکی‌ها در شهریور ماه اعلام شد ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
8 افزایش ۳۰ درصدی قیمت حبوبات با حذف ارز ترجیحی ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد
9 مصرف حبوبات ایرانی ها در یک سال چقدر است/عدس و نخود در صدر واردات ۱۴۰۲ شنبه ۳ تير
10 قیمت حبوبات از مرغ پیشی گرفت! ۱۴۰۱ يکشنبه ۱۴ اسفند


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  مصرف قهوه در دوران بارداری مجاز است؟ تحقیقات جدیدی که در رابطه با نوشیدن قهوه در دوران ...

  کدام داروها به کبد افراد آسیب می زنند؟ پایگاه خبری لقمه: سرپرست دفتر نظارت و پایش مصرف فر...

  خداحافظی با جوشهای سرسیاه در 15 دقیقه در آشپزخانه پایگاه خبری لقمه: شما می توانید با کمک مواد موجود ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

قصه خرمای فرانسوی و زعفران اسپانیایی و فسنجان عراقی! بسیاری از کالاهای ایرانی مانند خرما،پسته، فرش و حتی زعفران به نام کشورهای دیگر در دنیا خرید و فروش می‌شوند.
با مصرف نوشابه های رژیمی، در دراز مدت چاق تر می شوید یک عضو هیات علمی انستیتو تحقیقات تغذیه کشور با هشدارنسبت به اثرات سوء طولانی مدت مصرف نوشابه های رژیمی خاطرنشان کرد:« مصرف نوشابه های رژیمی آستانه چشایی فرد را بالا می برد و فرد تمایل بیشتری به مصرف مواد شیرین پیدا می کند در نتیجه نه تنها موجب کاهش وزن نمی شود بلکه موجب افزایش وزن و به دنبال آن بروز بیماری های متابولیک می شود.»
تغذیه سالم در هر شرایطی برای قلب مفید است اگر تغییر به یک رژیم غذایی سالم منجر به کاهش وزن نشد، ناامید نشوید؛ چراکه در هر صورتی تغذیه سالم به نفع سلامت قلب است.
چگونه از سرماخوردگی پیشگیری کنیم؟ شستن دست‌ها! ویروس سرماخوردگی از طریق قطر‌ه‌های میکروسکوپی بیمار منتقل می‌شود. بیمار عطسه می‌کند و قطره‌های ریز در هوا اسپری و روی سطوح اطراف پخش می‌شوند. یا بیمار درون دست خود عطسه می‌کند و با لمس اشیاء، ویروس به همه اشیای دوروبر منتقل می‌شود.